HOROSKOP OD 8-14. MARTA: Ovnovi ne prepoznaju signale simpatije; Vage, ljubav je na vašoj strani

Šta vas čeka u ovoj martovskoj nedelji?

ljubav, foto: 4 PM production/Shutterstock
ljubav, foto: 4 PM production/Shutterstock
.

OVAN

Hrana

Nedelja u koju ulazite donosi mnogobrojne izazove, lepe i one manje lepe, pa i veliko trošenje energije. Vaš metabolizam i varenje kao da nisu u svojoj punoj snazi, pa bi trebali da uzimate laganiju hranu, ali da se trudite da ona zadovolji potrebe vašeg organizma.

Ljubav

U najboljem slučaju, vaš emotivni život u ovoj sedmici funkcioniše u fazonu – kao sve je tu, ali je ili nedorečeno ili nešto fali. Taj osećaj da je nešto u odnosu sa partnerom nepotpuno i čudno sada teško da možete osvetliti i objasniti, najpre sebi. Pokušajte da samo uživate u lepim momentima, jer će ih biti. Sve ostalo – neka čeka. I slobodni i zauzeti sada imaju mogućnost da se zanose nekim pričama i osobama koje im se lako podvlače pod kožu, ali sa kojima je malo verovatno da mogu ostvariti iole stabilniji odnos. Slobodni – dok vi o nekome maštate, druga osoba vam uporno šalje signale koje vi ne vidite ili ignorišete.

Posao

Nedelja će krenuti udarnički a verovatno je da će i njen dalji tok, kao i završetak – biti apsolutno isti. Ukoliko ste u prethodnoj sedmici dobili neku ponudu ili predlog – sada to možete razrađivati i dogovarati se dalje, ali samo ako ćete striktno obraćati pažnju na svaki detalj, pogotovo što se finansijskog dela dogovora tiče. Takođe – u danima koji su ispred vas aktiviraće se vaši poznanici i kontakti i preko njih vam slede zanimljive poslovne informacije koje biste mogli iskoristiti.

Novac

Prilivi I troškovi se konstantno smenjuju. Kao da se utrkuju.

Zdravlje

Disajni putevi su osetljivi. Alergije, prehlade. Stariji – više se krećite.

BIK

Hrana

Čudno ste raspoloženi, a to utiče i na vaš apetit, ali i na varenje. Nemojte preskakati obroke ili zadovoljiti glad grickalicama, brzom hranom. Potrebne su vam žitarice od celog zrna, meso u manjim količinama, voće i što više svežeg povrća.

Ljubav

U ovoj ste nedelji izraženo senzitivni, osećajni, brižni. Spremni da svu nežnost I pažnju pokažete partneru. Druga strana možda u ovom trenutku nije toliko romantična I osetljiva kao vi, ali je definitivno tu da vas podstiče, na neki svoj način. Nemojte očekivati od voljene osobe da vam sada skida zvezde sa neba I obećava kule I gradove, ali očekujte da će biti tu u svakom trenutku kada vam zatreba – bilo da vam da podršku kroz savet I komunikaciju, bilo da vam donese osmeh na lice. Slobodni Bikovi – aktivnosti suprotnog pola prema vama su izražene, što vam jako prija. Uživajte u flertovanju.

Posao

Sve vezano za poslovni segment u ovoj se nedelji odvija solidno, sa izuzetkom same sredine sedmice koja može na kratko doneti par nervoznih momenata – ili sa nadređenima, ili sa klijentima koji su I inače prilično zahtevni. Ovaj vam period pogoduje za sve vrste dogovora, kao I za sređivanje papiroloških pitanja. Možete povremeno imati problem sa nefokusiranošću I slabom koncentracijom, pa vodite računa da u takvim stanjima ne donosite bitne odluke I proverite sebe zbog potencijalnih propusta.

Novac

Dosta korektna situacija, mada vam sledi neplanirani trošak u drugom delu nedelje.

Zdravlje

Noge su sada osetljive kod vas – I zbog venske cirkulacije ali I zbog mogućnosti povreda.

BLIZANCI

Hrana

Potrebna vam je jača hrana i redovni obroci. Neki Blizanci mogu imati manjih problema sa probavom – Mars u vašem znaku može doneti da previše žurite prilikom jela – brzinski « tovarite » hranu u stomak, što može dovesti do nadimanja i grčeva. Uvedite u svoje obroke juneće meso, ribu, dosta svežeg povrća.

