Astro

NEDELJNA ASTRO PROGNOZA: Nad Rakove se nadvija senka prošlosti; Device se osećaju "zakočeno"; kod Riba "nešto" nije dobro...

Ovako izgleda astro period od 27. septembra do 3. oktobra.

26.09.2021. - 11:13h
Ilustracija
Ilustracijafoto: iordani/Shutterstock

OVAN

Hrana

Pred vama su dani u kojima će vam trebati više energije, pa je preporuka za vas – obroci sa više mesa, ali i povrća kao što su spanać, tikvice, patlidžan, karfiol, kelj, brokoli. Od mlečnih proizvoda – grčki jogurt, kefir i sve vrste sireva, ali najviše će vam prijati oni zreliji.

Ljubav

Merkur kreće od ponedeljka retrogranim hodom u partnerskom polju I obzirom da će biti u nekim kompleksnim aspektima – primetićete da vam sa voljenom osobom mnogo “bolje ide” da se pokačite nego da se dogovorite. Ili da vam je oboma lakše da se nadurite nego da porazgovarate. Vi lično ćete u jednom momentu biti ok, u drugom ćete biti zadrti i teški. Partner će biti poprilično dramatičan i naporan. Sve se sada može « ispeglati », ali mora da postoji volja i potreba za kompromisom i dogovorom. Sa obe strane. Slobodni Ovnovi – osobe iz prošlosti postaju sve aktivniije i aktuelnije.

Posao

Tokom nedelje može biti povremenih teškoća u komunikaciji, naročito sa nadređenima ili osobama koje pokušavaju da se postave previše autoritativno prema vama. Na sreću, ovo je prolaznog karaktera – umesto impulsivnog ponašanja, budite taktičniji I lakše će se doći do dogovora I kompromisa. Neke od situacija koje su vam bitne, naročito ako su poslovni dogovori u pitanju – ići će nešto sporije od očekivanog, ali će se ipak do kraja sedmice zatvoriti I realizovati. Moguće manje tenzije oko dozvola.

Novac

I dalje ste u periodu koji donosi veće finansijske uspone I padove.

Zdravlje

Stariji Ovnovi – mogući problemi sa kičmom, naročito lumbalni deo. Mlađi – manjak energije.

BIK

Hrana

Za poboljšanje varenja i bolji rad creva uzimajte probiotik jogurte, u koje možete dodati suve šljive, ovsene pahuljice i malo meda i napraviti kvalitetan i za vas izuzetno zdrav doručak ili međuobrok. Generalno gledano – potrebno vam je više vitamina, zbog imuniteta.

Ljubav

Neki sitni problemi kvariće povremeno komunikaciju I odnos sa voljenom osobom. Realno gledano – sitni su, samo se vi potrudite da ih ne “ukrupnite” I ne preuveličate. To što ćete se s vremena na vreme « pecnuti » i ne mora da bude tako loše…. Ono što je dobro jeste da ćete umeti da priteknete jedno drugom u pomoć kada zatreba – bilo da je u pitanju neka poslovna problematika ili zastoj u svakodnevnom funkcionisanju. Slobodni Bikovi – previše ste fokusirani na neke druge prioritete da bi vas zanimali udvarači, stari ili novi – koji vam čak pomalo dosađuju. Ili se pravite nedodirljivim.

Posao

Nadređeni će vas ili smarati od jutra pa do kraja radnog vremena (neki put i posle radnog vremena) ili će pak zaboraviti da postojite. A verovatno je da će u ovoj nedelji to funkcionisati jedan dan ovako, drugi onako. Pošto je Merkur od ponedeljka retrogradan u vašem polju poslovne svakodnevice – imaćete situacije koje će se ponavljati, razvlačiti, prolongirati, naročito kada su u pitanju papirologija ili dogovori sa saradnicima, kolegama. U ovoj nedelji se sve može završavati jureći, u poslednjem mogućem trenutku

Novac

Mogućnost gubitka novca ili pak neočekivanog troška u prvoj polovini nedelje.

Zdravlje

Odmarajte dovoljno, nemojte forsirati sebe.

BLIZANCI

Hrana

Više tečnosti – kroz namirnice bogate vodom kao što su zelena salata, celer, paradajz, spanać, krastavac, ali i kroz variva, supe, čorbe i naravno – čajeve. Potrebni su vam vitamini i minerali radi jačanja imuniteta. Što više južnog voća.

Ljubav

Iiiiii……vaš vladar kreće unazad u ponedeljak. U prvih par dana može biti sa partnerom nekih kratkotrajnih nesporazuma, trzavica, malo razmimoilaženja u dogovorima I tako to – ali sa malo dobre volje (a toga trenutno ima I na jednoj I na drugoj strani) – prevazići ćemo ovo. Uspevate vas dvoje da se uskladite I nađete kompromis po bilo kom pitanju - a to je sada najvažnije. Slobodni Blizanci – to što vaš vladar ide unatraške u polju ljubavi, pretpostavljam da znate šta znači – u fokus će doći bivši – bilo da ih vi potražite, bilo da oni “pojure” vas. A ima I noviteta, pa sve to zajedno I nije toliko loše….

Posao

Možda će nadređeni, kolege, saradnici – očekivati previše od vas. Možda će vas to malo I nervirati I opterećivati. Možda će izgledati kao da nema nikog drugog da završi neki posao ili obavezu – jer će se sve “prelamati” preko vaših leđa. Ali isto tako – možda ćete vi vrlo brzo naći način ili da ovo okrenete u svoju korist, ili da onako fino “zbrišete” iz ovakvih situacija. Vrlo ste kreativni ovih dana, pa ćete kreativno umeti I da se maknete iz onoga što vam se ne dopada ili što vam ne odgovara.

Novac

Trebaće vam sva vaša kreativnost da smanjite troškove I povećate prilive.

Zdravlje

Stariji – kičma, bubrezi. Mlađi – nešto lošiji imunitet I osetljiv respiratorni trakt.

RAK

Hrana

Povedite više računa o navikama u ishrani tokom ove sedmice. Uzimajte više tečnosti, što kroz namirnice, što kroz supe I čorbe. Nemojte preskakati obroke, a mogli biste da izbegavate grickalice I veću količinu slatkiša.

Ljubav

Ponavljanje situacija. Senke prošlosti nekim će parovima doneti motiv I način da reše pitanja koja ih odavno muče ili koja su ponovo izašla na dnevni red. Drugima će doneti suočavanje sa onim što su gurnuli pod tepih ili za šta nisu imali snage ranije da reše, od čega su pobegli. Za prve – sada imate šansu da svoj odnos stavite na stabilnije osnove, da raščistite magle I nedorečeno. Za druge – dogovorite se ili se jedno od drugog sklonite. Slobodni Rakovi – doći će do blagog zastoja u kontaktu sa osobom koja vam se dopada. Kod drugih – unutar vas postoji sve jača potreba da napravite korak ka prošlosti.

Posao

Postojaće napetost I u komunikaciji sa saradnicima, ali I po rešavanju administrativnih, papiroloških pitanja, dogovora. Ta napetost će biti jače izražena u prvoj polovini nedelje. Odložite svoje reakcije, naročito one impulsivne I sačekajte drugi deo ovog perioda kada će rešenja ili sama izaći na dnevni red ili ćete vi imati dovoljno snage da “vodite” situaciju u pravom smeru. Projekti ili poslovi oko kojih ste se duže vreme unazad angažovali sada će početi da daju rezultate kojima ste se nadali.

Novac

Prilično stabilno I pored nešto pojačanih troškova.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe dolaze od stresa, emotivnog ili mentalnog disbalansa.