Veliki ljubavni horoskop za 2020: Ribe slušaju šta im srce kaže, Vage odlučuju šta žele, Blizanci podižu vezu na viši nivo...

Kakva je vaša ljubavna priča u nastupajućoj 2020. godini. Koga će pogoditi Amorova strela, ko će zaratiti u ljubavi, a kome će se stabilizovati veza?

Zajedno, foto: Depostiphotos/g_studio
Zajedno, foto: Depostiphotos/g_studio
.

Par reči o godini u koju ulazimo. Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020. govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da Univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Par reči o godini u koju ulazimo. Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020. govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da Univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Deviza ove godine bi mogla biti – kako si radio, tako ti se vraća. Univerzum, Bog, Sudbina – nazovite kako god želite i kako god vam je milo – u 2020. svodi račune. Ono u šta smo uložili sebe, na pravi način – biće uzvraćeno i plaćeno. Ono gde smo škrtarili, hvatali krivinu, ono gde smo svesno grešili - tu ćemo se suočiti sa posledicama. Znate kako kažu – ni po babu, ni po stričevima.

No, neka se Univerzum bakće našim i svojim dugovanjima – da mi vidimo šta ćemo i kako ćemo kroz 2020. Ovako naglašena simbolika znaka Jarca traži od nas realnost, praktičnost, fokusiranost na prave, trajne i vredne ciljeve. Traži stabilnost, upornost i istrajnost. Traži da sebe ograničimo, da nam to ne bi okolnosti uradile.

U ovoj godini nas čeka i retrogradnost Venere i Marsa – planeta koje vladaju žensko – muškim odnosima, ali i planeta koje predstavljaju lepotu, uživanje, blagostanje kao i energiju, akciju i volju. Venera će u znaku Blizanaca započeti retrogradno kretanje 13. maja a završiti 25. juna. U istom periodu će i Saturn biti retrogradan u znaku Vodolije (ove dve planete će imati aspekt trigona) pa je u prolećnim mesecima moguć procvat karmičkih odnosa ali i vraćanja u emotivnu prošlost. Mars je retrogradan od 9. septembra do 14. novembra. Simpatičnom igrom slučaja (aha, slučaj kako da ne) ova planeta će biti u kvadratnom aspektu sa Jupiterom i Saturnom još od jula i ulaska u znak Ovna pa sve do kraja 2020. godine. Gde je kvadrat, tu je i borba pa će drugi deo 2020. biti prilično zahtevan. Želećemo napred (simbolika Marsa u Ovnu), ali će nas situacije, okolnosti, ljudi, zakoni ljudski i Božiji – vraćati unazad da ponovimo lekciju i naučimo da sve može samo onda kada mu je vreme, a ne onda kada mi to želimo.

Merkur će tri puta biti retrogradan. U periodu februar – mart u znaku Riba, u periodu jun – jul u znaku Raka i u periodu oktobar – novembar u znaku Škorpije. Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i Neptun imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse. Očekuju nas pomračenja – Meseca u januaru, junu, julu i novembru. Sunca u junu i decembru.

I sve u svemu – tu smo gde smo. Pred nama je jedna dosta zahtevna godina koja će testirati naše snage, volju i mogućnosti, ali će nas istovremeno – nagraditi baš u onim momentima kada to ne očekujemo. Imaćemo priliku da mnogo toga što smo pogrešno radili – ispravimo i nadam se – naučimo da više cenimo prave vrednosti u životu. Da cenimo sebe, ali i one koji su oko nas. Da onome što je trajno damo primat i prvenstvo.

Želim vam svaku sreću i dobro u nastupajućoj godini.

OVAN

Sve do maja meseca partnerski i bračni odnosi bi trebali da funkcionišu dosta dobro. Postoje predispozicije za sitnije probleme tokom februara i marta, ali oni će najpre biti iz nerazumevanja i nešto lošije komunikacije i ne bi trebali da utiču na stabilnost odnosa sa partnerom. Od maja već ulazite u „neudobnu“ ljubavnu zonu – postoji mogućnost da vas voljena osoba optuži za nemar, nepažnju ili neverstvo, a itekako je moguće da neke od ovih optužbi budu tačne. Juli, avgust i septembar mogu prekinuti veze, pa čak i brakove koji su već „na kraju balade“. Oni odnosi koji prevaziđu letnji period, imaju dosta stabilan put do kraja godine. Slobodni Ovnovi – prolećni i jesenji meseci su najpovoljniji za ulazak u trajniju ljubavnu priču. Tokom maja i juna obratite pažnju – sve na ljubavnom planu se dešava pod sudbinskom simbolikom. Mogu vam se pojaviti osobe iz prošlosti, ali isto tako – možete otpočeti emotivne priče na čudan i neuobičajen način, preko okoline, prijatelja, društvenih mreža.

