HOROSKOP OD 31. MAJA DO 6. JUNA: Rakovi će čuti lepe vesti; Lavovi dobijaju dobru poslovnu ponudu

Šta nam zvezde prognoziraju u narednoj nedelji?

sreća, foto: Dean Drobot / Shutterstock
sreća, foto: Dean Drobot / Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Apetit je taman kako treba, vaše raspoloženje je na nivou i ove sedmice nema nekih posebnih saveta za vas. Jedino biste mogli da malo smanjite slatkiše i sladolede i da ih zamenite voćem i voćnim salatama. I naravno – budite fizički aktivni.

Ljubav

Komunikacija i dogovori su i dalje slaba tačka vašeg odnosa. Tih razgovora je ili previše ili premalo, pa može da se dogodi da previše pričate o ne baš bitnim temama a da ćuteći prelazite preko onih koje su za vas kao par od većeg značaja. No, sem što ćete se malo razmimoilaziti u ovom delu – sve ostalo funkcioniše. Ako vam pada na pamet flertovanje – nemojte. Slobodni Ovnovi su vrlo aktivni u kontaktima – bilo u svojoj okolini, preko posla ili na društvenim mrežama. Sve ove aktivnosti daju dobre predispozicije za emotivna dešavanja, a da li će se neko od njih razviti u ozbiljnijem pravcu – videćemo.

Posao

Retrogradni Merkur u polju komunikacije i dogovora ima i pozitivnu i negativnu stranu.Pozitivna-papirološka pitanja reaktivirajte,vratite se „korak unazad“ u dogovorima,ponovo pokušajte u situacijama koje su vam od važnosti–možete postići uspeh.Negativna–obratite pažnju na detalje dogovora ili ugovora koji potpisujete.Budite skoncentrisani i fokusirani na ono što radite,jer su moguće greške. Takođe–u ovoj će nedelji biti više netačnih i neproverenih informacija,zato ne reagujte na prvu loptu.

Novac

Troškovi za kuću i ukućane su i dalje najveća stavka kod vas.

Zdravlje

Alergije, prehlade, stomačne tegobe. Više opreza u saobraćaju.

BIK

Hrana

Vreme je da se vratite na režim ishrane koji ste praktikovali u nekom prethodnom periodu, a koji vam je prijao I činio da se osećate dobro. Generalno gledano – vašem želucu bi sada najviše prijala variva i supe, kao i više povrća u ishrani.

Ljubav

I partnerska i vaša planeta su zajedno u emotivnom znaku Raka od 02-og juna. Osećaji će vam biti isti, postojaće pažnja, podrška i pojačana doza brige jedno za drugo. Doduše, postojaće i preosetljivost – pa vodite oboje računa o rečima i postupcima koji sada lako mogu „gricnuti“ za srce. A reči u ovoj nedelji mogu biti čudne – zbunjujuće, zato se trudite da se dobro razumete. Slobodni Bikovi – doza sentimentalnosti postoji kod vas, a samim tim i šansa za kontakt sa nekim iz prošlosti. U kom to pravcu ide, pitanje je. No, otvaraju se za vas i nove mogućnosti za flertovanje i simpatije, polako ali sigurno.

Posao

Dešavanja u poslovnom segmentu će uglavnom ići nekim svojim ustaljenim tempom. Imaćete korektne periode kao i one sa nešto više napetosti i po kojom greškom. Sve što vas iznervira ili onespokoji na trenutak, vrlo je prolaznog karaktera – teško je da bilo šta sada može da se postavi pred vas kao ozbiljnija prepreka. Retrogradnost Saturna u vašem polju karijere ukazuje da ćete se u narednim mesecima baviti time koliko ste zadovoljni na postojećim pozicijama i treba li nešto menjati.

Novac

Nezadovoljstvo jer smatrate da ste na neki način oštećeni.

Zdravlje

Više pažnje obratite na ishranu. Osetljivost stomačnog dela.

BLIZANCI

Hrana

U ovoj nedelji treba izbegavati alkoholne napitke, ali i veće količine energetskih pića, kafu. Bolje uživajte u čaši limunade ili u bilo kojem drugom soku od svežeg, ceđenog voća. Stomak će vam biti osetljiviji, pa vodite računa o kvarljivim namirnicama.