Ljubav

Neću da kažem da je sve savršeno u vašim emotivnim partnerstvima, ali postoji prostor za neko normalno funkcionisanje, kao I prostor za dodatno poboljšanje. Vi ste trenutno aktivniji faktor I na vama je više odgovornosti, što znači da – kako se vi postavite I kako budete usmeravali priču sa partnerom, tako će vam biti. Ne trošite svoje vreme samo na posao I na obaveze – imate više nego dovoljno prostora da ove dane učinite lepim I voljenoj osobi I sebi. Slobodni Blizanci – kod vas se mnogo toga dešava, verovatno je I više osoba u opticaju. Privlačite poglede, ali I nove ljude u svoj život.

Posao

Mnogo toga vezanog za posao I dalje će biti nedorečeno ili sa opcijom da se u budućnosti reši – one situacije nad kojima nemate kontrolu za sada pustite. Postoje druge stvari, drugi dogovori I projekti koji se pred vama otvaraju lakše I na tu stranu je sada potrebno zaputiti se. Ne pravite neke ogromantne planove u svojoj glavi – snevanje kula I gradova ostavite za drugi put, a ono što je realno I što vam je pred nosom – čvrsto uhvatite. Mars vam poručuje – sve ono što možeš da rešiš sad I odmah, to je to!

Novac

Skroz je ok situacija.

Zdravlje

Osećate se dobro, ali ipak povedite više računa o osetljivosti disajnih organa.

.

RAK

Hrana

Ulazite u ovu nedelju kroz nervozu i stres, što će se odraziti i na rad želuca i nešto teže varenje. Konzumirajte hranu koja se lako vari i koja vam neće opteretiti probavu. Uzimajte male obroke na svakih par sati.

Ljubav

Mars u polju podsvesti I tajni nikada nije prijatan, pa čak I kada je u najboljim mogućim aspektima – a obzirom da on vlada vašim poljem ljubavi I zabave, Rakovi bilo da su slobodni ili zauzeti trenutno imaju par opcija na raspolaganju. Prva – krijete od drugih da vam se neko konstantno mota po mislima. Druga – opterećeni ste svojom emotivnom situacijom, kako god da se ona u realnosti odvija – na najbolji ili na najkomplikovaniji način. Treća – konstantno “pregovarate” sami sa sobom po nekom emotivnom pitanju – I isto tako nikako da se sami sa sobom dogovorite šta da uradite. Četvrta, naravno – tajna veza.

Posao

Iako neke stvari koje su do sada tavorile kreću uzlaznom putanjom, daleko ste vi od toga da se osećate sigurno I zadovoljno. S vremena na vreme vam se vrati onaj vaš stari optimizam I sami sebi kažete “hej, pa ovo I nije toliko loše”, da bi već u sledećem momentu došlo do nekih situacija koje vam opet podstaknu zabrinutost. Stvari se ne mogu srediti I popraviti preko noći, to vam je valjda jasno. Bitno je da neke pomake osećate i da vidite da ukoliko nastavite istim tempom – ipak idete ka svojim ciljevima.

Novac

Nije sjajno, ali niste baš ni u bunaru.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem. Mogućnosti za manje prehlade.

LAV

Hrana

Izbegavajte prženo, pohovano, mlečne proizvode sa visokim procentom mlečne masti. Umesto toga – u svoju ishranu češće uvrstite ribu, više povrća – naročito kelerabe, karfiola, brokolija, cvekle. Ukoliko niste do sada – koristite maslinovo ulje za pripremanje obroka.

Ljubav

Partner je trenutno u neuporedivo boljoj poziciji od vas – siguran je, stabilan I vrlo dobro zna šta hoće. A hoće da stabilizuje vaš odnos. Vi – Sunce zaronjeno u Riblji okean koje nit zna gde je ni da li je pošlo ili došlo. Tako nešto maštate, pa se malo zanosite, pa malo lagite i sebe i druge. Spucaće vas emocije u ovoj nedelji samo tako – ako ništa drugo, makar te emocije pokažite osobi koju volite. A njoj pustite da vodi vašu priču, jer vi to trenutno ne umete. Slobodni Lavovi – što više maštate, manje su šanse za konkretna ljubavna dešavanja. Možete da volite platonski ili tajno – samo napred ako od toga vidite neku vajdu.

