Novogodišnja sedmica: Škorpije balansiraju između romantike, strasti - i sve varniči, oko Ovnova se “roje” prilike za romansu...

Stiže Nova godina, kakve će biti astrološke prilike za svaki horoskopski znak, pa još i kad se umeša pun Mesec.

Mora biti bolja, foto: Depositphotos/nicoletaionescu
Mora biti bolja, foto: Depositphotos/nicoletaionescu
.

OVAN

Hrana

Bilo bi fino da tokom ovih prazničnih dana izbegavate preterano kaloričnu hranu, pogotovo što ćete biti u jednom od vaših “neumerenih“ raspoloženja, pa možete preterati. Odmorite želudac supicom ili kuvanim povrćem.

Ljubav

Prva polovina nedelje će da donese nerviranje, druga opuštanje. U prvom delu nedelje verovatno ništa nećete moći „iz cuga“ da se dogovorite sa voljenom osobom, ništa vam neće biti jasno šta se tačno očekuje od vas, samo ćete shvatati da u očima dragog vam bića – sve radite pogrešno. Na stranu sad što ni partner nema pojma šta hoće, bitno je da ćete se u drugom delu sedmice „pronaći“, opustiti i uživati zajedno. Slobodni Ovnovi – prosto „njušite“ emotivne prilike, što nije ni čudo jer su svuda oko vas. Nekih ste svesni a neke vas itekako mogu iznenaditi. E baš ta iznenađenja mogu biti posebno lepa.

Posao

Zatvarate vrata jedne izuzetno naporne, teške i komplikovane godine i otvarate vrata novoj. E sad, neće ni ta nova biti cveće i proleće, ali će biti pokretnija i plodonosnija. A u ovoj nedelji ukoliko mislite da ćete proći bez obaveza – pa ne bih rekla da je baš tako. Jedan njen deo moraćete da provedete u rešavanju papiroloških pitanja, da se bakćete nekim dogovorima i kontaktima sa poslovnim partnerima. Svi će da budu na ivici živaca jer je pun Mesec a ide nova godina i neke stvari se moraju privesti kraju.

Novac

Planirali ili ne planirali – oprostite se od jednog lepog dela svog novca. Ode, izgubi se, nestade.

Zdravlje

Bićete skroz ok, blago neurotični – ali to je jednim delom vaše prirodno stanje.

BIK

Hrana

Iako su praznici, a uz praznike ide I praznična trpeza - vi ste trenutno vrlo raspoloženi da vodite računa o tome šta I koliko jedete. Najviše će vam prijati “od svega po malo” varijanta. Ono na šta ćete definitivno biti slabi jesu sve vrste mesnih prerađevina.

Ljubav

Ili nema nikoga na vidiku kod vas ili ste pak u kontaktu sa nekim čija vas ponašanja zbunjuju i za koga niste sigurni šta oseća prema vama, šta želi. Postoji još jedna mogućnost – da se neki stari poznanik aktivirao prema vama i da vam je to simpatično i zanimljivo, ali ništa više od toga. Generalno gledano – nemate neke bajne preduslove da u ovoj nedelji ostvarite iole konkretniju ljubavnu priču. Mnogo komunikacije i na kraju – ništa. Zauzeti Bikovi – trenutno ste u ok fazi sa partnerom. Malo vas povremeno zamara svojom neozbiljnošću i detinjastim ponašanjem ali uspevate da to iskulirate.

Posao

Stvarno vas, ali stvarno smaraju nadređeni. Kiduckaju vam živce na tanke rezančiće. Očekuju od vas čudo, dok sa druge strane – kao da se svojski trude da vam otežaju. U prvom delu nedelje verovatno ćete biti razvučeni na jedno pet strana odjednom u pokušajima da odgovorite na sve zahteve i istovremeno – sredite sve račune i papirološka pitanja. U novu godinu ulazite umorni i u fazonu „ne dirajte me do drugog ili do trećeg januara, pustite me da se naspavam i odmorim“.

Novac

Koliko god biste hteli da se „stisnete“ po pitanju trošenja, to sada nije uopšte moguće.

Zdravlje

Umor, nervoza.

BLIZANCI

Hrana

Ove sedmice imate zdrav apetit. U prevodu – nećete biti probirljivi mnogo, već više u varijanti da dobro napunite želudac. Doduše, najviše će vam prijati meso na sve načine, ali I mlečni proizvodi – naročito jaki sirevi. I slatkiši. I malo alkohola. Ili malo više.

