Nova nedelja do detalja: Bikovi ne znaju ni šta hoće ni šta neće; Ovnovi skloni drami; Device bliske sa partnerom samo “u prolazu"

Kakva će biti vaša nova sedmica u koju će prste umešati pun Mesec, saznajte.

Znaš li ti šta hoćeš, foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
Znaš li ti šta hoćeš, foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
.

OVAN

Hrana

Pun Mesec u znaku Bika i vašem polju hrane uticaće na vaše navike i učiniti da češće nego inače poželite da baš, baš uživate u slatkim i slanim zalogajima. Čak ni pojačani apetiti nisu problem ukoliko ih usmerite pravilno, na zdrave namirnice i izbalansiranu ishranu. Izbegavajte preobilne obroke i naročito – slatkiše.

Ljubav

Nedelja dušu dala da neke skrivene stvari isplivaju na videlo i da naprave manju ili veću pometnju u vašim partnerstvima. Pun Mesec je uvek crveni alarm jer donosi ustalasana osećanja, a pogotovo ovaj koji je u Biku i egzaltiran, pa ona mogu biti dramatičnija nego inače. Ipak, postoji prostor za sređivanje i simrivanje situacije i razrešavanje konfuzija koje su može biti i donele napetost. Samo polako i lagano! Slobodni Ovnovi – ima tu bivših koji nešto hoće od vas (šta hoće, to vi vidite i rešavajte kako znate i umete), ali ima i novih simpatija koje su onako, baš fino krenule.

Posao

Pošto ste jedno šest puta udarili glavom o zid po nekim pitanjima (a finansije su jedno od najbolnijih), nadam se da ste shvatili da takvom taktikom ne postižete ništa. Dakle, vreme je da se malo presaberete i da ili pokušate na drugačiji način, ili da budete spremni da jednostavno morate SAČEKATI. Znam da malo toga ide po vašim željama i planovima, ali na silu ne možete uraditi ništa. Pogotovo što u ovom periodu i niste baš toliko jaki kao što mislite. Ne dramite, ne jurcajte – već sačekajte svoj trenutak. Onaj pravi!

Novac

Pare kasne, para nema. Kad ih ima – odu brzinom svetlosti. Jednostavno, tako je kako je.

Zdravlje

Ne jedite na nervnoj bazi. Takođe, moguće su jače prehlade.

BIK

Hrana

Šta ćete od priloga? Sve! E pa ne samo da ćete vi „sve“ od priloga, nego kad sednete da ručate, sve ćete „po redu“ i nijedno jelo nećete preskočiti. U prevodu – ova nedelja, naročito njena prva polovina bude one najlepše i najdublje hedonističke apetite kod vas. Ma, uživajte!

Ljubav

Pred vama je čudna sedmica u kojoj vi ne znate šta hoćete. Da se razumemo, ne znate ni šta nećete – u prevodu, kada su vaša partnerstva u pitanju – vi trenutno ne znate ništa. Jedino vam je jasno da vam nešto ne štima kako biste vi voleli. Zato se malo svađate i kao povlačite dramatične poteze čija je poenta jedino u tome da vidite da se partner bori za vas. Punomesečasti moji – može sve to mnogo jednostavnije i mirnije! Slobodni Bikovi – ne verujete sebi, ne verujete osobi prema kojoj imate simpatije ali nešto vas i dalje jako privlači ka njoj. Neću više da vam pričam o prošlosti, ionako vam je u glavi...

Posao

Na poslu u ovoj nedelji uglavnom sve krene navrat-nanos, ali se posle početne drame i tenzije – završi baš kako treba. I tako će funkcionisati i kada su u pitanju dogovori, klijenti, saradnici, papirologija, pa čak i problemi sa tehnikom. Vi se u poslovnom segmentu trenutno snalazite odlično, oni preko puta vas uglavnom brljaju i kasne. Kukate kako biste voleli da mirno funkcionišete, a u stvari – negde vam, bar trenutno, ova žurba i prija jer čini da možete da pokažete sve svoje sposobnosti u punom sjaju!

