ASTRO PROGNOZA ZA AVGUST: Rakovima finansije bolna tačka, pred Škorpijama "poslužavnik" svega, ali šta izabrati?

Na prvi pogled ne izgleda tako loše, ali, na dnevnoj bazi – ovo će biti prilično zahtevan i naporan mesec. Ono što je dobro jeste da će se tokom njega mnogo toga što je stagniralo zaista pokrenuti i da ćemo imati priliku da mnogobrojne relacije i odnose na pravi način preispitamo, popravimo – ili konačno odustanemo od njih za sva vremena od njih.

Ilustracija, foto: PhotoSunnyDays/Shutterstock
Ilustracija, foto: PhotoSunnyDays/Shutterstock
.

OVAN

Ljubav

Iako ćete i partner i vi biti dosta okupirani poslom, obavezama, petljanjem sa svakodnevicom i sa problemima – ipak će drugi deo avgusta doneti opušteniju i lepršaviju energiju između vas. Baš poslednjih desetak dana avgusta mogu izuzetno pozitivno uticati na vas dvoje, više ćete izlaziti, družiti se sa zajedničkim prijateljima, uživati. Napomena za pojedine Ovnove – postoji mogućnost kontakta, flerta, pa čak i ulaska u tajnu emotivnu priču sa osobom najpre preko poslovnog segmenta. To bi vam moglo doneti probleme već tokom septembra. Slobodni Ovnovi – poznantstvo sa nekim početkom avgusta (ili čak krajem jula meseca) može da se razvija lagano u zanimljivom pravcu i ulasku u vezu u drugom delu meseca. Druga mogućnost jeste da baš u tom drugom delu avgusta obnovite kontakt sa nekim iz prošlosti ili produbite komunikaciju sa osobom koja je već neko vreme u vašoj blizini.

Posao

Prvi dani avgusta mogu krenuti dosta turbulentno I napeto, nervoza će biti pojačana u poslovnom segmentu a I odnosi sa saradnicima I šefovima zategnuti. Nakon toga ulazite u bolju fazu, koja će se prilično odraziti kroz polje finansija, ali ne očekujte da ćete imati opuštenciju I mirno more. Naprotiv, vaši napori će biti pojačani a obaveze će oduzimati veliki deo vašeg vremena. Nova poslovna partnerstva ili obnavljanje saradnji stoje u drugom delu meseca. Finansijski ćete proći bolje nego u julu.

Zdravlje

Ovnovi bi trebali da prilično obrate pažnju na stanje svog organizma. Pokušajte da promenite nešto u svojim navikama, naročito po pitanju ishrane. Mogući su sitni, ali učestali zdravstveni problemi.

BIK

Ljubav

Bikovi koji su u braku ili koji žive sa partnerom mogu u prvim danima avgusta osećati povišenu negativnu energiju I sklonost ka raspravama. Takođe, period oko punog Meseca (otprilike od 16-og do 23-eg) može doneti još jedan talas problema I to najpre zbog obostrane tvrdoglavosti I nedokazanosti. Ostatak meseca nije ni malo loš po vas dvoje, a ako ne živite sa voljenom osobom – ove ćete negativne periode mnogo lakše prebroditi (možete eventualno imati problem sa nekim od članova familije). Trudite se da se usmerite na ono što je pozitivno u vašem odnosu, jer imate dosta prilika da ulepšate I stabilizujete svoju vezu. Slobodni Bikovi – tranzit Venere I Marsa kroz vaše polje ljubavi I zabave delovaće vrlo podsticajno na vas. Dobićete želju da se više družite, izlazite a već od početka meseca počeće da se pojavljuju I prve zanimljive ljubavne šanse I kontakti sa osobama koje vas mogu zaintrigirati.

