Položaj Venere u natalnom horoskopu: Kakvi ste u ljubavi i kakvu osobu želite pored sebe

Za žene i muškarce, Venera ima različito značenje u natalnom horoskopu. U muškom horoskopu će predstavljati način na koji iskazuje ljubav, ali i partnerku kakvu želi. U ženskom horoskopu značiće ponašanje žene u ljubavi. Venera upravlja i talentom za umetnosti, hedonizmom i srećnim prilikama, ali ćemo pokušati da u ovom tekstu, protumačimo njeno ljubavno značenje.

.

OVAN
ONA
Dinamična i nezavisna žena koja želi jakog muškarca. Njen partner ne sme biti kolebljiv i neodlučan, a ona sama je vrlo zahtevna, iskrena i neposredna. Strastven tip žene, mada ponekad oštra na rečima kritike. Voli kada su pravila ponašanja u vezi, jasno definisana.
ON
Žena će ga privući odlučnim stavom i jačim temperamentom. Želi borbenu ženu koja ima ambicije u karijeri. Zapaža oči na ženi i voli žene otvorenog i čvrstog pogleda. Kad njega udvaranje nikada nije dugo, ili ima „hemije“, ili je nema, ali lako pređe na konkretnu priču o planovima.

BIK
ONA
Voli sigurnost i udobnost, a put do njenog srca može biti i pažnja i pokloni koji obavezno moraju biti kvalitetni. Postojana je u vezi i kada joj neko odgovara, mnogo će se potruditi da ga zadrži. Lepi maniri i kulturno ophođenje su preduslov da do veze uopšte dođe.
ON
Deluje pomalo usporeno i sa njim će upoznavanje sve do veze, ići laganim tempom. Ne voli kada ga partnerka požuruje. Kada je njegova voljena sa njim, onda je samo s njim. Ima dozu ljubomore i ona nije uslovljena samo potencijalnim partnerima, nego i kada se zbog bilo čega, oseti zapostavljenim.

BLIZANCI
ONA
Žena koja voli da priča o ljubavi i da sa partnerom može diskutovati o svemu. Ona je duhovita, zabavna i uvek mlada. Jedini nedostatak može biti nestalnost i lako odustajanje od veze, čim oseti da su očekivanja partnera porasla. Pleni svojom mladalačkom svežinom, bez obzira na godine.
ON
Muškarac koji će na ženi prvo primetiti intelekt. Jako zapaža kako i o čemu žena priča i ako ceni njeno mišljenje o nečemu, ceniće i nju. Može biti sklon flertu i avanturicama. Njegovu pažnju mogu zadržati dovoljno samopouzdane osobe koje ne pokazuju posesivnost.

RAK
ONA
Nežna, romantična i spremna uvek da pomogne. Žena kojoj treba dom, deca i porodica da bi se osećala kompletnom. Mašta o venčanju iz snova, a ako muškarac želi ljubav za ceo život, onda će ona ispuniti njegova očekivanja.Može stalno tražiti potvrdu ljubavi od partnera.
ON
Uzor žene njegovog života može biti njegova majka. Naravno ne u negativnoj konotaciji, ali po karakteru i osobinama zbog kojih voli svoju majku. Ovaj muškarac je uglavnom veran i postojan u vezama. Njegov ideal je žena koja je spremna da se posveti porodici i kojoj neće mnogo nedostajati karijera.

LAV
ONA
Pazi na svoj izgled i voli da deluje savršeno. Ona je jaka i zapažena, sa jasno određenim standardima kada je ljubav u pitanju. Vrlo je darežljiva i voli da poklanja luksuzne stvari, ali i da ih dobija. Ako se u vezi oseti zapostavljenom, odlazi iz te veze i ne pokušava da se pomiri.
ON
Voli ponosne i lepe žene koje vode računa o sebi i izgledaju lepo. Zapostavljanje izgleda i potreba kod žena će ga odbiti i takve žene su mu krajnje neinteresantne. Udvara se sa stilom i voli da poklanja i osvaja. Za njega, za voljenu ženu, ništa nije ni skupo.

DEVICA
ONA
Vrlo je skromna i stidljiva, voli racionalne muškarce i veze zasnovane na zajedničkim vrednostima. Komunikativna je, ali nenametljiva. Nije zahtevna u pogledu mesta za izlazak ili poklona koje dobija, ali je jako osetljiva ne nepažnju i nepoštovanje njene ličnosti. Ponekad joj nedostaje strastvenosti.
ON
Njegova idealna žena je tiha i povučena, ona koja ne vodi glavnu reč i koja ne izgleda kao seks simbol. Važno je da se slažu kao karakteri i da se skladno dopunjuju u svemu. On ne priča mnogo o osećanjima i kada voli, to čini skromno i neupadljivo. Seks mu nije najvažniji u vezi.

