Astro

Astro prognoza za NOVEMBAR Retrogradni Merkur u Škorpiji, Vodolije prekidaju važan poslovni odnos, a Strelčevi sijaju punim sjajem

Posle presirajućeg oktobra, uplovljavamo u pretposlednji mesec u ovoj godini. Pomalo (ili po malo više) umorni, iscrpljeni – sa nadom gledamo u zvezdano nebo, tražeći odgovore, putokaz ka boljem sutra....Ako je oktobar bio mesec u kojem smo imali utisak da sve stoji, novembar će biti mesec u kojem će se sve kretati. Ići ćemo ka novom, vraćaćemo se ka starom – ma samo da se ide i da se ne stane! 

31.10.2019. - 09:27h
foto: Depositphotos/markin

A početkom meseca, sačekuje nas Sunce, retrogradni Merkur i Venera u znaku Škorpije. U Strelcu su Jupiter i Mesec, u Jarcu Saturn i Pluton, u znaku Riba retrogradni Neptun. Retrogradni Uran se nalazi u znaku Bika, a Mars u znaku Vage....

Odmah, prvog novembra – Venera prelazi u znak Strelca. Mučno je i teško bilo putovanje ove planete kroz Škorpiju – borbe za ljubav, finansijsku stabilnost i životnu radost su nas iscrpele. Sada ova nebeska lepotica hita ka Jupiteru, šireći radost i optimizam. Pa i ako je to preterani optimizam – šta fali! Bolje da sa osmehom idemo kroz dan nego da mračimo, zar ne?

12-og novembra imamo pun Mesec u znaku Bika. Pošto je Mesec u istom znaku sa Uranom, mirnom aspektu sa Saturnom a u opoziciji prema retrogradnom Merkuru (i Suncu, naravno) – svakako je da možemo očekivati nervozu, izbrzanost i ishitrenost, reči koje „beže“ od nas, pogotovo ako smo ih dugo čuvali u sebi...Finansije dolaze u fokus, a isto tako treba voditi računa kome se otvaramo i pričamo o svojim planovima. Ovi dani su dobri za naplatu potraživanja, a takođe – i da počnemo da zarađujemo na konto poslova koje smo u prethodnom periodu pokrenuli. Emotivno – ne budite brzi u odlukama, iako možete biti iznenađeni neprijatno nekim informacijama.

19-og novembra Mars ulazi u svoje sedište, znak Škorpije. S pozitivne strane – dobićemo na odlučnosti i borbenosti, na strasti, izdržljivosti. S negativne – biće pojačana ljubomora, posesivnost, osvetoljubivost, isključivost. Igraćemo na sve ili ništa i neće postojati druga opcija sem pobede.

20-og novembra Merkur kreće direktnim hodom u znaku Škorpije. Njegov retrogradni hod od kraja oktobra pa do sada izneo je prošlost na dnevni red, vratio nas da završimo mnogo toga što je ostalo otvoreno. Imali smo priliku da ispravimo propušteno, a sada nam ostaje da vidimo rezultate svega.

22-og Sunce prelazi u znak Strelca. Jedno kratko vreme u ovom znaku će biti i Jupiter i Venera....Blago Strelčevima – sva svetla reflektora su sada usmerena na njih! Koristite ove dane na najbolji način i ne zaboravite – Jupiter je u vašem znaku još samo malo! Već početkom sledećeg meseca, tačnije – drugog decembra seli se kod komšija, Jarčeva! Vi ste još uvek u fokusu i sa ovim aspektima – sve vam se daje na tacni....vaše je samo da iskoristite prilike koje vam se nude! Ne budite lenji – jer kombinacija Jupitera i Venere ume da uljuljka, olenji, da donese prepuštanje uživanjima....Sa pozitivne strane, ova kombinacija planeta označava pravu, veliku priliku – bilo ljubav, posao ili nešto drugo – grabite je!

26-og Venera prelazi u znak Jarca. Vreme je za trajne ljubavi, za finansijsku stabilnost, za sve ono što vremenom postaje sve intezivnije, snažnije, bolje. Odmah sledećeg dana čeka nas i mlad Mesec u Strelcu. Da dodatno ulepša ovih poslednjih par novembarskih dana.

Ovo je mesec dobrih prilika. Neke će nam se pružiti na dlanu, oko nekih ćemo morati da se pomučimo. No, sve ono u šta uložimo trud – vratiće nam se, i to dvostruko! Budite dobro i neka vam je sa srećom!!!