Ljubav

Ukoliko uspete prvog dana ove nedelje da se potkačite sa partnerom, verovatno ćete tako nastaviti i do njenog kraja, što baš i nije neka predispozicija za veseli ulazak u novu godinu. Razlozi za „kačenje“ su – neko nekog laže, neko nešto sakriva, neko nešto mulja i nije iskren. Možda je u pitanju druga osoba, a možda i nešto stodvadeseto, nije ni bitno. Možda su pare i kupovina koječega. Poenta je – bilo bi lepo da izbegnete te rasprave – ne treba vam ulazak u 2021. kroz ledenu atmosferu i mrke poglede. Slobodni – dok se vi nakanite da se pokrenete prema osobi koja vam se dopada, proći će tri voza. I jedan avion.

Posao

Dešavaće se kontradiktornosti – koliko vi više ubrzavali, to će se situacije odvijati sve haotičnije, bez ikakvog reda i smisla. Koliko god vi želeli da definišete, možda isterate neke situacije na čistac – shvatićete da ste se samo dodatno zakukuljili i da tek sad nemate pojma šta dalje. Savet je definitivno – ne trčite. Sada morate drugačije. Praktično, racionalno, čistih i jasnih misli – o, da – možete vi to, samo će vam biti potrebno više truda. Jer, jedino će to doneti koliki toliki mir i dobre rezultate.

Novac

Muke kad ga nema, muke kad ga ima.....

Zdravlje

Bićete napeti i pod stresom.

RAK

Hrana

Pun Mesec u vašem znaku govori da ste u potpunosti u prazničnom raspoloženju I da ćete svaki trenutak koristiti za dobar zalogaj I uživanje u domaćoj kuhinji. Ne preterujte, jer će se to vrlo brzo odraziti I na vaš izgled, ali I na zdravlje – osećaćete se umorno I teško.

Ljubav

Može li neka nedelja da prođe a da ne bude komplikacije u vašem ljubavnom životu u njoj? Pa, za sada izgleda da ne može. Pun Mesec u vašem znaku u opoziciji sa Merkurom iz partnerskog polja govori o problemu u komunikaciji koji se dešava ko zna zbog čega. Zbog nekih skrivenih stvari, partnerovih ili vaših, zbog nekih postupaka, bilo sa jedne ili sa druge strane. Ne treba vam ovakav tip energije, jer ako počnete – nećete stati sve do vikenda. Slobodni Rakovi – ova nedelja baš i nije savršena za nove početke, koliko god oni izgledali uzbudljivo i divno. A da vi malkice sačekate sa tom ljubavlju, m?

Posao

Poslovno – krene, stane, krene, stane – i tako u krug. Čas ide dobro, čas ne ide nikako. Čas ste poluhisterični zbog ogromne količine obaveza koje su vam za vratom, čas ste hladni kao špricer, precizni, usmereni, jasni. Dakle, ovo vam je neka polovična sedmica koja će vam verovatno istanjiti i ono malo živaca što vam je preostalo. Ne pravite neke velike kombinacije, ne računajte mnogo na obećanja – jer je zaista jako malo verovatno da će išta od ovoga profunkcionisati, bar ne u nekom skorijem periodu.

Novac

Iiiiiiii... odoše pare!

Zdravlje

Stres, nervoza, preosetljivost.

.

LAV

Hrana

Koliko god čuvali svoju liniju, u ovom periodu vam je potrebna nešto kaloričnija ishrana, ali izbegavajte slatkiše. Potrebni su vam proteini – meso, jaja. Takođe, mlečni proizvodi – naročito mladi sir I kiselo mleko. Povrće nemojte izbegavati I praviti se da ne postoji….

Ljubav

Ukoliko to niste znali – sitne laži prave velike probleme. I uopšte nije važno da li su te sitne laži sa partnerove ili sa vaše strane. I takođe nije važno da li se vezuju za druge osobe, ili za nešto deseto – poenta je u tome da u novu 2021-u godinu možete ući u ne baš blistavoj atmosferi sa voljenom osobom samo iz razloga što su te sitne laži same od sebe pronašle put i izašle na svetlost dana. Pokušajte da što manje pričate a što više se volite – ionako vas sada strast jedina „čupa“. Slobodni Lavovi – ukoliko nešto izgleda previše dobro, možda zaista jeste tako, a možda i nije. Ne zalećite se baš mnogo, za svaki slučaj.

