Kako odabrati pravi poklon za njih? Biku kupite dobro vino, Devici encikolpediju, Strelcu vodič za neku egzotičnu destinaciju...

Bik je veliki esteta, ceniće sve što je kvalitetno i ima dugoročnu vrednost. Voli praktične poklone, baš kao i Device. Skupoceni nakit oduševiće Blizance i Lava... Šta je najbolji poklon za ostale hroskopske znake, pročitajte u nastavku.

Kako odabrati najbolji poklon?, foto: Depositphotos/HayDmitriy
Kako odabrati najbolji poklon?, foto: Depositphotos/HayDmitriy
.

Ovan
Ovan voli iznenađenja. Poklon nije nužno pažljivo umotati, on je ionako nestrpljiv, jedva čeka da otkrije šta je unutra. Obradovaće ga nešto od sportske opreme, kožni novčanik, privezak za ključeve od auta, naročito ako je reč o muškarcu. Žene vole kožne odevne predmete, ukrase za kosu, zanimljive šešire ili kape. Sve što je uzbudljivo, šareno, veselo - izbor je Ovna. Ženu ovog znaka možete da obradujete crvenim ružem ili lakom za nokte, samo da je reč o nekoj zanimljivoj, jarkoj boji.

Bik
Bik je veliki esteta, ceniće sve što je kvalitetno i ima dugoročnu vrednost. S obzirom na to da voli praktične poklone, možete mu pokloniti šal, kaiš, ručni sat... Znajte samo da ono što nameravate da kupite Biku mora da bude kvalitetno i trajno. Losion za negu ili piling tela, mekano ćebe, set začina koje će koristiti u kuhinji - gde je pravi virtuoz, idealni su pokloni za ovaj znak. Bocu šampanjca ili finog vina sigurno neće odbiti, kao i neke od jestivih delicija, poput pršute ili sira.

Blizanci
Više od svega Blizanci vole odeću i nećete pogrešiti ako za njih odaberete neku majicu s natpisom ili trendi modni detalj, za ženu narukvicu, prsten ili lančić. No neka bude s potpisom, samo da nije reč o bižuteriji. Oduševiće ih mobilni telefon, maska za mobilni, slušalice, putna torba, knjiga... Ako je vaš Blizanac poklonik video-igara, što je kod njih čest slučaj, krenite u tom smeru. Knjiga je za njih uvek dobar izbor. Ukoliko na raspolaganju imate veći iznos, pametni sat biće pun pogodak.

Rak
Rak uživa u znacima pažnje pa ni po koju cenu nemojte zaboraviti da kupite poklon. Knjiga je za njega uvek dobar izbor. Žena voli mekane materijale i finu odeću, a posebno je slaba na haljine, dok on neće odbiti kravatu, rukavice ili kaiš. Ukoliko želite da budete romantični, poklonite mu wellness vikend u nekom spa centru. Napravite album sa zajedničkim fotografijama i uspomenama koje ste proživeli, to će ga oduševiti. Svaki poklon koji će ga dotaći emocionalno, a to znači da ste čuli njegove želje koje je "slučajno" izrekao, razgaliće mu dušu.

Lav
Lav voli fine i skupocene poklone. Pa ako nemate dovoljno novca za nakit, kristalne čaše ili odevni predmet s potpisom, potražite knjigu poznatog autora iz područja ličnog razvoja, biografiju osobe kojoj se divi. Budući da voli muziku i filmove, nećete pogrešiti s tim izborom. Žene ovog znaka vole zlato, platinu, kristale, sve što ima sjaj. Poklon-bon za masažu savršen je izbor. Važno je da poklon bude namenjen Lavu posebno, pa izbegavajte predmete za dom.

Devica
Devica voli praktične poklone koji će joj koristiti u svakodnevnom životu: kvalitetna sportska trenerka, udobna pidžama ili notes s kožnim koricama. S obzirom na to da su izuzetno brižne u pogledu zdravog načina života, možete im kupiti knjigu o zdravoj ishrani. Device koje vole da znaju više, obradovaćete enciklopedijom. Planer za iduću godinu će ih oduševiti jer su vrlo pedantni i zapisuju sve što treba da obave.

Vaga
Vagi možete da kupite kozmetičku torbicu i u nju stavite neki fini dezodorans ili šminku. Obradovaće je parfem, neki ukrasni predmet, kao što je na primer ram za slike. Ako joj kupite nešto od garderobe, svileni kućni ogrtač ili paket tretmana u salonu za ulepšavanje, biće vam večno zahvalna. On je kavaljer koji ceni fine stvari, pa možete da mu poklonite umetničku sliku, flašu dobrog vina, neseser s potpisom ili paket fine kozmetike za negu tela ili brijanje.

Škorpija
Muškarac Škorpija biće oduševljen literaturom o psihologiji, magiji, skandalima, okultizmu i misterijima. Obožava retke, unikatne ili orijentalne predmete te neobičan nakit. Svaki poklon koji ima prizvuk erotike prihvatiće s osmehom. Njoj kupite čipkast donji veš crne ili jarko crvene boje. Izmamite mu osmeh DVD-om njegovog omiljenog filma ili live koncertom njegove najdraže grupe.

Strelac
Njihov pustolovni duh zadovoljiće knjiga putopisa, štampani vodič kroz grad koji žele da posete, sportska oprema, kao što su ranac ili patike. Svaki proizvod eko porekla prihvatiće s oduševljenjem. Ukoliko vam to dozvoljavaju finansije, poklonite mu putovanje, niko neće biti srećniji od njega. Budući da je ovaj znak uvek gladan znanja, neka poučna i zanimljiva literatura savršen je izbor za njega. Voli i sve što ima mirise i ukuse Orijenta, pa razmišljajte i u tom smeru.

Jarac
Jarčevi cene kvalitetne, trajne, nadasve korisne stvari. Poslovan i organizovan muškarac poput ovog znaće da ceni lepu aktovku, kožne rukavice, fini šal ili torbu za računar. Ako vam finansije to dozvoljavaju, poklonite mu laptop ili mobilni telefon. Njoj poklonite belu košulju, poklon-bon za ulepšavanje u kozmetičkom salonu, pribor za negu noktiju ili skupocenu kremu za negu tela.Poželjno je da poklon koji ste im namenili bude visoko funkcionalan i praktičan.

Vodolija
Vodolije najviše od svega vole gedžete, pa ako odaberete poklon takve vrste, nećete pogrešiti. Slušalice ili držač za mobilni telefon uvek prolaze. Literatura iz područja duhovnosti ili ličnog razvoja takođe spada u područje njihovog zanimanja. Žene ovoga znaka vole unikatni nakit, važno je samo da je otkačeno i neuobičajeno. Nju će obradovti i aroma lampa s mirisnim uljima, dok on neće odbiti šah, bocu dobrog alkoholnog pića ili majicu sa zanimljivom porukom.

Ribe
Ribe "padaju" na sentimentalne poklone, na one koji bude uspomene, emocije... Budući da vole ples, fotografiju, mirise, potražite neki poklon koji potiče iz tih područja, recimo neku lepu fotografiju koju mogu da urame i stave na zid, zidne tapete s motivacionom porukom, mirisne sveće, svećnjak... Žene ovog znaka koje naginju rubnim područjima obradovaće i tarot karte ili priručnik za učenje astrologije. Ljubavni roman takođe je poklon po njihovom ukusu. Sanovnik je poklon koji će ih posebno obradovati, piše 24sata.hr.