Ljubav

Potrudite se da u ovoj nedelji provodite što više vremena sa partnerom – naravno, najbolja varijanta bi bila da imate više vremena za vas dvoje kroz neke šetnje, zajedničke izlaske, smeh i razonodu. Pokušajte da između vas bude što više jasne i otvorene komunikacije, dvosmislenost i nedorečenost bi mogle eventualno izazvati sumnju. Slobodni Blizanci – mnogobrojni kontakti i komunikacija, bilo ona površna bilo vama značajnija – nastavljaju se i dalje. Postojaće doza određene sentimentalnosti kada je prošlost u pitanju – možete se okrenuti i ka njoj, ali bar za sada – nemojte donositi nikakve konačne odluke.

Posao

Merkur je krenuo retrogradno u vašem znaku i zbog aspekata koje pravi – ne uzimajte zdravo za gotovo svaku informaciju koja dođe do vas i ne reagujte na prvu loptu, ali isto tako – ni vi ne obećavajte ono što ne možete ispuniti. U mnogim situacijama vratićete se korak unazad, i zarad ispravljanja grešaka ali i zarad obnove kontakata i saradnji koji bi mogli biti od velikog značaja za vas. Nemojte olako shvatati svoje obaveze u ovom periodu, već im posvetite svoju punu pažnju i fokusiranost.

Novac

Blago poboljšanje u finansijskom segmentu.

Zdravlje

Prehlade, alergije, meteoropatske reakcije, manji problemi sa stomakom.

.

RAK

Hrana

Postaćete vrlo probirljivi kada je hrana u pitanju. Malo je ovo posledica vremena, a malo i vašeg raspoloženja – jednostavno, niste gladni. No, ljubav prema slatkišima će ostati neokrnjena, šta više – može se i pojačati.

Ljubav

Lepa vest za vas je ulazak Venere u vaš znak 2-og juna. Mars je već tu i koliko god vam je on davao neke strasne momente sa partnerom, isto tako vam je donosio nervozu i preosetljivost. Sada, sa planetom strasti i planetom emocija zajedno kod vas – mnogi odnosi mogu krenuti na bolje i to na lepši i jednostavniji način. Čak vam odgovara i ovaj retrogradni Merkur, jer vas vraća na razgovore sa voljenom osobom – one, koji će potpomoći da se vaš odnos stabilizuje i krene pravim putem. Slobodni Rakovi – ulazite u period kada ćete lako pleniti i osvajati srca suprotnog pola. Uživajte!

Posao

Saradnički odnosi vas mogu pomalo opterećivati u ovoj nedelji jer ćete imati osećaj da sa nekim ljudima i u nekim situacijama zaista morate da se junački borite da biste stigli do svojih ciljeva. No, ta borba će svakako dati svoje pozitivne rezultate. Izuzetno lepe vesti koje se mogu vezivati za inostranstvo dolaze do vas polovinom nedelje. I pored snage koju morate da ulažete u posao – ovaj period vam donosi realizaciju svega onoga oko čega ste se angažovali. Osećate se stabilnije i podstaknuto za rad.

Novac

Period lakšeg funkcionisanja u finansijskom segmentu.

Zdravlje

Nešto viši nivo stresa.

LAV

Hrana

Samo malo korigujte način ishrane u ovoj sedmici. Više tečnosti, kao i namirnica sa većim procentom vode, ali i povrće, bilo sveže ili kuvano na pari. Takođe – mogli biste makar povremeno da uzimate pčelinje proizvode i orašaste plodove.

Ljubav

Zauzeti Lavovi će tokom ove nedelje imati prilično dobar odnos sa voljenom osobom. I komunikacija teče bez ikakvih većih problema ali i osećanja su u porastu, a zajedno sa njima – i strasti kreću da se bude. Ovo je dobar period za vas dvoje u kojem možete jednu po jednu stavku rešavati sve ono što vas je do sada opterećivalo ili donosilo negativnu energiju. Slobodni Lavovi – i Mars i Venera vam se od ove sedmice nalaze iza leđa – u polju podsvesti, tajni, misli – i emocije i strasti kreću da vas kuckaju po ramenu i da vam skreću pažnju na sebe. Otvara se pozornica za neke lepe i snažne priče.

