Kuća vam je puna stvari koje privlače tugu i nesreću? OČISTITE JE! Rak da se reši krnjih šolja, Lavovi nek unesu cveće

Domaćice tradicionalno obavljaju generalno čišćenje tri puta godišnje: u jesen, pred Novu godinu i na proleće. Ovo poslednje je možda najvažnije, jer upravo ono dovodi do obnove - u kući, životu, duši. A zvezde će vam otkriti šta treba da uradite kako se čišćenje ne bi svodilo na banalno brisanje prašine, već zaista otvorilo put ka novim i pozitivnim stvarima u životu.

Rešite se nepotrebnih stvari, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Rešite se nepotrebnih stvari, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Ovan

Ovaj vatreni znak ima jednu lošu osobinu - teško se odriče stvari. Uključujući i one koji nisu baš najkorisnije. Astrolozi savetuju da ove godine ne vučete negativan teret sa sobom. Spalite pisma bivših, uklonite zajedničke fotografije - otarasite se svega što donosi tugu. Kad nešto odstranimo, pravimo prostor za nešto novo, kao što je na primer nova ljubav.

Bik

Biku je veoma stalo do doma i do svog izgleda, uvek su u toku sa modnim trendovima, bilo da se radi o dizajnu enterijera, šminkanju ili odeći. Ali imaju jednu slabost - Bik ima tendenciju da kupuje previše. Ovog proleća treba da se oslobodite stvari koje ne koristite. Tako ćete stvoriti novu, stabilniju osnovu za uspeh.

Blizanci

Svi vole Blizance zbog njihove vesele naravi i spontanosti. Ali ista spontanost ima negativnu stranu - "tera" ih na nepromišljene kupovine. Ovog proleća Blizanci treba da se saberu i reše svega bespotrebnog. Treba da ostavite samo one stvari koje vam zaista nešto znače u životu - to će vam olakšati da napredujete ka svom cilju.

Rak

Rakovi su kućni tipovi, njihov dom uvek je prijatno uređen. Ali tolika ljubav prema kući predstavlja i opasnost za ovaj znak. Teško se rastaju od stvari, čak i od nepotrebnih. Osnovno je pravilo - ako nešto nema svoju svrhu, otarasite ga se. Vreme je da se jednom zauvek oprostite od svih pokvarenih aparata, okrnjenih šolja, starih satova koji ne rade i dotrajale garderobe.

Rešite se nepotrebnih stvari, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Rešite se nepotrebnih stvari, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Lav

Ove godine zvezde pre svega savetuju Lava da se reši predmeta za jednokratnu upotrebu. Kupite dobar set za piknik, uzmite bocu za vodu za višekratnu upotrebu i šolju za kafu "za poneti". Zvezde obećavaju da će vam sve ovo doneti stabilnost u životu. Pored toga, preporuka je da oplemenite životni prostor sobnim biljkama. Pomoći će vam da budete otporniji na negativne uticaje.

Devica

Device vole kada je sve savršeno organizovano. Ali čak i kod njih ponekad vlada nered. Prolećno čišćenje ove godine trebalo bi da počne sa policama za knjige, kuhinjskim ormarićima, radnom pločom i raznim kutijama. Kada bacite sve što je nepotrebno, pozabavite se razmeštanjem: postavite stvari tako da vam bude udobno i korisno.

Vaga

Vage treba da obrate pažnju na garderober. Malo je verovatno da imaju neupotrebljivih stvari, jer za Vage je kvalitet važniji od kvantiteta. Drugo nešto je važno: treba da revidirate samu organizaciju sistema za odlaganje. Poređajte odeću po nosivosti, sastavite komplete, stvari koje se savršeno kombinuju. To će uneti lakoću, ravnotežu i harmoniju u vaš život.

Škorpija

Možda najneobičniji prolećni saveti za čišćenje odnose se na Škorpije. Sednite na sredinu sobe, zatvorite oči i razmislite koje stvari zaista volite, a koje vas nerviraju. Ako postoje takve stvari, odmah ih se rešite - one crpe energiju iz vas, sprečavaju vas da u potpunosti uživate u životu, guše vaša osećanja.

Rešite se nepotrebnih stvari, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Rešite se nepotrebnih stvari, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Strelac

Predstavnici ovog znaka su takođe majstori za gomilanje nepotrebnih stvari u kući. Oslobodite se stvari koje vam samo "skupljaju prašinu u kući", odložite ih u kutiju sa suvenirima. Najvažnije što treba da uradite jeste da razvrstate kofere i torbe po "vrstama" putovanja - za jednodnevne izlete, za vikend putovanja i one za duži put. Tako ćete se usredsrediti na sadašnjost.

Jarac

Jarčevi nemaju vremena ni prostora za stvari koje im se ispreče na putu, otežavaju im život ili jednostavno od kojih nemaju koristi. Astrolozi savetuju da ostavite u kući samo ono što ispunjava vaše ciljeve i podržava vas na putu do njih. Ako i najmanje sumnjate da će vam neki predmet biti potreban u dogledno vreme, bacite ga.

Vodolija

Savet za Vodoliju nije toliko o tome kako da čisti, već gde da odloži nepotrebne stvari. Zvezde ne savetuju da sve čega želite da se rešite bacite u smeće. Odvojeno sortirajte predmete koji se mogu reciklirati: plastiku, papir, odeću. Razmislite o trampi. Ovim pristupom čišćenju zvezde obećavaju da će se u vašem životu pojaviti više materijalne ravnoteže, prosperiteta i stabilnosti.

Ribe

Ribe često lebde u oblacima i jednostavno ne primećuju kako je kuća krcata nepotrebnim stvarima. Pometite svu prašinu, iznesete smeće, a sa njim i mračne uspomene, teška i neprijatna iskustva. A zatim temeljno operite pod dodavanjem malo soli u vodu - to će pomoći da obnovite energiju u kući, oslobodite se sve negativnosti koju je donela 2020. godina, piše Lepa&Srećna.