KAKVI SU U LJUBAVI: Ovan želi da bude "gazda u kući", Lav voli da se hvali ljubavnim umećem...

Otkrivamo kakvi su zodijački znakovi u ljubavnim i bračnim odnosima...

Foto: Kamil Macniak/Shutterstock
Foto: Kamil Macniak/Shutterstock
.

Ovan

Muškarac Ovan je muževan, strastven i privlačan. Na ženi će ga prvo privući izgled, ali ona mora da bude vrlo inteligentna i moralna da bi ga zadržala. Budući da je Ovan samouveren, impulsivan i dominantan, njegova partnerka će morati da se navikne na život u senci. Jake žene mogu mu biti zanimljive, ali brak s njima je isključen jer on želi da bude "gazda u kući".

Žena Ovan je takođe jaka, ponosna, plemenita i dominantna, ali nikada se ne bi udala za papučara. Traži ambicioznog i uspešnog muža koji će podsticati njene poslovne ambicije i zadovoljiti seksualne potrebe, a porodici pružiti materijalnu sigurnost i visok standard. Ovnovi su skloni klasičnom braku, a tokom života mogu imati više od jednog braka.

Bik

Bik je jedan od najvećih hedonista Zodijaka, a iako ima vrlo jak libido u veze po pravilu ne ulazi bez emocija. U ljubavi je stabilan, odan, pažljiv i nežan. To je tradicionalan i odgovoran muškarac, koji će svojoj porodici pružiti materijalnu i emotivnu sigurnost, a deci najbolje obrazovanje. Zbog vladarke Venere, boginje ljubavi i lepote, pri izboru partnera bitni su mu fizički atributi, ali jednaku važnost pridaje materijalnom i društvenom statusu druge strane.

Žena Bik je vrlo odgovorna i odana partnerka, a iako deluje toplo, smireno i blago, može da bude ljubomorna i posesivna. Privlače je uspešni i ambiciozni muškarci, koji njoj i porodici mogu da osiguraju udoban i luksuzan život. Stoički će prebroditi krizu u braku i nikada neće prva pokrenuti brakorazvodnu parnicu. Izvrstan je izbor za klasične veze.

Blizanci

Blizanci su intelektualan i hladnokrvan znak, a u ljubavi i seksu površni su i nestalni. Vole da eksperimentišu, ne poznaju granice ni tabue, ali pritom ne uključuju čula. Flertovi, zabava i dobro društvo privlačniji su im od tradicionalnih veza i brakova, pa su i razvodi, ako u brak uopšte uđu, česta pojava.

Dugotrajno će se skrasiti samo uz partnera koji deli njihove interese i stavove i ni na koji način ih ne sputava. Od raskida ne prave dramu, radije će se napiti i pokušati da slatkorečivošću zavedu potencijalne partnere. Žene Blizanci su takođe jake intelektualno pa se neće odreći karijere zbog porodice, ali dovoljno su brze i sposobne da usklade ta dva područja i uz to imaju bogat društveni život. U vezama im je potrebno mnogo slobode pa bi morale da izbegavaju ljubomorne i posesivne muškarce.

Rak

Ovo je vrlo maštovit, osećajan, sentimentalan i romantičan znak. Kad se zaljubi, potpuno se predaje partneru i sklon je tome da ga idealizuje, ali s obzirom na to da je izuzetno osetljiv i uvredljiv, s njim treba oprezno jer je "skupljač uvreda". Dobar je, nežan i erotičan ljubavnik jer u seks ulazi s emocijama. Kućni je tip, tradicionalan i veran, ali život s njim nije lak jer je sklon promenama raspoloženja, pasivnosti i prigovorima.

Uprkos dubokoj emotivnosti, u brak može ući iz potpuno drugačijih razloga, naročito materijalnih. Odnos s majkom i njen jak uticaj često predstavlja kamen spoticanja u bračnom životu muškaraca Rakova. Žena Rak ima jako razvijen materinski instinkt i zaštitničku ulogu prema porodici i bližnjima. Rano zasniva brak, ljubomorno ga štiti i čuva, a s istim partnerom može dočekati i duboku starost. Žene Rakovi se teško nose s raskidima, pa često znaju da se nađu u ljubavnom trouglu.

Lav

Lav je velikodušan, dominantan i ekstravagantan. Voli da se hvali ljubavnim i seksualnim umećem, ali jednom kad se zaljubi postaje pouzdan i odan partner. Svog izabranika, tj. izabranicu obasipaće ljubavlju i poklonima, a pobrinuće se i da im ljubavno gnezdo odiše luksuzom i elegancijom.

Strastven je, iskren i otvoren pa će druga strana uvek znati na čemu je. Lav je u proseku dobar i lojalan muž, ali postoji i drugi tip Lava, a taj često traži zadovoljstvo sa strane. S obzirom da se smatra savršenim muškarcem, neverstvo partnerke neće tolerisati. Lavice su izuzetno sposobne i atraktivne žene nepresušne energije. One su strastvene i odane partnerke i odlične majke, a usput grade i uspešnu karijeru. Često su dominantne u braku.

Devica

Devica je racionalan, analitičan, kritičan i izbirljiv znak pa je nije lako osvojiti ni zadovoljiti. Partner će je pre privući inteligencijom nego izgledom i seksipilom. U ljubavi je nežna i odana, a emocijama i seksu prepustiće se u trenutku kada stekne potpuno poverenje u partnera.

