NOVA ASTRO NEDELJA: Rakove vrebaju “napadi gladi”, Blizanci su napeti kao struna, Bikovi osećaju dašak nežnosti

Oktobar tek hvata zalet, a mnogi znakovi će već osetiti njegovu pravu ćud. Šta vam predstoji tokom nove sedmice

Nežnosti, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Nežnosti, foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

OVAN

Hrana

Polako pripremajte organizam za hladnije i statičnije dane koji su pred nama. U prevodu – u ovoj sedmici vam se preporučuje karfiol, kelj, brokoli....Možda to i nisu vaše najomiljenije namirnice, ali ništa vam neće faliti da imate više zeleniša na trpezi...

Ljubav

Ukoliko vaša očekivanja od partnera nisu realna – verovatno ćete u ovoj nedelji ostati prilično nezadovoljni dešavanjima. Postoji potencijal za sklad i korektno funkcionisanje, iako možda neke situacije koje su vam bitne ne idu brzo niti onim tokom koji ste zamislili. Vaši modeli funkcionisanja su sada različiti – sa vaše tačke gledišta voljena osoba je komplikovana, a ona pak misli da ste vi često previše naporni i tvrdoglavi. No, sve se to da rešiti. Slobodni Ovnovi – otvaraju vam se šanse kroz poslovne okolnosti ili kroz svakodnevicu. Neko budi velike strasti u vama.

Posao

Neophodno je da se svim obavezama i svakoj poslovnoj situaciji posvetite u potpunosti. Ako neke stvari idu teško, nemojte gubiti fokus, optimizam i nadu. Vaše želje i namere trenutno jesu velike, ali je potrebno da prilagodite interese trenutnim dešavanjima i okolnostima u poslovnoj sferi. Moguće su promene u dogovorima i situacijama za koje ste smatrali da su već stopostotno rešene, pa i korak unazad. Na silu ne može ništa, funkcionišite onako kako vam okolnosti dozvoljavaju, ali ne odustajte.

Novac

Ovo možemo nazvati korektnom nedeljom po pitanju finansija.

Zdravlje

Sada možete ozbiljno razmišljati o promeni svojih navika, posvetiti se više svom zdravlju.

BIK

Hrana

Vaša vladarka je u znaku Device, pa je odličan momenat da se otpočne sa nekim novim režimom ishrane. I vašem zdravlju, ali i vašem izgledu će prijati zdraviji obroci. Po malo od svega. I lepo za oko, ali i za ostala čula. A najlepše da se dobro osećate.

Ljubav

Partner ume da vas oraspoloži i pokrene, ali isto tako uspešno ume i da vas iznenadi i iznervira. Pa šta da se radi, očigledno sada mora da bude malo i jednog i drugog, umešano. Bitno je da se vi ipak suštinski osećate dosta stabilno pa će lakše biti izgurati ove oscilacije. Ono što će najbolje funkcionisati jesu sitni znaci pažnje, lepi momenti između vas dvoje koji očas posla unesu dašak svežeg vazduha i topline. Slobodni Bikovi – dešavanja, flertovanja i simpatija ima ali to bar za sada deluje onako, pa prilično šareno i pomalo konfuzno. Trenutno se ne izdvaja ništa što bi vam donelo stabilniju ljubavnu priču.

Posao

Mirni i dobri, ali i oni šareni i napeti sa puno dešavanja dani smenjuju se u ovoj nedelji kod vas. Da, dosta se toga pokrenulo i krenulo ka rešavanju, na neke situacije koje su vas opterećivale možda je i stavljena tačka, ali opet – čini vam se da ne možete funkcionisati kako vi hoćete već se morate konstantno prilagođavati. Postoji opterećenost obavezama, mada se mora priznati da postoje i dobri momenti koji vam donose da sklanjate prepreke i „gurate“ dalje. Izbegavajte sukobe i sklanjajte se od nervoznih ljudi.

Novac

Suštinski, vi ste u ovom segmentu dosta mirni. Ipak, stoje nešto pojačani troškovi.

Zdravlje

Malo nervoze, čisto da začini ovu nedelju. I po koji problem sa varenjem.

BLIZANCI

Hrana

Balans po pitanju ishrane je prilično prisutan. Ipak, potrebno je da unosite više tečnosti – naravno vode, ali i čajeva, sokova, šejkova. Namirnice bogate vodom su zelena salata, celer, paradajz, spanać, krastavac, brokoli.