Posao

Sve što je vezano za posao može I treba da se odvija fino I normalno – samo je potrebno da se vi probudite. Znam da vam ova Riblja energija ne prija nikako, da vas smlaćuje I umrtvljuje, da čini da dan prođe u treptaju oka a da shvatite da ništa konkretno niste uradili. Zato je zaista potrebno da skinete tu koprenu sa očiju I da se aktivno uključite u dešavanja. Džabe što imate odlične prilike, što imate mogućnosti za dobre dogovore I saradnje – ako vi samo pustite da to sve prođe pored vas.

Novac

Korektno.

Zdravlje

Trudite se da budete fizički aktivniji.

DEVICA

Hrana

Hranu je i dalje potrebno da raspoređujete u češće obroke, količinski manje. Takođe, u periodu ste kada vam je potrebno više hidriranja, pa ne uskraćujte svom organizmu dovoljnu količinu tečnosti. Od povrća bi vam jako prijale cvekla, šargarepa, karfiol.

Ljubav

Vaše partnersko polje je osvetljeno Suncem, ljubavno zatalasano Venerom, a u ovoj sedmici tu imamo I mlad Mesec koji može da donese jedan lep, novi početak. E sad, priznajem da su partnerski aspekti trenutno prilično smušeni I čudni I verovatno je da se sve što se dešava više vrti oko zanosa I nerealnih očekivanja nego oko situacija koje su konkretne, ali šta sad. Lepo je neki put I maštati I uživati u ljubavnim sedmim nebima. I da – ako vam se trenutno čini da partner nešto krije, pa verovatno da krije. Ali to ne znači da mora biti nešto baš strašno. Slobodni – neko vas je pokrenuo, zatalasao, zaneo.

Posao

Poslovna svakodnevica je ispunjena dešavanjima, a ulazak Marsa u polje karijere je dodatno aktivirao sve. Imate pred sobom jednu žustru I punu događaja nedelju sa povremenim talasima nervoze i momentima kada počinjete da gubite koncentraciju I usmerenost. Neki dogovori sada mogu pasti, neki se projekti mogu pokrenuti – iako su pravi rezultati I ona realizacija kojoj se nadate još uvek podaleko od vas, možemo da kažemo da je ovo jedan značajan I nov iskorak. Ne nervirajte se zbog grešaka saradnika.

Novac

Ukoliko smatrate da niste adekvatno plaćeni za sav posao koji obavljate, u pravu ste. No, tako je za sada.

Zdravlje

U ovom segmentu morate biti odgovorni, pa I po najbezazlenijim pitanjima.

.

VAGA

Hrana

Izbacili ste grickalice između obroka, sveli masnoće na najrazumniju moguću meru, a teška srca ste se odrekli i omiljenih slatkiša....I zaista vam nije jasno zašto se kilogrami I dalje lepe za vas? Pokušajte da se krećete više, fizička aktivnost vam je neophodna I preko potrebna.

Ljubav

Partnerska planeta Mars je dobra prema vašem znaku I dobra I prema vašem polju ljubavi, pa bi u prevodu to značilo da drago vam biće ume, zna I hoće da se aktivira prema vama, da vas podstiče I da je na vašoj strani I pored vas. No, vaša planeta je potonula dibidus – a zajedno sa njom potonuli ste I vi – ili u posao, ili u neka svoja filmovanja, a neki su polako počeli da tonu I u tajnu priču, najpre preko poslovnog segmenta. Ako može – manje tonjenja a više obraćanja pažnje na partnera. Slobodne Vage – radite vi blago meni I nemojte da se zaljubljujete. Neka se drugi zaljubljuju u vas I neka se oko vas trude.

Posao

Umesto emocija, uključite kreativnost. Umesto ljubavnog uzdisanja, prionite na obaveze. U ovoj nedelji imate mlad Mesec u polju posla – itekako se pred Vagama može otvoriti nov poslovni početak koji može imati veze sa inostranstvom ili nekim državnim I javnim ustanovama. Od emocija sada imate malo vajde, ali od posla možete imati poprilično. Doduše, ne sporim da ćete povremeno imati I poslovne glavobolje, ali kada sve saberemo I oduzmemo – ovaj period vam donosi mnogo više uspeha I pokreta.

Novac

I pored vaše zabrinutosti – novčani tokovi su neometani I lagano rastu.

Zdravlje

Sve će vam faliti I sve će vas boluckati dokle god ne promenite nešto u navikama. I dok se ne pokrenete.

ŠKORPIJA

Hrana

Doručak pre prve jutarnje kafe je za vas sada obavezna stavka. Tri obroka, sa dve manje užine koje se mogu sastojati od voća ili koštunjavih plodova bi vam bile najbolja „mera“ da biste se osećali, ali i izgledali dobro...U prevodu – uvedite se u red po pitanju ishrane, sada to možete.

