Astro

Kakvi su kad se naljute? Rak plače, Lav "reži", Devica ćuti...

Dok jedni imaju kratak fitilj, drugi će čak i ljutnji pristupati staloženo, a sve je to u Zodijaku određeno planetom Mars. Otkrijte kakav je koji znak ako ste ga naljutili...

01.12.2020. - 20:00h
Kakvi ste kad se naljutite?
Kakvi ste kad se naljutite?foto: Depositphotos/Vadymvdrobot

Čak i ako se smatrate opuštenim ili smirenim čovekom, neki okidači izazvaće provalu ljutnje koja je svakome nagonska reakcija, a ona zavisi od temperamenta koji je zadat horoskopskim znakom. Da se ljutnja u Zodijaku ukratko i duhovito opisuje, ona bi izgledala ovako:

Ovan: Ubije vas
Bik: Gađa vas stvarima
Blizanci: Vrište
Rak: Plače
Lav: Reži
Devica: Ignoriše vas ćutanjem
Vaga: Zacrveni se i stiska zube
Škorpija: Ubije vas na spavanju
Strelac: Pobegne od vas
Jarac: Otpusti vas/sredi vam otkaz
Vodolija: Spusti vam slušalicu
Ribe: Ostanu u krevetu

Ovan
Bežite od ljutog Ovna. Samo bežite i sakrijte se. Ovan ne besni, on je stihija. Pričekajte da se smiri pre bilo kakvog pokušaja razgovora. Ovnovi se smatraju i bebama Zodijaka, a oni eksplodiraju bez primisli kako će to uticati na druge. Oni nisu ti koji će prikrivati svoje osećaje, bili ono dobri ili loši - pa kad su ljuti, zaista su ljuti. Moć njihovog besa je velika, ali brzo će nestati ako druga strana ostane smirena i ne reaguje. Nakon toga se Ovan obično oseća loše, ali to ga neće sprečiti drugi put.

Bik
S Bikom imate mali prostor za brzo delovanje - zamislite vulkane, tihe, polako i dugo kuvaju dok ne eksplodiraju s puno lave. Brzo se izvinite i pokažite žaljenje, to vas može spasiti od besa. Ako se Bik ljuti na vas, on će vam to dati do znanja suptilnim znakovima, na prvu će postati tiši i hladniji - no, ako ne reagujete, mogu da bacaju stvari, viču, vređaju, prete. Olakšavajuća okolnost je što njima treba zaista puno da se naljute.

Blizanci
Pripadnik ovog znaka će vikati na vas ako je ljut. Samo stojte tamo i glumite vreću za primanje verbalnih udaraca, sve će proći jednako brzo kao što je i došlo. Najbolje je ne odgovarati, samo ćete se uplesti u svađu. Budući da Blizanci vole da pričaju, nije čudno da ljutnju izražavaju kroz grube reči, sarkazam i uvrede. Ipak, mogu da budu i smireni, a tada će vam zadati hirurški precizan i bolan najniži udarac,

Rak
Ljutnja se kod pripadnika ovog znaka polako gradi, a definitivno zavisi od toga koliko ste ih puta i na koji način prešli. Ako vam je prvi put, samo će se duriti. Izvinite se i neko vreme pazite da ga ne uvredite. Ako vam nije prvi put, budite oprezni, zakopaće sve svoje frustracije i biti samo pasivno-agresivan sve dok ne pukne jedan dan i naprosto vas precrta proglašavajući vas najvećim neprijateljem.