Astro

Zavodljiva i snažna: Upoznajte ženu Bika!

Odlučna, uporna, dosledna, realistična, stabilna, beskompromisna, čulna, svojeglava, izdržljiva, tolerantna, tvrdoglava, odgovorna, brižna, sposobna, snažna, zavodljiva, fokusirana – sve to opisuje ženu Bika.

21.04.2021. - 20:00h
Bik
Bikfoto: Ok Sotnikova / Shutterstock

Njena najveća snaga leži u dva pobednička kvaliteta koje poseduje – osećajnost i strpljivost. Blage je naravi, ali to ne znači da se njome može manipulisati – o mnogočemu ima čvrsta mišljenja koja se teško mnogu promeniti, a pokuša li iko da "testira" njene granice, probudiće njen vatreni temperament.

Ipak, žena Bik izbegava da pokazuje svoj temperament jer u životu teži ravnoteži i sigurnosti. Voli prirodu i najviše od svega želi da živi u ugodnom i raznobojnom okruženju.

Nije avanturistkinja i ne voli da rizikuje zbog čega ne zna najbolje da se nosi s naglim promenama. Bolje funkcioniše u rutini i jednoličnosti, zbog čega gotovo nikada ne traži sama velike životne promene, već ih izazovu neki spoljašnji faktori. Ipak, kakva god joj iskustva život donese, brzo uči iz njih i vrlo verovatno neće dvaput ponoviti istu grešku.

Seks i veze
Jedan je od najpredanijih i najodanijih horoskopskih znakova. U vezu nikad ne srlja, jako joj je važno u potpunosti da upozna partnera i bude sigurna da je izabrala onog pravog pre nego što se obaveže i upusti u ozbiljnu vezu. A jednom kada se obaveže, to je verovatno zauvek.

Muškarac koji želi da je osvoji mora da bude spreman na dosta udvaranja i zavođenja jer to je put do srca ove žene. Onaj koji je osvoji dobiće jako puno jer ženi rođenoj u ovom horoskopskom znaku u prirodi je da se brine za druge, zbog čega će se u vezi truditi da daje što više sve dok joj je partner odan i veran i dok joj pruža osećaj sigurnosti i zaštite. Mnogi koji su proživeli to iskustvo, opisuju ženu Bika kao očaravajuću ljubavnicu.

Ljubavne partnere često iznenadi svojom virtuoznošću u krevetu. Seks doživljava kao zemlju fantazije u koju beži od zemaljskih aspekata života. Strastvena i nežna, razmaziće partnera u spavaćoj sobi, ali i izvan nje.

Ljubavne odnose voli da začini seksi razgovorima i lukavim zavođenjem. Ipak, manje joj je važno šta joj partner govori, mnogo su joj bitnija njegova dela. U ljubavi se najbolje slaže s Rakom, Devicom, Jarcem i Ribama.

Prijateljstvo
Imate prijateljicu koja vam je u spomenar u osnovnoj školi napisala "najbolje prijateljice zauvek"? Ako ste godinama posle toga i dalje najbolje prijateljice, velika je verovatnoća da je ta prijateljica rođena u znaku Bika. Svoja prijateljstva shvata ozbiljno, neguje ih, a svojim prijateljima nesebično se posvećuje te im ostaje lojalna.

Zauzvrat, od prijatelja očekuje jednaku lojalnost i ako bude tako, prijateljstvo će trajati zauvek. Za sreću joj nije potrebna horda prijatelja, njen moto je kvalitet pre kvantiteta i to važi za većinu područja njenog života, ne samo prijateljstvo. Ljude koji joj se ne sviđaju pre će ignorisati nego započinjati svađu s njima.

Izgled
Velike, ekspresivne oči sa spuštenim kapcima, punije senzualne usne, vitak, elegantan vrat, širi grudni koš i krupnija građa neke su od fizičkih odlika tipične žene Bika. Vrat je deo tela kojim vlada ovaj znak, pa je kod pripadnica ovog znaka vrlo često izražajan i vole da ga istaknu ogrlicama, lančićima, šalovima, maramama.

Građa tela obično je robusnija, te su srednje visine ili malo ispod proseka. Lice je obično četvrtasto ravnih crta, dok je glava prilično okrugla. Imaju manje uši priljubljene uz glavu i okruglu, nekad i bucmastu bradu sa šarmantnom rupicom. Nos je obično kraći s podignutim vrhom i proširenim nozdrvama. Krase ih blage i nežne oči te pogled "kao kod kučenceta" i pripadnici jačeg pola teško odolevaju zavodljivom šarmu kojim te oči zrače.

Većina žena Bikova može da se pohvali odličnim stasom te i u starijoj dobi izgledaju mladoliko, sveže i snažno.

Stil
Životni moto joj je kvalitet pre kvantiteta, što se snažno ogleda i u njenom stilu odevanja. Kupuje samo kvalitetnu garderobu sašivenu od najfinijih materijala, a poznata je i po svojoj sklonosti markiranoj odeći.

U ormaru tipične pripadnice znaka uvek će se naći kostim ili odelo šiveno po meri jer ova žena zna da odeća koja savršeno pristaje nikad neće izaći iz mode. Praktične, otmene i s puno ukusa, žene Bikovi pre će izabrati cipele na ravnu petu s diskretnim ukrasom na njima nego štikle i besprekorno sašivene pantalone nego mini suknju.

Njihova suptilnost jasna je i u izboru boja koje preferiraju, redom neutralne i pastelne poput bež, boje slonovače i kaki sa smeđim ili zlatnim akcentima. Međutim, odlično joj stoje i ružičasta i zelena.

Što se tiče frizure i make-upa, njen zaštiti znak su "smokey eyes" i duga, raskošna kosa. Nikad joj nije žao da da više novca kako bi njena kosa bila što lepša, a najdraži su joj proizvodi oni koji kosi daju volumen i lepo mirišu.

Stil kupovine
Žena Bik u kupovinu će uvek ići planirano i neće ''bezglavo'' lutati prodavnicama, već će ići u one markirane u kojima već zna da će pronaći odeću po svom ukusu. Pri tome će dobro proučiti od kakvih je materijala ta roba izrađena jer jeftina sintetika ne dolazi u obzir. Imaju i jednu simpatičnu naviku – mirišu materijale kako bi bile sigurne da su prirodni i kvalitetni.

Izvor: zadovoljna.hr