Kako dekorišu jelku? Ovnovi trpaju sve što dohvate, Bikovi prednost daju slatkišima, Strelčevi biraju prirodne ukrase...

Prema verovanjima astrologa, naš horoskopski znak (i podznak) utiče na baš sve aspekte našeg života, uključujući i stil. On se pak ogleda i u uređenju našeg doma, a kada su u pitanju novogodišnji praznici – i u načinu kićenja jelke. Zabavite se i u nastavku proverite kakvo drvce najviše voli koji znak i proverite ima li istine u opisima.

Da li ste već okitili jelku?, foto: Depositphotos/tliudmilachernetska@gmail.com
Da li ste već okitili jelku?, foto: Depositphotos/tliudmilachernetska@gmail.com
.

1. Ovan

Ovnovi vole veselo i bogato uređeno drvce. Preopteretiće ga malenim jelenima, figuricama Deda Mraza i ostalim simpatičnim ukrasima.

2. Bik

Bikovi vole prava drvca, a umesto plastičnih kuglica i girlandi odabraće prirodnije ukrase poput onih izrađenih od drveta. Veliki su gurmani pa kod njih na jelki često možete naći čokoladne kuglice, ukrase od bombona i ostale slatkiše.

3. Blizanci

Novogodišnji praznici su za Blizance prilika da pokažu svoju kreativnu stranu. U njihovom domu možete naići na jelke napravljene na najkreativnije moguće načine, ali i na drvce u poptuno neočekivanim bojama.

4. Rak

Porodično nastrojeni rakovi vole ideju "američkog" Božića poput onih koje gledamo u filmovima pa će u tom stilu biti okićena i njihova jelka.

5. Lav

Što veće, to bolje. Po pitanju ukrašavanja moglo bi dugo da se raspravlja jer Lavovi vole razne stilove, ali jedno je sigurno - njihova jelka biće najveća.

6. Devica

Ovom znaku važno je samo da je drvce uredno. Devica će vam se prikrasti iza leđa kako bi popravila nakrivljenu kuglicu, premestila je jer nije položena simetrično ili zato što se ne uklapa u paletu boja na tom delu jelke.

7. Vaga

Vaga ni sama ne zna kakvo drvce želi pa će uz jedno glavno (i elegantno ukrašeno) u ostale prostorije u domu postaviti nekoliko minijaturnih. Neka se nađe.

8. Škorpija

U domu strastvenih i glamuroznih Škorpija mogu se pronaći bogato ukrašene jelke prepune crvene i zlatne boje.

9. Strelac

Ovaj znak obožava prirodu i najčešće živi u skladu s njom. Umesto isečene jelke, posegnuće za sadnicom, ukrasiti je darovima iz prirode poput raznog voća i materijalima koje kasnije može da reciklira, a nakon praznika presadiće drvce i pustiti ga da raste.

10. Jarac

Veliki tradicionalisti koji uglavnom priznaju samo prave jelke. Veštačke varijante ne dolaze u obzir, a svoje drvce ukrasiće starim porodičnim ukrasima koje brižno čuvaju i prenose s generacije na generaciju.

11. Vodolija

Baš kao i Blizanci, kreativne Vodolije vole neobična drvca poput npr. zidne varijante lažne jelke napravljene od rolni papira za ukrašavanje.

12. Ribe

Čarobna bela Nova godina san je svake Ribe pa u njihovim domovima često možemo naći sve popularnije bele jelke. Ukrasiće ih magičnim zvezdama, anđelima i ostalim ne tako tipičnim, ali vrlo efektnim ukrasima, piše Zadovoljna.