Astro

Veliki poslovni horoskop za 2020: Vodolije spremne da pokrenu svoj posao, Strelčevi očekuju pomake, a Škorpije profitabilnost...

Kakvi poslovni aspekti očekuju vaš znak? Da li ćete promeniti posao, pokrenuti svoj, dobiti veću platu, napredovati...

20.12.2019. - 20:00h
Dobar posao
Dobar posaofoto: Depositphotos/pressmaster

OVAN

Poslovni segment zahtevaće od vas više pažnje i posvećenosti nego do sada. Ozbiljne promene se dešavaju u ovom sektoru i vi morate biti spremni u svakom momentu da odreagujete na pravi način. Od vas će se zahtevati visok nivo odgovornosti a pojedini Ovnovi mogu da očekuju i napredovanje i dosta jače pozicije nego do sada. No, to neće funkcionisati bez pritiska i otežanja, pogotovo u drugom delu godine. Ukoliko niste pripremljeni da date svoj maksimum, možete biti neprijatno razočarani otežanim odnosima sa saradnicima i naredeđenima, kao i kritikama na svoj račun, pogotovo od jeseni 2020. Ova godina od vas zahteva štedljivost i proračunatost, a ne rasipanje na polju finansija.

BIK

Poslovno je pred vama jedna dosta jaka godina. Bez obzira da li ćete se odlučiti da ostanete tu gde jeste ili da napravite neke radikalne promene – potpuni poslovni zaokret, promenu radnog mesta, preseljenje zbog posla – apsolutno ste podržani i vaši planovi mogu krenuti ka ostvarenju. Naročito je za ovako nešto pogodan period tokom prolećnih meseci. Još jedan dobar momenat za velike promene je u periodu avgust – oktobar 2020 godine. Vaši ciljevi jesu podržani tokom nastupajuće godine, pogotovo ukoliko duže vreme radite na njima. Možete se uključiti u projekte koji će od vas zahtevati veliku posvećenost. Finansijski je ovo stabilna godina, naročito njen drugi deo.

BLIZANCI

Bilo poboljšanja, bilo promene vezane za posao u ovoj godini dolaze postepeno – možda sporije nego što se vi nadate, ali stižu svakako. Mnogi od vas već duže vreme imaju velike planove, a te planove je moguće ostvariti najpre tokom prolećnih meseci, a onda i od jeseni naredne godine. Ukoliko se vaša razmišljanja vezuju za inostranstvo, bilo kroz saradnju bilo kroz odlazak – onda na to računajte tek od septembra meseca pa na dalje mada prvi, početni koraci mogu biti tokom aprila i maja. U ovoj godini ćete rešiti mnoga pitanja započeta tokom 2019. godine, a jedno od njih će biti i vezano za stabilnost vaših finansija. Ovde vam svakako sledi oporavak, postepen ali konstantan.

RAK

Pred vama je vrlo ozbiljna, a samim tim i zahtevna poslovna godina. Od vas će se očekivati velika posvećenost i odgovornost prema svakom segmentu poslovnog života. S jedne strane, izvesno je da ćete trpeti pritisak, no sa druge – bićete izuzetno motivisani jer ćete shvatati da se ovakva prilika ne ukazuje baš često u životu i želećete da je iskoristite do maksimuma. Velika dešavanja krenuće u drugom delu godine, ali samim tim – i pritisak na vas će se pojačati. Vodite računa da u tom periodu dobro odmerite i svoje snage ali i realne mogućnosti. Ne odlučujte na brzinu. Što se finansjiskog segmenta tiče, budite nešto pažljiviji tokom maja i juna – u ovom periodu imate više troškova i nije trenutak za investicije.