Posao

Prvih nedelju dana donosi nerazumevanje sa šefovima, nervozu u kontaktu sa saradnicima I mnogobrojne promene koje vam baš I neće prijati. Sličan tip nervoze biće prisutan I u danima oko punog Meseca. Neki Bikovi mogu odlučiti da u ovim periodima prekinu sa poslom u kojem su ili da dođe do dubljeg razmimoilaženja sa saradnicima. Ostatak avgusta je korektan, pogotovo ako imate nameru da pokrenete nešto novo. Moguće su promene I pojačanje finansija u drugom delu meseca

Zdravlje

Nećete se osećati loše, ali možete imati manjih smetnji – naročito onih koje se vezuju za stomak, alergije ili oscilacije pritiska. Stabilizacija je u drugom delu meseca kada ste opušteniji I manje nervozni.

BLIZANCI

Ljubav

Komunikacija I dogovori sa partnerom će predstavljati najveći kamen spoticanja za zauzete Blizance. Aspekti pod kojima ulazite u avgust ne obećavaju lako sporazumevanje I brzo rešavanje zajedničkih pitanja I nedoumica, naprotiv. Vaša će komunikacija I razmišljanje biti obojeni tvrdoglavošću, dok će kod voljene osobe postojati stav “ja znam najbolje I šta ti tu meni sada soliš pamet”. Naravno, ova kombinacija uticaće da sve oko čega trebate da se dogovorite – ide na najkomplikovaniji način. Takođe, vi ćete više želeti da se posvetite domu, da se možda bacite na neko renoviranje I sređivanje a voljena osoba će više biti zainteresovana da cunja I lunja I neće vas podržavati u vašim zamislima. U drugom delu meseca će ipak dolaziti lakše do kompromisa, slede vam opušteniji I lagodniji zajednički momenti. Slobodni Blizanci – taj drugi deo avgusta je odličan za početak vrlo slatke I zanimljive ljubavne priče.

Posao

Tokom prvog dela avgusta – dosta napornih momenata vezanih za poslovni segment. Teško se dogovarate sa saradnicima I poslovnim partnerima a promena u poslednjem trenutku će biti na svakom koraku. Dosta toga ćete morati da radite ponovo ili da odložite za neko bolje vreme. No, prelaskom u drugi deo meseca prvo dolazi do poboljšanja na polju finansija, a i vi ćete biti bolje organizovani i fokusirani. Dobar je period za početke novih poslovnih saradnji ili za obnovu važnih kontakata.

Zdravlje

Nešto pojačana nervoza u prvom delu meseca. Moguće su I sitnije zdravstvene tegobe, prolaznog karaktera. Drugi deo avgusta donosi zdravstvene povoljnosti I to da se dobro osećate.

RAK

Ljubav

Aspekti pod kojima Rakovi u vezama I brakovima ulaze u avgust ne obećavaju lako dolaženje do mira I sklada. Pogotovo će prve dve dekade avgusta biti obojene povremeno zategnutim odnosima sa partnerom – kod onih u braku polemike će se voditi oko finansija, a kod onih u vezama – problem će biti to što ne doživljavate I ne gledate na neke situacije, pitanja, stvari – na isti način. Bolje funkcionisanje, lakše dogovaranje I stabilizacija će se kod onih u vezama polako vraćati već od ulaska u drugi deo meseca, dok će oni u braku ipak morati da sačekaju prelazak u treću dekadu. Što se slobodnih Rakova tiče – prvi deo meseca je prilično “prazan”, eventualno bi moglo doći do laganog početka komunikacije sa jednom osobom – ali bi tu situacija počela da se razvija na pravi način tek od treće dekade. Generalno gledano – ovo je pre mesec za lagano otvaranje prema nekom, nego za konkretan ulazak u vezu.

Posao

Finansijski segment će I kroz avgust biti prilično bolna tačka Rakovima, jer nikako I pored svog truda ne uspevate da u ovom sektoru ostvarite stabilnost ili napredovanje. I dalje ste u fazi velikih promena I potrebno je da nastavite tim putem, jer će se benefiti osetiti već od septembra. Ovo vam je period da ostvarujete značajne kontakte, da se povezujete sa ljudima, da imate kraća poslovna putovanja koja će vam koristiti, da stičete neka nova znanja I skupljate iskustva. Privatnicima bolje u drugom delu meseca.

