TOKSIČNA osobina svakog horoskopskog znaka: Blizanci izvrću istinu, Ribe skriveni narcisi...

Mnoge svoje osobine čak i sami ne volimo, ali su deo nas. Neke od njih smo u stanju vremenom da korigujemo, ali samo kada ih postanemo svesni.

Ilustracija, foto: Ann Haritonenko/Shutterstock
Ilustracija, foto: Ann Haritonenko/Shutterstock
.

Ovom prilikom kako bi vam "prekratili muke", odlučili smo da – prozovemo sve oblike lošeg ponašanja, na osnovu horoskopskog znaka. Da, niko nije savršen i niko neće biti pošteđen. U svakom od nas leži ta mala (ili malo veća) doza toksičnog ponašanja. Međutim samo svesni svojih loših osobina, imamo šansu da uradimo nešto po tom pitanju, piše PureWow.

OVAN – sebičan

Kao prvom znaku u Zodijaku Ovnu je ponekad teško da primeti druge ljude oko sebe. On je sebi najčešće prvi i jedini. Ovnove u tom pogledu često smatraju sebičnima, iako su oni samo privremeno zaslepljeni svojom ličnošću. Kada imaju nešto u planu, jako im je teško da vide da su problemi pred kojima su njihovi prijatelji možda važniji od onog što su sebi zacrtali i da im treba njihova pomoć.

BIK – nikad ne oseća krivicu

Bikovi su po pravilu vrlo tvrdoglavi. Samim tim kada ta tvrdoglavost preovlada, Bikovi imaju tendenciju da ne osećaju krivicu zbog nečeg što su drugima nažao uradili. Drugi znaci u Zodijaku mogu samo da sanjaju o tome da će jedan Bik nekad promeniti svoje mišljenje i upititi im iskreno izvinjenje. Bikovi su gotovo uvek ubeđeni u ispravnost svog ponašanja.

BLIZANAC – izvrće istinu

Dar koji Blizanci imaju kada je komunikacija u pitanju čin ih savršenim za ispoljavanje njihove toksične osobine u obliku izvrtanja istine. Blizanci su i više nego sposobni da vide obe strane problema i mogu vrlo uverljivo da prikažu istinu iz sasvim drugačijeg ugla. Na ovaj način Blizanac nastoji sa opravda svoje laži samom sebi.

RAK – emocionalni manipulator

Rakovi se smatraju visoko emocionalno intiligentnim bićima. Međutim nekad se služe tim svojim osobinama i u smeru koji nije pohvalan. Rakovi tačno znaju koja je tačka slamanja njima dragih osoba i kada žele nešto da postignu neće oklevati da izvedu manipulaciju na emotivnom nivou.

LAV – narcis

Radikalna ljubav prema sebi samom je svakako karakteristika svakog Lava, ali ona se lako može pretvoriti u večitu žeđ za pažnjom koja se nikad neće utoliti. U potrazi za pažnjom Lavovi su skloni da ne vide ljubav i pažnju koje su mu već pružene.

DEVICA – negativna

Perfekcionizam Device duboko je ukorenjen u njenom analitičkom umu. One mogu da prodru u srž svakog problema, a kada odu u krajnost svojom negativnošću mogu da sruše i najsigurniji ego. Vrlo su vešte pri bacanju noževa i pogađanju mete tačno u centar.

VAGE – navodi druge ljude na svađu

Pod vladavinom Venere, Vage ne vole da prljaju ruke. One prljave poslove ostavljaju drugima, umesto da se lično suoče sa problemima i nesuglasicama. Vage su vrlo vešte u slučajevima navođenja drugih na svađu.

ŠKORPIJA – problem sa poverenjem i kontrolom

Stalno prisutna kontradikcija u srcu Škorpije je ta što oni zahtevaju nečije apsolutno poverenje, ne dajući isto natrag. Smatraju sasvim legitimnim čitanje poruka voljenje osobe i kopanje po njihovoj prošlosti, dok svoje sve tajne drže pod ključem.

STRELAC – misli da je bolji od drugih

Kada u Strelcu proradi toksičnost, ništa ga ne može zaustaviti u konstantnoj težnji da se nadmeće da drugima u svojoj okolini. Strelac se zapravo pravda da se drugi ustvari tačmiče sa njim. Ako vi napišete pismo, on će napisati roman. Strelac iskreno veruje da ima daleko veće sposobnosti od ljudi u svom okruženju.

JARAC – iskorišćava druge ljude

Kada se Jarac oseća nezadovoljno on će sa lakoćom eliminisati svoj profil na društvenim mrežama i samim tim i ljude na njemu iz svog života, od kojih smatra da više nema koristi. Ako ih pozovete na odgovornost, Jarčevi su u stanju da idu u krajnost i ubede vas da nikad zapravo i niste bili bliski kao što ste mislili.

VODOLIJA – problem sa nedostatkom empatije

Vodolija ima običaj da hoda uzdignute glave čak i ako je nekom zadala smrtni udarac. Kao znak koji konstantno žudi za stimulacijama, Vodolija često oseća malo empatije za ljude koje povređuju na svom putu.

RIBE – skriveni narcisi

Za razliku od Lavova, narcisioznost Riba se odlikuje samopožrtvovanjem i mučeničkim kompleksom. Ribe će preuzeti emocionalni teret koji prevazilazi poziv dužnosti, samo da bi vam ga kasnije mogle natrljati na nos.