Novac

Dobri ste vi po ovom pitanju, korektna situacija.

Zdravlje

Manji problemi sa probavom, sredinom sedmice moguća lakša prehlada.

BLIZANCI

Hrana

Vašem organizmu u ovoj nedelji neće prijati pojačan unos mlečnih proizvoda. Ukoliko baš ne možete bez istih, onda birajte jogurt i kiselo mleko a punomasne proizvode, naročito stare sireve – preskočite. Odgovara vam povrće u bilo kojoj varijanti – sveže, kuvano, grilovano, u čorbama ili kao potaž.

Ljubav

Šarena sedmica je pred vama. Čas volite partnera najviše na svetu, čas mu ništa ne verujete. U jednom momentu ga podržavate maksimalno, u drugom ni dva posto ne obraćate pažnju na njega. Nešto što je tajno ili čudno ili mutno ili neobično – može u ovoj sedmici isplivati – od kvaliteta i stabilnosti vašeg odnosa zavisiće da li će ovo unaprediti ili unazaditi vašu vezu. Slobodni Blizanci – neko vas čeka da se smislite i rešite konačno šta hoćete. Vi u stvari hoćete, nije to problem – samo imate neku frku u sebi, možda strah da ne ponovite greške iz prošlosti. Iskustvo je ok, ali svaka ljubav je priča za sebe, znate?

Posao

Iako će vam se činiti da ne napredujete, već idete unazad po mnogim pitanjima, vi ste na dobrom putu! Sve ono što se prolongira ili što vam se onemogući u poslednjem momentu – prihvatite da postoji razlog zašto to mora biti baš tako. Neke stvari i situacije sada ne možete videti jasno, ali će se sve vrlo brzo pokazati! Vaše je da pokažete posvećenost, da budete maksimalno odgovorni, da ne brljekate i ne otaljavate svoje obaveze, da polako gurate ono što želite – i biće sve to kako treba, uskoro.

Novac

Uspećete da naplatite neko zaostalo potraživanje ili će vam biti vraćen dug.

Zdravlje

Imunitet je slabiji nego inače. Čuvajte sebe, da se ne biste posle lečili....

RAK

Hrana

Na prvom mestu za vas je povrće, bilo kao prilog ili kao salata dok od voća možete uzimati više pomorandži, limuna, jabuka. Umanjite unos soli, i začinite jelo svežim ili sušenim začinskim biljem. Umereno jedite meso i mesne prerađevine, a kod slatkiša naučite da povučete ručnu kočnicu.

Ljubav

Prošlost boji sve emotivne relacije tokom ovog perioda. Vraćaju vam se slike, situacije, analizirate neka davna dešavanja – a sve to što radite i što saznajete (a budite svesni da ste negde u pravu, a negde ste u potpunosti omašili) čas čini da se emocije prema partneru dižu na kvadrat, a čas ostajete zaleđeni, zatečeni, besni. I tako se malo mentalno borite sami sa sobom, ali gurate dalje. Partner sve to ćutke posmatra i pušta vas da bijete svoje bitke, sami. Slobodni Rakovi – strahovi od ponovljenih loših iskustava vas sada koče da biste nekome poverovali i prepustili se. Neka vreme radi za vas.

Posao

Sijaset nekih zbunjujućih situacija, onih u kojima morate da „kopate“ da biste došli do rešenja – slede vam tokom ove sedmice. Ali, vi ćete kopati i iskopati. U prevodu – šta god da na dnevni red dođe a da se čini kao nemoguće za rešiti, vi ćete obaviti. Čak i neke nove ponude mogu doći do vas – lomićete se da li da prihvatite – malo zbog toga što niste sigurni u sebe i svoje sposobnosti (stvarno ne znam zašto), malo zbog toga što vas tolika odgovornost plaši. Razmislite o ovome, ne morate žuriti....