Ljubav

Neko nezadovoljstvo postoji i to je očigledno. Nezadovoljstvo lako rađa nervozu, to jest – lako se negativno reaguje čak i na sitan, nebitan postupak ili reč od strane voljene osobe. U prevodu, pokušavam da vam kažem da ste vi lično sada napeti kao struna i da možete bez ikakve preke potrebe reagovati i na ono bitno i na ono nebitno. Razmislite šta je to što vam suštinski smeta i pokušajte da popričate malo sami sa sobom. Slobodni Blizanci – čas vam se učini da ste pronašli savršenstvo bez mane, čas se ohladite ili skrenete svoju pažnju na drugu stranu. Nestabilno, ali dobro za flertovanje.

Posao

Ne baš bajna komunikacija sa saradnicima i kolegama. Vi se osećate razvučeno obavezama i jako vam smeta ležerno ili čak bahato ponašanje onih sa kojima radite na dnevnoj bazi. Posla je puno i vi ćete povremeno biti ostavljeni na cedilu od onih koji bi trebali da vam pomognu. Zbog svega ovoga koncentracija vam je slaba i postoji prostor za greškice i greške. Sa druge strane – mnoga vama bitna pitanja jesu se pokrenula. Još uvek se ne nazire završetak i kraj, ali bitno je da se stvari mrdaju, zar ne?

Novac

Velike oscilacije u finansijskom segmentu.

Zdravlje

Imunitet vam je nešto klackav. Pronađite dovoljno vremena za odmor.

RAK

Hrana

U ovoj sedmici vaše raspoloženje jako varira, a apetit će zavisiti isključivo od toga kako se osećate. Moguće je da ćete povremeno imati „napade gladi“ i jesti na nervnoj bazi. Izbegavajte brzu hranu i grickalice, kao i veće količine slatkiša.

Ljubav

Tamo gde postoji prostor za popravljanje, sređivanje i harmonizaciju – stvari se lagano slažu i dolaze na svoje mesto. Da, stoji da ima mnogo stvari koje voljena osoba i vi morate da rešite, neće to baš uvek ići kao po loju, ali zaista postoji velika šansa da se prilagodite jedno drugom i nastavite dalje zajedno mnogo bolje nego do sada. Mnogi odnosi koji su do sada bili nedefinisani ili „visili u vazduhu“ imaju priliku da kroz dogovor krenu napred. Slobodni Rakovi – sa nekim pronalazite zajednički jezik, zajedničke teme. Prija vam komunikacija sa ovom osobom. Ima prostora za dalji razvoj situacije.

Posao

Stvari se pokreću na bolje. Da, ide sve to korak po korak i verovatno za sada nemate velike pomake, ali jasno vam je da se stvari dešavaju i rešavaju. Privlačite pozitivne ljude, one sa kojima možete da se uskladite i napravite dogovor. Stoji da vam je, što se obaveza tiče, ovaj period pomalo naporan, da vas često ostavlja na ivici snaga, ali ipak moramo reći da je podsticajan po vas. Ono što će vam pomalo smetati jeste vaša neorganizovanost i nemogućnost da se u trenu prilagodite promenama.

Novac

Za sada ovaj segment ne funkcioniše ni malo loše.

Zdravlje

Da biste se osećali dobro morate u svakom danu pronaći prostora za odmor i relaksaciju tela i uma.

.

LAV

Hrana

Stoji da ste raspoloženiji i sa više energije, ali i dalje morate striktno voditi računa o načinu ishrane. Raspodelite hranu na više malih obroka, ne preskačite povrće, a izbegavajte sve ono što je „teško“, prezačinjeno, jake sosove i masnoće.

Ljubav

Što se vaših partnerstava tiče, tu je situacija šarena. Ne mogu da kažem da ne postoji povezanost, ali sve to ide nekako prilično traljavo. Nešto ne štima ili je polovično. Moguće je da vi osećate da dobijate malo a da zaslužujete mnogo više, da postoji neko unutrašnje nezadovoljstvo i neispunjenost. Ako je sve ostalo u redu, onda samo mogu da vam savetujem da budete strpljivi i da date šansu da se u narednom periodu ovo sredi. Slobodni Lavovi – postoje kontakti sa suprotnim polom, ali to ne ide trenutno u pravcu konkretizacije. Ni vi kao da niste baš sigurni želite li produbljivanje komunikacije ili ne.

