Astro

Kakvi su u ljubavi? Ovan želi da bude "gazda u kući", Lav voli da se hvali ljubavnim umećem, Jarac ima jak erotski potencijal...

Otkrivamo kakvi su zodijački znakovi u ljubavnim i bračnim odnosima...

11.06.2021. - 20:00h
poljubac, par, sex, seks, ljubav
foto: Flamingo Images/Shutterstock

Ovan

Muškarac Ovan je muževan, strastven i privlačan. Na ženi će ga prvo privući izgled, ali ona mora da bude vrlo inteligentna i moralna da bi ga zadržala. Budući da je Ovan samouveren, impulsivan i dominantan, njegova partnerka će morati da se navikne na život u senci. Jake žene mogu mu biti zanimljive, ali brak s njima je isključen jer on želi da bude "gazda u kući".

Žena Ovan je takođe jaka, ponosna, plemenita i dominantna, ali nikada se ne bi udala za papučara. Traži ambicioznog i uspešnog muža koji će podsticati njene poslovne ambicije i zadovoljiti seksualne potrebe, a porodici pružiti materijalnu sigurnost i visok standard. Ovnovi su skloni klasičnom braku, a tokom života mogu imati više od jednog braka.

Bik

Bik je jedan od najvećih hedonista Zodijaka, a iako ima vrlo jak libido u veze po pravilu ne ulazi bez emocija. U ljubavi je stabilan, odan, pažljiv i nežan. To je tradicionalan i odgovoran muškarac, koji će svojoj porodici pružiti materijalnu i emotivnu sigurnost, a deci najbolje obrazovanje. Zbog vladarke Venere, boginje ljubavi i lepote, pri izboru partnera bitni su mu fizički atributi, ali jednaku važnost pridaje materijalnom i društvenom statusu druge strane.

Žena Bik je vrlo odgovorna i odana partnerka, a iako deluje toplo, smireno i blago, može da bude ljubomorna i posesivna. Privlače je uspešni i ambiciozni muškarci, koji njoj i porodici mogu da osiguraju udoban i luksuzan život. Stoički će prebroditi krizu u braku i nikada neće prva pokrenuti brakorazvodnu parnicu. Izvrstan je izbor za klasične veze.

Blizanci

Blizanci su intelektualan i hladnokrvan znak, a u ljubavi i seksu površni su i nestalni. Vole da eksperimentišu, ne poznaju granice ni tabue, ali pritom ne uključuju čula. Flertovi, zabava i dobro društvo privlačniji su im od tradicionalnih veza i brakova, pa su i razvodi, ako u brak uopšte uđu, česta pojava.

Dugotrajno će se skrasiti samo uz partnera koji deli njihove interese i stavove i ni na koji način ih ne sputava. Od raskida ne prave dramu, radije će se napiti i pokušati da slatkorečivošću zavedu potencijalne partnere. Žene Blizanci su takođe jake intelektualno pa se neće odreći karijere zbog porodice, ali dovoljno su brze i sposobne da usklade ta dva područja i uz to imaju bogat društveni život. U vezama im je potrebno mnogo slobode pa bi morale da izbegavaju ljubomorne i posesivne muškarce.

Rak

Ovo je vrlo maštovit, osećajan, sentimentalan i romantičan znak. Kad se zaljubi, potpuno se predaje partneru i sklon je tome da ga idealizuje, ali s obzirom na to da je izuzetno osetljiv i uvredljiv, s njim treba oprezno jer je "skupljač uvreda". Dobar je, nežan i erotičan ljubavnik jer u seks ulazi s emocijama. Kućni je tip, tradicionalan i veran, ali život s njim nije lak jer je sklon promenama raspoloženja, pasivnosti i prigovorima.

Uprkos dubokoj emotivnosti, u brak može ući iz potpuno drugačijih razloga, naročito materijalnih. Odnos s majkom i njen jak uticaj često predstavlja kamen spoticanja u bračnom životu muškaraca Rakova. Žena Rak ima jako razvijen materinski instinkt i zaštitničku ulogu prema porodici i bližnjima. Rano zasniva brak, ljubomorno ga štiti i čuva, a s istim partnerom može dočekati i duboku starost. Žene Rakovi se teško nose s raskidima, pa često znaju da se nađu u ljubavnom trouglu.