Astro

Ova 4 horoskopska znaka KIPE od ljubomore, a evo šta su im OKIDAČI!

Ponekad se male doze ljubomore koriste da bi se izazvala reakcija partnera, ali to je opasna igra s ova četiri horoskopska znaka.

27.10.2020. - 13:00h
foto: Depositphotos/photography33

Ljubomora je neprijatan osećaj poznat kao čest pratilac ljubavi, a nastaje upravo iz straha od gubitka voljenih. I dok se male doze ljubomore smatraju normalnima, pa i poželjnima, prevelike količine zaista mogu da naštete - pa i da razore odnos... Osim ljubomore u ljubavnim odnosima, ljudi koji su joj skloni često mogu da pokazuju i znakove pojačane zavisti i ljubomore u drugim područjima života, od posla do porodice i prijateljstva, piše Yahoo News.

Evo četiri znaka poznata po svojoj ljubomori i kako svaki od njih može da je kanališe na zdraviji način.

1. Ovan

Zašto su ljubomorni:

Za pripadnike ovog znaka, život je sprint. Svaka ljubomora rasplamsana u vama rođena je iz pukog nestrpljenja u trci prema vašim snovima. Ovnovi se mogu osećati kao da se večito igraju u produžecima. Vođeni ciljevima i takmičarski raspoloženi, zavidite ljudima koji napreduju u postizanju vaših ciljeva. Ovan želi da bude prvi - koji je kročio na Mars ili ispekao kolač, no činjenica je da se oni ne mogu otarasiti osećaja da im 'sat otkucava'.

Kako to mogu da preokrenu u sopstvenu korist:

Ovi se vatreni znakovi vole da se razlikuju od gomile. Ali na svetu postoji prostor za svakoga da postigne svoj najveći potencijal. Umesto da svoju nemirnu energiju usmerite na ono što su drugi postigli, preusmerite je na vredniji cilj. Šta kažete na rad na sprovođenju promena koje su svetu sada preko potrebne? Pronađite uzrok koji raspiruje vašu unutrašnju vatrenu moć. Kada radite s drugima na značajnom cilju, želećete da svi uspeju (bez beleženja rezultata).

2. Rak

Zašto su ljubomorni:

Ispunjeni njihovim dubokim ličnim odnosima, vodeni znakovi strahuju od svega što preti njihovim međuljudskim odnosima. Dakle, ako vaša najbolja prijateljica sada sve svoje slobodno vreme provodi s nekim koga je upoznala na treningu verovatno ste ljubomorni na taj odnos. Da li joj je još uvek stalo do tebe? Hoćete li biti zamenjeni? Pod svojom žilavom spoljnom ljuskom, kosmički rakovi neverovatno su osetljivi i lako se osećaju ugroženo. Budući da žudite za sigurnošću i stabilnošću, svoje prijatelje i porodicu poželećete da vratite u svoj krug ako su zalutali.

Kako to mogu iskoristiti u vlastitu korist:

Rakovi žive u svom carstvu osećanja. Iako ste u iskušenju da zadržite sve svoje strahove i nesigurnosti unutra, bolje bi bilo da pustite te emocionalne reke da teku, a ne da se pune i prelijevaju. Dar Raka je njihova granična psihička emocionalna inteligencija. Zato, umesto da se osećate nesigurno zbog novog poznanstva svoje prijateljice, upotrebite svoje ogromno srce kako biste joj rekli koliko cenite njeno prijateljstvo i odbacite pasivnu agresiju.