Astro

Veliki ljubavni horoskop za 2020: Ribe slušaju šta im srce kaže, Vage odlučuju šta žele, Blizanci podižu vezu na viši nivo...

Kakva je vaša ljubavna priča u nastupajućoj 2020. godini. Koga će pogoditi Amorova strela, ko će zaratiti u ljubavi, a kome će se stabilizovati veza?

19.12.2019. - 20:00h
Zajedno
Zajednofoto: Depostiphotos/g_studio

Par reči o godini u koju ulazimo. Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020. govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da Univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Par reči o godini u koju ulazimo. Saturn, Jupiter i Južni Mesečev čvor u znaku Jarca koji obeležavaju 2020. govore nam da smo u periodu velikih karmičkih pročišćenja kroz koja ćemo prolaziti na ličnom i globalnom planu. Južni Mesečev čvor je zbir, izvor svih sećanja – bukvalno rečeno – sva naša dela činjena u ovom i u prethodnim životima (za one koji u to veruju), veliki bunar naših i predačkih dela i nedela. Jupiter predstavlja prostor, Saturn predstavlja vreme. I kako bismo sve to mogli da zaokružimo, objedinimo? Na primer – stekli su se uslovi za svakoga od nas – pravo vreme i pravo mesto da Univerzum poravna račune, vrati dugove. I one dobre po nas i one koji to baš i nisu.

Deviza ove godine bi mogla biti – kako si radio, tako ti se vraća. Univerzum, Bog, Sudbina – nazovite kako god želite i kako god vam je milo – u 2020. svodi račune. Ono u šta smo uložili sebe, na pravi način – biće uzvraćeno i plaćeno. Ono gde smo škrtarili, hvatali krivinu, ono gde smo svesno grešili - tu ćemo se suočiti sa posledicama. Znate kako kažu – ni po babu, ni po stričevima.

No, neka se Univerzum bakće našim i svojim dugovanjima – da mi vidimo šta ćemo i kako ćemo kroz 2020. Ovako naglašena simbolika znaka Jarca traži od nas realnost, praktičnost, fokusiranost na prave, trajne i vredne ciljeve. Traži stabilnost, upornost i istrajnost. Traži da sebe ograničimo, da nam to ne bi okolnosti uradile.

U ovoj godini nas čeka i retrogradnost Venere i Marsa – planeta koje vladaju žensko – muškim odnosima, ali i planeta koje predstavljaju lepotu, uživanje, blagostanje kao i energiju, akciju i volju. Venera će u znaku Blizanaca započeti retrogradno kretanje 13. maja a završiti 25. juna. U istom periodu će i Saturn biti retrogradan u znaku Vodolije (ove dve planete će imati aspekt trigona) pa je u prolećnim mesecima moguć procvat karmičkih odnosa ali i vraćanja u emotivnu prošlost. Mars je retrogradan od 9. septembra do 14. novembra. Simpatičnom igrom slučaja (aha, slučaj kako da ne) ova planeta će biti u kvadratnom aspektu sa Jupiterom i Saturnom još od jula i ulaska u znak Ovna pa sve do kraja 2020. godine. Gde je kvadrat, tu je i borba pa će drugi deo 2020. biti prilično zahtevan. Želećemo napred (simbolika Marsa u Ovnu), ali će nas situacije, okolnosti, ljudi, zakoni ljudski i Božiji – vraćati unazad da ponovimo lekciju i naučimo da sve može samo onda kada mu je vreme, a ne onda kada mi to želimo.

Merkur će tri puta biti retrogradan. U periodu februar – mart u znaku Riba, u periodu jun – jul u znaku Raka i u periodu oktobar – novembar u znaku Škorpije. Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i Neptun imaće svoje redovne godišnje retrogradne cikluse. Očekuju nas pomračenja – Meseca u januaru, junu, julu i novembru. Sunca u junu i decembru.

I sve u svemu – tu smo gde smo. Pred nama je jedna dosta zahtevna godina koja će testirati naše snage, volju i mogućnosti, ali će nas istovremeno – nagraditi baš u onim momentima kada to ne očekujemo. Imaćemo priliku da mnogo toga što smo pogrešno radili – ispravimo i nadam se – naučimo da više cenimo prave vrednosti u životu. Da cenimo sebe, ali i one koji su oko nas. Da onome što je trajno damo primat i prvenstvo.

Želim vam svaku sreću i dobro u nastupajućoj godini.

