Astro

DECEMBARSKA ASTRO PROGNOZA: Za Ribe povuci-potegni; za Jarčeve jedna dobra i jedna loša vest; pred Devicama lep ljubavni početak!

I stigosmo u poslednji mesec ove stiskajuće, stežuće i blokirajuće 2020. godine. Godine koja nas uvodi u neko novo doba koje nam, verovali ili ne – zvanično otpočinje u drugom delu ovog decembra... Svet će se od ulaska u 2021. drastično menjati, ali o tome u godišnjem horoskopu!

30.11.2020. - 08:40h
Stižu bolja vremena!
Stižu bolja vremena!foto: Depositphotos/Anna_Om

Odmah prvog decembra Merkur će iz znaka Škorpije preći u znak Strelca. On ovde daje „široke“ priče i pomalo filozofiranja....neko bi rekao – puno priča, malo kaže. Ipak, taj Merkur ide ka Suncu i ka trigonu sa Marsom pa će priča dati i pokret i realizaciju. U danima kada bude u kvadratu sa Neptunom a to je od 11-og do 16-og decembra ne treba verovati informacijama, obećanjima. Mnogo magle i laži.

14. decembra imamo potpuno pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Strelca. Ovo pomračenje je uvod u veliku konjukciju Jupitera i Saturna koja će se dogoditi na prvom stepenu Vodolije. Pomračenje koje najavljuje kraj sistema koje poznajemo – i na ličnom i na globalnom nivou.

15. decembra Venera prelazi u znak Strelca. U prvom delu decembra napravila je protočne aspekte prema Neptunu, Plutonu, Jupiteru i Saturnu – oni emotivni i poslovni odnosi koji su trebali da uđu u fazu stabilnosti i da se oporave od šokova iz proteklih meseci – sada već funkcionišu dosta kvalitetno a obzirom da će Venera po znacima biti u trigonu sa Marsom – siguran je i porast strasti i emocija. Pred kraj godine će Venera praviti kvadrat sa Neptunom, pa se u tim danima treba malo čuvati ljubavne idealizacije, prevara i laži.

17. decembra Saturn prelazi u znak Vodolije. 19-og decembra to će isto učiniti i Jupiter. Saturn koji predstavlja vreme i Jupiter koji predstavlja prostor (zajednička simbolika bi bila – u pravo vreme, na pravom mestu) napraviće veliku konjukciju na dan zimske ravnodnevice 21-og decembra na prvom stepenu Vodolije najavljujući da zvanično otpočinjemo sa periodom ogromnih promena, modernizacije, pokušaja ograničenja sloboda, ali i jačanja pojedinaca i grupa za kolektivne ciljeve koji se baziraju na humanosti i jednakim pravima.

21. decembra Sunce i Merkur prelaze u znak Jarca i počinje zima. A zajedno sa zimom i nov period u ljudskoj istoriji – prva velika konjukcija Jupitera i Saturna u vazdušnom znaku posle više stotina godina. U tom periodu unazad dešavale su se u zemljanim znacima, bacajući akcenat na materijalne stvari. Od ovog momenta akcenat je na intelektualnom, kreativnom, duhovnom, na protoku informacija.....i da – na sve više virtuelnom, otuđenom načinu života, robotizaciji i modernizaciji. Borba između konzervativnog, ograničenja i stezanja sa progresivnim i novim.

Pa, to bi bilo to za decembar.....I da, to bi bilo to i za 2020. godinu. Odbrojavamo joj dane. Kao što odbrojavamo i dane do ulaska u godine koje će promeniti lice sveta – sve dok je Saturn u znaku Vodolije, do marta 2023.

OVAN

Ljubav

Decembar mesec ne obećava baš tako lošu atmosferu u vašim emotivnim relacijama. Ok, možete imati manjih komunikacijskih problema polovinom meseca, ali uglavnom bi razumevanje trebalo da postoji (doduše povremeno će postojati i ono – ja pričam i ne slušam tebe, ti pričaš i ne slušaš mene – ali i tu ćete se uklopiti). Takođe, u prvom delu meseca ne dajte voljenoj osobi razloge za ljubomoru već tu podsticajnu energiju koja vas sada nosi umerite na drugu stranu – pokažite i onaj nežni i romantični deo vaše ličnosti (džabe krijete, znamo da i to postoji kod vas). Buđenjem romantike budite i strast, a kada je strast u pitanju – tu se snalazite fenomenalno! Slobodni Ovnovi – oko vas će se vrteti više osoba....ili ćete se vi uzvrteti na više strana, ne znajući kome tačno da date prioritet? U svakom slučaju, ovo je za vas lep i podsticajan period, kada se konačno osećate izuzetno dobro i spremni ste za nova osvajanja.

Posao

U ovaj mesec ćete zakoračiti kroz jednu stabilniju energiju i isto tako ćete nastaviti do njegovog kraja. Saturn i Jupiter izlaze iz vašeg polja karijere – šta su doneli, doneli su.....a šta je trebalo da odnesu – više ne postoji. Dobijate svež, novi početak i dovoljno energije da sve prilike koje vam se ukažu i zgrabite. Ovo je period kada se planovi intenzivnije pokreću i realizuju i mnogo toga što vam je bilo zablokirano – zaista će se pokrenuti na pravi način. Finansijski ste dosta stabilni tokom ovog meseca.

Zdravlje

Polovinom meseca više obratite pažnje u saobraćaju, a bićete skloni i problemima sa glavoboljom, pritiskom i nesanicama. Ostatak perioda je solidan po pitanju zdravlja.