Zdravlje

Pa, ovo jeste period u kojem se više treba usmeriti na stanje organizma. Moguće su sitnije povrede a trebalo bi I u saobraćaju biti oprezniji. Potrebna vam je češća relaksacija I bolja ishrana.

foto: PhotoSunnyDays/Shutterstock
foto: PhotoSunnyDays/Shutterstock
.

LAV

Ljubav

Lavovi u vezama I brakovima su u takvoj emotivnoj fazi da je zaista potrebno da se odnosu I partneru posvete na pravi način. Ni malo lagani I opušteni aspekti početkom avgusta ne obećavaju da ćete brzo dolaziti do kompromisa, šta više – govore o tome da će komunikacija biti vrlo problematična I da su potrebne promene kod oboje da biste ovo koliko toliko sredili. Sve do ulaska u treću dekadu avgusta pojedini odnosi mogu biti na ozbiljnim iskušenjima I za očekivati je da će neki od njih I prestati da postoje. Za vas koji kao par “preteknete” – ta treća dekada meseca donosi smirivanje tenzija, bolje funkcionisanje, čak I dosta lepih momenata između vas dvoje. Slobodni Lavovi – za vas je samo pitanje šta hoćete. Ako želite nešto ozbiljnije I trajnije – pre treće dekade avgusta se to neće dogoditi, a tada su moguće I obnove nekih odnosa od ranije. Ako želite provod I usputnu zabavu – toga može biti celog meseca.

Posao

Ni na poslu nema opuštanja dragi Lavovi. Morate znatno ozbiljnije da shvatite i svoje obaveze i trenutne pozicije na kojima ste i da se debelo posvetite tome da razrađujete posao i budete odgovorni prema onima koji su vam klijenti ili računaju na vas. Tokom celog meseca vi ćete se boriti za stabilnost na polju finansija i tu ne bih rekla da ćete loše proći. Samo nemojte da se opuštate. Od drugog dela avgusta kreću nove mogućnosti za dogovore, za povezivanje sa saradnicima – prave šanse će vam lakše dolaziti.

Zdravlje

I pored toga što je Sunce u vašem znaku u prve dve dekade avgusta – zdravstveni segment neće biti najstabilniji. Varirate sa energijom, sa raspoloženjem, moguć je i stres i problemi sa probavom.

DEVICA

Ljubav

I pored toga što na prvi pogled može delovati kao da je vaš odnos sa partnerom stabilan – itekako je primetno da ćete tokom ovog meseca imati mnogo problema od kojih ćete neke držati u sebi i ćutke se boriti sa njima, dok kod drugih – nećete moći da prećutite i iskulirate. Ono što je skriveno, tajno, nerečeno, sumnja, ljubomora – bez obzira da li dolazi sa vaše ili partnerove strane – predstavljaće veliki kamen spoticanja i periodično će izlaziti na dnevni red, donoseći lošiju komunikaciju i rasprave. Kod nekih parova, onih koji nisu suštinski stabilni – postoji i ozbiljna mogućnost za prekid odnosa. Pokušajte da ne brzate sa odlukama i sačekajte – u septembru će stvari početi da dolaze na svoje i da se stišavaju. Slobodne Device – iako tokom ovog perioda može biti nekih emotivnih šansi, nisam sigurna da bi bilo pametno žuriti i ulaziti u konkretniju priču. Nije baš neki savršen period za ljubav koja će trajati.

Posao

Problem u prvom delu meseca će predstavljati znatno povećanje obaveza a mala podrška od onih sa kojima sarađujete na dnevnoj bazi. Odnos sa kolegama i saradnicima će biti dosta zategnut a imaćete problem i sa konkurencijom. Savet za vas je, da biste maksimalno iskoristili povoljne aspekte kojih ipak ima tokom ovog meseca – da se više posvetite razradi svojih projekata, ideja, poslova, da se organizujete maksimalno i da ne računate baš mnogo na druge. Bolje finansije od drugog dela avgusta.