BIK

Oni koji su u emotivnim i bračnim vezama tokom nastupajuće godine klackaće između potrebe za dubljom povezanošću sa partnerom i potrebom za više lične slobode. Uran u vašem znaku će vam u emotivnim odnosima čas biti saveznik, čas neprijatelj. Iskoristite pozitivni deo njegove prirode tako što ćete više sa voljenom osobom uživati u promenama, dešavanjima, zajedničkim putovanjima, novim i boljim načinima da ulepšate vaš odnos. Smanjujte tenziju, i ne dolivajte ulje na vatru u napetim momentima. Kod slobodnih Bikova ljubavni noviteti u ovoj godini najviše idu kroz poslovni segment i preko društvenih mreža. Mart može biti jedan od „vrelih“ meseci za vas, a jaka dešavanja vas očekuju i u periodu april – jun 2020. godine. Moguće je da u ovim mesecima obnovite komunikaciju sa bivšim emotivnim partnerom, ali se ona može završiti isto tako brzo i neočekivano, kao što je i započela. Još jedan dobar period za nove emotivne početke jeste tokom oktobra i na samom kraju godine.

BLIZANCI

Oni Blizanci čije su emotivne relacije prošle kroz iskušenja 2019. godine imaju šansu da već u prvom kvartalu 2020. dodatno stabilizuju svoju ljubavnu priču, a ukoliko su u dužoj emotivnoj vezi – čak i da krenu u razmišljanja o zajedničkom životu i braku. One veze koje su debelo „okrnjene“ u prethodnoj godini, sada mogu da biraju – ili će se razići ili uneti velike promene u svoj odnos, one koje mogu da „spasu“ emotivnu relaciju koju imaju. Osetljivi periodi su tokom februara, marta, juna i jula 2020. godine. Slobodni pripadnici ovog znaka – tokom prolećnog perioda moguće je obnoviti stare emotivne priče, ali će one svakako doći na test trajnosti i stabilnosti već tokom leta. U svakom slučaju – proleće i leto, kao i novembar mesec jesu vaši periodi za pojačana ljubavna dešavanja tokom ove godine. Ono što će biti zajedničko svim novim počecima (ali i obnovi starih priča) jeste neuobičajeno snažna strast koju će biti maltene pa nemoguće kontrolisati, kao i neobične okolnosti pod kojima veza počinje...

RAK

Ljubav

Godina testiranja vaših emotivnih i bračnih odnosa. Ono što je dobro, proći će dalje i položiće ispit. Neki odnosi se mogu jako uzdignuti, pretvoriti u javne, u zajednički život, u brak. Ono što ne valja, otići će u zaborav. Jedina preporuka za vas jeste – budite realni, objektivni, svesni i partnerovih i svojih mana i nedostataka, ali i vrlina i kvaliteta koji sigurno postoje u vašem odnosu. Napeti momenti i testiranje odnosa će biti najizraženije u periodu pomračenja Meseca, vašeg vladara – tokom januara, juna, jula i novembra s tim što moram da primetim da je jul najizraženiji i najizazovniji mesec. Slobodni Rakovi – za vas ovo jeste značajna godina jer imate više nego dobre predispozicije da upoznate, ako ne baš svoju srodnu dušu, a ono – osobu sa kojom možete graditi trajni, stabilni odnos. Bilo da je u pitanju poslovni segment, izlasci i društvenost, prijatelji – najjači periodi za pronalaženje ljubavi jesu januar, mart, april, letnji meseci, novembar i decembar nastupajuće 2020. godine.

.

