Astro

Kako najbolje da brinu o sebi? Blizanci da "uposle um" dobrom knjigom, Lavovi da se bave kreativnim radom, Ribe da se naspavaju...

Astrolozi otkrivaju šta svaki znak zodijaka treba da uradi kako bi briga o sebi donosila više koristi i zadovoljstva.

17.05.2021. - 12:00h
Voleti sebe...
Voleti sebe...foto: Look Studio/Shutterstock

Duga kupka sa mehurićima, umirujuća maska za lice, lečenje kristalima: bilo koji ritual samopomoći važan je deo života koji pozitivno utiče na zdravlje. Briga o vašem mentalnom i fizičkom stanju neophodna je za ugodan život i stabilno suočavanje sa problemima koji su uvek tu.

Da li ste ikada pokušali da prilagodite svoje rituale prema vašem horoskopskom znaku? Astrolozi tvrde da ovo čini rituale efikasnijim, te da naša briga o samima sebi prelazi na sasvim novi nivo, piše Grazia.

Evo kako bi svaki horoskopski znak trebalo da se brine o sebi.

OVAN
Čak i najboljima od nas ponekad trebaju smernice. Ne možete biti broj jedan bez dobrog raspoloženja, zato pre nego što započnete posao, izađete na sastanak ili uradite nešto vrlo važno za vas, morate steći naviku da se svako jutro gledate u ogledalo i izgovarate afirmacije - namere koje želite da pretvorite u stvarnost. To mogu biti osećanja (jaka ili ne) koja doživljavate i koja vas čine snažnijim. Možete odabrati san za koji želite da se ostvari. U ovom slučaju, vera u sebe je cilj koji želite da postignete.

BIK
Predstavnici ovog znaka treba da se razmaze! Kao najslađi horoskopski znak, utehu ćete pronaći dodavanjem daška glamura u svoju svakodnevnu beauty rutinu. Radeći sebi manikir ili eksperimentišući sa šminkom, imaćete priliku da cenite svoju spoljnu i unutrašnju lepotu. Izgledati dobro za sebe pomaže u poboljšanju slike o sebi. Napravite nekoliko selfija samo za sebe da biste videli koliko ste prelepi i privlačni. Ovo će vam podići samopouzdanje.

BLIZANCI
Da bi izbegli jednu negativnu tendenciju [ogovaranja], Blizancima je potrebna kvalitetna smetnja. To znači samo jedno: uzmite ljubavnu priču, impresivan politički triler ili zbirku poezije i uronite u igru reči. Vaš intelektualni um će se spojiti sa pričom i izgubiti se u pričama i neočekivanim obrtima. Bićete toliko zaokupljeni čitanjem da ćete želeti da se klonite kontroverznih incidenata u stvarnom životu. Takođe, ovaj ritual će pomoći da se mašta razvije još bolje, pružajući priliku da se dublje upoznaju likovi dela i njihove sudbine.

RAK
Lekovita kupka će vam pomoći da se rešite problema. Dodajte malo soli da biste očistili auru, kristale da biste uravnotežili energiju i latice ruže kako biste probudili osećaj samoljublja. Najbolje vreme za takvo kupanje je pun mesec. Ovo će vam omogućiti da ojačate mesečeve vibracije i nađete mir sa Univerzumom.