Posao

Znam da vam sada baš i nije do toga, ali u ovoj sedmici moraćete malo da se brinete. Da razmišljate o tome šta budućnost donosi. Da vam se čas učini da će biti super, a čas da sami sebe zarozate i uhvati vas panika. Poslovna svakodnevica vam neće davati toliko potreban mir, samo će dodatno da vas uzburkava dešavanjima koja povremeno ne možete da uhvatite ni za glavu ni za rep. Ispetljaćete se iz svega, samo da znate. Iz bilo kakve komplikovane situacije. Ali će vam taj nemir ostati i sa njim ćete ući u novu.

Novac

Novca nema za rasipanje, ali je ipak prisutan.

Zdravlje

Uznemirenost, anksioznost, stres.

DEVICA

Hrana

Vašem imunitetu u ovim danima bi prijalo više čajeva I citrusa – naročito limuna, mandarina. Takođe – sveže povrće vam je neophodno – najbolje šargarepa, cvekla, crveni kupus, kao I kalorčniji mlečni proizvodi – pavlaka, punomasni sirevi.

Ljubav

Na prvi pogled sve izgleda kao da je u redu u vašim emotivnim relacijama. Da li je zaista tako? Pa, verovatno baš i nije. Kod nekih parova je to sitnija problematika, kod drugih – povelička a koliki je problem kod vas i da li uopšte postoji videćete uskoro. Partner hoće biti malo dramatičan i možemo samo da se nadamo da će tu dramatičnost okrenuti u pozitivu i dobro raspoloženje, a ne u negativnom pravcu. Slobodne Device – neki kontakti postoje, ali očigledno nije vreme da ovo ide u ozbiljnijem pravcu. Za sada – nosite tu osobu u mislima, jer i ona misli na vas. A vreme neka pokaže da li je pravo.

Posao

Sve ono što deluje kao da će biti brzo i lako realizovano – verovatno će se razvući ili neće biti ništa od toga. Sve ono što deluje sporo, pomalo mučno, naporno, sa ne baš bajnim finansijskim obećanjima – pokazaće se ubrzo kao dobar potez za vas i pravi smer. Sada je na vama da birate – hoćete li u slatko ništa ili u turobno sve. Bez šale sada – ne zanosite se nekim velikim obećanjima jer će verovatno ostati baš samo to – obećanja. Nema vama dobitka i boljitka bez da se svojski potrudite i pomučite.

Novac

A novac odlazi, odlazi, odlazi.....

Zdravlje

Sem neke sitnije zdravstvene problematike – dobro ste. I imate malo turobne misli....

VAGA

Hrana

Šta da vam kažem – ove sedmice vam baš prija domaća, kućna atmosfera… a kada ste u takvom fazonu I apetit vam se automatski otvori. Pokušavajte da izbegavate prezačinjenu I kaloričnu hranu, I više se okrenite belom mesu, svežem povrću I voću.

Ljubav

Vi se osećate dobro, partner se oseća dobro. Ok ste jedno prema drugom – doduše, vi partnera konstantno „mazite i pazite“ a on vama s vremena na vreme ide na živce i ume da vas baš neugodno „ubode“ nekim svojim postupkom ili rečima, ali šta sad... Ne može baš uvek sve biti izbalansirano u životu, kao što biste vi to voleli. Zato,pokušajte da zanemarite sitnice i da se usmerite na širu sliku – biće i dobrog raspoloženja i strasti i uživanja. Slobodne Vage – dešavanja ima, zanimljivih osoba ima i raspoloženje vam nije ni malo loše. Da li je to onaj pravi/ona prava? Hah, pa, videćemo.

Posao

Jao kako bi to bilo divno kada bi svi oni oko vas malo ućutali i prestali da vas smaraju za svaku sitnicu i da vas cimaju non stop. Kad bi vas pustili da radite u nekom svom tempu, natenane. Ali neće, baksuzi. Zato ćete vi čas da funkcionišete odlično i bez ikakve greškice a čas da se nervirate i da zabrljate ponešto. Ne zato što su vama misli ko zna gde, nego zato što su vas drugi poremetili i razbili vam koncentraciju. A i šefovi će da vas nerviraju, i kolege i saradnici i svi redom. Samo vi nećete da nervirate sebe.

Novac

Takmičite se sa prilivima novca – da li će oni pre doći ili ćete ih vi pre potrošiti? Mrtva trka za sada.

Zdravlje

Premoriće vas ova nedelja, i mentalno i fizički.

ŠKORPIJA

Hrana

Potrebno je da povremeno povučete ručnu kočnicu, jer umete biti neumereni u ovom periodu kada je hrana u pitanju. Smanjite unos previše kaloričnih namirnica, slatkiše zaobilazite u širokom luku. Neka obroci budu raznovrsni, ali manji količinski.

