Astro

Pre i posle seksa: Ovan i Lav su "sprinteri", a Škorpije i Blizanci nezasiti maratonci... Šta je sa ostalim znakovima?

Ni nakon seksa nismo svi isti – dok jedni žele da nastave svoj ljubavni maraton s partnerom, drugi će uživati i sve začiniti dobrom hranom i alkoholom, a najopušteniji će se jednostavno maziti s voljenom osobom. Kojoj kategoriji vi pripadate, otkrijte u našem vodiču za sve znakove.

14.04.2021. - 20:00h
Sprint ili polako?
Sprint ili polako?foto: oneinchpunch/Shutterstock

U seksualnim čarima svi ljudi žele da uživaju, bez obzira kojem horoskopskom znaku pripadaju. No dok će mnogi tom činu pristupiti bez posebnih priprema, kao nečemu rutinskom i uobičajenom, drugi će strateški pripremati za svaki detalj. Neki su pre seksa uzbuđeni da se jedva kontrolišu, drugi s lakoćom popuštaju svoje erotske kočnice, dok su treći opušteni i kontrolisanim, piše 24sata.hr.

Vatreni znakovi su sprinteri, no rado će ponoviti "trku" više puta. Zemljani znakovi su pravi maratonci koji često uživaju u seksu kao delu veće i bogatije hedonističke gozbe

OVAN

Nikad im nije dosta

Pre seksa: Vatreni Ovnovi gotovo neprestalno razmišljaju o seksu, a krevet im je bojno polje dokazivanja. Za strastvene događaje spremaju se munjevito, nanoseći na sebe "litre" kolonjske vode ili parfema. Uzbuđeni su i ne mogu dočekati trenutak kada će se s partnerom valjati po posteljini. Brzinski će pospremiti svoj stan, razbacati jastučiće po krevetu i obući nešto u čemu će svom partneru biti jako seksi i privlačni.

Nakon seksa: I nakon seksa nemaju mira pa će pokušati ponovo, čak i ako partneru nije do toga. Toliko će navaljivati da će se druga strana na kraju smilovati i pristati. Kad su njihove potrebe zadovoljene, zapaliće cigaretu i zadovoljno otpuhivati dim. Budući da nisu ljubitelji predigre nego vole odmah i na brzaka, po mogućnosti što više i što češće, potreban im je slično potentan partner, kao što su i oni sami. No uzbuđuju ih i oni koji izmiču i ne "daju lako" pa na njih nasrće baš kao pravi ovan.

BIK

Ljubav im ide kroz želudac

Pre seksa: Ovi erotski gurmani obožavaju sve što ih i najmanje asocira na seks. Kako bi se prikazali najboljim mogućim ljubavnicima, upotrebiće i sve afrodizijake do kojih mogu doći. No to nije sve – njihova je parola da ljubav ide kroz želudac, stoga će se prihvatiti kuvanja kako bi svojim kulinarskim umećima osvojili izabranika svog srca. I to što pritom naprave neopisivi nered u kuhinji, zapale kuhinjsku krpu ili prepeku meso i nije toliko bitno, koliko njihov uloženi trud.

Nakon seksa: Nakon seksa nije im do ničega osim do spavanja pa neki put i zahrču, na zaprepaštenje svojeg partnera. No neki pripadnici ovog znaka nakon seksa osete neopisivu glad te se brzinom munje izvuku iz kreveta i krenu da preturaju po frižideru. U spavaću sobu će se vratiti sa prepunom tacnom sendviča i sve zaliti dobrim crvenim vinom. Sit i seksualno zadovoljeni Bik će najverovatnije slatko zaspati.

BLIZANCI

Vole igru rečima

Pre seksa: Nestrpljivi Blizanci dobro se pripremaju pre nego im partner stigne na vrata. U panici pospremaju stan, posebno ako nisu previše uredni. Uzbuđuje ih mentalna stimulacija pa partnera obasipaju sočnim erotskim SMS-ovima pokušavajući da ga uzbude, tako da mu dotični osvane na vratima već prilično napaljen. Vole igru rečima pa će pre samog seksualnog čina partneru na uvo šaputati lascivne reči, naslućujući šta ga sve lepo i uzbudljivo čeka u spavaćoj sobi.

Nakon seksa: I nakon seksa su živahni i željni daljih uzbuđenja, pa ako to ne obave još koji put, neće biti zadovoljni. Otvoreni su prema svemu novome, pa će rado da posegnu ka zbirki svih mogućih sredstava za uzbuđivanje. Uzbuđuju ih sve vrste senzacija, ničega se neće libiti i sve će rado probati, pa i partnera iznenaditi raznim pomagalima. Osim ako je druga strana sramežljiviji tip što je može zaplašiti, no Blizanac se samo želi dobro zabaviti.

RAK

Traže potvrdu da su voljeni

Pre seksa: Za ove sanjare i zaljubljive ljude, najveći je afrodizijak čista ljubav prema partneru. Njima zaista ne treba ništa drugo, osim neprekidnih izliva nežnosti i ljubavnih reči od strane partnera. Pre seksa su nežni, maštoviti i poput Bikova skloni hrani, pa će partnera pre seksa dobro nahraniti, a nazdraviće i sa dobrom čašom crnog vina, čisto za opuštanje. Ležati na grudima voljene osobe i udisati njen miris kože za Raka je vrhunski doživljaj.

Nakon seksa: Kada završi sa seksom, jako dugo voli da se mazi i sigurno nisu od onih koji će uključiti TV i gledati omiljenu seriju ili utakmicu. U potpunosti će se posvetiti partneru, a nakon dugog maženja i poljubaca osetiće talas novog uzbuđenja i seksualne želje. Veoma im je bitno da se osećaju voljenima, pa često partnera gnjave pitanjima da li ga dovoljno voli, jer im je potrebna potvrda da su osećanja obostrana.