Posao

Pred vama je jedna dosta stabilna poslovna sedmica. Eventualno bi početkom nedelje moglo da dođe do nekog sitnog nerviranja ili zabrinutosti – ali ostatak perioda je dosta dobar za vas. Možete dobiti predlog ili ponudu koja deluje prilično obećavajuće, naročito sa finansijske strane – ali bi valjalo da o njoj dublje razmislite i da ne žurite sa odlukama. Vi lično ste u jednom drugačijem raspoloženju, ona vaša snaga i ambicija su se vratile i spremni ste ponovo da zasijate. Ne rasipajte se novcem, nije dobar period za to.

Novac

Trenutno poboljšanje ne znači da možete da se opustite.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro. Manji problemi sa spavanjem.

DEVICA

Hrana

Izbegavajte gazirane napitke, alkohol i kafu. Neki od vas će imati povremenih problema sa crevima i probavom, pa vam se savetuju lagani, ali češći obroci kojima nećete opterećivati stomak. Vodite računa o roku trajanja i ispravnosti namirnica.

Ljubav

Vi ste u ovoj sedmici rasplinuti između poslovnih i ličnih obaveza i vremena koje posvećujete partneru. Ili nemate dovoljno prostora za drago vam biće, ili ste preumorni i ne baš voljni za jaču komunikaciju – što druga strana može pogrešno protumačiti. Isto tako – i vama su čudna neka ponašanja partnera – ne mora da znači da se ovde dešava bilo šta značajno – samo vam je neki pomalo mutan i nedefinisan period. Proći će ubrzo. Slobodne Device – u ovom periodu se lako možete opiti – bilo nekim novim osobama, bilo prošlošću. Bilo prvo ili drugo – kad smo opijeni, ne vidimo jasno. Sačekajte, ne žurite.

Posao

Ova će sedmica i dešavanja u njoj u poslovnom segmentu zahtevati punu pažnju od vas, ali će vam isto tako postaviti milion i jednu sitnu prepreku na kojima će se ta vaša pažnja razbijati. Okolnosti od vas traže jak tempo, usredsređenost i fokusiranost, a vi konstantno kasnite i pokušavate istovremeno da funkcionišete na više strana, što je sada apsolutno nemoguće. Zato su sada moguće greške i propusti čak i prilikom obavljanja onih najosnovnijih obaveza. Ne žurite nigde i stići ćete svugde.

Novac

Korektna finansijska situacija.

Zdravlje

Treba vam više odmora da vratite telu energiju i razbistrite glavu.

.

VAGA

Hrana

Ovo je, recimo – dobra nedelja ukoliko želite da otpočnete sa dijetom ili nekim zdravijim režimom ishrane. U svakom slučaju biste trebali da izbegavate kaloričniju i masniju hranu, kao i slatkiše – a naročito ovo poslednje!

Ljubav

Vaša planeta Venera kao i partnerska Mars od 2-og juna su zajedno u znaku Raka. Na isti način osećate, iste stvari želite, ali vas i iste ili slične situacije bole. I partner i vi ste u periodu u kojem se ne snalazite baš najbolje kada su emocije u pitanju – čas ih pustite sa lanca, čas se borite za njih, a čas se zarozate, iznervirate, onespokojite. Komunikacija će vam biti korektna, ali da bi sve funkcionisalo kako treba – osećajte jedno drugo, volite se i grlite što češće. Slobodne Vage – ulazite u period sentimentalnosti i osvrtanja unazad. Svaka, pa i najmanja sitnica podsećaće vas na prošlost. A prošlost je tu, iza ćoška.

Posao

Vaša vladarka Venera je od polovine sedmice u polju karijere, zajedno sa Marsom – bićete jako angažovani i borićete se za svoju poslovnu stabilnost i budućnost. Jako dobro vam je postavljeno sve ono što se vezuje za kreativnost, nove ideje, sve ono što se vezuje za saradnje sa inostranstvom. Neki pregovori i dogovori koji su bili u zastoju sada se mogu aktivirati – ali savet za vas je da ne žurite, da pokušate da budete što racionalniji i da ne očekujete brda i doline, jer to nećete dobiti.

Novac

Pomalo ste zabrinuti na ulasku u ovu sedmicu, ali to neće trajati dugo.

Zdravlje

Hormonski problemi. Osetljivost stomaka.

ŠKORPIJA

Hrana

Potrebni su vam proteini, tako da svakako konzumirajte i meso, ali ipak izbegavajte mesne prerađevine zbog začina i aditiva. Neki od vas mogu imati problema sa holesterolom, pa vam više odgovaraju „posnija“ mesa – kao što su piletina i ćuretina, a posebno – riba.