LAV

Saturn će ući u vaše polje partnerstava na proleće, a njegov tranzit zajedno sa Marsom kroz april I maj mesec staviće mnoge odnose na test trajnosti, stabilnosti I ljubavi. U suštini, prvi deo godine je prikazan kao često nemiran – partner I vi nećete biti lagani jedno drugom I kompromis će biti neophodan začin za očuvanje vašeg odnosa. No, sa druge strane – ova “nemirna vremena” iznedriće I velike promene – kod nekih od vas će doći do početka zajedničkog života ili braka. Drugi deo godine je mirniji u vašim emotivnim relacijama, najpre iz razloga što će vaša pažnja biti usmerena na drugu stranu – ka poslovnom segmentu. Slobodni Lavovi – godina pred vama doneće mnogo zabavnih momenata, dosta druženja I izlazaka ali I odnosa koje bismo najpre mogli da okarakterišemo kao neobavezne I prolazne, koji će vas “zadržati” samo za kraće vreme. Jače šanse za prave emotivne konekcije postoje tokom proleća – najpre u aprilu I maju mesecu, a onda tokom septembra I oktobra 2020. godine.

DEVICA

Ukoliko je odnos sa voljenom osobom I inače nestabilan – prvi deo godine neće dobro uticati na vas dvoje kao par. Može doći do većeg distanciranja, do obostranih tajni – a kod nekih I do otkrivanja istih, naročito u periodu februar – mart. Neki odnosi, iako dugogodišnji u 2020. će završiti svoju priču. No, ako je veza sa partnerom inače stabilna I čvrsta – vas dvoje ćete se lakše uklopiti u nešto teže aspekte prve polovine godine I prevazići ih bez većih problema. Drugi deo 2020. je uglavnom miran – ukoliko I bude nekih problema, oni će biti kratkotrajni I vezivati se ili za finansije ili za manjak zajedničkog vremena. Slobodne Device – prolećni meseci mogu aktivirati jednu zanimljivu ljubavnu priču, najpre preko poslovnog segmenta. No, pitanje je koliko će odnosi u ovom periodu započeti biti trajnog karaktera – ali će vam u svakom slučaju doneti zanimljive I vatrene momente. Za prave I stabilne ljubavne veze – moraćete da čekate drugi deo godine, najpre period od jeseni.

VAGA

Vage u ovoj godini moraju da se odluče između potrebe da se dublje i smislenije povežu sa onima koje vole i potrebe za slobodom, opuštencijom. Ne možete istovremeno i na jednu i na drugu stranu – u nekom momentu se mora odlučiti da li vaša veza prelazi na viši nivo, ili odlazite jedno od drugog. Meseci u kojima ćete se lomiti na koju ćete stranu su od aprila do avgusta. Iako će neki od vas biti svesni da ih trenutni odnos sa voljenom osobom sputava, biće vam teško da stavite tačku i nastavite dalje. S druge strane – ukoliko vam je jasno da pored sebe imate kvalitetnog partnera – nama razloga da čekate i razmišljate – uozbiljite svoj odnos. Bračnim partnerima stoje trzavice, ali i potreba da se « srede » bilo kroz kupovinu nekretnine, bilo kroz prinove. Slobodne Vage imaju pred sobom opuštenu i veselu godinu, ispunjenu ljubavnim dešavanjima. Iako ćete prilika za nove emotivne priče imati tokom cele godine, period za ozbiljna emotivna dešavanja je ipak drugi deo 2020.

ŠKORPIJA

I pored Urana u vašem polju partnerskih odnosa – ovo će biti neuobičajeno skladna i mirna godina za zauzete Škorpije. Uran vam u 2020. daje priliku da na pravi način promenite ono što nije bilo dobro, da se i partner i vi više otvorite jedno prema drugom i rešite mnoga pitanja koja su vas opterećivala. Naglašeno polje komunikacije govori da otvorenim, iskrenim i mirnim razgovorom svaka situacija može biti rešena na najbolji način. Bitno je da se potrudite da što više vremena posvetite voljenoj osobi – iako je sigurno da ćete biti jako poslovno angažovani. U dužim emotivnim vezama ovo je vreme definisanja odnosa – ako ostajete zajedno, spremajte se za neke dosta ozbiljnije stvari i dugoročnije planove od jeseni. Slobodne Škorpije – zabava, provod, nova poznanstva i mnogobrojna dešavanja sa suprotnim polom biće naglašena u ovoj godini. No, prvi njen deo će ipak baciti akcenat na nestabilne i neobavezne odnose, dok je vreme za ozbiljnije stvari i pravu ljubav od avgusta meseca 2020.

.

