U novoj nedelji: Device previše kalkulišu, Ovnovi pucaju od energije, Rakovi prolaze test iskušavanja i mogu povući konačnu crtu…

Kakva nedelja nas očekuje sa astrološke tačke gledišta. Kako su se postavile planete, s kojim znakovima će se poigrati, koga će izazivati... saznajte.

S dušom, foto: Depositphotos/info.zonecreative.it
S dušom, foto: Depositphotos/info.zonecreative.it
.

OVAN

Hrana

Evidentno je da vam se vaša snaga i energija vratila, ali zajedno sa njom bar kada je ishrana u pitanju – brzinski obroci, s nogu jer ne želite da izgubite niti minut vremena. Zato nije ni čudno što će mnogi Ovnovi u ovom periodu imati teškoće sa varenjem, gastritisom ili nadimanjem.

Ljubav

Ovnovi ponovo poseduju svoju snagu, inicijativu i žeđ za akcijom ali isto tako – ponovo poseduju i impulsivnost, ratnički duh i izbrzanost. U postojećim emotivnim relacijama bilo bi dobro da više ističete ovaj prvi, pozitivni deo a slobodno možete da dodate i strast u većim količinama. Neće da škodi. Sa voljenom osobom ćete imati dobar kontakt, komunikaciju i dešavanja dokle god ne mislite da ste samo vi u pravu i da sve mora funkcionisati samo po vašem. Slobodni Ovnovi – lep period da krenete u ljubavnu akciju. Ima šansi za fina poznanstva i za zanimljive osobe u vašoj blizini.

Posao

Pomračenje i pun Mesec u vašem polju karijere donosi kulminaciju postojećih dešavanja i velike poslovne zaokrete. Od ovog perioda moguće su promene posla, prekidi postojećih poslovnih konekcija – jer, okolnosti i život vas guraju na neku drugu stranu. Odnos sa autoritetima će biti pod pritiskom ovih dana, pogotovo ako vi kao što umete – budete dolivali ulje na vatru. Ono što je ekstra jeste da imate dovoljno inicijative i volje da pokrenete sve ono što je do sada bilo na čekanju ili samo u planovima.

Novac

Neplanirani troškovi u prvom delu sedmice.

Zdravlje

Glavobolje, problemi sa sinusima i stomakom.

BIK

Hrana

Trebaće vam energetski jača hrana jer ste izuzetno aktivni i u pokretu tokom cele sedmice. Preporučuje vam se više svežeg povrća, mesa I ribe, a od mlečnih proizvoda – sir i kiselo mleko, koje možete lepo kombinovati sa salatama.

Ljubav

Nešto bolja atmosfera u vašim emotivnim relacijama. Da li to znači da ste dobili sva razjašnjenja i sve odgovore koji su vam bili potrebni? Pa ne. Ali, kao da ste sami sa sobom rešili da nećete da se osvrćete unazad i da se vraćate na stare teme i dileme. Da li će to biti ostvarivo na iole duži rok? Pa isto tako ne. No, dok pitanja ne krenu opet da vam zvrndaju po glavi – uživajte sa partnerom, pogotovo što će sada vatre strasti biti lakše zapaliti. Slobodni Bikovi – prošlost je i dalje jako prisutna u vašim životima, ali nova interesovanja je potiskuju u drugi plan. Ako ništa drugo – komunikacija sa nekim postaje jako zanimljiva.

Posao

Bikovi u ovoj sedmici mogu rešiti sve što daju sebi u zadatak. I pored početnog sporog momenta ili odlaganja – ipak se pred vama otvaraju odlične šanse da obavite stvari na vama zadovoljavajući način. Bićete izuzetno nadahnuti po pitanju komunikacije i dogovora, ubedljivi i sposobni. Sva zaostala pitanja sada se mogu na lakši način privesti kraju, bilo da se vezuju za vaš finansijski segment, papirološka pitanja. Vreme je da svoje ideje i predloge vezane za posao pokrenete.

Novac

Mogućnost naplate zaostalih potraživanja.

Zdravlje

Alergije. Potrebna vam je umerena fizička aktivnost.

BLIZANCI

Hrana

I kod Blizanaca je prisutan u ovom periodu veći gubitak energije, koji ćete morati da nadoknađujete kvalitetnom ishranom. Potrebna vam je „konkretna“ hrana – meso, riba – po mogućstvu morska, dosta svežeg povrća i voće u umerenim količinama.

