Od 16. februara Mars je u Jarcu: Snažan uticaj ovog aspekta će neke znake sputavati na svakom koraku sve do 30. marta

Kada Mars uđe u zemljanu energiju Jarca menja se uticaj i priroda Marsa.

Moraće da nađu rešenje, foto: Depositphotos/gpointstudio
Moraće da nađu rešenje, foto: Depositphotos/gpointstudio
.

Prolazak Marsa kroz znak Jarca od 16. februara do 30. marta donosi posebno uzbuđenje.

Energija Marsa izražena kroz ovaj tvrdi znak je stabilna, istrajna i donosi realne izglede za uspeh.

Tokom ovog planetarnog uticaja se nikako ne preporučuju improvizacije i impulsivne odluke, već pažljiva procena i planiranje svakog poteza.

Tokom ovog perioda, Mars će se susresti s Jupiterom, Plutonom i Saturnom, te će doći u povoljne odnose s Uranom i Neptunom. Te planetarne šeme će ići na ruku ljudima sa ozbiljnim ciljevima i trezvenim stilom razmišljanja.

S druge strane, nepromišljeno srljanje, neozbiljnost ili brzopleto predomišljanje će biti kažnjeni.

Mars u Jarcu ima jak uticaj, te olakšava realizaciju dobro osmišljenih i razrađenih ideja. Idealan je za pokretanje novih poslovnih projekata, donošenje važnih odluka ili kovanje planova na duže staze.

Stoga, trudite se da budete konstruktivni i praktični, spremni na dug i naporan angažman, bilo da je reč o taktičkom čekanju prikladnog trenutka ili u retkim slučajevima na odustajanje.

.

Devica i Bik u najboljem položaju

Ova dva horoskopska znaka će od Marsa dobiti najviše energije, te su najpovoljnije okolnosti na njihovoj strani.

Prednost Device i Bika jeste što će primećivati prilike i kretati u akciju na profesionalnom ili privatnom planu. Ispravno tempiranje poteza i agresivni koraci brzo će im doneti rezultate.

.

Osim njih, dobro će se osećati i Ribe i Škorpije jer će u njihovim preterano emotivnim svetovima zavladati red i jasnoća.

Sa druge strane, u lošijem položaju mogli bi se naći Vaga, Ovan i Rak jer ih čeka veći pritisak s kojim će se teško nositi.

Za Jarca, u čijem se znaku odvija ovaj Marsov tranzit, važi slična ocena kao za Bikove i Device, uz upozorenje da će biti pojačano skloni rasipanju energije, povredama i tvrdoglavosti.

Izvor: tportal.hr/stil