VELIKI NEDELJNI HOROSKOP: Poslednja nedelja oktobra Lavovima donosi tenziju; Vagi stiže novac, Ribama zanimljivi kontakti

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 25.10.do 31.10. 2021. godine.

foto: Khosro/Shutterstock
foto: Khosro/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Mars na poslednjim stepenima znaka Vage pokazuje veliku energetsku istrošenost. Posebno će vam prijati meso i mesni proizvodi, posebno će vam prijati jaki začini. Pokušajte da u drugom delu nedelje uvrstite više svežeg povrća i voća, ribe.

Ljubav

Još jedna sedmica u kojoj odnos sa voljenom osobom može krenuti nekim neželjenim tokom. I partner i vi ste nervozni i napeti – možda ne zbog vašeg odnosa nego zbog drugih situacija, okolnosti, osoba – ali baš iz tog razloga valja se truditi da stvari ne odu u nekom bezveze pravcu. U ovoj sedmici može biti prekida ili dubljih raskola u nestabilnim emotivnim pričama (kod nekih će to biti zbog tajnih priča i dešavanja) ili onima koje su već odavno „odsvirale svoje“ ali se nekim čudom još drže. Slobodni Ovnovi – ima prostora i za dašak prošlosti i za zanos i za platonske priče i za avanture. Ko šta voli – nek izvoli.

Posao

Vuče se vaš mučeni vladar Mars po poslednjim stepenima znaka Vage – oslabljen, ugruvan, kočen i sputavan a zbog svega toga – s jedne strane nervozan a sa druge i dalje sa vizijom u glavi i dalje sa šansama i dalje sa prilikama za dobre dogovore. I idu ti dogovori sporo, kao što sporo ide i papirologija i svaki vid dozvola – ali ide. Ne baš savršeno razumevanje sa nadređenima. Novca u ovoj nedelji ima ali on na neki čudan način uvek uspeva da pronađe put i pobegne vam iz novčanika.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro, mada je prisutna velika količina umora, mentalnog i fizičkog.

BIK

Hrana

Nedelja u koju ulazimo donosi Bikovima ili da svaki čas nešto grickaju u prolazu (jer nemaju vremena da lepo, natenane sednu i klopaju) ili pak da imaju samo jedan, eventualno dva obroka tokom dana – opet zbog manjka vremena i umora. Ova vam sedmica ne daje da predahnete.

Ljubav

Gro vašeg vremena sada je okrenuto poslovnom segmentu i obavezama, pa za partnera – ostane prostora onoliko koliko ostane. Ne baš puno. No, ukoliko je vaš odnos stabilan, ovo se neće odraziti na vas dvoje jer će se uvek naći vremena za po koji lep zajednički trenutak. Ukoliko vaša priča i nije na najstabilnijim nogama – pa, definitivno vam sledi nastavak faze hlađenja i udaljavanja. Slobodni Bikovi – pored te prošlosti koja i dalje „miriše“ u vazduhu, ima prostora i za neke malo tajne, malo nestvarne, malo zanosne nove početke. Dobro, ima prostora i za malo zaluđivanja, ali šta sad....i to je život....

Posao

A na poslu onako lepo kuva. Krčka se, sa mnogo začina jedna pikantna čorbica u kojoj nema šta nema. Ima li obaveza? Ima, koliko ti duša ište. Ima li tenzije? Pa gde bez tenzije da prođe, ona je glavni dodatak jelu. Ima li gomila poziva i petljanje po papirima? Naravno. Čak je u čorbi i jedna poveća glavica kupusa (koja predstavlja vaše šefove) koja više smeta nego što pomaže da jelo ispadne kako treba. No, u ovoj sedmici kusajte šta vam je servirano. A snage su vam na izmaku, mada se još držite kako treba.

Zdravlje

Svakodnevica ide prebrzim tempom za vas. Umorni ste i imunitet nije najsjajniji.

BLIZANCI

Hrana

Da biste popravili imunitet i osećali se bolje, pored više sna i odricanja od loših navika, trebali biste da i svoju ishranu dovedete u red. Neka vam doručak bude najhranljiviji obrok tokom dana, a u svoju ishranu uvedite više ribe i svežeg povrća.

