Astro

Nedeljna astro prognoza: Strelčevi "raspojasani", Rakovi da se čuvaju prehlade, slobodni Lavovi pred novim poznanstvom!

Ako je sudeći prema onome što su zvezde "spremile" za period od 16-22. decembra, biće ovo jedna "luda" nedelja puna dešavanja!

15.12.2019. - 12:00h | Autor: Olga Savić
foto: Depositphotos/gpointstudio

VAN

Hrana

Uživajte u slavskim danima, ukusnim zalogajima i dobrom apetitu. Probavni sistem hoće biti pomalo opterećen, ali šta da se radi – praznična trpeza se mora ispoštovati. Dozvolite sebi i poneku čašicu alkohola, ali nemojte preterivati.

Ljubav

Ako je pun Mesec u Blizancima napravio pometnju sa voljenom osobom – sada je vreme da tu tenziju spuštamo i vraćamo se u normalu. Rečeno je što je rečeno, urađeno što je urađeno – oboje ste rashladili glave do sada i trenutak je da sednete i porazgovarate. Generalno gledano – korektna nedelja u vašim emotivnim relacijama. Slobodni Ovnovi – Venera prelaskom u znak Vodolije u drugom delu sedmice samo dodatno podstiče mnogobrojne aktivnosti sa suprotnim polom koje su sada naglašene. Vreme je za opuštene trenutke, za provod i uživanje. Nova ljubavna interesovanja se dešavaju ubrzanim tempom.

Posao

Ne planirajte baš mnogo unapred, jer je malo verovatno da ćete te planove moći da ostvarite. Čak i ako uspete, to mora ići uz zavrzlame i konfuziju. Ok, stoji da vama prija da budete aktivni i maksimalno angažovani – ali ne smete biti brzopleti. Biće predloga i pokušaja dogovora koji su samo prazne priče i obećanja, pa ni na šta ne računajte dok ne dobijete zvaničan ugovor sa potpisom. Nove stvari i dogovore je sada teško izdefinisati, držite se više „poznatog tla“ i rešavajte obaveze i dogovore koji su u toku.

Novac

Opušteniji ste sa novcem. Pripazite na troškove u drugom delu sedmice.

Zdravlje

Zdravstveni segment je uglavnom stabilan.

BIK

Hrana

Bikovi se ozbiljno pripremaju za slavske dane, bilo da su domaćini ili gosti. Iako jeste vreme za opuštanje, bilo bi dobro da ne preterujete sa namirnicama za koje znate da vam teško „padaju“ na stomak. Izbegavajte alkohol.

Ljubav

Venera, vaša vladarka prelazi u drugom delu ove sedmice u znak Vodolije, pa će se i vaša energija promeniti. Možda ćete u prvom delu ovog perioda biti mirni, ali pomalo uspavani – već kasniji dani donose potrebu za aktivnošću, više dešavanja sa emotivnim partnerom – ali i dašak tenzije. Iskoristite drugi deo nedelje da pokrenete promene u vašem odnosu – naravno, one pozitivne i lepe. Stres neka ode u drugi plan, neka poslovna nervoza ne utiče na odnos sa osobom koju volite. Slobodni Bikovi – slede vam ljubavna iznenađenja u danima vikenda. Interesantna i neočekivana dešavanja.

Posao

Najviše će vam u ovoj nedelji smetati što ćete gubiti mnogo vremena na potpuno nepotrebne stvari. Na papirološke začkoljice i zavrzlame, na nesporazume sa saradnicima i klijentima. Ukoliko radite sa vrednosnim papirima, novcem ili bitnom dokumentacijom – vodite računa, moguće su greške i propusti. No, ovo će sve biti sitne distrakcije koje neće umanjiti povoljnost ovog poslovnog perioda. U suštini, pred vama je dobra nedelja u kojoj će se otvoriti nove prilike za vas. Velika podrška od strane autoriteta.

Novac

Na žalost, troškovi će vam prilično opustošiti novčanik. No, biće i priliva pa će se ovo nekako izjednačiti.