Ljubav

Iako se odnos sa emotivnim partnerom pomerio trunčicu na bolje i u protekloj nedelji i u ovoj, ipak ne možemo reći da je u vašim emotivnim pričama sada cveće i proleće. Partner je pomalo povučen, u nekim svojim dilemama i problemima a vi ventil tražite na drugoj strani. Taj ventil može biti kroz odnose sa prijateljima, kroz okretanje poslu, kroz neke situacije koje vas opuštaju, ali kod nekih Blizanaca može biti i kroz flertovanje, najpre preko društvenih mreža. Slobodni Blizanci – društvenost se pojačava, postoje i novi kontakti koji vam prijaju, ali još uvek ne postoji prostor za stabilnu ljubavnu priču.

Posao

Nedelja pred vama donosi talase nervoze i talase statičnosti. U nekim danima ćete biti kao u struju uključeni, u trku i brzini da što pre obavite ono što je potrebno dok ćete u onim drugim bukvalno prespavati dan na poslu. Kočiće vas sve ono što se vezuje za finansije a biće i dosta ispravljanja i ponavljanja čak i onih obaveza koje su vam rutinske. S druge strane – sada ćete uspeti da pokrenete neke poslovne ideje kojima ste već neko vreme okupirani. Šareniš od sedmice.

Novac

Neka polovična rešenja ćete uspeti da pronađete kada je ovaj segment u pitanju.

Zdravlje

Alergije, stomačni deo, meteoropatske reakcije.

RAK

Hrana

Rakovi će morati da dobro obrate pažnju na svoje navike po pitanju ishrane. Sada vam odgovaraju samo lagani obroci, sa više povrća i manje mesa. Bacite se na salatice, na grilovano povrće i ribu a ukoliko je to moguće – izbacite suhomesnate proizvode i mlečne sa većim procentom masti.

Ljubav

One emotivne veze koje su uspele da „prežive“ protekli period, imaju pred sobom i dalje talas iskušavanja koji nema nameru da stane još neko vreme. Povratak Saturna, pomračenje i pun Mesec koji se dešavaju u polju partnerstava kod nekih parova će označiti konačno podvlačenje crte. Kod drugih, onih stabilnijih – novu šansu da isprave ono što se ispraviti da. Jedina podrška koja vam stoji jeste ona od prijatelja – okrenite im se za pomoć i savet. Slobodni – eventualna nova poznanstva, eventualni kontakt sa osobom koja vas zanima. Ukoliko se vi udostojite da se pokrenete i prestanete da tapkate u mestu.

Posao

Situacije vas na neki način upozoravaju da kasnite po mnogim pitanjima i da je vreme da se pokrenete. Svojim zanemarivanjem obaveza ili neadekvatnim pristupom poslovnim partnerima, klijentima i nadređenima možete se samo vratiti još jedan korak unazad. Vreme je da se pokupite, organizujete bolje i krenete da raščišćavate sve ono što se nagomilalo ili je trenutno u zastoju. Za tako nešto vam je ova nedelja odlična jer možete pronaći snage i volje u sebi. Ne čekajte na promene, krenite im u susret

Novac

Tu je situacija prilično korektna sa tendencijom da se dodatno poboljša.

Zdravlje

Fizički – dosta ste dobro, sa eventualnim povremenim, manjim tegobama. Mentalno – preosetljivost, nervoza, manjak sna.

.

LAV

Hrana

Prijaće vam lagani obroci, količinski manji, koje ćete uzimati češće tokom dana. Smanjite mesne prerađevine i više se okrenite čistom mesu, mlečnim proizvodima – mladom siru, kiselom mleku, jogurtu. Ne zanemarujte ni povrće.

Ljubav

Nekako nam se kod vas sada stvari uvek svode na isto – nije problem u emotivnom partneru već u vama. Čak i da vam odnos funkcioniše potpuno mirno i bez ikakvih trzavica, ono što vam je u glavi ne možete da zanemarite i ne uspevate sa time da se izborite. Pitanje je da li ste vi sada spremni da se istinski suočite sami sa sobom – a dokle god to ne uradite i ne budete prvo prema sebi iskreni, dotle će i postojati sve to što vas iznutra koči. Slobodni Lavovi – nisu problem nova poznanstva jer ih može biti, problem je u tome što vam je u glavi neko koga niti možete da sklonite niti znate šta sa njim da radite.