Posao

Neke situacije su se jako pokrenule i vidite da idu u dobrom pravcu. No, još uvek postoje pitanja i problemi koji kao da stoje u mestu ili u nekom trenutku izgleda kao da će se rešiti, da bi opet sve brzo stalo. Koliko god da imate želju da neke stvari izgurate i rešite, mislim da je pametnije da pustite makar na neko vreme i vidite u kom će pravcu situacija sama krenuti. Da ne gubite energiju i živce bespotrebno. Oni koji se bave poslom od kuće ili imaju privatni biznis imaju vrlo aktivnu i žustru nedelju pred sobom.

Novac

Poboljšanje finansija je krenulo i ide i na dalje u nekom finom pravcu.

Zdravlje

Potencijalni problemi sa želucem i kičmom. Imunitet je na klackalici.

DEVICA

Hrana

Ili ste poslušali savete koje vam dajemo, ili ste i sami intuitivno osetili da su vam potrebne promene u načinu ishrane, ali evidentno je da ste ove nedelje neuporedivo bolji. Držite se puta kojim ste krenuli i nekih pravih životnih navika. Potrebno vam je više žitarica i namirnica biljnog porekla.

Ljubav

Iako ste generalno gledano dobro, nemir i razdražljivost su ipak prisutni unutar vas pa komunikacija sa partnerom povremeno može biti obojena napetošću. Savet je da osetljiva pitanja i teme, ona za koje znate da vam uvek uzburkaju stomak – ostavite „za neki drugi put“. Jaku energiju koja trenutno postoji u vama usmerite kroz inicijativu za neka lepa dešavanja, za pojačanu aktivnost sa voljenom osobom i naravno – za prijatna iznenađenja kroz strast. Opustite se i budite malo „šašavi“ u ljubavi. Slobodne Device – privlačite nove ljubavne prilike, ali – morate pre toga završiti sa prošlošću koja se budi.

Posao

Bitno je da se stvari pokreću i dešavaju. Doduše, verovatno će pojedinim Devicama u ovoj sedmici prolaziti kroz glavu ona rečenica „moj poslovni život je borba neprestana....“ ali šta da se radi, tako je kako je. Pritisci su prisutni na poslu, promene u poslednjem trenutku, iznenađenja i preokreti. Neke situacije za koje ste već mislili da su završene mogu vam se izmaknuti bukvalno ispred nosa. I vi ćete biti skloni greškama u brzini ili zbog loše organizacije. Privlačite dobre vesti u ovoj sedmici.

Novac

Dolaze vam parice. Doduše, vi biste više voleli da to nisu parice, nego „paretine“, ali dobro....

Zdravlje

Energije imate, ali ste pod stresom. Manji problemi sa stomakom.

VAGA

Hrana

Ove vam sedmice stoji nešto jači apetit, naročito prema slatkišima i ukusnim zalogajčićima koji vas mame sa svih strana. Ipak, pošto ste u pokretu, dosta dinamični i aktivni, ovo ne bi trebalo da u većoj meri utiče na vas. Metabolizam je ubrzan.

Ljubav

Pa, bajno i sjajno nije. U najboljem slučaju – otaljavate odnos u kojem ste a u glavi se presabirate, preispitujete, važete za i protiv. Da se razumemo, ova nedelja ne mora da donese nikakva „iskakanja“, naglašene probleme i svađe, ne. Ali jasno vam je da ste vi u periodu u kojem je potrebno da vidite da li je odnos u kojem ste vredan truda ili je potrebno krenuti dalje. Možda to nećete rešiti sada, ali uskoro idu aspekti koji će vas podstaći na odluku.....i akciju. Slobodne Vage – svesni ste da vas jako privlači nešto što je možda zabranjeno i tajno. Odluka o pokretanju može biti donesena u trenutku, deliću sekunde.

Posao

Mozak vam radi sve u šesnaest, primećujete svaku pa i najmanju sitnicu u poslovnom okruženju i kontaktu sa saradnicima. Sve ovo vam itekako pomaže da vodite situaciju u onom pravcu koji želite. Imate planove koji su vrlo jasni i razrađeni i ka njihovom ostvarenju idete. Doduše, ne očekujte lagan put – biće ovde saplitanja i prepreka. Moraćete neke situacije da rešavate u hodu i da upotrebite svo vaše kefalo da biste izašli iz problema. Obaveza i posla ćete imati dosta, ne crpite se do krajnjih granica.

Novac

Oscilacije u ovom segmentu su jako velike.

Zdravlje

Odmarajte se i relaksirajte!

ŠKORPIJA

Hrana

Pojačana nervoza I brza dešavanja svakako će uticati I na vaš način ishrane, a pogotovo na varenje. Da biste pomogli svom stomaku da lakše pregura ove dane trebali biste da izbegavate preobilne obroke, mlečne proizvode a da meso i mesne proizvode svedete na manju meru.

