Kakvi su na poslu? Devica je radoholičar, Strelac je zadužen za dobru atmosferu, Ribe su glavno "rame za plakanje"

Naš horoskopski znak utiče na to kako se ponašamo na radnom mestu, ali i na to kako nas kolege percipiraju...

Kakvi su na poslu?, foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
Kakvi su na poslu?, foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
.

OVAN

Ovnovi su rođene vođe, a taj njihov kvalitet zapravo najbolje dolazi do izražaja upravo na radnom mestu. Uglavnom su uvek puni entuzijazma i motivisani za svoj posao. Kada je u pitanju novi projekat ili zadatak, Ovnovi će se prvi javiti za učestvovanje i rado će preuzeti inicijativu, zbog čega su omiljeni među kolegama introvertima koji ne vole da budu u prvom planu. Ponekad znaju malo previše da šefuju, ali sve im se to oprašta na račun njihovog optimizma i reda koji unose na radno mesto.

BIK

Baš kao i u svakom drugom životnom aspektu, pa tako i poslu - Bikovi vole kvalitet. Maksimalno će se posvetiti tome da kvalitetno odrade svoj posao. Na dobrom su glasu zbog svoje neverovatno snažne radne etike. Možda jesu tvrdoglavi, ali takođe su disciplinovani i pouzdani. Ko ne bi poželeo takve kolege?

BLIZANCI

Oni vole da budu motivisani na radnom mestu. Sve je dobro dok dobijaju nove izazove koji ih stimulišu. Blizanci se ne boje promena i uživaju u njima pa im nijedan novi zadatak neće teško pasti. U trenutku kad su motivisani, Blizanci su najbolje kolege na svetu i zaduženi su za zabavu na poslu. Međutim, kad se ne osećaju motivisano i kada im je dosadno, ponestane im energije pa je onda na kolegama red da ih izvuku iz takvog raspoloženja.

RAK

Rakovi su timski igrači i obožavaju zajedništvo koje vlada na radnom mestu. Po prirodi su vrlo brižni, pa ćete njima uvek moći da se poverite kad imate neki problem na poslu. Oni će vas saslušati i dati vam koristan savet, a verovatno će vas i utešiti kockom kolača koji su tog jutra doneli na posao samo za svoje kolege. Dobro pazite da ih ne povredite jer teško opraštaju i postaju hladni i povučeni kad se zbog vas osećaju loše.

Kakvi su na poslu?, foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
Kakvi su na poslu?, foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
.

LAV

Baš kao i Ovnovi, i Lavovi imaju kvalitete rođenog vođe i predani su poslu, ali za razliku od Ovnova - Lavovi vole da dobiju potvrdu da su odlični u tome što rade. S obzirom na to koliko dobro odrađuju svoj posao, imaju potpuno pravo na to priznanje. Uvek su neustrašivi u radnoj okolini i neće dozvoliti da neki problem upropasti sav trud. Kolege ih vole jer su uvek spremni na sve izazove.

DEVICA

Dobra stara perfekcionistkinja, Devica je ta koja će se potruditi da sve uvek ide glatko na poslu. Pritom će ponekad i naljutiti kolege koji bi voleli da se malo opusti i ne razmišlja o poslu baš svake sekunde. Device su pravi radoholičari i maksimalno su posvećene poslu. Najveća mana im je to što često imaju prevelika očekivanja i zato prebrzo reaguju na nešto što je prema njihovim standardima greška, a pritom zaboravljaju da svako radi svojim tempom i na svoj način.

VAGA

Uz Blizance, atmosferu na radnom mestu uvek podiže šarmantna i komunikativna Vaga. Kraljica diplomatije, Vaga može dobro da se slaže baš sa svima. Upravo je zbog tih kvaliteta zadužena i za rešavanje sukoba između kolega. Uvek uspe da vrati mir i balans u radnu okolinu i smiri strasti. Ako pak primetite da je vaša kancelarijska Vaga malo povučena i zamišljena, to znači da je pod stresom i da joj treba doza kolegijalnosti i razgovora.

ŠKORPIJA

Škorpije su na poslu jednako intenzivne kao i u privatnom životu. Vrlo su ambiciozne i kada imaju neki cilj, uradiće baš sve da bi ga ostvarile. Ako se predaju nekom zadatku, niko i ništa ih neće sprečiti u tome da ga odrade. Zato u nekim trenucima možda malo zaborave na timski duh i kolegama malo povrede ego, ali one samo žele da posao bude odrađen do kraja i kvalitetno.

Kakvi su na poslu?, foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
Kakvi su na poslu?, foto: Depositphotos/TarasMalyarevich
.

STRELAC

Blizance i Vage već smo spomenuli kao predvodnike dobre zabave na radnom mestu, ali ako na poslu imate Strelca, onda znate da će ih on “postideti” svojom pozitivom. Dobri duh svake radne okoline, idealista Strelac uvek je tu da sve okrene na pozitivu čak i kada posao ne ide onako kako ste zamislili. Svojom zaraznom energijom mobilisaće kolege i kad je najteže.

JARAC

Samo mu dajte da u miru i tišini rad svoj posao. Jarac je kolega koji sve drži pod kontrolom iz senke. Nema potrebu za nametanjem, nikad nije među najglasnijima, ali zato je uvek među najvrednijima. Daleko od toga da nije ambiciozan. I te kako ima svoje ciljeve, ali do njih dolazi mirno i bez previše pompe.

VODOLIJA

Vodolije se na radnom mestu najbolje osećaju kada doprinose nekom višem cilju. Ne vole da rade posao samo zbog posla, iako su i na to spremne. Vrlo su inovativne i originalne, a kolege ih vole jer su uvek zanimljivo društvo i podstiču ih na razmišljanje o svim ostalim važnim stvarima u životu.

RIBE

Svi kvaliteti maštovitih Riba najviše dolaze do izražaja na nekom kreativnom poslu, ali nema tog radnog mesta na kojem one neće izraziti svoju kreativnost. Vole da sanjare, pa možda ponekad stanu na žulj praktičnim Devicama i Jarčevima koji nekad nemaju razumevanja za njihov unutrašnji svet kad je posao u pitanju. Međutim, kada im zatreba rame za plakanje i kolegijalni savet, odmah će se obratiti Ribama jer znaju da će ih one saslušati, piše zadovoljna.hr.