Ljubav

U vaše polje ljubavi se nagurale planete I reklo bi se – Škorpije uživaju u ljubavi. No, da li je to baš tako? Ne bih rekla, jer vaš vladar Mars u znaku Blizanaca gleda na neku drugu stranu I ima druge prioritete – najpre one vezane za zaradu. To ne znači da vi nećete prihvatiti emociju I lepe momente sa voljenom osobom, ma hoćete. Samo što vam to sada nije najpreča stvar na svetu. Slobodne Škorpije – postoji osoba koja je za vas zainteresovana, ali sada od nje zavisi da li će se nešto pokrenuti između vas. Vi idete svojim putem, prihvatićete udvaranje ako vas druga strana bude intelektualno zagolicala I stimulisala.

Posao

Škorpije su I zvanično zakoračile u period velikih poslovnih promena. Nije onda ni čudo što je sva vaša pažnja sada usmerena baš na tu stranu. Ukoliko je u prethodnih sedam dana pokrenuta neka poslovna inicijativa, ona se sada razrađuje i nastavlja – vodeći vas ka realizaciji. Ako se pak nije dogodilo ništa spektakularno, ne brinite – i ova nedelja vam donosi ogromnu priliku za kontakt koji je vrlo inspirativan i potencijalnu saradnju koja će biti zaključena tokom marta ili početkom aprila meseca.

Novac

Malo ste nervozni po finansijskim pitanjima, ali bez pravih razloga.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva. Moguće su prehlade.

STRELAC

Hrana

I vama bi prijali češći, a količinski manji obroci. Od mesa, trenutno vam najviše odgovaraju piletina i junetina. Takođe, neka u vašoj ishrani češće budu jaja, jogurt, cvekla, šargarepa, svo zeleno lisnato povrće...

Ljubav

Što više pričate, više ćete otkrivati I o partneru, I o sebi ali I o vašem odnosu. I ne mora da znači da će ta otkrića biti loša. Možete otkriti na primer i to da ste zaboravili koliko uživate kada se « nadmudrujete » sa voljenom osobom. Prema tome, pričajte. Krećite se – i rečima ali i fizički. Aktivirajte i podstaknite jedno drugo. I ne, nemojte biti od onih Strelčeva koji će imati tajne i tajnice – sve tajne pre ili kasnije izađu na svetlost dana. Slobodni Strelčevi – da će vam biti zabavno, hoće. Da ćete biti aktivni i vi oko drugih, ali i drugi oko vas – ma sve to stoji. Trudite se da se dobro provedete I da uživate, što više.

Posao

Bićete vrlo poslovno aktivni od samog početka radne sedmice. Vrlo pravilno sada razmišljate, vučete vrlo proračunate i pametne poteze i ne biste trebali ni malo loše da prođete u ovom periodu. Posao vas hoće, ali hoćete i vi njega. I lepo možete da se uklopite I budete zadovoljni rezultatima. Da li to znači da će sve u ovoj nedelji ići kao po loju, bez trunke nerviranja? Pa naravno da ne – sredinom sedmice vam stoji manji stress koji možete da prevaziđete I situaciju rešite. Planiranje pokretanja privatnog posla.

Novac

Šareno, ali nije loše.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva, naročito polovinom nedelje.

.

JARAC

Hrana

Dosta naporna nedelja je pred vama, pa morate nadoknaditi gubitak energije, ali se potruditi i da vaš imunitet ne varira. Najviše će vam odgovarati obroci koji su raznovrsni, ali ne treba preterivati sa količinama. Prijaju vam junetina, ćuretina, svo povrće, jogurt, kefir.

Ljubav

I ova nedelja donosi vrlo korektne momente u odnosu sa emotivnim partnerom. Možda se u komunikaciji nećete baš uvek razumeti ili sporazumeti, ali ćete u tišini pogledima baš lepo pričati. Jer, ponekad će I samo prisustvo partnera biti dovoljno da se osetite kao da je sve na svom mestu. Naravno, život pa I ova nedelja nudi na meniju povremene napete trenutke, ali sada ih je vrlo lako prevazići. Slobodni Jarčevi – eto baš lepa nedelja da razgovarate sa nekim, da primetite nekog, da otpočnete neko slatko ćakulanje. Da li će biti nešto od toga, videćemo – ali za početak je dovoljno I da se samo priča.