Ljubav

I partnerska i vaša planeta su u direktnom hodu i „svojoj“ brzini – pa je vreme za ispravljanje eventualno pokvarenog – tu. I Venera je na vašoj strani, da vam dodatno pomogne, da donese lepe momente i dobru energiju, da vas zbliži i približi jedno drugom. Da se nađe više prostora za vas dvoje, da se zajedničko vreme provede u opuštenoj i ležernoj atmosferi. Ukoliko sa ovakvim tranzitima koji su trenutno na vašoj strani uspete da „pobrkate“ nešto u svojoj emotivnoj priči – e, onda ste stvarno majstori. Slobodni – ima starog, ima novog, ima javnog, ima tajnog, ima blizina a i daljine su tu.

Posao

Tempo obaveza jeste pojačan, ali vi ste u dobroj energiji i između ostalog – sledi vam i završetak i konačna realizacija projekata,ideja i dogovora koje ste pokrenuli u prethodnom periodu. Može vam se takođe ponuditi nešto potpuno novo, što će jako privući vašu pažnju – iako na prvi pogled zaista deluje obećavajuće, možda bi trebalo malo realnije sagledati celu priču, čisto da se ne biste razočarali ukoliko ne dobijete onoliko koliko se nadate (a vaše nade su sada ogromne). Finansije – pojačani troškovi.

Zdravlje

Hronični problemi mogu postati aktuelni. Sklonost prehladama.

RAK

Hrana

U ovoj ćete sedmici svoja raspoloženja i neraspoloženja „daviti“ hranom – što bogatije, kremastije, sočnije, što ukusima raskošnije – to bolje. Ali se isto tako nemojte iznenaditi ukoliko u nekim danima budete totalno bez apetita.

Ljubav

Pomalo je nemirno more u rakovskim dušama ovih dana – bilo da ste u vezi, braku ili slobodni. To polje koje predstavlja vaš koren i temelj, koje predstavlja vas i vašu stabilnost – i dalje je pod jakim uticajem tranzitnih planeta, naročito Marsa. Neki od vas će biti zabrinuti za člana porodice ili se suočavati sa komplikovanim situacijama u porodičnom domu. Neki će se okretati u prošlost, tražeći u njoj odgovore na to kako se osećaju i šta im se dešava sada. Ne držite stvari u sebi, pričajte sa partnerom. A ako ste slobodni – to što želite i to što dobijate jako se razlikuje. Budite strpljivi, vreme radi za vas.

Posao

Za Rakove koji sarađuju sa inostranstvom – moguća je najava poslovnog putovanja. Oni koji se bave privatnim poslovima – ulažete dosta truda – rezultata ima, ali ovo je daleko od onoga što vi očekujete i čemu se nadate. Generalno gledano – vaša energija nije na vrhuncu, dosta ste iscrpljeni dešavanjima iz prethodnog perioda. Neće biti kikseva niti većih problema u ovoj nedelji, može se poboljšati i stanje vaših finansija, odnos sa kolegama će biti korektan. No, vaš mentalni i fizički umor su prisutni.

Zdravlje

Više obratite pažnju na potrebe svog organizma. Dobar san, kvalitetna ishrana, fizička aktivnost.

LAV

Hrana

Ono što bi bilo preporučljivo za vas jesu manji a češći obroci i lakša hrana – to će vam donositi rasterećenost, dobro varenje i dovoljno energije. Takođe, bilo bi dobro da smanjite upotrebu začina, da umanjite meso i više se okrenete ribi.

Ljubav

Prva polovina nedelje donosi zategnutu i nešto lošiju komunikaciju sa emotivnim ili bračnim partnerom. Bićete dosta osetljivi i povredljivi i lako ćete ova osećanja preokretati u nervozu, čak i bes. Razmislite šta je to što vam smeta, bilo u odnosu ili kod partnera. Ukoliko ove tenzične dane lepo pregurate, ostatak nedelje je dobar. No, ukoliko se upustite u rasprave i ubeđivanja, verovatno ćete tako nastaviti i do kraja sedmice. Slobodni Lavovi – ukoliko niste opterećeni i zablokirani prošlošću – u ovoj nedelji imate odlične šanse za nove emotivne početke, za nove osobe u svom životu. Uživajte u lepim ljubavnim prilikama.