Zdravlje

Stariji Bikovi neka obrate pažnju na pritisak. Mlađi – problemi sa grlom.

BLIZANCI

Hrana

Blizancima je ovo lepa nedelja za opuštenost u odličnom društvu, uz dobar zalogaj i naravno – uz malo (ili malo više) pića da zagreje dušu i stomak. Koliko god sve ovo bilo fino, ipak je vaš stomak nešto osetljiviji ovih dana i gledajte da ga ne opteretite mnogo.

Ljubav

Jako je bitno da vaš partner i vi imate kvalitetnu komunikaciju u ovoj sedmici. Bolje je reći pa čak i posvađati se nego prećutati. Nikakve tajne, skrivanja niti laži – čak ni one „bele“ nisu dobrodošle u ovim danima. U odnosima u kojima je napetost krenula još tokom protekle nedelje i punog Meseca u vašem znaku – može biti smirenja, ali mora biti obostranog truda da bi se do toga došlo. Slobodni Blizanci – Venera koja vlada vašim poljem ljubavi ušetala je u znak koji vam je srodan – Vodoliju – donoseći vam dobru energiju, želju za zabavom ali i mnogobrojne lepe i zanimljive ljubavne prilike.

Posao

Imaćete osećaj da samo vrtite šuplje priče i tapkate u mestu. Vaš trud i energija su ogromni, ali su rezultati upitni – bar vi ih trenutno ne vidite. Mali je problem i u tome što će vas zaokupiti neke situacije koje vam, realno gledano – nisu uopšte važne, ali će nadređeni zahtevati da se njima bavite. To će vam oduzimati dragoceno vreme za ono što vam je zaista bitno. I onda ulazimo u začarani krug žurbe i kašnjenja, slabije koncentracije i samim tim – mogućnosti da ispravljate svoje i tuđe greške.

Novac

Ove nedelje ste u „široko“ fazonu. Nema veze što će vam to isprazniti novčanik.

Zdravlje

Problemi sa grlom, ušima, plućima. Manje infekcije i prehlade. Stariji – tegobe sa žučnom kesom.

RAK

Hrana

Više ćete biti okrenuti uživanju, hedonizmu, ispunjavanju svojih i tuđih želja po pitanju hrane. Još ako ste domaćin u ovoj nedelji i očekujete goste – ma to će biti prepun sto svakojakih đakonija. Naravno, i za vas važi – ne preterujte, ni u spremanju....ali ni u klopanju....

Ljubav

Obaveze vas ovih dana razvlače na sto strana, pa će biti malo vremena za voljenu osobu. Možda je to jednim delom i bolje, jer ćete u drugom delu sedmice biti i napeti i nervozni i živčani i sve će vam smetati. Kad je već takva situacija, ovaj višak energije koji postoji izbacite kroz posao i kroz aktivnosti u kući, a za voljenu osobu sačuvajte one lepe i prijatne, opuštajuće momente. Slobodni Rakovi su i dalje u dobroj ljubavnoj fazi. Imate izvrsne mogućnosti za nove emotivne početke ali su isto tako aktuelni i veći kontakti sa prijateljima, jača društvenost i više izlazaka. Opustite se i uživajte, a ljubav će doći.

Posao

Nedelja pred vama je svakako dobra, ali hteli – ne hteli u njoj ćete se naraditi za sve pare. Brzina dešavanja vam sa jedne strane prija, ali sa druge – nemate dovoljno vremena da se svakoj stavki posvetite onako dubinski, kao što vi najviše volite – i itekako postoje mogućnosti da napravite propuste ili greške. Odnos sa saradnicima i kolegama i dalje funkcioniše pomalo konfuzno – kao da se ne zna ko pije, a ko plaća. Imate više nego dovoljno strpljenja da rešavate poslovne teme i dileme.

Novac

Svidelo vam se to ili ne – ove nedelje vas očekuju troškovi.

Zdravlje

Mogućnosti za prehladu ili virozu.