Posao

Povratak Saturna u vaše polje obaveza kao i pomračenje i pun Mesec koji se dešavaju u ovom polju govore o gomilanju ali i o vašoj trenutnoj nemogućnosti da se sa situacijama uhvatite u koštac na pravi način. Po mnogim pitanjima trenutno kasnite, i umesto da se bavite njima vi se ili sklanjate, povlačite ili sve ostavljate „za sutra“. Koliko god da je psihički pritisak sada izražen kod vas, ipak je moguće napraviti presek, dovesti sebe u red i pokrenuti se. Ne propuštajte priliku da napravite korenite promene.

Novac

Koliko god da zarađujete, trenutno niste zadovoljni svojim finansijskim stanjem.

Zdravlje

Sem nervoze, uglavnom dobra zdravstvena situacija.

DEVICA

Hrana

I na dalje vam stoji potreba da unosite više kuvane, barene, dinstane hrane. Manje mesa, a više povrća, ribe, voća. Začini i premasna hrana sada će uticati vrlo negativno na vaše varenje, ali i na osećaj težine i nadutosti.

Ljubav

U poslednje vreme ste skloni da, iako iz najbolje namere – napravite grešku ili povučete potpuno pogrešan potez prema voljenoj osobi. Što više budete planirali i kalkulisali, već su šanse da se sapletete – jedino što vam u ovom periodu ide u prilog jeste što emotivno, srcem osećate partnera. Zato nemojte funkcionisati iz glave, nego iz duše. Na taj način postoji velika šansa da napravite prave i pozitivne pomake sa osobom koju volite. Slobodne Device – šansa da preko prijatelja, poznanika, društvenih dešavanja – upoznate osobu koja će vas na prvi pogled zaintrigirati i očarati.

Posao

Iako imate osećaj da u mnogim stvarima kasnite, ipak će se na kraju pokazati da stižete baš u pravom trenutku. Kočnice sa kojima se u ovim danima susrećete imaju svog smisla, a uostalom – one će biti prisutne samo u početnoj fazi – već nakon toga imate ogromnih prilika da realizujete ono što želite. Nečija podrška vas baš u ovoj nedelji može izuzetno pogurati u onom pravcu koji je pravi za vas. Imate uticajne prijatelje kojima je sada u interesu da vam omoguće da napredujete.

Novac

Nema većih turbulencija na polju finansija, osim ako vi ne budete previše opušteni.

Zdravlje

Proverite vid. Blage stomačne tegobe, najverovatnije zbog preosetljivosti i nervoze.

VAGA

Hrana

Prijaće vam hrana koja vam nikako ne odgovara – navalićete na ugljene hidrate – na testa, na krompir na sto načina, na paste. Pokušajte da vaši obroci budu lakši – da sadrže više povrća u kombinaciji sa mesom – najbolje piletinom.

Ljubav

Iako će dobar odnos između vaše vladarke Venere i partnerske planete Marsa davati mogućnost popravljanja, donositi čak i jaču strast između vas i voljene osobe, ipak i dalje imamo situacije koje se dešavaju unutar vas a na koje vi još uvek nemate odgovor. Ovo bismo mogli prevesti ovako – površinski izgleda kao da je sve u redu, ali iznutra – vaš osećaj je čudan, imate svoja preispitivanja i jako velike emotivne oscilacije. Slobodne Vage – vi imate šanse za nove emotivne kontakte ali je pitanje koliko ste spremni istinski da zakoračite u njih. Veo prošlosti još uvek se duboko vije u vama.

Posao

Ovaj segment pokazuje velike aktivnosti iako je onaj mir i stabilnost kojem sada težite maltene nemoguće pa dostići. Vi ste nekako polovično uključeni u svoje obaveze pa nije ni čudo što će se u ovoj nedelji dešavati oscilacije – u nekim momentima ćete funkcionisati besprekorno, a u drugim – otaljavati i odlagati sve što vam dođe na dnevni red. I pored ovoga, za vas postoje šanse da pokrenete nešto što ste duže planirali, a za šta imate podršku saradnika ili autoriteta. Ovo će biti lepa i pozitivna promena.

Novac

Povoljna finansijska situacija.

Zdravlje

Sve tegobe su prolazne i sitne, ali vas nervira što nikako da se osetite kompletno dobro.

ŠKORPIJA

Hrana

Ako možete – izbacite u potpunosti meso i mesne prerađevine tokom ove sedmice. Ako je to nemoguća misija za vas – onda makar uzimajte neko lakše meso – piletinu i naravno – ribu i morske plodove. Povrće u što većim količinama.