Posao

Komunikacija vam je dobra, kreativnost takođe – a u ovoj nedelji postoji i šansa da vas neko podrži u vašim planovima ili da vam da dobre smernice na dalje. Jedna osoba vam pomaže da prevaziđete neke situacije koje su vas kočile – bilo da su u pitanju saveti za vas ili pomoć kada su u pitanju papirologija ili dogovori. Dosta tenzije stoji vezano za poslovno okruženje – odnos sa kolegama može povremeno biti zategnut ili ćete pak dobiti teške i zahtevne obaveze. Finansijski – malo ste se stabilizovali.

Zdravlje

Istrošenost, umor, bezvoljnost. Sklonost prehladama. Stariji – aktiviranje hroničnih tegoba.

DEVICA

Hrana

Nastavlja se period u kojem vam je potrebna raznovrsnija i kaloričnija hrana. Sve žitarice, svo povrće i biljna vlakna sada su jako poželjni u vašoj ishrani, a možete pojačati i unos mesa, sireva, jaja. Od voća – smokve, urme, ali i pomorandže i mandarine.

Ljubav

Na prvi pogled – situacija u vašoj emotivnoj priči deluje korektno. No, postoje situacije i neka pitanja koja se vrte u vašem odnosu i sa kojima biste vas dvoje mogli da se u ovoj sedmici hvatate u koštac. To što će povremeno postojati tenzija prilikom rešavanja ne znači da se neće doći do pravog rešenja i obostranog zadovoljstva. Uticaj Venere vam daje priliku da sve sredite na lakši i lepši način i ugodite i partneru i sebi. Slobodne Device – kroz poslovni segment ili preko društvenih mreža – postoji osoba ili osobe koje pokušavaju da pojačaju kontakt sa vama i približe vam se. Flertovanje, ali bez konkretizacije.

Posao

Posebno će dobro u ovoj sedmici proći Device koje se bave privatnim poslovima – vas očekuje lakoća, poboljšanje finansija i dosta prijatnih informacija i noviteta. No, to ne znači da i ostali neće proći prilično fino u ovom periodu. Jeste da će se nivo obaveza povećati ili da će pred vas biti stavljeni neki prilično zahtevni i odgovorni zadaci – ali, ipak ste vi sada više nego dovoljno sposobni i imate i zrnce sreće na svojoj strani. Nedelja u kojoj krećete u rešavanje zapetljanih papiroloških problema.

Zdravlje

Kod starijih – hronične tegobe. Mlađi – skloni ste prehladama.

VAGA

Hrana

Želja za slatkišima, za bogatom i kaloričnom hranom i pojačan apetit i dalje su prisutni kod vas. Pokušajte da odolite slatkim i slanim iskušenjima i da budete odgovorniji prema sebi. Potrebni su vam vitamini iz svežeg povrća i voća.

Ljubav

Vaša vladarka Venera u znaku koji govori o slobodi, širini, opuštenosti i lakoći. I to je ono čemu Vage u emotivnim vezama teže ovih dana. Da ne budu opterećene i „pritisnute“ od strane voljene osobe. Ukoliko vaš partner ume da shvati vaše potrebe i da se adekvatno postavi – imaćete pred sobom mirnu i lepu nedelju. No, ukoliko dođe do raskoraka (što je prilično verovatno) vas dvoje ćete kao par imati velike oscilacije. Korak napred, korak nazad. Slobodne Vage – koliko god želeli da se oslobodite tereta prošlosti, on je i dalje negde oko vas i u vama. Šanse za flertovanje i nove početke ipak postoje.

Posao

Iako vas neke situacije koče (ili ćete vi sebe kočiti neorganizovanošću ili time što ste preuzeli previše obaveza na sebe), ipak je ovo period u kojem se može doći do dobrih dogovora i početka poslovne saradnje, projekta koji obećava. Nedelja je dobra i za rešavanje svih papiroloških pitanja i zakonske problematike – ukoliko imate nešto „na glavi“ ovog tipa – pokrećite se da biste do kraja sedmice mogli da zatvorite i stavite tačku. I pored dobrih priliva, stoji vam najava troškova koji vas ne raduju ni malo.

Zdravlje

Uglavnom sitnija zdravstvena problematika. Oni koji imaju hronične tegobe neka više obrate pažnju.

ŠKORPIJA

Hrana

Ako želite da se ugojite, samo nastavite putem kojim ste krenuli. Ukoliko vam to baš i nije namera – onda je zaista vreme da menjate nešto u načinu ishrane. Prekinite sa običajem da svaki čas grickate nešto i da obilazite frižider na svakih pet minuta...

