Astro

ČIŠĆENJE PO ZODIJAKU: Device uživaju u "generalki", Lavovi često zaposle i ukućane, Rakovi sve vole sami da rade

Ribama stare izbledele slike i figurice s vitrine teraju suze na oči, pa se s takvim stvarima teško rastaju. Bacanje uspomena teško će pasti i nežnim Rakovima...

29.07.2020. - 20:00h
Kako vi čistite?
Kako vi čistite?foto: Depositphotos/SofiaPink

Ovan - Čisti i vežba istovremeno

Čišćenju pristupate s velikom dozom elana i ništa vam nije teško da uradite. Vrlo ste spretni i vešti, pa čistite i spremate velikom brzinom. Godiće vam češći odmori, ali i dobra organizacija, što je vama često mrsko. Ne morate da očistite sve odjednom, rešavajte prostoriju po prostoriju. Pritom svoj rad učinite što ugodnijim - muzika u ritmu koji vama najviše odgovara delovaće na vas vrlo stimulišuće. Kako ste po prirodi autoritativni, zaposlićete i ukućane, te svakom od njih dodeliti pokoju dužnost. No, brzo će se stvoriti neopisiva gužva pa ćete shvatiti da najbolje spremate sami.

Bik - Poslu se prepuštaju planski

Vi u čišćenju jednostavno uživate. Svoj kreativan duh unećete u svaki prostor doma, pa ćete rado kupiti nove zavese, šarene jastučiće ili neku saksiju s cvećem. Volite da koristite mirisna sredstva za čišćenje. Za vas je to veliki događaj i veliki ritual kojem se prepuštate planski. Nećete započeti dok niste nabavili sva moguća sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Ne volite kad vam se drugi upliću u rad, volite sve da obavite sami - ljudi oko vas samo vam smetaju. Sistematični ste i kad se prihvatite posla u jednoj prostoriji, nećete je ostaviti dok je niste do kraja uredili. Po prirodi ne žurite i sve volite da radite temeljno. Od svojih stvari se teško odvajate pa ćete staru, ali dobro očuvanu odeću rado nekome pokloniti.

Blizanci - Obožavaju da sređuju vrt i balkone

Iako niste ljubitelj čišćenja, moraju vam se priznati brzina i snalažljivost s kojom ste u stanju da svoj dom dovedete u red. Uopšte vam nije problem da istovremeno spremate nekoliko prostorija odjednom. To je zato što u svemu volite raznovrsnost pa vam boravak u jednoj prostoriji brzo dosadi. Volite da čistite uz muziku, da pevušite, pa čak i da plešete. Ukoliko imate puno dokumenata, knjiga, fascikala ili časopisa, potrudite se da ih rasporedite bolje nego što to radite inače. Često ste u tom pogledu neuredni pa imate problema da pronađete neki zagubljeni dokument.

Rak - Omiljena im je kuhinja

Za vas je čišćenje ritual. Poznati ste kao neko ko je veoma privržen porodici i domu, pa ćete učiniti sve da vaše mesto odiše lepim izgledom i čistoćom. Najdraže vam je čišćenje kuhinje, jer je to mesto na kojem se osećate najprijatnije i gde iskazujete svoje kulinarske veštine. Ne volite da čistite u društvu niti da tražite od ukućana da vam pomažu, volite da uradite sve po svom. Izbegavajte sušeno cveće kao ukras, radije se odlučite za saksije ili sveže cveće u vazama. Kod pospremanja fioka i vitrina često nailazite na stare stvari koje čistite s posebnom pažnjom. No, problem nastaje kad nagomilate previše starih stvari, a niste spremni da se od njih odvojite. Najčešće se događa da na kraju ništa ne bacite, nego ponovno sve strpate u ormare.