Na šta padaju horoskopski znaci? Ženu Bika osvojićete večerom koju ste sami spremili, muškog Strelca rečenicom koja glasi...

Horoskop određuje neke bitne karakteristike znaka koje je dobro upoznati pre nego što krenete da zavodite potencijalnog partnera, jer ne prolaze kod svih iste fore. Evo šta bi trebalo da znate...

Foto: VGstockstudio/Shutterstock
Foto: VGstockstudio/Shutterstock
.

Zavođenje je veština kojom se koristimo u pronalaženju partnera, a prilikom tog čina gestikulacijom, dodirima i govorom dajemo drugoj strani do znanja da smo zainteresovani. Svaki znak Zodijaka ima svoju taktiku zavođenja, ali i način na koji želi da bude osvojen...

OVAN

Ako želite romantično da se povežete s Ovnom, morate da budete odvažni. Osvojiće ga direktan nastup. Priđite mu, budite iskreni, recite mu šta vam je na umu. No, to nikako ne znači da morate do kraja da otkrijete svoja osećanja. Igrajte toplo–hladno igrice. Ovan je lovac i zaintrigiraće ga vaša nedostupnost i neukrotivost.

Muškarac ovoga znaka prosto obožava hrabre žene. Gledajte ga pravo u oči, približite mu se, šapnite mu pokoju reč na uho, a potom se udaljite.

Ženi Ovnu postavljajte pitanja o tome šta voli, isprovocirajte je da priča o sebi, budite znatiželjni, počastite je pićem, a pre nego što se udaljite, ostavite joj broj telefona.

BIK

Imajte na umu da ste naišli na osobu konzervativnog pogleda na svet kojoj materijalna sigurnost znači više od ljubavi. Smatraće da vas je upoznao tek kad preispita vaš odnos prema novcu, koliko zarađujete i u kakvom stanu živite. Bik prezire predatore. Morate biti strpljivi, pokazati mu da vam se sviđa i pustiti ga da učini prvi korak.

Muškarac Bik voli senzualne i ženstvene žene. Zavedite ga suptilno, ne otkrivajući mu svoje prave namere. Dinstajte ga na laganoj vatri dok se ne zapali.

Ženu Bika pozovite na večeru koju ćete joj sami spremiti i to u njenom prisustvu! Pošaljite joj na kućnu adresu buket crvenih ruža ili finu čokoladnu bombonijeru.

BLIZANCI

Ne dopustite da se dosađuje u vašem društvu. Smeh i zabavan razgovor za svakog Blizanca su veliki afrodizijak. Ako znate da ga uzbudite i zaintrigirate rečima, obavili ste već pola posla. Prepričavajte mu tračeve koje ste tek čuli, pričajte mu viceve, šalite se na svoj račun. Razgovarajte celu noć, budite društveno i politički angažovani, energični i komunikativni.

Muškarac Blizanac voli duhovite, provokativne, izgledom vitke žene, mnogo mlađe od njega. Bitno mu je kako ste obučeni i imate li stila. Prvo će pasti na izgled.

Ženu uzbuđuje muški mozak. Metafore, poređenja, citati iz filmova ili roman koji ćete spretno prepričati i uklopiti u temu o kojoj razgovarate učiniće je spremnom na sve.

RAK

Prema Raku morate da budete pažljivi i nežni. Upustite se u intiman razgovor, podelite s njim neka iskustva iz detinjstva. Kad mu se otvorite, Rak će početi da vam veruje, a to znači da će i on polako izlaziti iz svog sigurnosnog oklopa. Njegova romantična narav još živi u viktorijanskom dobu i ovaj emotivac sanja o dugotrajnom udvaranju koje budi zaljubljenost kod obe strane.

Muškarac ovoga znaka ima strah od odbijanja, stoga je moguće da vam neće prići prvi. Morate uzeti stvar u svoje ruke i ne zaboravite da mu date do znanja koliko volite svoju majku.

Ženi Raku podilazite, u razgovoru često koristite reči kao što su ljubav, sigurnost, osećaj, porodica, deca... Malim uslugama pokažite joj da se na vas može osloniti.

LAV

Laskanje i komplimenti omogućiće vam ostvarenje čudesnih rezultata. Neće nimalo posumnjati u istinitost i iskrenost vaših komplimenata. Potrebni su mu pažnja, pohvale i skupoceni pokloni. Uživaće dok se smejete njegovim šalama. Neizmerno likuje u pobedi, a poraz i odbijanje snažno će ga udariti na ego. Ukoliko uspete da se probijete do njegove ranjive strane koju ne otkriva nikome, verovatno ste našli put do njegovog srca.

Muškarcu Lavu postavite ozbiljno pitanje - Da li ti ikad dosadi da stalno budeš u centru pažnje? Lako je moguće da se tako probijete do njegove nesigurne strane i postanete mu neko poseban.

Žena Lav igra na kartu lepote i šarma, pa i neosvojivosti. Pokažite joj da ste zainteresovani, ali ne činite korak dalje. Udelite joj kompliment i udaljite se. I čekajte...