BIK

Ljubav

Vaša vladarka Venera je u partnerskom polju i u dosta stabilnim aspektima tokom prvog dela decembra što će svakako uticati na osećaj sigurnosti koji će postojati kod vas, bez obzira na to što će povremeno talasi sitne ljubomore ili sumnje činiti da se na trenutak osetite posesivno ili u strahu od gubitka. Strasti će biti pojačane, a želja za uživanjem i romantikom čak – dosta naglašena kod oboje. Povremeno ćete vi u ovom periodu imati osećaj da je partner udaljen, u nekom svom filmu, rastresen ali ulaskom u drugi deo decembra bolje ćete se razumeti i lakše funkcionisati zajedno na dnevnoj bazi. Manji sukobi se mogu voditi oko zajedničkih finansija. Slobodni Bikovi – prva polovina meseca je izuzetno povoljna da se „pronađete“ sa osobom sa kojom biste mogli ostvariti stabilan i dugotrajan emotivni odnos. U periodu ste kada tražite osobu sa kojom možete trajati, a ne prolaznu avanturu i flert.

Posao

Lepo ćete se snalaziti u poslovnim vodama u prvom delu meseca. Kontakti sa ozbiljnim poslovnim partnerima i saradnicima, kvalitetan odnos sa nadređenima i mnogo šansi da ostvarite lepu finansijsku korist. Budite nešto oprezniji polovinom meseca kada su mogući nesporazumi sa onima sa kojima radite i papirološki problemi. Saturn i Jupiter u drugom delu meseca ulaze u vaše polje karijere a samim tim – i vi ulazite u period ozbiljnih poslovnih dešavanja i dugoročnih projekata i poslova.

Zdravlje

Prilično ste energetski „izduvani“ u drugom delu meseca kada i postoji prostor za pad imuniteta i meteoropatske reakcije.

BLIZANCI

Ljubav

Blizanci ulaze u decembar pod efektima pomračenja Meseca koje se dogodilo u njihovom znaku na samom kraju novembra a čeka ih i pomračenje Sunca polovinom meseca u partnerskom polju. I jedan i drugi događaj u suštini najavljuju velike promene u partnerskim odnosima. Veze i brakovi koji su u svojoj suštini nestabilni tokom druge dekade decembra će biti na velikom ispitu i na dnevni red mogu izaći svi problemi, sumnje i nedoumice koji već duže vreme postoje u vašoj relaciji. S druge strane, oni odnosi koji su suštinski jaki ove će dane pregurati bez većih problema, možda sa malo povišenom nervozom u odnosu i ništa više. Ove potonje veze čak imaju mogućnost da tokom drugog dela decembra imaju izuzetno lep i ispunjen zanimljivim dešavanjima period. Slobodni Blizanci - imate izuzetne mogućnosti da svoj status promenite iz „slobodni“ u „zauzeti, zaljubljeni“. Naročito tokom drugog dela decembra.

Posao

Uglavnom povoljan poslovni period je pred vama. Ipak, do polovine meseca budite nešto obazriviji u dogovorima jer postoji prostor za nesporazume ili za polovična rešenja. Osobe sa kojima i inače nemate dobru komunikaciju mogu u tom periodu biti neprijateljski nastrojene prema vama ili vam raditi iza leđa. Drugi deo meseca je povoljan i sa više prilika da se dokažete, ali i da realizujete svoje poslovne planove. Jupiter i Saturn otvaraju vam prostor ka inostranstvu, ka ambicioznim planovima i javnom sektoru.

Zdravlje

Iako ste prilično stabilni, prvi deo decembra donosi povremenu osetljivost i gubitak energije. Drugi deo meseca je u zdravstvenom smislu povoljan po vas.

RAK

Ljubav

Iako će Saturn (ruku pod ruku sa Jupiterom) izaći iz vašeg polja partnerstava polovinom decembra, vaši emotivni odnosi su na preispitivanju sve do kraja januara 2021. godine. Šta ovo tačno znači? Pa, ono što smo više puta pričali – odnosi koji su nestabilni i za koje ne postoji budućnost moraju se urušiti i prekinuti do kraja ovog perioda. Svi ostali izaći će iz turbulentnih godina koje su iza njih mnogo jači nego do sada. Naravno – neki od njih će biti dignuti na viši nivo jer shvatate da ste partner i vi baš jedno za drugo i da možete graditi zajedničku budućnost. Zato će ovaj decembar doneti krajnosti u funkcionisanju parova – nekima od vas će svaki dan biti razlog za sumnju i preispitivanja, a drugima – mogućnost za jačanje emocija i privrženosti. Pa kako kome zapadne...Slobodni Rakovi – divan mesec i za avanturu i za strast, ali i za početke uzbudljivih emotivnih priča koje mogu trajati u vremenu. Srećno vam bilo!

Posao

Povoljan, mada pomalo naporan poslovni mesec. Od vas će se očekivati da stopostotno ulažete snage i trud na svom radnom mestu, a nećete baš uvek biti podržani od strane kolega i saradnika. Neki od vas polovinom meseca mogu dobiti i unapređenje – ali to mora biti povezano sa nečijim odlaskom sa posla ili odlaskom u penziju. Praktično – ulećete u „tuđe cipele“ ali je to ipak povoljno po vas! Sa nadređenima ćete uglavnom imati dobar kontakt, mada očekujte i dalje presiju i zahtevnost sa njihove strane.

Zdravlje

„Šarena“ zdravstvena situacija – češće ćete nego inače biti energetski prilično isceđeni što otvara prostor za padove imuniteta i blaže zdravstvene tegobe.