Zdravlje

Dosta ste tokom ovog perioda osetljivi i trebali biste više da se posvetite i svom fizičkom ali i mentalnom zdravlju. Šetajte, odmarajte se, trudite se da vam ishrana bude kvalitetna i adekvatna vremenu.

VAGA

Ljubav

Vage će do kraja prve polovine avgusta biti naglašeno u fazi preispitivanja odnosa u kojem su. Može kod nekih postojati naglašena nervoza, potreba da se na neki način povuku i dobro razmisle. Kod drugih pak – nećete biti spremni da se suočite istinski sa situacijama koje vam ne odgovaraju u vezi nego ćete biti skloni « bežanju » u flert, komunikaciju ili čak ulazak u tajnu priču. Kod ovih drugih – potrebno je biti oprezan jer postoji lepa mogućnost da tajne izađu na dnevni red. Oni odnosi koji opstanu do kraja prve polovine meseca – krenuće nekim laganim tokom napred – komunikacija će se poboljšati a vas dvoje ćete imati i više zajedničkih lepih trenutaka. Slobodne Vage – prvi deo meseca je rezervisan za tajne, možda i odnose sa osobama sa kojima imate razliku u godinama (plus ili minus). Drugi deo avgusta može vas vratiti bivšem partneru ili pak pojačati komunikaciju sa nekim koga već duže vreme poznajete.

Posao

Uradićete pravu stvar ako u prvom delu avgusta počnete sa realizacijom planova koje imate ili u tajnosti razrađujete neke svoje ideje. Taman da od ulaska u drugi deo meseca krenete ozbiljnije i otvorenije sa promenama u svom poslovanju – ovaj period je izuzetan za tako nešto i moguće je da ćete odmah osetiti i finansijsko poboljšanje. Generalno gledano – neke saradnje ili poslovi se tokom ovog meseca mogu ugasiti, dok će se drugi odvijati otežano i sporije – naglašeno u prvom delu ovog perioda.

Zdravlje

I vaše zdravlje dosta varira tokom avgusta. Izbegavajte što je moguće više stres i nervozu, odmarajte se i gledajte da svaki trenutak provedete u opuštenom okruženju ili u prirodi.

ŠKORPIJA

Ljubav

Brakovi i dugotrajnije veze (kao i oni odnosi koji su imali turbulentan prethodni period) u avgust ulaze kroz fazu koja govori o priličnom nerazumevanju i distanciranosti. Vaši će odnosi biti na dosta ozbiljnom testu tokom celog meseca – no, pošto istovremeno imate i jako podsticajne aspekte, suština bi bila – nestabilne veze i brakovi itekako mogu doći u završnu fazu, pa čak biti i prekinuti – dok oni odnosi i osobe koji su spremni da se prilagode i budu tolerantniji – itekako mogu prilično mirno proći kroz ovaj mesec. U suštini, vaše je šta želite da stavite na prvo mesto i koliko ste voljni za kompromis sa partnerom. Slobodne Škorpije – kod vas je jedan opšti šareniš po pitanjima ljubavi. Ima tu i razlike u godinama i prošlosti i novih osoba i mogućnosti za avanturu, pa čak i tajnu priču. Avgust je pred vas na poslužavnik stavio mnogo toga – sad, šta ćete vi odabrati (ili šta će odabrati vas) – to ćemo tek videti.

Posao

Škorpije ulaze u mesec velikih obaveza i odgovornosti, period u kojem će se od njih očekivati da se maksimalno posvete poslovnom segmentu. Vi već neko vreme vrlo ozbiljno radite na stabilizaciji, napredovanju, promenama – i očigledno je da ćete nekim sličnim tempom morati da nastavite i tokom avgusta. Ovaj vam mesec pored naglašenog truda donosi i dobre poslovne prilike – tako da nećete samo rmbati, moći ćete i da zaradite i budete zadovoljni stanjem svojih finansija.