Ako proceni da on ispunjava njena očekivanja, prihvatiće tradicionalne bračne obaveze i postati vrlo pouzdana partnerka. Ona ljubomorno čuva privatni i porodični život, veliki je perfekcionista u kući i na poslu. Muškarci Device prilično su konvencionalni i konzervativni, u životu ih pokreće razum, a ne strast, ali svojoj porodici će obezbediti komforan i luksuzan život kao i žene ovog znaka. Odani su partneri i retko se razvode jer im se brak zasniva na prijateljstvu i zajedničkim interesima.

Vaga

Vage su uz Rakove najveći zavisnici od ljubavi i partnerskih odnosa. Muškarci i žene ovog znaka žude za obožavanjem i laskanjem te imaju jaku želju i potrebu za simpatijom, seksom i druženjem. Šarm im je neosporan, ali često ga svesno koriste da bi postigli određen cilj.

Vole da flertuju i ne žure u brak, a potencijalne partnere često idealizuju i gledaju kroz ružičaste naočare. Osim šarma žena Vaga ima urođen talenat za harmoniju i estetiku pa će njen izabranik biti pravi srećnik. Muškarcima Vagama ne odgovara bračni život, ali ga i ne isključuju.

Škorpija

Škorpija je magnetična i ima jak seksualni potencijal, ali nije lak partner. Ne podnosi jake i dominantne žene, a ako stvari izmaknu kontroli, sklon je nasilju. Žena mora da bude u njegovoj senci da bi im brak bio uspešan. Posesivan je i ljubomoran, voli i mrzi jednakom žestinom, a u seksu je izuzetno strastven i nezasit.

U brak često ulazi zbog društvenog statusa, ali priuštiće svojoj ženi i deci dobar život i nikome neće dozvoliti da ugrozi njegovu porodicu. Žene Škorpije su jake, odane, energične i realistične, a partnera vide u pravom svetlu i onda kada su u njega jako zaljubljene. Njihov seksualni potencijal je izuzetno naglašen. Dominantne su, ljubomorne, posesivne i sarkastične, pa život s njima nije jednostavan.

Strelac

Strelac je slobodoljubiv, human, otvoren, duhovit i zabavan. Avanture su mu mnogo privlačnije od bračnih okova, a njih uglavnom uspešno izbegava. Budući da ovim znakom vlada Jupiter, Strelčevi u životu imaju mnogo sreće i finansijski su nezavisni pa im partnerstva nisu bitna za status i egzistenciju. Strelac je sportski tip, privlačan i seksipilan. Odličan je ljubavnik, ali površnost ga sprečava da se dublje veže uz jednu osobu.

Pod uticajem porodice i okoline može se odlučiti na brak, ali vernost mu nije jača osobina pa su razvodi česti. Žene Strelčevi su dinamične, jake i svestrane, aktivno učestvuju u društvenom životu i sportskim aktivnostima. Daju prednost avanturama i nekonvencionalnim odnosima, ali ne beže od braka i obaveza. Dobri su roditelji, a partneru će ostavljati dovoljno prostora i slobode.

Jarac

Muškarac Jarac ima jak zaštitnički instinkt, pouzdan je, tradicionalan i konzervativan. Ambiciozan je i posvećen karijeri, a ljubavne veze gradi strpljivo kao i karijeru. Iako je omiljen među suprotnim polom, ne upušta se olako u ljubavne veze. Ima jak erotski potencijal, ali nije sklon avanturama, radije će pričekati da naiđe prava osoba.

Teško pokazuje emocije i povlači se kad je povređen, a prevaru ne prašta. Jarac je jedan od najpouzdanijih muževa i brak mu je trajan, a njegova porodica će uvek biti dobro zbrinuta. Ako ste ga razočarali kao partner ili prijatelj, ne očekujte drugu šansu. Žene Jarčevi u brak ulaze prvenstveno zbog materijalnog i društvenog statusa, oprezne su, izbirljive, verne i lojalne. Ambiciozne su i vredne, odlično raspolažu finansijama i dobro se brinu o svojoj porodici.

Vodolija

Vodolija je nekonvencionalan, progresivan, human i društven znak. Lako ulazi u veze, ali njegove emocije nisu duboke ni trajne. Kapriciozan je, hirovit i nepredvidiv, kako u životu, tako i u seksu, a razvratna razdoblja smenjuju se s razdobljima apstinencije. Skloniji je nekonvencionalnim vezama nego braku, ali jak partner će ga navesti da promeni mišljenje.

Od raskida braka ne pravi dramu i ostaje u prijateljskim odnosima s bivšim partnerima. Žene su vrlo zanimljive i inteligentne, a svoju slobodu žrtvovaće samo zbog nekog "posebnog i neobičnog". Nisu preterano emotivne, ali i njima se može dogoditi da izgube glavu i tlo pod nogama zbog ljubavi.

Ribe

Ribe su mistične, saosećajne, emocionalne i maštovite. Muškarac je pažljiv i human, ali nema smisla za realnost i teško se nosi sa životnim nedaćama. Borbu za egzistenciju često prebacuje na partnerova leđa. Senzualan je i seksualan i ceo život traži pravu ljubav.

Žene su vrlo lepe i nežne, sklone su sanjarenju i idealizovanju partnera i ljubavi. Od veza i braka mnogo očekuju i u njima ostaju čak i kad bi raskid za njih bio najbolje rešenje. Tvrdoglavost i sklonost žrtvi sprečavaju ih da naprave rez i okrenu novu stranicu u privatnom životu. Mogu imati i nekoliko brakova, piše miss7.