Novac

Prilivi su skroz ok, ali vas u ovoj nedelji čekaju povećani troškovi.

Zdravlje

Malo ste mi „mutni“ ove nedelje. Vodite računa da se ne prehladite.

.

LAV

Hrana

Pomalo ste energetski iscrpljeni i potrebno vam je „dizanje“ – najbolje kroz pojačan unos povrća, mesa, ribe i voća. Pun Mesec neće u većoj meri uticati na vaš apetit, osim što će vam u prvoj polovini nedelje doneti jaču potrebu za slatkišima.

Ljubav

Onako, nije sjajno ali nije ni loše baš koliko vi to umete da predstavite i sebi i drugima. Da, muči vas mnogo stvari što se odnosa sa partnerom tiče i ne možete baš reći da ste po pitanjima ljubavi ekstatični, ali gurate korak po korak. Postoji u ovoj nedelji prostor da se zaista sedne i onako, ljudski razgovara. Da se mnoge nedoumice razveju i napravi konkretan plan za dalje. Nemojte propustiti ovu priliku. Slobodni Lavovi – neko vam tako slatko i šarmantno i fino i ljupko priča da se vi prosto topite. Ipak, niste baš sigurni da možete verovati ovoj osobi, pa će jedna doza opreza itekako postojati kod vas.

Posao

Valjda vas je iskustvo do sada naučilo da ponekad druge osobe jesu u pravu i da možda imaju dobar putokaz za vas. Saslušajte šta drugi imaju da vam kažu i razmislite o njihovim rečima. Prihvatite tuđu pomoć i podršku jer sada jeste pozitivna po vas, koliko god vi želeli da sami svojim snagama gurate dalje. Neki pomaci jesu počeli, uhvatili ste dobar pravac i sada samo nastavite tim putem. Važne informacije koje čekate sada dolaze i pomažu vam da razrešite naka pitanja koja su vas mučila.

Novac

Naplata starih potraživanja.

Zdravlje

Vreme je da se više pokrenete. Sitnije tegobe, koje relativno brzo rešavate.

DEVICA

Hrana

Povrće možete konzumirati na svaki način – bilo da je kuvano, grilovano, bareno ili kao salatu. Prijaće vam tikvice, pečurke, kupus, karfiol, brokoli dok biste mahunarke trebali da izbegavate. Od voća vam odgovaraju pomorandže, mandarine, jabuke, grejpfrtut.

Ljubav

Partner i vi ste tu, a niste. Nekako to sve funkcioniše, ali nema bliskosti, prisnosti, nema dovoljno vremena ni onih pravih vaših, lepih momenata. Sve se nekako svede na par trenutaka, par reči, kao da samo „u prolazu“ volite jedno drugo. Zaista je potrebno da se više približite jedno drugom i ponovo ostvarite onu vašu konekciju. Pokušajte, pa korak po korak.....Slobodne Device – ako ćete da se mirite sa nekim, sada to možete. Ako ćete da obnavljate komunikaciju – sada to možete. Ako ćete da konkretizujete nešto što već izvesno vreme traje, ali samo kroz povremene kontakte – sada to možete.

Posao

Rešavanje svega što ste vi sebi dali u zadatak nije ni malo lako, pogotovo što osećate da vam vreme izmiče iz ruku. Mnogo toga je nedorečeno, nezavršeno, mnogo toga „visi u vazduhu“ i čini vam se povremeno kao da nikada nećete uspeti da sve privedete kraju. Hoćete, ne brinite – pa makar i u poslednjem trenutku. Ove sedmice dobijate neočekivanu pomoć, neko će vam bukvalno „osvetliti put“ i otvoriti vrata koja su do sada bila čvrsto zatvorena. Iako vam se čini da idete unazad, idete napred.