Ljubav

Škorpije koje su zauzete ove nedelje šaltaju između romantike, strasnih varnica i besa. Trudite se vi da taj bes progutate i da ga ne izaspete na drago vam biće onako kako umete. Ali ne možete da se uzdržite stopostotno, zato ćete povremeno podbadati, ujedati – sve sa osmejkom na licu. Kao fora – šalim se, a u stvari sam ti rekao tačno ono što mi je na pameti. U suštini, vama je sada potrebno da dobijete od partnera potvrdu ljubavi i želje da neke stvari promeni. Al to teško da će da se desi. Zato će bes kod vas nastaviti da lagano raste. Videćemo šta će biti na dalje. Slobodni – malo priče, malo zanosa. I to je to.

Posao

Džabe vi želite da gurate situacije u pravcu rešavanja i sređivanja emocija, kada vas sve okolnosti usmeravaju samo na jednu stranu – na posao. Ako ga nemate - jurite, tražite, dogovarajte se, kopajte – možda realizacija neće biti sada, ali će se otvoriti putevi za dalje. Ako ga imate,pa šta čekate? Obaveza koliko nećeš i ni jedna nema nameru da čeka da se vi smislite. Nema veze što je nova godina, vi imate posla preko glave i ne smete da dozvolite da vam druge stvari odvlače pažnju.

Novac

Čas ga vidiš, čas ga ne vidiš. Odlično ste izvežbali ovaj mađioničarski trik. Svaka čast!

Zdravlje

Menjajte navike, osećaćete se bolje. Generalno – umor, umor, umor.

.

STRELAC

Hrana

Potrebni su vam vitamini I minerali, raznovrsni obroci koji će u potpunosti podmiriti potrebe vašeg organizma. Slatkiše izbegavajte, a maksimalno smanjite unos testa, sosova, punomasnih mlečnih proizvoda.

Ljubav

Sve će biti dobro ukoliko se ne potežu neke teške ili bezveze teme, ukoliko se ne kopa da se vidi šta ima ispod površine i da li je nešto može biti sakriveno. Stvarno vam ništa od ovoga ne bih preporučila, a ukoliko partner krene tim putem – vraćajte ga osmesima, dobrom energijom i pozitivom. Ovo su dani u kojima se zaista može uživati, nisu oni u kojima treba da mudrujete i razgovarate o ozbiljnim pitanjima – samo ćete smoriti jedno drugo ili se pokačiti. Slobodni Strelčevi – znate kako se kaže – kako zračiš, tako privlačiš? E vi sad zračite kao mini nuklearne elektrane. Pržite, udvarači samo padaju kao pokošeni.

Posao

Možete teško a možete i lako. Venera u vašem znaku vam daje ekstra priliku da na lakši, lepši i lagodniji način sve završite, sredite, ispravite, popravite, ugovorite, dogovorite. Pa ako vam je već tu, a vi je onda koristite. Pozitivnom energijom zakoračite u svaki dan sa predubeđenjem da će sve prepreke ispariti ispred vas. Da li će to delovati? Pa, u većem broju slučajeva – hoće. Da li baš u potpunosti možete da izbegnete neka sitna nerviranja i zastoje? Verovatno ne, ali vas to neće na duži rok zaustaviti.

Novac

Sada, kada novca ima više – budite mudri kako ćete ga upotrebiti i za šta nameniti.

Zdravlje

Baš sredinom nedelje – vodite računa da se ne prehladite.

JARAC

Hrana

Praznično raspoloženje je izuzetno kod vas, želite da se opustite I uživate u društvu onih koji su vam najbliži, ali I u dobrom obroku. Izuzetno će vam prijati ćureće I juneće meso, kao I sve vrste morske ribe. Ne zaboravite ni povrće I voće.

Ljubav

Pun Mesec u partnerskom polju u opoziciji sa Suncem i Merkurom u vašem znaku ne daje baš neke bajne predispozicije za dobru i kvalitetnu komunikaciju između partnera i vas. Pre to deluje kao da će biti izrečeno i što se misli i što se ne misli, a to izrečeno može zaboleti i drugu stranu i vas. I ne samo to – može vas uvesti u novu godinu u jednoj totalno bezveze atmosferi. Pa šta će vam to? Ako je moguće – ne kačite se ovih dana, ne pokrećite komplikovane teme. Bolje je za oboje. Slobodni Jarčevi – želja i potreba za nekim postoji, ali paralelno postoji i strah, neizvesnost, nesigurnost. Ne žurite.

