Astro

Početak i kraj AVGUSTA ne donose ništa lepo! Raspored planeta je takav, a bar malo dobre energije očekujte sredinom meseca!

Stigla je DETALJNJA MESEČNA PROGNOZA za AVGUST i ako je sudeći po rasporedu planeta, predstoji nam težak period pun problema... Ljubitelji horoskopa ovo sigurno nisu želeli da čuju...

31.07.2020. - 07:17h | Autor: Astrolog Olga Savić
foto: Depositphotos/Melpomene

Početak avguta dočekujemo sa ne baš lepim rasporedom planeta – veliki komunikacijski problemi, posebno u porodičnom, poslovnom i emotivnom segmentu. Nemogućnost dogovora, otežano je sve ono što se vezuje za papirološka i administrativna pitanja i postoje konstantna odlaganja u planovima. Teškoće u saobraćaju, sa decom, mogućnosti povreda.

Merkur je na poslednjim stepenima znaka Raka u opoziciji sa retrogadnim Saturnom, Jupiterom i Plutonom. Stvari će se pomeriti na bolje ulaskom Merkura u znak Lava od 5-og ovog meseca. Znak Lava, u kojem se nalazi i tranzitno Sunce vlada odmorom, ljubavlju, decom, sportom, uživancijom, kreativnošću. Pošto ove dve planete neće imati nikakvo onemogućavanje, a biće u protočnom, trigonskom aspektu sa Marsom iz znaka Ovna, sigurno je da ćemo u jednom delu avgusta imati više optimizma, radosti, ljubavi a možda i po koje putovanjce. Evidentno je da će se sve ono vezano za papirologiju i administrativna pitanja odvijati neuporedivo lakše.

Venera će 7. avgusta preći u znak Raka pa će se i porodični odnosi stabilizovati, a istovremeno – ovo je dobar period i za više ljubavi u domu, za bolje odnose sa porodicom. Takođe – dobar period za renoviranje, kupovinu lepih sitnica za kuću, a zašto da ne – čak i za kupovinu stambenog prostora (mada bih, zbog perioda koji je pred nama ipak savetovala da se ne zatrčavate i da sačekate).

Kraj meseca će nam biti vrlo sličan kao početak jer ovog puta Venera ulazi u opoziciju sa retrogradnim Saturnom, Jupiterom i Plutonom – opet nam sledi stezanje i pritisak kroz porodične i emotivne odnose, osećaj nesigurnosti i finansijski problemi.

Pa, eto, avgust. I nije neki mesec. Ali, ako ništa drugo – daće nam da makar malo udahnemo i osetimo lepotu života, možda i ljubavi. Ja vam želim svaku sreću i dobro tokom ovog perioda.

OVAN

Ljubav

Slobodni Ovnovi su u prilično dobroj poziciji da tokom avgusta promene svoj emotivni status. Sad, da li će to biti na kraće ili na duže – zavisi od mnogo faktora, ali u svakom slučaju – imate dovoljno prostora za uživanje.....pa makar to na kraju ispala samo letnja avantura. Uglavnom će biti aktuelne nove osobe, mada postoji period tokom druge dekade avgusta kada možete obnoviti kontakt sa bivšom simpatijom. Zauzeti će morati nešto više da se potrude, zajedno sa voljenom osobom oko tog uživanja i opuštencije. Nema tu nešto mnogo prostora za vas dvoje, naročito u drugom delu meseca, pa bi zajedničke momente pre toga trebalo iskoristiti za možda kraće putovanjce ili ako niste u mogućnosti – za više sloge i zajedništva, pa makar sedeli kod kuće. Ukoliko ste u braku, neki lepi momenti vam idu preko dece a ukoliko planirate renoviranje ili zajedničko sređivanje stambenog prostora – ne svađajte se baš mnogo.

Posao

Vrlo jak I aktivan poslovni mesec, ali najpre za one Ovnove koji imaju sposobnost da procene kada treba zastati, sačekati I konsolidovati se a kada treba krenuti “u napad”. Početak avgusta neće delovati obećavajuće – papirološki problemi, prevelik pritisak na vas I manjak vremena za obavljanje čak I redovnih obaveza. Od 5-og avgusta bolja komunikacija I organizacija. Poslednja dekada meseca donosi sukobe sa autoritetima ali I neke pozitivne promene u poslovnom okruženju.

Zdravlje

Od ulaska u drugu dekadu avgusta osećaćete se znatno bolje, energičnije a mnogi od vas će biti I u pojačanim fizičkim aktivnostima. Više kontrolišite ishranu.

BIK

Ljubav

Površno gledano,odnos sa emotivnim partnerom će funkcionisati dosta stabilno i mirno. No, ispod mirne i glatke površine ima dosta toga što je potisnuto i što bilo vi, bilo voljena osoba ostavljate da rešavate „neki drugi put“. Najpre vas lično dosta toga „žulja“ kada je odnos sa partnerom u pitanju – možete smatrati da vi više pokazujete emocije, da druga strana gleda samo sebe, da vam ne pridaje dovoljno pažnje, da ste vi uvek tu kada ste potrebni njoj ali da ona vrlo često nije tu kada je potrebna vama. Zato će ovaj mesec proći u unutrašnjim previranjima i „toplo – hladno“ oscilacijama sa voljenom osobom. Poslednja nedelja avgusta može neke od vas dovesti i u fazu da ozbiljno razmišljaju o razlazu. Slobodni Bikovi – i tokom druge i tokom treće dekade avgusta postoje pojačane šanse za ljubavno ostvarenje. U ovom periodu je itekako moguće ući u emotivnu priču koja će krenuti dosta vrcavo i zanimljivo.

Posao

Dosta izazovni aspekti početkom avgusta donose vam pojačanu nervozu na poslu, teške dogovore, kratke rokove I administrativne probleme. No, vrlo brzo ćete vi uspeti da uhvatite tempo I prilagodite se, a onda I da rešavate stvari, jednu po jednu. Pred vama je jedan dosta aktivan period sa mnogo izazova koji će biti pojačani tokom poslednje dekade meseca. Vaši planovi neće funkcionisati onim tempom koji bi vam odgovarao, ali to ne znači da od njih treba odustati. Poboljšanje finansija u drugom delu avgusta.

Zdravlje

Promenljivo zdravlje tokom avgusta. Potrebno vam je više šetnje, fizičke aktivnosti – da biste lakše izašli na kraj sa stresom koji je prisutan. Problemi sa spavanjem, premalo odmora.