Novac

Novac dolazi stihijski i teško vam je da vodite računa o svim troškovima.

Zdravlje

Prehlada, infekcija očiju ili problemi sa vidom.

VAGA

Hrana

Odgovara vam ishrana na biljnoj bazi a meso i ribu možete uzimati povremeno. Mesne prerađevine izbegavajte u potpunosti, kao i hranu koja u sebi sadrži prevelike količine začina. Jaja, mladi sir i jogurt će vam prijati. Uzimajte što više salata od svežeg ili ukiseljenog povrća.

Ljubav

Na prvi pogled, odnos sa voljenom osobom je dobar. Na drugi – ništa tu vama nije jasno ni šta hoćete ni šta nećete. Čudno se osećate, čas znate čas ne znate šta želite. Možda vas je malo „pomerila“ i neka komunikacija sa strane, neka osoba koja je od skoro počela da vam šalje vrlo jasne signale da je zainteresovana za vas. A šta će vam to? Samo sebi komplikujete život. Slobodne Vage – neko pokušava da vam se približi i šarmira vas, obećava vam kule i gradove i ljubav do kraja života pride. Vi toj osobi ne verujete ništa, ali vam prija da vam pričaju. Samo neka se trude, vi sačekajte malo sa odlukama.

Posao

U ovoj nedelji igrate igre, malo manipulišete, malo se pravite diplomata, malo pritiskate kada za to ima potrebe. Vrlo dobro znate šta želite, samo još da navedete druge da igraju onako kako vi svirate i Bog da vas vidi! Stare puteve i ljude analizirate – koga treba zadržati a koga odbaciti, nove puteve probijate (jes da to trenutno ide malo kilavo i sporo, ali šta ću vam – takav vam je horoskop). U prevodu, borite se kako znate i umete na dnevnoj bazi i sve to polako počinje da pokazuje svoje rezultate!

Novac

Da vas muče finansije, muče vas. Da će biti bolje uskoro, biće. Do tada se snalazite.

Zdravlje

Klackate u ovoj nedelji, kao da razmišljate – da li da se prehladim ili ipak ne?

ŠKORPIJA

Hrana

U ovom periodu vam je potrebno mnogo voća i povrća, ribe i kvalitetnog mesa, kao I jaja, jogurta I sireva da biste održali stabilnost imuniteta. Od voća su za vas trenutno najvažniji limun, grejpfrut, pomorandže, mandarine, jabuke, nar.

Ljubav

Kopate ovih dana sve u šesnaest. Malo kopate po svojim mislima, prebirate, sabirate i oduzimate, malo kopate po tome šta partner radi i kako se ponaša. To vaše kopanje po sopstvenom mozgu (ako baš volite, a vi hajdete) uglavnom vam neće doneti ništa spektakularno. Bićete na istom mestu odakle ste i krenuli. Ništa vam neće biti jasnije, samo ćete sebe zabaviti. U suštini, odnos sa partnerom je dobar a vi kopajte do mile volje. Slobodne Škorpije – neki iz prošlosti se vraćaju, nešto bi hteli a vi ih dočekujete hladnom učtivošću. Ima tu i nekih novih muvanja, ali sve to nešto krene, pa stane....

Posao

U ovoj sedmici stavljate tačku na neke situacije, na neke ljude. Možda ste to trebali i ranije da učinite, ali šta sad. Uvek je pravo vreme. I nastavljate dalje, rasterećeni i puni optimizma. Kad zatvarate vrata, nemojte nogom – već fino, učtivo, sa smeškom i maksimalno korektno sa vaše strane. Ne brinite, otpada samo ono što je trulo, da vas oslobodi i olakša vam korak za dalje. Ono što je dobro, samo će se još više učvrstiti i utemeljiti. Moćan je period pred vama, ne brinite već idite lakog koraka! Stižu dobre vesti!

Novac

Finansijska situacija svrbi, bode, umara. Uskoro će se pojaviti pravi lek. Rešavate sve.