OVAN

Sve do maja meseca partnerski i bračni odnosi bi trebali da funkcionišu dosta dobro. Postoje predispozicije za sitnije probleme tokom februara i marta, ali oni će najpre biti iz nerazumevanja i nešto lošije komunikacije i ne bi trebali da utiču na stabilnost odnosa sa partnerom. Od maja već ulazite u „neudobnu“ ljubavnu zonu – postoji mogućnost da vas voljena osoba optuži za nemar, nepažnju ili neverstvo, a itekako je moguće da neke od ovih optužbi budu tačne. Juli, avgust i septembar mogu prekinuti veze, pa čak i brakove koji su već „na kraju balade“. Oni odnosi koji prevaziđu letnji period, imaju dosta stabilan put do kraja godine. Slobodni Ovnovi – prolećni i jesenji meseci su najpovoljniji za ulazak u trajniju ljubavnu priču. Tokom maja i juna obratite pažnju – sve na ljubavnom planu se dešava pod sudbinskom simbolikom. Mogu vam se pojaviti osobe iz prošlosti, ali isto tako – možete otpočeti emotivne priče na čudan i neuobičajen način, preko okoline, prijatelja, društvenih mreža.

BIK

Oni koji su u emotivnim i bračnim vezama tokom nastupajuće godine klackaće između potrebe za dubljom povezanošću sa partnerom i potrebom za više lične slobode. Uran u vašem znaku će vam u emotivnim odnosima čas biti saveznik, čas neprijatelj. Iskoristite pozitivni deo njegove prirode tako što ćete više sa voljenom osobom uživati u promenama, dešavanjima, zajedničkim putovanjima, novim i boljim načinima da ulepšate vaš odnos. Smanjujte tenziju, i ne dolivajte ulje na vatru u napetim momentima. Kod slobodnih Bikova ljubavni noviteti u ovoj godini najviše idu kroz poslovni segment i preko društvenih mreža. Mart može biti jedan od „vrelih“ meseci za vas, a jaka dešavanja vas očekuju i u periodu april – jun 2020. godine. Moguće je da u ovim mesecima obnovite komunikaciju sa bivšim emotivnim partnerom, ali se ona može završiti isto tako brzo i neočekivano, kao što je i započela. Još jedan dobar period za nove emotivne početke jeste tokom oktobra i na samom kraju godine.

BLIZANCI

Oni Blizanci čije su emotivne relacije prošle kroz iskušenja 2019.  godine imaju šansu da već u prvom kvartalu 2020. dodatno stabilizuju svoju ljubavnu priču, a ukoliko su u dužoj emotivnoj vezi – čak i da krenu u razmišljanja o zajedničkom životu i braku. One veze koje su debelo „okrnjene“ u prethodnoj godini, sada mogu da biraju – ili će se razići ili uneti velike promene u svoj odnos, one koje mogu da „spasu“ emotivnu relaciju koju imaju. Osetljivi periodi su tokom februara, marta, juna i jula 2020.  godine. Slobodni pripadnici ovog znaka – tokom prolećnog perioda moguće je obnoviti stare emotivne priče, ali će one svakako doći na test trajnosti i stabilnosti već tokom leta. U svakom slučaju – proleće i leto, kao i novembar mesec jesu vaši periodi za pojačana ljubavna dešavanja tokom ove godine. Ono što će biti zajedničko svim novim počecima (ali i obnovi starih priča) jeste neuobičajeno snažna strast koju će biti maltene pa nemoguće kontrolisati, kao i neobične okolnosti pod kojima veza počinje...

RAK

Ljubav

Godina testiranja vaših emotivnih i bračnih odnosa. Ono što je dobro, proći će dalje i položiće ispit. Neki odnosi se mogu jako uzdignuti, pretvoriti u javne, u zajednički život, u brak. Ono što ne valja, otići će u zaborav. Jedina preporuka za vas jeste – budite realni, objektivni, svesni i partnerovih i svojih mana i nedostataka, ali i vrlina i kvaliteta koji sigurno postoje u vašem odnosu. Napeti momenti i testiranje odnosa će biti najizraženije u periodu pomračenja Meseca, vašeg vladara – tokom januara, juna, jula i novembra s tim što moram da primetim da je jul najizraženiji i najizazovniji mesec. Slobodni Rakovi – za vas ovo jeste značajna godina jer imate više nego dobre predispozicije da upoznate, ako ne baš svoju srodnu dušu, a ono – osobu sa kojom možete graditi trajni, stabilni odnos. Bilo da je u pitanju poslovni segment, izlasci i društvenost, prijatelji – najjači periodi za pronalaženje ljubavi jesu januar, mart, april, letnji meseci, novembar i decembar nastupajuće 2020. godine.