OVAN

Ljubav

Prethodni mesec je ostavio svoje posledice i voljena osoba i vi ulazite u novembar pomalo ošamućeni i pod jakim unutrašnjim pritiskom. Ne mora da znači da se bilo šta loše dešavalo konkretno u vašem odnosu, ali spoljašnje okolnosti su uticale na vas i sada vam je potrebno osveženje i rasterećenje. Partner će potencirati na promenama i jačim zajedničkim aktivnostima i trebali biste da mu se prilagodite i pustite da vas vodi. Obratite pažnju na drugu dekadu meseca jer u njoj mogu isplivati neke negativne informacije ili tajne izaći na videlo, a tiču se vašeg odnosa. Rešavajte ova pitanja zajedničkim snagama i ne dozvolite da utiču a vašu vezu. Slobodni Ovnovi – iako postoje velike šanse da se emotivna prošlost aktivira, čini mi se da vi više niste u fazonu da se vraćate na staro. Vaše srce je otvoreno ka novim emotivnim prilikama i sigurno je da ćete ih i privući. Zanimljivih situacija može biti već u prvoj polovini meseca, a da li će to postati trajne priče ili će ostati samo na nivou avanture i zabave - videćemo

Posao

Dosta je toga pozitivnog vezano za poslovni segment tokom novembra. Vreme je povoljno za realizaciju planova, za uspeh koji se vezuje za inostranstvo, u suštini – za sve ono što ste pokrenuli u prethodnom periodu a što sada dolazi u svoju završnu fazu i daje dobre rezultate. Za nove poslovne aktivnosti sačekajte sam kraj meseca ili prebacite sve za decembar. Dosta bolnu tačku predstavljaće finansije – ne toliko prilivi, koliko problem sa zatvaranjem dugovanja koje vučete već duže vreme.

Zdravlje

Osetljivi ste tokom novembra, ali sa malim promenama u svakodnevnim navikama – kvalitetnija ishrana, više fizičkih aktivnosti i dovoljno prostora za odmor – nećete imati većih problema.

BIK

Ljubav

Smetaće vam što ćete veći deo meseca « vući » partnera i što će on svoju slabost pokazivati kroz povremene jake nalete ljubomore. Takođe, biće sklon prebacivanju i izvlačenju na dnevni red pitanja koja ste odavno zatvorili (bar vi, druga strana očigledno nije). I pored toga, vaš trud da sve funkcioniše normalno i kako treba biće više nego evidentan. Napeti periodi u kojima može doći do neprijatnih situacija su vam od 10-og do 16-og I od 23-eg do 27-og novembra. U prvom će se sve vrteti oko tajni – bilo vaših, bilo partnerovih ili će problem biti u lošoj komunikaciji I nerazumevanju. U drugom – iznenađenja, no samo je početni momenat loš, vrlo brzo dolazi do razrešenja I čak pozitivnih obrta. Slobodni Bikovi – od prošlosti još uvek ne možete da pobegnete – retro Merkur u vašem polju partnerstava prosto “traži” da se osvrćete, ali donosi I kontakte od strane bivših partnera. Novi ljudi u vaš život ulaze u drugom delu meseca I ovo mogu biti kvalitetne emotivne priče.

Posao

Finansijski je ovo dosta stabilniji mesec, pogotovo njegov drugi deo. Posebno lepo će zaraditi oni Bikovi koji imaju neki vid saradnje sa strancima ili rade za inostrane firme. U novembru ste dosta aktivni i ulažete mnogo snage u posao,što će vam se višestruko isplatiti. Povremeno ćete imati manje tenzije sa saradnicima i kolegama, najpre zbog nerazumevanja i nešto lošije komunikacije. Pred kraj meseca može doći do neočekivanih promena u poslovnom segmentu koje će se pokazati kao jako povoljne po vas.

Zdravlje

Sitnije zdravstvene tegobe. Stariji Bikovi neka urade krvnu sliku i prekontrolišu stanje jetre i žuči. Mogući su manji problemi sa kožom ili žlezdama.

BLIZANCI

Ljubav

Ovo je poslednji mesec u kojem je Jupiter u vašem polju partnerstava, pa ako imate nameru da menjate nešto, ostalo vam je još malo vremena….Period je odličan da donesete kvalitetne odluke, ne one koje su zasnovane na trenutnom osećanju, već na iskustvu, analizi i mudrosti. Neki odnosi sada mogu biti dignuti na viši nivo, naročito tokom drugog dela meseca. One veze koje nisu trenutno na najstabilnijim osnovama tokom druge dekade novembra mogu pretrpeti po koji udarac, posebno ako se on vezuje za tajne, neiskrenost ili druge osobe u vašim životima. Od kvaliteta veze zavisiće u kom pravcu će ovo otići. Oni koji su slobodni – Venera u tranzitu kroz vaše partnersko polje govori o tome da postoje osobe koje su tokom novembra spremne da vam pruže ljubav. Pogotovo je dobra treća dekada meseca jer ste vi tada otvoreni za nove osobe u svom životu. Tokom prve dve dekade novembra postoji mogućnost za kontakte sa prošlošću, možda čak i pokušaj da se neki odnos obnovi….

Posao

Blizanci sada imaju priliku da više nego uspešno reše eventualne probleme koji postoje vezano za posao, da privedu kraju sve projekte koji su ih opterećivali i mučili, ali i da krenu nekim starim stazama, što će se pokazati kao izuzetno dobar potez. Primenite metode za koje znate da su bile dobre u prethodnim mesecima, godinama – i sada će se pokazati kao izuzetno uspešne ! U poslednjoj dekadi meseca čekaju vas i potpuno nove poslovne prilike, i mogućnost jake i vrlo isplative saradnje.

Zdravlje

Osetljivost i problemi sa imunitetom biće jače naglašeni sve do kraja druge dekade meseca. Od tog perioda se energetski dižete….