Zdravlje

Ukoliko iole budete vodili računa – spavali dovoljno, hranili se adekvatno, odmarali se i rekreirali, šetali – imate pred sobom vrlo povoljan zdravstveni mesec. U suprotnom – bićete nervozni, napeti, isceđeni.

foto: PhotoSunnyDays/Shutterstock
foto: PhotoSunnyDays/Shutterstock
.

STRELAC

Ljubav

Može da se dogodi da prvi deo avgusta baš I ne protekne u savršenom skladu partnera I vas. Biće tu različitih situacija – oboje ćete biti tvrdoglavi, nećete želeti da čujete drugu stranu I njeno mišljenje I do dogovora će se teško dolaziti. Takođe – partner će smatrati da ste vi suviše ležerni I opušteni po mnogim pitanjima, dok će vaše mišljenje biti da je drago vam biće preterano sitničavo, da vam samo traži greške I nešto zakera. Pokušavajte da se uklopite što više možete, mada će to biti naporan zadatak za oboje. Prelaskom u drugi deo avgusta ipak dolazi do nešto bolje energije između vas – tenzija će velikim delom otići u zaborav a na prvo mesto će izbiti neki fini zajednički momenti I opuštena atmosfera. Slobodni Strelčevi – drugi deo meseca je znatno povoljniji što se ljubavnih šansi tiče. Vi ćete biti u pokretu, opušteni I veseli I lako ćete privlačiti udvarače I zainteresovane poglede. Moguće obnove bivših veza.

Posao

Dosta pojačan obim obaveza u prvom delu avgusta, a istovremeno je to I period u kojem ćete nailaziti na velike prepreke, odugovlačenje ili sporost kada su I radni zadaci ali I dogovori I saradnje u pitanju. Strelčevi će biti vrlo angažovani tokom ovog meseca, što se hoće odraziti na popravljanje vaših pozicija ali će vam istovremeno doneti I dosta napetosti, pa su moguće I nesuglasice I nerazumevanja sa šefovima. Drugi deo perioda može kod nekih aktivirati I unapređenja, nagrade, nove poslovne šanse.

Zdravlje

U prvom delu avgusta se više odmarajte, pokušajte da se manje nervirate ili da nervozu smanjite kroz bavljenje aktivnostima koje vas opuštaju. Drugi deo avgusta je zdravstveno dosta povoljniji.

JARAC

Ljubav

Ni vašem znaku avgust baš I nije savršen period za stabilnost u emotivnim vezama I brakovima. Ovo sad može da se odrazi na dva načina – ili da oboje gledate svoja posla, bavite se sobom I svojim prioritetima a na odnos ili brak ne obraćate baš mnogo pažnje….a može da se odrazi I na taj način da u vašim partnerskim relacijama dolazi do dubljeg zahlađenja, distanciranja I odvajanja. Lek postoji, ali do izlečenja treba vremena I truda – oboje biste ipak, ukoliko želite da sačuvate svoju priču – morali da se odgovornije I sa više razumevanja postavite jedno prema drugom. Imaćete tokom avgusta I nekih podsticajnih prilika da unapredite svoju emotivnu vezu – iskoristite ih. Slobodni Jarčevi – za razliku od vaše zauzete sabraće – vama emotivni život može biti mesto koje vas ispunjava I donosi vam radost. Imate jako lepe prilike tokom celog avgusta da pokrenete jednu simpatičnu I slatku emotivnu priču.

Posao

Previše zahtevna prva polovina avgusta, previše obaveza – a finansijski segment ne prati na pravi način svo to vaše zalaganje I trud. Takođe, odnos sa kolegama, saradnicima I klijentima je dosta naporan po vas I crpi vam energiju. Jarčevi su u periodu kada pred njima stoji mogućnost da promene nešto u svom načinu poslovanja – za to itekako ima prilika tokom celog meseca. Nemojte se grčevito držati postojećih poslova ili načina funkcionisanja – pokušajte da pronađete sebi I alternativu ili dodatni posao.

Zdravlje

I fizički I mentalni segment su osetljivi tokom većeg dela meseca. Promenite nešto u načinu ishrane, pokušajte da se više opuštate I relaksirate.