VAGA
ONA
Esteta u svemu, pa i u ljubavi.Njenu pažnju, a zatim i srce osvojiće neko sa dobrim ukusom u svemu što radi, pa i u načinu na koji se ponaša. Lepa i šarmantna, ova žena će imati gomilu udvarača, a problem će biti neodlučnost u pogledu izbora onog sa kim želi da uđe u brak, jer joj je brak jako bitan.
ON
Želi finu osobu koja može da se pojavi u svakom društvu i okruženju. Pažnju mu privlače lepe, komunikativne i kulturne osobe koje imaju interesovanja iz različitih umetničkih i kulturnih sfera. Za njega kažu da kada ženu osvoji čuva je kao lutku u kutiji, naravno skupocenu lutku.

ŠKORPIJA
ONA
Za nju je ljubav fatalna i za ceo život. Ova žena se zaljubi bez rezerve i spremna je da zbog ljubavi sve stavi na kocku. Filmske priče u kojima se zbog ljubavi učine velike žrtve, kao da su posvećene ženama sa Venerom u Škorpiji. One su ljubomorne, vrlo strastvene u seksu i pomalo misteriozne.
ON
Želi „feme fatale“, ženu koja će, kada ga pogleda ispod trepavica, probuditi u njemu strast kao vulkan. Privlače ga misteriozne i erotične žene. On je ljubomoran čak i na posao i prijateljice, a i na prodicu. Kad voli, voli predano i teško pušta partnerku da prekine vezu.

STRELAC
ONA
Ponekad može da zaboravi ko joj se javlja, jer je u kontaktu sa mnogo muškaraca i dala je mnogima svoj broj telefona. Malo je rasejana i voli puno da se kreće, a ima  i mnogo interesovanja. Ona je zanimljiva, puna znanja i strasti, ali samo ako dovoljno budete uporni da ostvarite vezu.
ON
Želi ženu koja nema staromodna shvatanja o ljubavi. Za njega je ideal osoba koja se u svakoj prilici može snaći i prilagoditi. Voli hrabre žene koje imaju neobične hobije i interesovanja. Često ga privlačče sportistkinje i žene koje mnogo putuju.

JARAC
ONA
Jako joj je važno da je njen budući, ili sadašnji partner, pristojan i da na njega može uvek da računa.Ceni ambiciju i čvrstu volju kod muškarca.Muškarac džentlmen je njen izbor. Važan joj i njegov status u društvu. Svaka veza joj je duga i ozbiljna.
ON
Najvažnije mu je da žena koju voli ima solidan posao, položaj u društvu i da ga voli trajno. On nije naročito strastven, ali je posvećen i veran i ceni osobe koje grade veze na duge staze. Mada ga smatraju materijalistom, ovaj muškarac će sticati i pružati sigurnost svojoj ženi i porodici.

VODOLIJA
ONA
Kada bi ona tačno znala kakvog muškarca želi, verovatno bi ga i našla. Privlače je neobične osobe, a ponekad čak i ekcentrične.Voli da se upoznaje i dopisuje preko interneta. Ako muškarac sa kojim je u vezi, ne bude ograničavao njenu slobodu izbora u svemu, može ostati u vezi sa njim vrlo dugo.
ON
Ovaj muškarac ne veruje u brak i zastarela malograđanska pravila u ljubavi i braku. Tako da ako nađe zanimljivu, originalnu ženu, može sa njom biti jako dugo. Voli osobe neobičnih interesovanja i hobija.Nikada nije ljubomoran i posesivan.

RIBE
ONA
Romantična duša koja idealizuje svog partnera do te mere da će naći izgovore i opravdanja za razne faze i postupke. Voli duge veze i želi da iznova i iznova oseti zanos kao na početku veze. U stanju je da previše ulaže u vezu u svakom smislu, od finansija do cele sebe.
ON
Kada se zaljubi, izgubi glavu i ženu koju voli, idealizuje. Zaljubljen je u ljubav i svaka rutina i realne stvari, a naročito realni problemi, njega lako mogu odvesti u novu vezu. Tajanstven je i nisu mu strane tajne, ili čak zabranjene veze, a zna pomešati i ljubav sa prijateljstvom.