Ljubav

Da li se trenutno osećate fenomenalno, mirno i stabilno u svojim emotivnim relacijama? Pa ne baš. Generalno gledano, imate dobru komunikaciju sa voljenom osobom, ali neke stvari izlaze na površinu, neke informacije, saznanja, dešavanja – a to vam donosi grč u stomaku. Neki od vas mogu biti opterećeni i partnerovom vernošću i videti razloge za sumnju i neprijatelje i tamo gde ih nema. Ne pokrećite rasprave, ništa njima nećete rešiti. Slobodne Škorpije – neko vas podstiče, aktivira, donosi vam pozitivno uzbuđenje, čini da se osećate živim. Flertovanje se nastavlja....

Posao

Mozak vam radi sto na sat. Otkrivate mnogo toga – kroz usputnu informaciju od strane saradnika, kroz reči koje uhvatite „u prolazu“, kroz mejlove ili poruke koji vam stižu. Slažete mozaik u svojoj glavi i pripremate se da sve ovo iskoristite, onda kada dođe vreme. U međuvremenu, radite i svojom energijom „čistite“ sve probleme pred sobom. A u ovoj nedelji će ih biti. Nećete moći da uhvatite tri minuta predaha koliko će sve dolaziti odjednom. Ima smisla sav ovaj napor i taj „smisao“ će se pokazati uskoro.

Novac

Vaša standardna situacija – pare dolaze, pare odlaze.

Zdravlje

Pod stresom ste. Mislite da imate energije više nego dovoljno, ali to nije baš tako. Odmarajte se, čuvajte stomak i potrudite se da više spavate.

.

STRELAC

Hrana

Vi biste mogli da konačno napravite promene u svom načinu funkcionisanja i pristupu ishrani. Umerenost, od svega po malo na vašem tanjiru – za početak će biti više nego dovoljno....Dogovorite se sami sa sobom – nije to baš toliko teško.

Ljubav

Poverenje je nešto što se teško gradi a jako lako urušava. Pred vama je period u kojem treba kroz strpljenje i razumevanje funkcionisati sa partnerom, sačuvati ono što imate – mada se mora priznati da će to biti dosta teško. Jedno drugom sada suštinski testirate živce, igrate na tankoj granici između strpljenja i nervoze, rasprave. Oboje se morate potruditi, pogotovo ukoliko se neke situacije ponavljaju ili ukoliko ponovo izlaze na dnevni red pitanja za koja ste mislili da ste ih rešili i zatvorili. Slobodni Strelčevi – povremena komunikacija i jako razmišljanje o osobi koja je ostavila veliki utisak na vas.

Posao

Umara vas sto i jedna situacija kojoj morate da posvetite svoju nepodeljenu pažnju. Tražite brže načine da rešite neka pitanja, ali ovde moram da vas upozorim. Znate li kako se kaže – Preko preče, naokolo brže? Itekako je moguće da ti „brži“ načini samo donesu zapetljanciju, konfuziju i da vas čak vrate korak unazad. Ne sporim, imaćete u ovoj nedelji neka vrlo konstruktivna, maltene genijalna rešenja ali opet morate biti jako obazrivi jer se sve može urušiti u trenutku. Povremeno loša komunikacija sa saradnicima

Novac

Nije bajno, ali je ok.

Zdravlje

Stres i manjak spavanja jako utiču na to kako se osećate.

JARAC

Hrana

Umete sebe da dovedete u red, vaše navike po pitanju ishrane su sada dobre i nema potrebe za nekim velikim promenama. Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju jeste unos tečnosti, kroz čajeve, vodu, sokove od ceđenog voća, ali i kroz namirnice koje su bogate vodom.

Ljubav

Na prvi pogled, odnos sa partnerom deluje stabilnije, mirnije, bolje. Na drugi pogled – kod nekih parova je to zaista tako. No, kod nekih zaista nije – samo je površina uglačana i sjajna ali ispod se vitla mulj, gomilaju sumnje i pitanja bez odgovora. Ova prva grupacija u ovoj nedelji ide ka dodatnoj stabilizaciji i harmoniji. Ova druga – ide putem bez povratka na čijem je kraju prekid odnosa. U kojoj ćete grupi vi biti zavisi od vaših ličnih natalnih postavki i predispozicija. Slobodni Jarčevi – nešto se pokrenulo i ide. Ide lako, lepo i mirno. Dovoljno da vam u svakom danu donese osmeh u uglu usana.