Zdravlje

Nešto više povedite računa o grlu. Jačajte imunitet.

.

STRELAC

Hrana

Sklonost ka preterivanju je sada posebno izražena kod vas. Teško ćete uspeti da je obuzdavate i večito će vam „oči biti gladne“. Pokušajte da glad između obroka zavarate svežim voćem, komadom pečene bundeve ili salatom, umesto da „trzate“ na grickalice i brzu hranu.

Ljubav

Imate dva puta pred sobom. Ili ćete maksimalno uložiti svoje snage u popravljanje odnosa sa voljenom osobom, učiniti neke ustupke, pokazati volju, pružiti ljubav.....Ili ćete pak dati prednost sebi i onome što vi želite i hoćete, pa čak i ako je to komunikacija, čak i tajna priča sa nekim drugim. Nemate još mnogo vremena da odaberete na koju ćete stranu. Da li ćete biti JA ili ćete biti MI – sada samo od vas zavisi. Slobodni Strelčevi – ušećerili ste se, iz vas prosto izbija harizma i lepota i neka fina pozitivna energija. Mnogi bi vas hteli osvojiti. Ne dajte se lako, jer oko vas je mnogo pogrešnih i lažnih ljudi.

Posao

U jednom trenutku se osećate fenomenalno, puni ste energije i elana i u onom fazonu „čuvaj se svete jer dolazim da te osvojim!“....No, u drugom mi nešto kljoknete, pogubite se, počnete da strahujete, da se preispitujete i brinete. Hej, potpuno je to bez osnova. Idete vi dobro, samo je problem u tome što hoćete sve odjednom, a to braćo i sestre ne može nikako. Morate da rešavate stvari jednu po jednu, da polako otvarate sebi vrata i gradite puteve za dalje. Biće to odlično, imajte vere u sebe!

Novac

Novac vam dolazi, ali toliko brzo klizi iz ruku da ne možete nikako da se stabilizujete.

Zdravlje

Problemi sa probavom, problemi sa grlom, problemi sa hormonima. Sve je to prolazno.

JARAC

Hrana

Za vas u ovoj nedelji ne postoje neke posebne preporuke što se ishrane tiče. Jedino u prvoj polovini nedelje nemojte preterati sa nekim namirnicama. Takođe, mogli biste da pojačate unos gvožđa kroz ishranu i to konzumiranjem jaja, spanaća ili džigerice.

Ljubav

Sada samo otvorenost i iskrenost daju prave rezultate u vašim partnerstvima. Ima tu mnogo toga što je zatrpano, o čemu se ne govori ili što je tajno. Treba pričati, ali na pravi način. Ne kroz prebacivanje, ne kroz sumnjičavost i međusobne optužbe. U ovoj nedelji se mogu mnoge situacije rešiti. Ne sklanjajte se i ne bežite, ne povlačite se u tišinu. Pričajte, u onim pravim rečima je lek. Slobodni Jarčevi – vraća vam se neko u život, komunikacija se obnavlja. Da li je to dobro ili baš i ne – pokazaće vreme.

Posao

Sve ono što ste već pokrenuli ili što ste u prehodnom periodu planirali – sada možete razrađivati na pravi način i krenuće kako treba. Problem je u tome što ste vi nesigurni, što sami sebi ne verujete i što vas često sopstvene misli i strahovi pokolebaju. Nemojte da dozvolite da se to dešava. Jači ste nego što mislite. Ukoliko imate neke tajne adute, nemojte ih deliti kroz priču sa drugima jer postoji mogućnost da vam neko ukrade ideju. Neki poslovni kontakti se obnavljaju i doneće vam dobre prilike.

Novac

Finansije zapnu, pa krenu. I tako iz dana u dan.

Zdravlje

Super ste, ništa vam ne fali. Ako i ima nekih tegobica – one su prolazne i lako rešive.