Posao

Ni u poslovnim partnerstvima i kontaktima sa saradnicima neće baš cvetati ruže tokom ovog perioda. Najblaže što može da se dogodi jeste ogroman priliv obaveza i nemogućnost da se sa kolegama uskladite i da zajedničkim snagama to privedete kraju. Može da se dogodi da ćete funkcionisati po principu „svaki čovek za sebe“ što će samo otežati i kolegama i vama. Mnogo toga vam u ovoj nedelji donosi nervozu i potrebu da isterate stvari na čistac, ali nisam sigurna da je baš pravi momenat da to radite.

Novac

Nedelja da novac sam od sebe nestaje iz vašeg novčanika.

Zdravlje

Preosetljivost, umor, meteoropatske tegobe.

VODOLIJA

Hrana

Vodolije bi trebale da promene nešto u načinu ishrane. Evidentno je da ste u periodu kada vam prija kaloričnija, masnija, začinjenija hrana, što se svakako ne odražava dobro ni na vašu liniju, a ni na vaše zdravlje. Manji, raznovrsni obroci.

Ljubav

Sa partnerom – red pečenja i kolača, red suvog hleba i vode. I pri tom – ne mislim na novogodišnju trpezu, već na vaš odnos, način funkcionisanja, energiju, zadovoljstvo. Odlično se kopčate, pa se onda ne kopčate uopšte. Volite se, pa ne baš. Razumete se, pa se popreko gledate. Sve do vikenda nedelja vam je prilično uzburkana i samo će vas šaltati čas gore, čas dole. Neki se parovi mogu ozbiljnije pokačiti, ako baš imaju nameru da idu u tom pravcu. Ako je ikako moguće – preskočite ta jača „kačenja“. Slobodne Vodolije – red sreće, red otežanja. I uvek vam to konačno ostvarenje izmakne nekako za dlaku.

Posao

Privlačite poslovne šanse i tu nema šta puno da se priča. I to je super, zar ne? Pa, možda bi i bilo kada te poslovne šanse ne bi dolazile sve odjednom a vi bili u totalnom rasulu ne znajući na koju stranu pre da se okrenete. U poslovnoj svakodnevici u ovoj nedelji će protutnjati omanji cunami. Ok, imate vi i snage i volje i elana i svega ostalog što je potrebno – ali mislim da će ovo biti previše i za vaše kapacitete. U prevodu, pokušavam da objasnim da se držite dobro, da budete fokusirani i spremni za mnogo posla!

Novac

Para će biti. Doći će same od sebe, sticajem okolnosti, zarađene i nezarađene, kao poklon ili kao dar sreće. I sve je to predivno – još kada biste vi umeli nešto od ovoga da zadržite....gde bi vam bio kraj...

Zdravlje

Čudna nedelja, mutna i umorna – cedi vas do maksimuma.

RIBE

Hrana

Nekako ćete u ovom periodu često biti van kuće, pa ćete imati malo vremena da se posvetite porodici I prazničnom raspoloženju. Baš iz tog razloga – svaki slobodan trenutak ćete sa uživanjem provesti sa svojom porodicom I najbližima, uz ukusne I raznovrsne obroke.

Ljubav

Za slobodne Ribe savet – priča i osoba koja vas trenutno privlači i koja čini da treperite – možda jeste ali možda i nije baš toliko sjajna kao što vi to mislite. Trenutno je jako teško odrediti motive i pravu prirodu osobe koja vam se dopada, pa bih vam svakako preporučila da se ne zalećete i ne gradite kule u vazduhu. Sačekajte malo. Znate kako kažu – ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag....hajmo da vidimo šta će vaša „zverčica“ pokazati u narednom periodu. Zauzeti – preosetljivi ste i sve doživljavate dramatičnije nego što jeste. Vaš odnos je u redu, ne talasajte bespotrebno.

Posao

Koliko god vi mislili da sve obavljate na vreme, rešavate jednu po jednu situaciju kako dolazi i koliko god se nadali da ćete opušteno proći kroz ovu nedelju – događaji će vam pokazati da to i neće biti baš tako. Počeće da iskaču neplanirane obaveze, neko će se u poslednjem trenutku setiti posla koji mora da se obavi evo baš sad i odmah – i vi ćete se odjednom naći u stisci sa vremenom i u pokušajima da ispeglate što se ispeglati da. U prevodu – čeka vas nedelja ozbiljno nakrcana kojekakvim pritiscima i stresom.

Novac

Troškovi oko porodice, kuće, ukućana, proslave i tako dalje i tako dalje.....

Zdravlje

Šareno raspoloženje, umor, problemi sa hormonima i nesanica.

Autor horoskopa: Olga Savić
https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/