STRELAC

Ljubav

Ukoliko u odnos sa partnerom uvedete promene za koje ionako znate da su neophodne i ukoliko se više posvetite jedno drugom – male su šanse da ovo neće biti emotivno uspešna godina po vas. No, u svakom slučaju – obratite pažnju na proleće jer će u tom periodu postati jasno da li je odnos sa voljenom osobom pravi ili je vreme da svako od vas krene na svoju stranu. U ovoj ste godini realniji, prizemniji i potrebno je da svoje emotivne relacije sagledate na praktičniji način. Baš iz tog razloga – mnoge će duže ljubavne veze u drugom delu godine ući u fazu ozbiljnih priprema za zajednički život ili za brak. Slobodni Strelčevi –slede vam vrlo interesantni emotivni momenti na proleće – uzbudljiva dešavanja koja će doneti nove ljubavne prilike, ali koja mogu i vratiti neke osobe u vaš život. No, ono pravo svakako vam ide u drugom delu godine – vaše polje ljubavi biće jako naglašeno tokom poslednjih šest meseci 2020. veze započete u ovom periodu imaće brz tok i vrlo lako se mogu završiti brakom krajem godine.

JARAC

Godina ozbiljnosti za Jarčeve. Vreme je da duže emotivne veze naprave korak napred i pređu u ozbiljnije forme. I partner i vi ste sazreli, prošli kroz prepreke i ojačali vaš odnos i sada je trenutak da sve ono što ste ulagali, bude I vraćeno na pravi način. Kroz stabilnost, ulazak u zajednički život, brak – čak i dobijanje prinova koje će Uran ove godine neštedimice deliti. Oni u bračnim zajednicama više će biti okrenuti jedno drugom, ujedno ćete zajednički praviti promene koje će prijati vašem odnosu a istovremeno se čvrsto držati zajedno, sa istim ciljem – da istrajete kao par. Slobodni Jarčevi – ono što vi želite je sada u prvom planu. Da ćete privlačiti poglede i raznorazne ljubavne prilike i neprilike – hoćete. No, umećete da odaberete osobu koja funkcioniše I razmišlja na isti način kao I vi, ima iste poglede na život a prvenstveno na ljubav – osobu koja traži trajne vrednosti I ljubavnu stabilnost. Godina koja vam donosi sreću I koja otvara vrata ljubavnom ispunjenju I pravoj emotivnoj priči.

VODOLIJA

Vodolije prvenstveno moraju da budu u miru i skladu same sa sobom da bi njihove emotivne relacije funkcionisale kvalitetno tokom 2020. godine. Promene dolaze i koliko god vi bili osoba koja je prilagodljiva – biće vam teško da se priviknete na njih. Promene u okviru porodice, u odnosu sa emotivnim ili bračnim partnerom, promene u vašem načinu života – sve je to na tapetu tokom godine u koju ulazimo. Neki će se parovi odlučiti za preseljenje, za kupovinu nekretnine, za početak zajedničkog života I brak, čak I za prinove. Ulazite u jednu mnogo ozbiljniju I zreliju fazu po pitanju ljubavi. Slobodne Vodolije - Venera je u vašem znaku na ulasku u 2020. I ova godina će svakako biti godina ljubavi za vas. Vrlo će interesantan biti period retrogradnosti Venere tokom maja I juna, jer se dešava u vašem polju ljubavi, istovremeno sa ulaskom Saturna u vaš znak. Mnogima će ovaj period doneti onu ljubav koju već dugo očekuju. Naravno, nije ovo vaša jedina ljubavna prilika, ne brinite. Cela 2020. je samo vaša.

RIBE

Ribe u ovoj godini treba u potpunosti da slede svoje srce. Ako vam govori da je osoba pored vas ona prava – onda nema razloga za brigu jer ona će I ostati pored vas. No, ukoliko negde počinjete da shvatate da ono što imate nije ono što vas ispunjava I donosi vam duševni mir – vreme je da polako krenete dalje. Taj odlazak od osoba koje vam se možda samo na papiru nazivaju partnerima – može u početnoj fazi biti uznemirujuć I naporan za vas, ali vrlo brzo ćete shvatiti da ste napravili pravi potez. Ljubavi za vas ima, ali ovog puta – onih pravih. Generalno gledano – Ribe u emotivnim relacijama moraju realno da sagledaju odnose u kojima su I da donesu pravu odluku. Zajedno, još jači ili odvojeni – sami odaberite. Slobodni pripadnici ovog znaka – sam početak godine je vrlo zanimljiv po pitanjima ljubavi, a nakon toga – period od sredine leta pa do kraja godine. Možda ti novi počeci neće biti toliko romantični kao što biste vi voleli, ali će definitivno doneti ono što vam je potrebno – stabilne ljubavne odnose.

Autor horoskopa: Olga Savić

https://www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com/