DEVICA

Device su perfekcionisti koje je teško zadovoljiti na duge staze. Pustite je neka vam ispravlja gramatičke greške u govoru i u porukama, hrabro prihvatite i pokoju kritiku. Slušajte je pažljivo i zabrinuto kad vam govori o svojim problemima. Kad shvati da je prihvatate takvu kakva jeste, sa svim njenim nedostacima, zavođenje ste priveli kraju. No, dotad morate da budete tu, prisutni, da joj šaljete poruke i više brinete o njoj nego o sebi.

Muškaraca Devicu osvojiće detalji, uredno manikirani nokti, vaš miris, emocionalna suzdržanost i spremnost na razgovor. On želi prvo da vas upozna, dopustite mu to...

Ženu Devicu osvojićete ako joj pružite neku uslugu, a ništa ne tražite zauzvrat. Zapitajte je i za mišljenje o problemu koji vas muči. Dajte joj do znanja koliko cenite njeno mišljenje.

VAGA

Koliko je zainteresovana za vas shvatićete po komplimentima koje će upućivati na vaš račun. Pričajte joj o tome kako imate uzbudljiv društveni život i kako bi bilo lepo da se češće vidite. Na prvi sastanak dođite doterani. Ona voli fine manire, ljubaznost, a najslabija je na šarm.

Muškarac Vaga slab je na lepotu, no to vam neće biti dovoljno kako biste ga zadržali. Morate ga zainteresovati i intelektualno.

Žena Vaga voli flert. Izazivajte je, šaljite joj intrigantne SMS poruke, ali nemojte da je primoravate na odluku. Njoj treba vremena za odluku. Svakako ne odustajte ni po koju cenu.

ŠKORPIJA

Voli uzbuđenje i izazov. Što vas duže osvaja, to će se jače zagrejati za vas. Ako joj se svidite, opsesivno će se vezati za vas. Ukoliko želite da postanete njena opsesija, budite seksi. Pokažite da ste jaki, da ne može s vama da manipuliše. Provocirajte je zdravim humorom.

Muškarca Škorpiju privući ćete seksepilom. Zaigrajte i na kartu ljubomore. Nevino flertujte pred njim i s drugim muškarcima. Ne dajte mu da vas osvoji na prvu.

Žena Škorpija pada na uspešne muškarce. Imaćete prolaz ukoliko joj pokažete koliko možete biti odani kad vam je stalo.

STRELAC

Ako vam srce ubrzano kuca u blizini Strelca, mora vam biti jasno da njegovu "svetu" slobodu ne smete da ugrozite. Njegova slaba tačka je ljubav prema pustolovini. Nemirnog je duha i teško se smiruje u ozbiljnoj vezi, naročito dok je mlad... Ne pričajte mu o vezi, već o uživanju udvoje. Pustite ga da vodi igru, a potom ga iznenadite pokojim slobodoumnim komentarom.

Muškarac Strelac ne podnosi fiksne i unapred utvrđene planove. Zato ga razoružajte rečenicom – idemo, pa ćemo videti šta će se dogoditi.

Žena Strelac ne voli pasivne i dosadne muškarce. Morate je animirati svojom ličnošću, nekom pristojnom seksi upadicom ili dugim pogledom fiksiranim na njene oči.

JARAC

Ako je neko oprezan i suzdržan kad je ljubav u pitanju, onda je to Jarac. On će vas dugo i strpljivo posmatrati, a potom polagano osvajati, naravno pod uslovom da s vama ne želi samo flert, već ozbiljnu vezu. U osvajanju budite prizemljeni i razumni. Grozi se ideala, iluzija, emocija i nerealnih stavova o životu.

Muškarac Jarac je oprezan, ne upušta se u rizik i igra na sigurno. Ukoliko mu pokažete da može da računa na vas, da ste ozbiljni, ambiciozni i samostalni, već ste prešli pola puta.

Žena Jarac ne pada na poklone niti komplimente. Njeno zanimanje podstaći ćete rečenicom – Voleo bih da te bolje upoznam.

VODOLIJA

Ukoliko odlučite da priđete Vodoliji i započnete razgovor na prijateljskoj osnovi, povećaćete šanse. Budite iskreni, jednostavni i ne pretvarajte se. Kada se Vodolija zaljubi, izjaviće vam ljubav na javnom mestu ili učiniti neku originalnu ludost. Voli slobodu i traži originalnog i nezavisnog partnera koji je neće "daviti" trivijalnostima i ljubomorom.

Muškarca Vodoliju privući ćete tako što ćete na sva važnija politička, društvena ili ljubavna pitanja zauzeti svoj stav.

Žena Vodolija je neformalna, stoga je tako i zavodite. Zaboravite na pravila i ograničenja. Iznenadite je.

RIBE

Ribe traže požrtvovnog i romantičnog partnera, nekog s kim će se maziti i dugo razgovarati. Preosetljive su, prevrtljive, ali zato vi morate da budete odmereni, stabilni i praktični u pitanjima koja se pojave na početku udvaranja. Ne zaboravite na romantiku. Zaigrajte na kartu osećanja.

Muškarac u znaku Riba je nesiguran i povodljiv. Zavesće ga vaša toplina, nežnost, romantičan pogled na ljubav, osećaj da ste tu za njega. Ohrabrite ga da vam se približi.

Žena ovog znaka pašće na umetnike, kreativce, zaludeće je vaša lakoća življenja, a odbiti fiksna i nepromenljiva uverenja, piše 24sata.hr.