Posao

Mnogo toga je dobro, bolje nego ranije. Mnogo toga se pokrenulo i rešava se. No, to ne znači da je situacija bajna i sjajna. Odnos sa nadređenima je pomalkice zategnut i tu ćete morati da budete pametni – da popustite onda kada vidite da je to neophodno. Za sada ne možete drugačije. Takođe, potrudite se da jako dobro slušate šta vam ljudi govore i da analizirate informacije koje dobijate – ovo su znakovi na vašem putu koji vas vode ka nekim stabilnijim i boljim poslovnim dešavanjima.

Novac

U ovom segmentu je stanje prilično korektno.

Zdravlje

Niste vi loše, ali i dalje postoje osetljive tačke – kosti, zglobovi, mišići.

VODOLIJA

Hrana

Vodolije su u ovoj nedelji, za divno čudo, prilično umerene kada je ishrana u pitanju. Takođe, držite se nekog režima ishrane koji ste otpočeli i vodite računa o tome šta jedete. Možda ćete posrnuti po koji put kada su slatkiši u pitanju, ali zbog toga vam nećemo zameriti....

Ljubav

I kod vas postoji ona varijanta – površinski je ok, suštinski – pa ne baš, ima tu nekih pitanja koja se moraju rešavati. Neke Vodolije moraju da sa svojim partnerom reše u kom će pravcu odnos ići na dalje. To ne mora da znači da je situacija loša, ne – ovo može čak da bude i definisanje odnosa ili odluka o ulasku u zajednicu, brak. U svakom slučaju, voljenoj osobi i vama je sada nametnuto da morate nekako ozbiljnije da se posvetite svojoj vezi i vidite gde ćete i šta ćete sa njom. Slobodne Vodolije – ljubavni šareniš, ludilo, flertovanje, promene u tren oka. Čeka vas brdo dešavanja i jedna podsticajna nedelja.

Posao

Za vas je ova sedmica zvana „igra živaca“. Da, isti će vam u većoj količini biti potrebni pa ih pripremite unapred. Očekuje vas živost, mnogobrojne promene, more informacija, dogovora i sastanaka, jaki kontakti sa ljudima od kojih će neki biti super podsticajni za vas a od nekih ćete se kao zmaj nervirati i bljuvati vatru unaokolo. Sa šefovima se čas razumete kao da ste ovce čuvali zajedno a čas ne možete da se dogovorite ni oko najnebitnijih sitnica. Sve u svemu, biće vam super – sedmica će proći u treptaju oka

Novac

Novac kaplje po malo, ali kaplje konstantno.

Zdravlje

Vodolije će često pevati „idi, idi nesanice.....“ ali nesanica nema nameru da ode.

RIBE

Hrana

Vrlo čudan period za vas. I dalje ste u gore – dole raspoloženjima, pa tako funkcionišete i po pitanju apetita. S jedne strane, nemojte dozvoliti sebi da se izgladnjujete. S druge, nemojte ni sve obroke sabrati samo u jedan (obično večernji) i pretovariti se....

Ljubav

Ribe se pitaju – kome da verujem? Onome što vidim, svojoj intuiciji ili partneru? Jer, sve tri strane „govore“ vam različito i samo vam brčkaju po mislima, donoseći vam nemire. A vi kad se uznemirite ne možete da iskulirate, ne. Vi onda čačkate, kopate, dižete bunu protiv dahija i ostalo. U suštini – nervirate i voljenu osobu i sebe. Sad bih ja vama rekla da talasate bez razloga, ali nisam sigurna da ćete me razumeti i zaista čuti. Slobodne Ribe – sve se pokrenulo, oko vas i u vama. Ne bih rekla da ste trenutno samo sa jedne strane zatrpani udvaranjima, ima toga više. No, bitno je da vam prija i da ste srećni.

Posao

Ima ovde nekih vrlo interesantnih pomaka. Neke zanimljive ponude, predlozi i poslovne šanse mogu se otvoriti pred vama. Doduše, vi možete biti nesigurni da li da prihvatite jer će vam to izgledati kao ponuda u kojoj ćete se previše istrošiti a premalo dobiti, ali ja bih vam savetovala da razmislite. Jer, ponude i predlozi koji vam sada dođu mogu se u budućnosti pokazati kao dosta stabilni i dobri po vas. U ovoj nedelji vas čeka dosta nervoze sa saradnicima i mnogo obaveza. Izguraćete, samo strpljivo i polako.

Novac

Promenljivo i povremeno se brinete, možda i bez pravog razloga.

Zdravlje

Potrebno je da se više odmarate.

Autor horoskopa: Olga Savić
https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/