Posao

Čak I da nećete, Mars u polju poslovne svakodnevice vas “tera” da se aktivirate, da radite, da ne stajete. Da pričate dok ne promuknete. Ali isto tako vas tera i da zaradite. Doduše, tera na to i da poslovna svakodnevica bude užurbana, da svi pričaju a niko nikog ne sluša, tera na nervozu i tako dalje – ali sve to ide u rok službe i na sve to ste do sada već navikli. Od početka nedelje ćete krenuti brzinski u akciju i verovatno je da nećete imati ni daška odmora. Biće pravih rezultata, i sada ali i kasnije tokom meseca.

Novac

Solidno, dosta solidno.

Zdravlje

Period alergija i osetljivosti disajnih puteva.

VODOLIJA

Hrana

Potrebno vam je više tečnosti, ali i namirnica koje su bogate vodom. Takođe, izuzetno će vam prijati svo voće, a naročito citrusi, jabuke i banane. Ne preterujte sa mesnim prerađevinama, više se okrenite ka čistom mesu - ribi, piletini, junetini.

Ljubav

Ako hoćete da ludujete, da čavrljate na pet strana, da se avanturišete I dobro bez ikakve obaveze zabavite – ma samo napred – sve vam je otvoreno! Ako hoćete da se vezujete (misli se na emotivno vezivanje), obavezujete I imate stabilnu I trajnu ljubavnu priču – e, onda ništa. Onda ćete morati da popričekate. Dok popričekavate, ništa vas ne sprečava da flertujete na deset strana, čisto da vam brže prođe vreme. Zauzeti – vi znate šta hoćete, a partner ne zna gde udara. Ako ste u prilici I ako hoćete – usmerite ga I pomozite mu. Voljeno biće se neće “sastaviti” na pravi način pre početka proleća.

Posao

Komunikacija vam ide super, energija vam je super. Volje, snage i odlučnosti imate za izvoz. Vrlo dobro znate šta želite I hoćete, a znate I šta vam ne pada na pamet I šta nećete. I baš tako ćete postaviti sve poslovne okvire I odnose. Već od utorka očekujte dodatno porast poslovnih aktivnosti, a od tog perioda možete računati I na osobe koje vas kontaktiraju I koje žele da ostvare neki tip saradnje sa vama. Kada se dogovarate – samo budite realni što se finansijskog dela tiče. Ne tražite kule I gradove.

Novac

Opšta papazjanija po pitanju finansija. Para čas ima da preliva, čas nestanu kao da ih nikad nije bilo.

Zdravlje

Što ste više aktivni, bolje će vam biti. Moguća osetljivost disajnih puteva, alergije.

RIBE

Hrana

Pokušajte da iz svoje ishrane izbacite ili da svedete na najmanju moguću meru određene namirnice. Slatkiši, mesne prerađevine, grickalice, proizvodi od belog brašna, premasna i prezačinjena hrana. Potrebni su vam meso, povrće, žitarice, mlečni proizvodi...

Ljubav

Ljubavi, osećanja, zanosa I mašte imate trenutno za izvoz. Ok, to nam je solidan preduslov kada su partnerski odnosi u pitanju jer ćete na krilima ljubavi uspevati da “iznesete” povremene probleme I napete momente. Ono što će vas možda mučiti jeste što na prvi pogled izgleda kao da je sve u redu, ali vi imate neki čudan osećaj u stomaku,kao da je nešto ostalo da vas “bocka” I smeta vam u mislima. Naravno – imamo I one zauzete Ribe koje bi sada da sede na dve stolice. A šta ćete ako vam se u narednih mesec dana obe izmaknu? Slobodni – privlačite I dobre I loše ljubavne šanse. Birajte mudro.

Posao

Mlad Mesec u vašem znaku može u ovoj nedelji da donese neku priliku, šansu, ponudu, neko lepo dešavanje vezano za posao. U svakom slučaju, ovo jesu dani kada je potrebno da izbijete u prvi plan, kada je potrebno da budete aktivni, ažurni, prisutni. Vreme je da pokažete drugima (ali I sebi) koliko ste sposobni I koliko vredite. Sredinom nedelje možete imati neku napetu situaciju, nesporazum ili opanjkavanje od strane kolege – nemojte dozvoliti da vas uvuku u rasprave, bolji ste od toga.

Novac

Korektno, nije loše.

Zdravlje

Povremeni naleti nesanice.

Autor horoskopa: Olga Savić
https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/