Astro

Venčati se sa 22, 36 ili 50 godina? Horoskop otkriva koje godine su najbolje za stupanje u brak!

Venčati se sa 22, 36 ili 50 godina? Ne postoje najbolje godine za sklapanje braka, iako naučnici uporno pokušavaju da izvedu ovu formulu.

12.04.2021. - 20:00h
Kad je pravo vreme za venčanje?
Kad je pravo vreme za venčanje?foto: IVASHstudio/Shutterstock

Na stanje stvarne "spremnosti" utiču stotine faktora: od najočiglednijih (partnera, finansijske situacije) do ... znaka zodijaka! Karakterne osobine koje su svojstvene različitim predstavnicima mogu da pruže odličan trag.

U astrologiji postoji teorija da je nepoželjno da se osoba venča pre 29. godine, odnosno do završetka kompletnog ciklusa Saturnovih pokreta koji je odgovoran za izgradnju naše ličnosti. Povratak planete posle 29-30 godine određuje početak nove faze, koju treba iskoristiti za ostvarenje sebe i stvaranje porodice.

OVAN
Ovnovima se uvek žuri, pa odluke donose trenutno, pokušavajući brzo da zadovolje sopstvene hirove. Kako kažu, „živite u trenutku“. Obično se venčaju rano, samo nekoliko meseci nakon uspostavljanja veze. Zvezde toplo preporučuju: „Usporite!“ Zamišljeno odgovorite na pitanje: Hoće li takav brak dugoročno doneti sreću i utehu? Možda vas sada pokreće trenutna strast.

BIK
Za razliku od impulsivnog i nestrpljivog Ovna, Bik je stabilniji i sporiji partner. U čitavom horoskopskom krugu, predstavnici ovog znaka snažnije veruju u ljubav do groba i spremni su da proslave dijamantsko venčanje sa partnerom. Da bi pronašao osobu koja odgovara njegovim kriterijumima, Bik je spreman da: a) često menja partnere b) ne žuri i čeka pravu priliku koliko god je potrebno. Najbolje doba za ozbiljnu vezu je intuitivno, ali to se obično dogodi oko 30. godine.

BLIZANCI
Posebnost Blizanaca je u tome što znaju kako da idealizuju partnera, ali još vše su u mogućnosti da vole i obožavaju sebe u vezi. Preziru dosadu. A ako su u vezi sa osobom koja ne može da zadovolji sve njihove brojne emocionalne potrebe, to postaje katastrofa za dvoje. Blizanci neće odmah prekinuti vezu ali istovremeno se mogu povući u sebe, uronjeni u rad ili kreativnost. Iz tog razloga, ili se venčavaju nekoliko puta, ili to čine posle 36 godina, kada odluče da se skrase i vode mirniji način života.

RAK
Rakovi idealizuju samu ideju braka i sanjaju o ranom braku. Zašto da ne? Uradite to! - ohrabruju astrolozi. Ali ta žudnja za tradicionalnim porodičnim vrednostima i sigurnim životom, „kao u ljusci“, može se manifestovati u drugačijem statusu: Rakovima je veoma teško da napuste roditeljski dom, što znatno usporava stvaranje sopstvenog ugodnog ognjišta. Stoga, savet astrologa: pokušajte da živite odvojeno. Uprkos tome, niko ne otkazuje brigu o rođacima i toplu komunikaciju sa njima. I održite venčanje od 23-25 godine!