Ljubav

U ovoj nedelji stavljate tačku na veći broj pitanja koja su vas opterećivala i mučila u prethodnom periodu. Sunce je ušlo u vaš znak, a na samom kraju nedelje ulazi i Mars – vaš vladar. Neke odluke ćete doneti, neka rešenja krenuti da sprovodite. Ne mogu da kažem da je u vama potpuni mir, ali vam je dosta toga jasno i u skladu sa tim ćete se i postaviti prema partneru. Slobodne Škorpije – vaš ljubavni život se ovih dana uglavnom dešava ili pod velom tajnosti, ili u vašim maštanjima, sanjarenjima na javi. Nemate čistu i jasnu situaciju, bilo da ste još uvek u fazonu prošlosti ili ste okrenuti ka nekom novom.

Posao

Itekako ste svesni koliko će biti potrebno i vremena i truda da biste ili ostvarili svoje planove ili pak pokrenuli i otkočili situaciju koja se vezuje za vama bitne poslovne projekte. U ovoj ste nedelji podržani kada su finansijski prilivi u pitanju, naročito one Škorpije koje se bave privatnim poslovima. Opterećeni ste nekim stvarima koje morate završiti i svesni da je pred vama još dugačak put. No, dobili ste svesnost, volju, energiju a vrlo brzo – dobićete i povoljnije okolnosti koje će vam biti od pomoći.

Zdravlje

Moguće povrede i problemi sa kostima, zglobovima. Takođe – podložnost prehladama.

STRELAC

Hrana

Potrebno je da jačate svoj imunitet, pa ishranu morate obogatiti medom, svežim voćem –naročito limunom, kivijem, pomorandžama, ananasom, ali i svežim povrćem – cveklom, šargarepom, celerom. Ne preskačite obroke i umanjite unos slatkiša.

Ljubav

Još uvek ste u fazi koja pogoduje vašim emotivnim pričama i odnosu sa voljenom osobom. Doduše, biće tu par situacija koje mogu napraviti raskorak u komunikaciji, pogotovo ukoliko ste skloni da neke stvari prikrivate od voljene osobe – ali sa tim se da izaći na kraj. Jedan savet za vas – vaše polje tajni postaje prilično aktivno od ove nedelje i ući ćete u period koji može biti prilično težak i kompleksan ukoliko ste skloni da „muljate“ ili ukoliko imate osnovane ili neosnovane sumnje kada je partner u pitanju. Slobodni – emotivnih prilika ima, bilo da su one obojene prošlošću ili potpuno friške, sveže, nove...

Posao

Venera u vašem znaku vam daje dobro raspoloženje, daje vam način da lakše i lepše prođete kroz zapetljane situacije ili pregovore, a daje vam i koristoljubivost – što ne mora da označi ništa loše, već samo sposobnost da prepoznate svoj interes i ostvarite ga. U ovoj su sedmici mogući kvalitetni dogovori i pregovori – bilo da je to nešto potpuno novo ili na starim osnovama. Sa nadređenima možete imati manjih nesuglasica, ali ćete ih lako ispeglati. Finansije – prilivi su korektni, ali novac brzo odlazi.

Zdravlje

Korektna zdravstvena situacija. Manji problemi sa spavanjem i imunitetom.

JARAC

Hrana

Lagani, ali redovni obroci. I to oni koji su raznovrsni – više mesa i ribe, više žitarica, povrća i voća. Povremeno smućkajte sebi i neki vitaminski koktelčić – kombinaciju limuna, pomorandže, đumbira. Ili – cvekle, šargarepe, celera.

Ljubav

Sve što se za ljubav vezuje, iza leđa vam je. U prvi plan i dalje se gura sve ono što je materijalno, poslovno, praktično, sve ono što se mora. I ok, mora se raditi – ali isto tako treba pronaći prostora i vremena i za lepe životne momente i trenutke uživanja. Partneru je to baš potrebno u ovoj sedmici, a nisam sigurna koliko ćete vi imati volje i sposobnosti da mu izađete u susret. Objasniću prosto – ako želite mir u glavi, mir voljenoj osobi morate dati. Slobodni – u mislima i tajnama, ljubav stoji. Ne zadržavajte u sebi ono što osećate jer u svakom slučaju – emocije vam se primiču, polako ali sigurno.

