Kako deca uče prema horoskopu: Ovan i Lav su zvezde, a tri znaka će u učionici doživeti ŠOK

Dok čekamo konačnu odluku o tome na koji način će se odvijati nastava u nastupajućoj školskoj godini, nije na odmet da se još jednom, iz astrološkog ugla, osvrnemo na to kako i na koji način deca najbolje usvajaju znanje.

Polazak u školu se bliži, foto: Monkey Business Images/Shutterstock
Polazak u školu se bliži, foto: Monkey Business Images/Shutterstock
.

Roditelji, uglavnom, dobro poznaju afinitete svog deteta. Ipak, svaki ponovni susret sa školskim obavezama uvek nosi dozu neizvesnosti. Po položaju Meseca i Sunca, koji opisuju majku i oca, možemo proceniti koja je od ove dve planete povoljnije postavljena jer to pokazuje koji roditelj lakše prilazi detetu i prenosi znanje.

S obzirom na to da je svako dete drugačije, uopšteni recept uspešnosti ne postoji, ali od pomoći može biti podela po horoskopskim znacima koja opisuje odnos deteta prema obavezama. Čak i ako ne znate kakve aspekte prave Mesec i Sunce u horoskopu vašeg deteta, možete izvući opšte smernice na osnovu astrološkog znaka:

Ovan

Ovnovi su odgovorna deca, naročito ako odnos prema obavezama prihvate kao vid takmičenja. Svaki uspeh daje dodatnu motivaciju pa je poželjno da uče kroz igru i sportske aktivnosti.

Bik

Bik je na prvi pogled lenj. Svoje obaveze shvata odgovorno. Malo je sporiji u odnosu na drugu decu. Pošto je materijalno opredeljen, dobra stimulacija može biti “kupoprodajni odnos” u vidu nagrada.

Blizanci

Blizanci su radoznalci koji često deluju neozbiljno i površno. Odgovornost razvijaju s vremenom. Poželjno je da uvek budu u grupi uspešne dece jer će tako oponašati njihov stil ponašanja.

Rak

Rak je beskrajno osetljiv na društveno socijalne nepravde, važna mu je porodična podrška. Ova deca su sklona da se povuku u sebe, što roditelje može navesti da previde njihovu patnju. Potrebna im je velika emotivna podrška, naročito od majke.

Polazak u školu se bliži, foto: Monkey Business Images/Shutterstock
Polazak u školu se bliži, foto: Monkey Business Images/Shutterstock
.

Devica

Device idu iz krajnosti u krajnost - ili su preterano ozbiljne ili neozbiljne. Teško ih je usmeravati jer imaju svoj sistem vrednosti. Da bi lakše prihvatili školski ritam, potrebno im je savladavanje gradiva predstaviti kao posao.

Lav

Lavovi vole školu jer je to za njih teren na kome pokazuju svoje sposobnosti i veštine. Zamka ovih osobina je preterana ambicioznost koja, ako se ne prevaziđe, kasnije može prouzrokovati veliki otpor prema učenju.

Vaga

Vage vole sve da rade u paru. Ukoliko su u dobrom okruženju, i njihovi rezultati mogu biti sjajni. Skloni su da preslikavaju atmosferu okoline, pa je zbog toga važno da roditelj utiče na odabir dece s kojom će se zbližiti.

Škorpije

Škorpije teško podnose promene pa tako i polazak u školu. Odnos prema obavezama može biti dobar samo ukoliko naiđu na odobravanje učitelja i dece. Potkupljivi su pa je zbog toga najbolje od starta uvesti sistem nagrade i kazne.

Polazak u školu se bliži, foto: Monkey Business Images/Shutterstock
Polazak u školu se bliži, foto: Monkey Business Images/Shutterstock
.

Strelac

Strelčevi su nemirnog duha. Polazak u školu doživljavaju kao priliku za društvo i zabavu. Odgovornost im je slabija strana pa zbog toga roditelju ne preostaje ništa drugo nego da strpljivo uči sa svojim mališanom.

Jarčevi

Jarčevi deluju nezainteresovano i hladno. Najčešće ih proglašavaju lenjivcima. Odnos prema obavezama je besprekoran. Bez pritiska ih treba pustiti da sami pronađu svoj ritam. Bez obzira na to, ova deca su gladna znanja, najlakše upijaju ako im se prenosi na interesantan i zabavan način.

Vodolija

Vodolije će probati sve ono što nijednom drugom neće pasti na pamet. Učenje treba da bude predstavljeno kao eksperiment, a druženje sa decom da se iskoristi u sistemu nagrade i kazne.

Ribe

Ribe su povučene u sebe, osetljive i tihe. Škola im je veliki stres. Zbog opasnosti da se povuku u sebe ne treba ih pritiskati već ih postepeno i bez drame uvesti u školski ritam.