Kakvi su kad se naljute? Rak plače, Lav "reži", Devica ćuti, ali...

Dok jedni imaju kratak fitilj, drugi će čak i ljutnji pristupati staloženo, a sve je to u Zodijaku određeno planetom Mars. Otkrijte kakav je koji znak kada se naljutili...

foto: Paulik/Shutterstock
foto: Paulik/Shutterstock
.

Čak i ako sebe smatrate opuštenim ili smirenim čovekom, neki okidači izazvaće provalu ljutnje koja je svakome nagonska reakcija, a ona zavisi od temperamenta koji je zadat horoskopskim znakom.

Ovan
Bežite od ljutog Ovna. Samo bežite i sakrijte se. Ovan ne besni, on je stihija. Pričekajte da se smiri pre bilo kakvog pokušaja razgovora. Ovnovi se smatraju i bebama Zodijaka, a oni eksplodiraju bez primisli kako će to uticati na druge. Oni nisu ti koji će prikrivati svoje osećaje, bili ono dobri ili loši - pa kad su ljuti, zaista su ljuti. Moć njihovog besa je velika, ali brzo će nestati ako druga strana ostane smirena i ne reaguje. Nakon toga se Ovan obično oseća loše, ali to ga neće sprečiti drugi put.

Bik
S Bikom imate mali prostor za brzo delovanje - zamislite vulkane, tihe, polako i dugo kuvaju dok ne eksplodiraju s puno lave. Brzo se izvinite i pokažite žaljenje, to vas može spasiti od besa. Ako se Bik ljuti na vas, on će vam to dati do znanja suptilnim znakovima, na prvu će postati tiši i hladniji - no, ako ne reagujete, mogu da bacaju stvari, viču, vređaju, prete. Olakšavajuća okolnost je što njima treba zaista puno da se naljute.

Blizanci
Pripadnik ovog znaka će vikati na vas ako je ljut. Samo stojte tamo i glumite vreću za primanje verbalnih udaraca, sve će proći jednako brzo kao što je i došlo. Najbolje je ne odgovarati, samo ćete se uplesti u svađu. Budući da Blizanci vole da pričaju, nije čudno da ljutnju izražavaju kroz grube reči, sarkazam i uvrede. Ipak, mogu da budu i smireni, a tada će vam zadati hirurški precizan i bolan najniži udarac,

Rak
Ljutnja se kod pripadnika ovog znaka polako gradi, a definitivno zavisi od toga koliko ste ih puta i na koji način prešli. Ako vam je prvi put, samo će se duriti. Izvinite se i neko vreme pazite da ga ne uvredite. Ako vam nije prvi put, budite oprezni, zakopaće sve svoje frustracije i biti samo pasivno-agresivan sve dok ne pukne jedan dan i naprosto vas precrta proglašavajući vas najvećim neprijateljem.

.

Lav
Kad se pripadnici ovog znaka naljute, oni idu korak dalje od ljutnje i završe u delirijumu besa, zaista se može čuti lavlja rika. Što je glasnija i intenzivnija njihova vika, oni se bolje osećaju. Njihova taktika je napadačka, ne misle o tuđim osećajima ni efektu njihovih reči. Iako je vrlo verovatno da će vam oprostiti to s čime ste ih već naljutili, ne očekujte da će se posle izviniti za svoje ponašanje, jer su preponosni, naročito ako su uvređeni.

Devica
Pripadnicima ovog znaka nije naročito prijatno da iskažu gnev, stoga ga zadržavaju koliko god mogu i upravo zbog njega imaju brojne želudačne i probavne probleme. Oni će tako vešto ćutati i suzdržavati se govoreći da je sve u redu, da će svi oko njih ostati iznenađeni nakon što ljutnja napokon izađe. Obično se kod njih ne radi o tome šta se dogodilo malopre, već je uzrok nešto iz daleke prošlosti. Tada mogu da plaču zbog razočaranja i da lupaju vratima.

Vaga
Ne postoji stvar na svetu koju Vaga mrzi više od sukoba, a upravo zato će se ljuta Vaga zajapuriti, zacrveneti i stiskati zube. Ako odluče da je njihov bes sasvim opravdan, ponašaće se ekstremno iracionalno. Na kraju svega, verovaće da ni u čemu nisu pogrešile i vrlo verovatno će se ljutiti još danima, uzevši sebi za pravo da vas kazne.

Škorpija
Njihov besni pogled poslaće vam trnce niz kičmu, a stvari koje će im izlaziti iz usta zvuče kao da su iz psihopatskog filma - brutalne. Škorpije nije lako izbaciti iz takta, ali ako se to dogodi - pripazite se. Oni nisu znak koji lako i brzo oprašta, te oni nikad ništa ne mogu "samo da puste" ako su se već naljutili.

.

Strelac
U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim osećajima. Napadaće drugu stranu bez plana, a iz faze vikanja prelaziće u fazu plača. Ipak, jednom izneseni stav ne menjaju, a potrebno im je puno uveravanja da oproste tuđe uvrede. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

Jarac
Pripadnici ovog znaka ljutnju shvataju vrlo ozbiljno i obično je ne izražavaju sve dok neko zaista ne pređe njihove granice. Mogu da razbiju ono što im se nađe pri ruci, ali pre će lupiti sa svojom rukom nego s nekom stvari. Postaće veoma kritični i sasipati vam sve negativno o vama u lice tako da ćete ostati zatečeni. Veoma besni, u stanju su da šokiraju sve oko sebe svojim ponašanjem.

Vodolija
Njihova prva linija odbrane je ćutanje i prestanak pričanja s vama, a tada će oni sesti u auto ili izaći u šetnju i sami sa sobom provesti sate. Najbolje je da pokušate da ih ignorišete dok sami sebe ne smire. Ako to ne mogu, nema vam pomoći i slušaćete ih satima u kojima ćete se osećati kao na mučilištu. Budući da su poprilično smireni, ovi scenariji su retki.

Ribe
Pripadnici ovog znaka obično su preosetljivi, a kako ne vole da njihovi osećaji budu povređeni, trude se da to ne rade ni drugima. Ipak, izgube li živce, prirediće pomalo teatralne scene i tražiti samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah da izglade situaciju. Čak će i sami tražiti oproštaj, pa i kada objektivno nisu krivi. No, kako tuđe komentare često doživljavaju kao sopstvenu kritiku, to im je način da izbalansiraju odnos, piše 24sata.hr.