Posao

Na nekog se možete naljutiti. Na osobu od koje ste očekivali pomoć, podršku ili pravi savet. Neko vas može razočarati svojim postupcima ili vas pak zakinuti kada su finansije u pitanju. Zatvorite to poglavlje i nastavite dalje. Planovi će vam biti dobri, ali samo ćete na realan i praktičan način krenuti ka njihovom ostvarenju, vrlo verovatno sami. Svi oni na koje budete pokušali da se istinski oslonite ove nedelje – mogu se pokazati kao slabašan oslonac. Finansijama ćete biti zadovoljni.

Zdravlje

Hronične tegobe, osetljivost na prehlade.

VODOLIJA

Hrana

Eto, vi ste baš rešili da budete maksimalno odgovorni kada je vaša ishrana u pitanju....I zar ste vi krivi što vas sa svih strana zivkaju na neka slavlja, na neke ručkove i večere....ili zar ste vi krivi što vas prijatelji obasipaju slatkišima, kolačima, čokoladicama? Slatka I slana iskušenja sa svih strana….

Ljubav

Površina je u redu, ali suština nije. A ta suština, to je u stvari ego – i partnerov i vaš. Ako se egom i tvrdoglavošću budete sudarali, samo ćete dobiti ozbiljne čvoruge i jedno i drugo. Postoji mnogo lakši i lepši način da se prođe kroz ovu nedelju – ok, možda ćete imati manje vremena jedno za drugo, ali ti trenuci neka budu obojeni čistom emocijom koja postoji između vas i onda će sve biti na svom mestu. Sve se može, kad se dvoje slože. Slobodne Vodolije – emocije, flertići – čačkaju vas sa svih strana. I kroz prošlost i kroz izlaske i društvene mreže. Može biti vrlo zanimljivih dešavanja u ovoj nedelji.

Posao

Sa onima koji su „iznad“ vas funkcionišite sa poštovanjem. Ne morate se voleti, ali odgovorni jedni prema drugima morate biti. Nekima od vas stoji najava novih, dosta kompleksnijih i odgovornijih obaveza – lepo da ne znate da li da se radujete povećanju finansija ili da se smorite zato što znate da ćete se lepo narmbati. Poslovne prilike će vas gađati tokom ove sedmice – u tom „gađanju“ dobićete dobre dogovore, jake poslovne kontakte i naravno – stanje vaših finansija će se poboljšati.

Zdravlje

Hronični problemi, osetljivost i sklonost prehladama.

RIBE

Hrana

Potrebne su vam zdrave kalorije – one iz mesa, ribe, jaja, mlečnih proizvoda, povrća i voća. Ne one iz čipseva, štapića, brze hrane, slatkiša, čokoladica, kolača. Vašoj probavi izuzetno će prijati banane, smokve, suvo grožđe i šljive.

Ljubav

Nije vama lako sa vašim mislima, vašim opterećenjima i razmišljanjima. Sve se nakupilo u glavi i srcu i pritiska. A odnos sa partnerom u ovoj nedelji može biti korektan, može se doći do zadovoljavajućeg funkcionisanja i do neke forme mira u vama. Bar trenutno, nemate pravih razloga da opterećujete sebe odnosom u kojem ste. Vas dvoje ste dobro, povezani jedno sa drugim i neodvojivi. Slobodne Ribe – kroz poslovni segment ili kroz neka javna, društvena okupljanja – stoje zanimljivi kontakti. No, isto tako – u vašim mislima i dalje postoji opterećenost prošlošću – ona je još uvek živa, prisutna i dosta vas koči.

Posao

Dobijate obećanja ili predloge – sve ovo vas raduje ali niste sigurni koliko će od toga biti ostvareno a koliko će ostati samo na praznim pričama. Čak i ako se ne ostvari sada – doći će do vas ponovo kao realnost u narednim mesecima. U svakom slučaju, najave koje sada stignu do vas – biće ostvarene, pre ili kasnije. U ovoj nedelji poslovni segment će vam doneti više opuštenosti i bolju atmosferu. Ne znači da ćete imati manje obaveza, može da se desi da ih imate čak i više. Ali će se one jednostavnije obavljati.

Zdravlje

Lakše prehlade.

Autor horoskopa: Olga Savić
https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/