VODOLIJA

Hrana

Što se više Venera približava Jupiteru, to je vama sve teže da održite neki zdrav i izbalansiran način ishrane. Imaćete momente kada vodite računa o svakoj kaloriji, ali i one druge – u kojima bukvalno „čistite“ pred sobom sve ono što je jestivo....

Ljubav

Povremeno ćete malo da dramite i da se inatite, ali to je vaša priroda pa ako partner to do sada nije provalio i prihvatio – šta da mu radimo, nek se snađe kako zna i ume. Kad zanemarimo ta vaša povremena talasanja, vas dvoje ste super. Šta više, u ovoj nedelji ćete imati priliku da pokrenete neka pitanja koja već izvesno vreme čekaju da budu rešena. I to će ispasti baš kako treba. Slobodne Vodolije – malo ste aktivni na društvenim mrežama i sa prijateljima, malo vas spopadaju bivši koji su eto, baš sad rešili da vas podsete na sebe (džabe podsećaju, odavno su precrtana stavka kod vas).

Posao

Konačno ste rešili da sebe stavite na prvo mesto i nije ni čudo što će biti reakcija na to. I onih pozitivnih, ali i onih negativnih. Pozitivnim reakcijama i ljudima kažite hvala, a onim drugima kažite doviđenja. Budite korektni, ali ne dajte na sebe. Poslovno će vam se otvoriti nešto o čemu već dugo razmišljate, priželjkujete. I to će biti skroz dobro. Priče koje ste trebali da obavite ranije, obavićete sada. Ako u nekim obavezama kasnite, ubedićete sagovornika da vi uvek stižete baš u pravom trenutku. Odlična nedelja.

Novac

Biće para, samo ste vi nestrpljivi. A i volite te iste pare da rasipate na sve strane.

Zdravlje

Grlo vam je osetljivo, naročito u prvoj polovini nedelje.

RIBE

Hrana

I kod vas želja za uživanjima svake vrste, pa i kada je hrana u pitanju – postaje sve jača, pa je samim tim sve teže odupreti se nekim (naročito slatkim!) iskušenjima. Probajte da svoje potrebe za slatkim zavarate napicima i čajevima sa medom ili ceđenim sokovima.

Ljubav

Ako budete tražili objašnjenja, samo ćete mučiti sebe. Bilo da objašnjenja tražite u analizi odnosa, bilo kroz razgovor sa voljenom osobom. Šta god da vam ona kaže, neće vam biti dovoljno da budete mirni. Nemojte ići tim putem, samo osećajte – kroz emociju, kroz strast, kroz zanos. Taj put vas vodi ka vašem mentalnom i ljubavnom miru. Sve je dobro, samo vi to ne vidite i strahujete bez razloga. Slobodne Ribe – neka komunikacija je pokrenuta, ali vi još uvek ne znate ni šta je to ni u kom pravcu ide. Samo osećate da vam je lepo i da vam prija. Pustite neka vreme da svoj sud. I još nešto – eto prošlosti kod vas, opet.

Posao

Ponekad vam nije jasno šta drugi ljudi hoće od vas. Stalno vas cimaju, traže pomoć ili savet, podršku – a kada im izađete u susret, onda se prave da vas ne poznaju. Nemojte da dozvolite da vas ovo dotiče, vi budite korektni i ispravni a drugi neka rade po svom nahođenju. Za vas je ovo super period, sa mnogobrojnim šansama, sa mogućom realizacijom jako lepih poslovnih ideja, vreme kada ste vi u fokusu i koje morate iskoristiti! Zato se ne opterećujte glupostima, radite najbolje što znate i umete!

Novac

Hoće vas novci. Dolaze, čekajte ih.

Zdravlje

Skroz ste dobro. Sve potencijalne tegobice rešavate u kratkom roku.

Autor horoskopa: Olga Savić

https://www.facebook.com/olgasavicastrolog/

http://venerasapapilotnom.com/