Ljubav

Venera, partnerska planeta – izašla je iz, za vas površnog znaka Blizanaca i zakoračila u vašu vodenu sestru – znak Raka, gde se već nalazi vaša planeta Mars. One emotivne dubine i razumevanje koje vam je toliko dugo bilo potrebno od partnera i zbog čega ste se često osećali nezadovoljno i emotivno povređeno čak – sada možete da počnete da dobijate. Da li će vam to biti dovoljno da budete spokojni i mirni – videćemo. Slobodne Škorpije – kontakt Venere sa Jupiterom koji je u vašem polju ljubavi pokrenuće vaš emotivni život. Ušli ste u period namirivanja gladi za ljubavlju i strastima.

Posao

Kreativni momenat je izuzetno jak, a intuicija vam u ovoj nedelji radi savršeno. Osetićete u stomaku koji je pravi potez koji treba povući, nanjušićete na koju stranu se treba okrenuti a od koje treba pobeći glavom bez obzira. Mašta i nove ideje vas nose, a najlepše je što sada sve to možete realizovati. Za divno čudo u ovoj ćete nedelji uglavnom imati prave sagovornike za posao – one na koje možete računati i sa kojima se možete dogovoriti. One koji pokušavaju da vam prodaju maglu – prepoznaćete.

Novac

Od polovine nedelje značajnije poboljšanje.

Zdravlje

Mogućnost povreda, stomačne tegobe.

STRELAC

Hrana

Prijaće vam lagana hrana – povrće u što većim količinama, sezonsko voće koje volite. Takođe, razmislite o češćem konzumiranju meda i propolisa. I nemojte zaboraviti na hidriranje – u periodu ste kada vam je to od posebne važnosti.

Ljubav

Razumevanje i komunikacija će vam biti slaba tačka u odnosu sa voljenom osobom. Partner će kasniti, ponašati se čudno kao da živi u nekom svom filmu, njegovi postupci i reči će povremeno biti površni, detinjasti, razmaženi. Ako budete dozvolili da vas sve ovo dotiče – samo ćete se čuditi i nervirati. Pojačajte razumevanje i strpljenje na maksimum. Slobodni Strelčevi – i opet je ta prošlost tu, neko ko nikako da vas pusti na miru.....Kad već pričamo o tome – jeste li sigurni da želite da budete pušteni? Pošto meni izgleda kao da vam negde prija što se osoba iz prošlosti angažuje i vrzma oko vas....

Posao

Definitivno znate koji je najbolji način da dobijete ono što želite i ostvarite zamišljeno. No, najbolji način neće funkcionisati sada – funkcionisaće drugi, onaj komplikovaniji, sa više stranputica, problema, zastoja. Ali i njime ćete stići do željenog, samo što ćete se u postupku više umoriti. U suštini – malo je verovatno da ćete u ovoj sedmici iz prvog puta uspeti da rešite, završite, obavite, dogovorite. Moraće da postoje ponavljanja, ispravljanja, nesporazumi i cela paleta zanimljivosti da vam trenira živce.

Novac

Nešto pojačani troškovi.

Zdravlje

Uglavnom sitnije tegobe.

.

JARAC

Hrana

Ne preskačite obroke zbog žurbe, nervoze, manjka vremena. Toliko prostora možete odvojiti da pojedete nešto lagano, ukusno, kvalitetno. Apetit vam je promenljiv I jako zavisi od toga kako se trenutno osećate.

Ljubav

U ovoj sedmici imamo dvostruku situaciju kada su parovi u pitanju. Kod onih kojima je vreme već svelo račune – očekuje se nastavak perioda nepovoljnosti, negativnosti pa čak i razdvajanje – sada ili u kraćem narednom periodu. Kod onih drugih, koji su dubinski i suštinski vezani – očekuje se lagano popravljanje, stabilizacija, smirivanje, više emocija u odnosu i spremnost na kompromis – sve naglašeno od drugog dela nedelje. Slobodni Jarčevi – ulazak Venere u vaše polje partnerstava i njen dobar kontakt sa Jupiterom – nude zaista lepu šansu da svoj emotivni život unapredite i pronađete se u ljubavi.