Ljubav

Na kartu strasti možete uvek da igrate kada su vaša partnerstva u pitanju. No, ukoliko vam za dobar odnos sa voljenom osobom nije dovoljna samo krevetska povezanost – e onda imate problem. Komunikacija vam baš i nije najsjajnija u ovoj nedelji – čak i ako izbegavate tenziju sa partnerom vrlo lako se može dogoditi da do iste dođe. Voljena osoba je trenutno savršeno sposobna da vas iznervira. Slobodne Škorpije – da li nešto može sada da se pokrene? Može. No, da li će biti trajnije i dovoljno stabilno? Iskreno, teško. Ali zato može da bude zanimljivo, burno i strastveno.

Posao

Nije vam loša ova nedelja i pored povremenih trzavica i žurbe koje nekako nećete uspevati da izbegnete. Ulazak vašeg vladara Marsa u polje poslovnih aktivnosti i obaveza otvara pred vama višemesečni period u kojem ćete „gristi“ i biti jako angažovani. Mnogi od vas će se više okrenuti inostranstvu nego domaćem tržištu. Takođe, postoji lepa šansa za vrlo ozbiljan poslovni dogovor koji bi na duži rok mogao da vas prati. U ovoj sedmici umete da tačno odmerite kada treba napraviti potez, a kada stati.

Novac

Snalazite se, korektna situacija.

Zdravlje

Izbegavajte dugo izlaganje suncu. Moguće su i glavobolje i jače oscilacije pritiska.

.

STRELAC

Hrana

Potrebna vam je raznovrsna hrana u kojoj će biti zastupljene sve kategorije namirnica, ali u manjem obimu. Sada vam prijaju samo manji, a češći obroci i morate izbegavati mesne prerađevine, kao i veće količine testa i peciva.

Ljubav

Neki mali pomaci na bolje su prisutni u ovoj nedelji između vas i emotivnog partnera, ali i vi sami ste svesni da je to daleko od dobrog. Jednostavno, mnogi od vas se osećaju nekako sputano, ograničeno, pritisnutno u svojim emotivnim relacijama a trenutno ne vide način da korenito promene i poboljšaju situaciju. Polako, korak po korak – ne morate rešavati sve odjednom, dovoljno je da ste makar oboje opušteniji i spremniji na makar male kompromise. Slobodni Strelčevi – ulazak Marsa u vaše polje ljubavi i uživanja svakako daje šansu da na ovom planu budete vrlo aktivni. Uživajte u dešavanjima.

Posao

S jedne strane vam se otvaraju prilike i nove mogućnosti, a sa druge – morate dobro da odmerite ono šta je najbolje po vas. Impulsivnost i brzina u odlučivanju samo vam ubrzo može doneti da uvidite da niste pravilno odabrali. Za vas u ovoj nedelji važi – manje je više. Okrenite se onome što je stabilno, pa čak i ako vam ne donosi baš onoliku količinu novca koja bi vama odgovarala. Dobar je period i za poslovna putovanja, ali i za odlazak na godišnji odmor.

Novac

Koliko god ne voleli da budete odmereni i praktični, u segmentu finansija je sada to neophodno.

Zdravlje

Dobra zdravstvena situacija. Povremene, prolazne sitnije tegobe.

JARAC

Hrana

Riba, bilo rečna ili morska u svim oblicima i na sve načine – najbolja je hrana za vas u ovom periodu. Izbegavajte meso i više se okrećite povrću. Karfiol, tikvice, patlidžan, kupus, brokoli, špargle – plus zelenolisno povrće neka budu na vašem meniju što češće.

Ljubav

Povratak Saturna u vaš znak i polje ličnosti i pun Mesec i pomračenje koji se ove nedelje dešavaju u istom polju govore o tome da Jarčevi vrlo ozbiljno moraju da sagledaju svoje emotivne relacije, da uvide da li i šta mogu promeniti na bolje i da se oko svega zdušno potrude. Ni ova nedelja a ni naredni period nisu lagani za vas. Možete napraviti promenu, ali morate biti pažljivi – ukoliko budete previše nagli i impulsivni, tvrdoglavi – samo možete dodatno pogoršati stvari. Slobodni Jarčevi – postoje neke ljubavne šanse kroz posao. Takođe, moguća je obnova kontakta sa bivšim partnerom ili nekim iz prošlosti.