VODOLIJA

Ljubav

U dugotrajnijem ste periodu kada se od vas, vezano za emotivne relacije u kojima ste – očekuje posvećenost, odgovornost I spremnost na kompromis. Kao što ste to I sami videli – do sada je to bio prilično zahtevan zadatak za vas, a ni avgust – makar u svojoj prvoj polovini (posredno sve do kraja druge dekade meseca) neće se potruditi da vam olakša. Potrebne su zaista velike promene u odnosu sa partnerom I ukoliko ne budete oboje (ali sa vama kao inicijatorom I predvodnikom) radili na njima – vrlo lako može da se dogodi da nekim brakovima ili vezama u ovom periodu dođe kraj. Čak I da nema svađa, rasprava, tenzije – Vodolije u vezama I brakovima se u ovom periodu osećaju kao da su zarobljene I kao da moraju da funkcionišu “pod moranje”. Slobodne Vodolije – u prve dve dekade meseca možete da se bavite strašću I avanturom, ako vam je do toga. Ako nije – morate da čekate treću dekadu avgusta jer tek će ona doneti osobu (novu ili staru) koja vam je po volji I sa kojom ćete istinski želeti pravu priču.

Posao

Kao I u emocijama – I u poslu se od vas očekuje ogromna odgovornost, posvećenost obavezama….i naravno – očekuje se da rmbate za sve pare. Postoje Vodolije kojima je trenutnog posla preko glave I neće biti čudno ukoliko se odluče da se pozdrave sa postojećim poslodavcem, ili da makar vrlo intenzivno tragaju za alternativom. Ukoliko niste od onih kojima se posao smučio, vi ćete takođe želeti promene, ali ćete na njima raditi u okviru postojećeg radnog mesta. Lepo ćete se naraditi I tek u trećoj dekadi avgusta počećete da na pravi način vidite benefite svog truda koji ste ulagali.

Zdravlje

Prvi deo meseca je I mentalno I fizički zahtevan za vas, a imaćete jedan talas nervoze I u danima oko punog Meseca, tamo negde početkom treće dekade avgusta.

RIBE

Ljubav

Prva polovina avgusta je za zauzete Ribe dosta problematična jer ćete kao tortu slagati raspoloženja prema partneru – ljutnja, lepo, sumnja, uživanje, zabrinutost. No, na žalost – negativnosti će preovlađivati, naročito ukoliko ste u fazi da sumnjate u partnerove postupke I reči. Pokušajte da ne pumpate svoje strahove I ljubomoru a istovremeno – trudite se da vi budete otvoreni I iskreni prema osobi koju volite I da ne krijete stvari od nje. U prvoj polovini avgusta nemojte donositi prenagljene odluke kada su vaša partnerstva u pitanju. Takođe, u danima punog Meseca pokušajte da sačuvate svoj unutrašnji mir. Ovo nije jednostavan period za vas, ali sa nešto više volje I strpljenja – prevazići će se. Slobodne Ribe – o, itekako će se udvarači vrteti oko vas. Biće tu I onih koji žele sa vama tajnu priču I avanturu, biće onih koji obećavaju kule I gradove, a biće I onih oko kojih se vredi potruditi. Birajte sami.

Posao

Prvu polovinu avgusta ćete najbolje iskoristiti ukoliko pobegnete od svega I svih na odmor. Ukoliko niste u prilici – spremite se na more obaveza, na zategnute odnose sa kolegama I saradnicima, na vrlo nelojalnu konkurenciju I na to da će se od vas očekivati da “peglate” ono što su drugi zabrljali I pokvarili. Kao I kada su emocije u pitanju – ne donosite ishitrene poslovne odluke, koliko god vam u nekim momentima bilo teško I koliko god vas svi nervirali I opterećivali. Izgurajte, pokažite šta znate I umete.

Zdravlje

Prva polovina meseca je I mentalno I fizički opterećujuća po vas. Pokušajte da u svakom danu pronađete dovoljno prostora za sebe, za svoj odmor I za opuštanje.

Autor horoskopa: Olga Savić
https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/