Astro

Ta mrska reč DIJETA! Ovnovi lako odustaju, Device se kontrolišu, Vage "prolaze pakao"...

Device i Jarčevi lako se kontrolišu i dijete im nisu preveliki problem. U hrani uživa i Lav, ali on retko ide na dijetu jer se generalno dobro "kontroliše"...

10.05.2021. - 20:00h
Kakvi ste kad držite dijetu?
Kakvi ste kad držite dijetu?foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Ovan
Na dijetu krećete u punom naponu. Presrećni ste što krećete na zdravu ishranu, ali ako vaga brzo ne pokaže manjak kilograma - ogorčeni ste. Odmah želite da odustanete i gubite volju.

Ovnovi vole da zapnu, pa mršave tako što se izgladnjuju, umesto da promene ishranu. No, tako dolazi do jo-jo efekta. Baš zbog toga bi trebalo da u ishranu uključe više obroka i manjih međuobroka jer tome nisu skloni. Vole da jedu i da se prejedu ili da ne jedu ništa. No, treba pronaći zlatnu sredinu. Pomoći će im i zeleni čaj, ali i grejp.

Bik
Jedan od najvećih hedonista u zodijaku je Bik. Treba vam veoma puno vremena da se odlučite da počnete dijetu, jer ne želite da se odričete užitaka. No, kad ste napokon doneli odluku, mršavite polako, pametno i sigurno.

Metabolizam vam je usporen, pa bi zato u ishranu trebalo da uvrstite jače začine poput karija i čilija. Tako će se metabolizam pokrenuti. Idealno voće je jabuka, a žitarice i ovas su odličan izbor za doručak. Uz to, možete da pojedete i jogurt, ali slatkiše treba izbegavati u širokom luku.

Blizanci
Slični ste Ovnovima jer nemate redovnu ishranu. U stanju ste ceo dan da ne jedete ništa, ali kad počnete s jelom, lako se pretrpate. Naročito kad dođete kući - onda biste najradije pojeli sve što imate u frižideru. Poput Ovnova, savetuje vam se da smanjite kafu i zamenite je čajem, te da uvedete međuobroke.

Počnite da odvajate vreme za jelo i onda nemojte da radite ništa drugo osim toga. Posvetite se hrani. Kako biste uspeli, trebalo bi da uživate u pripremi jela, ali i kasnije, prilikom konzumiranja, kad je jelo gotovo. Odgovaraju vam variva i uz njih možete lakše da skinete kilograme.

Rak
Uživate u pripremi jela i osmišljavanju novih recepata, pa vam je teško da krenete na dijetu. Isto tako, ljubitelji ste hamburgera, pice i ćevapa koje nikako ne biste smeli da jedete.

Zbog takvog stila života često imate manjak vitamina pa se okrenite voću. Najbolje za vas su mandarine, narandže i jabuke. Isto tako, pokušajte da izbacite beli hleb. Kad krenete na dijetu, najgore vam je da izdržite prvih nekoliko dana. No kad to pregrmite, sve je lakše. I onda nemojte da posustajete.