Posao

Gro nekih komplikovanih situacija u poslovnom segmentu ćete uspeti da rešite i završite tokom ove sedmice. Pa čak i onih za koje ste smatrali da su nemoguće za izvesti. No, isto tako – u ovoj ćete nedelji imati više papiroloških, birokratskih i administrativnih problema. imaćete i teškoće u komunikaciji sa kolegama, jer će postojati nerazumevanje, a neki od njih čak namerno mogu prikrivati informacije od vas. Pripremite sa i na kašnjenja i na probleme sa tehnikom. Ne verujte velikim obećanjima.

Novac

Dosta stabilna finansijska situacija.

Zdravlje

Mogućnost manjih povreda, umor.

VODOLIJA

Hrana

Bilo bi dobro da od ove nedelje izbegavate slatkiše, ili da pokušate da ih zamenite voćem I voćnim salatama. Takođe, energija vam je potrebna, ali ne prazne kalorije kroz grickalice ili brzu hranu, već kroz kvalitetne i izbalansirane obroke.

Ljubav

Biće tu i tamo situacija koje vas na kratko mogu iznervirati ili ubosti u mozak. No, biće tri puta više situacija koje vam sa partnerom donose razumevanje, dobru energiju i kvalitetnu komunikaciju. Te sitnice koje vas na kratko ustalasaju gurnite u drugi plan – u periodu ste kada možete uživati sa osobom koju volite i kada će strasti i ljubav lakše pronalaziti put do vas. Slobodne Vodolije – i dalje ste u periodu „novo – staro“. Novo nosi staru notu ili neku formu podsećanja, sličnosti. Staro može postati novo. E sad, šta ćete vi odabrati ili možda bolje rečeno – na koju stranu će vas sudbina usmeriti - videćemo.

Posao

Da ima problema – ima. Da ima previše obaveza i tenzije vezane za posao – ima. Da i vi u ovu nedelju ulazite pomalo zabrinuti i pod stresom, naročito ako se to vezuje za finansijski segment – ma sve je to istina. No, sve će to jako brzo doći na svoje mesto. Vi ste u periodu kada ste odlučni, stabilni, u periodu kada vučete prave poteze i sve ćete vrlo brzo rešavati. Nerviraće vas površni ljudi, oni koji ne stoje iza svojih reči i postupaka – ali ćete imati pravi metod kako da sa njima izađete na kraj.

Novac

Vrlo brzo kreće popravljanje u ovom segmentu.

Zdravlje

Nešto naglašeniji stres, ali sve ostalo je u redu. Stariji – obratite pažnju na stomak.

RIBE

Hrana

Umesto normalne i kvalitetne ishrane, uglavnom svoju glad zadovoljite slatkišem, grickalicama ili brzom hranom. Niste dete, ne treba vam govoriti da ovakav način ishrane nikako ne pogoduje niti vašem zdravlju niti vašoj liniji...

Ljubav

Sa partnerom se rečima nećete razumeti, ali ćete se srcem i emocijama osetiti. Zato izbegavajte velike priče, pogotovo priče na teme već davno pokrenute ali nikada ne razrešene do kraja. Nećete ih razrešiti ni sada, samo ćete se zapetljati i doneti negativnu energiju u odnos. Ono što vam ide na ruku jesu osećanja – zato se volite, bez mnogo razgovora. Slobodne Ribe – Mars, a od polovine nedelje i Venera šetkaju se kroz vaše polje ljubavi. Emocije i strast zajednički marširaju da savladaju vaše odbrane i uvuku vas u ljubavnu priču. I neka prošlost je tu – da vam svaki čas namigne i podseti vas na sebe.

Posao

Opterećuju vas neke situacije, naročito one koje se vezuju za dogovore i papirološka pitanja. Niste sigurni šta da uradite i tražićete najbolji način za rešavanje. U ovakvim dešavanjima možete imati pomoć od strane osoba koje su iskustveno starije od vas i koje vas mogu usmeriti na pravu stranu, dati vam pravi savet. Pojedinim pripadnicima vašeg znaka će se baš u ovoj nedelji otvoriti prilika koja se ne propušta – ponuda baš po vašoj meri, nešto što ste odavno priželjkivali i nadali se.

Novac

Finansijski segment nije loš, ali su troškovi i dalje pojačani.

Zdravlje

Stabilna zdravstvena situacija.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com/