Posao

Baš tamo gde žurite – zakasnićete sigurno. Baš tamo gde ulažete najviše truda – imaćete najviše prepreka. U ovoj nedelji će se od vas zahtevati da se prilagodite iako vam do tog prilagođavanja ni malo nije. Osećate se nesigurno i shvatate da je vreme da preispitate i svoje poteze iz prethodnog perioda i odluke, ali i da napravite neke drugačije poteze nego do sada. Ukoliko ste privatnik – vi ćete proći nešto jednostavnije kroz ovu nedelju, iako ćete i vi imati svoje zastoje koje morate rešavati u hodu.

Novac

Nije savršeno, ali nije ni toliko loše.

Zdravlje

Osetljiv je stomačni deo. Pojačana nervoza.

VODOLIJA

Hrana

Svaku vrstu preterivanja je sada potrebno odgurnuti što dalje od sebe. Bilo da je to unošenje prevelike ili premale količine hrane. Pokušajte da vaši obroci budu češći, a manji i da budu više bazirani na ribi, piletini, povrću.

Ljubav

Pravi je trenutak da sa emotivnim partnerom rešavate sve ono što vam je pravilo problem ili vas kočilo, sputavalo u proteklom periodu. Pokrenite se, budite inicijator promena jer je sada to itekako moguće. Jednostavno, došao je pravi trenutak da se neke stvari rešavaju i nemojte propustiti ovu priliku. Ukoliko odigrate na pravi način, moglo bi već u ovoj nedelji doći do izuzetno lepih pomaka i dešavanja u vašoj ljubavnoj priči. Slobodne Vodolije – ukoliko imate simpatiju, nemojte više čekati na njen potez – napravite ga sami. Takođe, mogućnosti za nova poznanstva koja će vam biti izuzetno zanimljiva.

Posao

Pravi potez u pravom trenutku – bilo da vi povlačite te poteze ili ih drugi povlače prema vama. Poenta je ista – sada se mogu napraviti dogovori, sada se može rešiti veliki deo onoga što vas je mučilo. Nekima od vas sledi obnova poslovnog dogovora, ali na nešto drugačiji način. Trenutno ste u fazi aktivnosti i uzleta koja će trajati duži vremenski period. Uložite sve svoje snage, svu svoju kreativnost i ideje u poslovni segment i nadajte se najboljem. Imate osnova za napredovanje, veće nego što ste to mislili.

Novac

Novi klijenti, novi načini zarade.

Zdravlje

Popravite svoje životne navike. Ne izlažite se suncu preterano, moguća je sunčanica i alergije.

RIBE

Hrana

Apetiti vam variraju u zavisnosti od raspoloženja, što je negde I standardna situacija kod vas. Ipak, trebali biste da se potrudite da ne preskačete obroke, kao i da ne preterujete sa nekim tipovima namirnica – naročito testom i slatkišima.

Ljubav

Odnos sa emotivnim partnerom ne bi trebao u ovoj nedelji da bude ni malo loš. Ok, ima tu nekih sitnih nerviranja i situacija koje će kočiti, nekih nesporazuma – ali realno gledano, ovo ne bi trebalo da iole ozbiljnije uzdrma stabilnost vašeg odnosa. Šta više – postoje lepe šanse za neke promene, za neka pozitivna dešavanja, preokrete. Pustite neka vas talas pozitivnosti i lepih dešavanja nosi. Slobodne Ribe – neko koga već izvesno vreme držite „na čekanju“, sa kim ne znate šta da uradite i da li da dozvolite sebi da se celoj priči prepustite – u ovoj nedelji može preuzeti inicijativu i doneti vam interesantne momente.

Posao

Neki zanimljivi pomaci i promene se dešavaju na poslu. U početnoj fazi može izgledati kao dodatna komplikacija, ali vrlo brzo biste trebali da uvidite da je ovo povoljno po vas. Napravili ste neke značajne iskorake u proteklom periodu i sada ćete videti dobrobiti od njih. U ovoj nedelji možete pokrenuti svoje ideje, svoja poslovna rešenja, svoju kreativnost – ne ustručavajte se da predložite nadređenima i kolegama da napravite promene u dnevnoj rutini i olakšate posao i sebi i drugima.

Novac

Čak i ako je finansijska situacija poboljšana, ne upuštajte se u veće troškove i investicije.

Zdravlje

Osetljivost stomačnog dela.

Autor horoskopa: Olga Savić
https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/