Astro

Oktobar: Blizanci pokreću talas ljubavi, Rakovi puštaju ratne pokliče iz spavaće sobe, Device stavljaju ljubav “na čekanje"

Jesen se polako zahuktava, kišobran nam je već postao svakodnevni modni dodatak... pa da vidimo kakvu nam predstavu zvezde pripremaju...

30.09.2019. - 20:00h
Jesenje ljubavne šetnje
Jesenje ljubavne šetnjefoto: Depositphotos/monkeybusiness

Sunce, Venera i Merkur su na početku meseca u znaku Vage. Rastući Mesec je u Škorpiji, Jupiter u Strelcu a u Jarcu Saturn i retrogradni Pluton. U znaku Riba se nalazi retrogradni Neptun, a isto tako retrogradni Uran u znaku Bika. Mars je u znaku Device. Zbog naglašenog znaka Vage, u fokusu će tokom oktobra biti odnosi svake vrste, a pošto su sve planete iz ovog znaka u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Plutonom – koplja će se lomiti, prepreke savladavati, relacije i poslovne i emotivne će biti na velikom ispitu... Takođe - jurićemo poslovno finansijsku stabilnost ....ponekad je sustizati, a ponekad baš i ne...

Prva planeta koja menja znak je Merkur koji 3-eg ulazi u znak Škorpije. Um i reči koje seku kao britka sablja – razgovori će izbaciti na videlo mnogo toga što se krilo ili bilo nepoznato i nejasno. U prvih nedelju dana kretanja kroz znak Škorpije doneće mnogobrojne preokrete, tenziju u razgovorima i svadljivost. Istog dana i Pluton kreće direktnim hodom – ono što je mesecima „kuvalo“ ispod površine u narednom periodu, kada tranzitne planete aktiviraju Plutona – doneće promene i suštinske transformacije.

Dan kasnije, 4. Mars prelazi u znak Vage. Planeta akcije i inicijative, ratnik – pokušavaće da balansira u znaku u kojem ima loše dostojanstvo – sa malo ili ni malo uspeha. Doneće pokušaje da diplomatskim putem rešimo situacije koje su pred nama, ali uspeh nije zagarantovan – previše će ovaj Mars biti slab, a i u dosta lošim aspektima sa Saturnom i Plutonom – tako da nas očekuje period u kojem će nas povremeno izdavati snaga i moraćemo zaista mnogo da se potrudimo oko svega. 8-og oktobra Venera prelazi u znak Škorpije. Još jedna planeta ide u znak u kojem se ne oseća dobro, jer Venera treba da uživa, a ne da se bori. Ono što je dobro jeste da Venera i Mars podržavaju jedno drugo, daju utočište i snagu jedno drugom pa će kroz odnose ovo da se manifestuje na sledeći način – samostalno, slabi smo....ali ako se držimo zajedno – nepobedivi smo.

13. oktobar je vreme za pun Mesec u znaku Ovna. U danima oko punog Meseca lepo i dobro ćete da odmerite da li nešto treba pokretati, reći, učiniti ili ne. Ovo su dani u kojima su pogrešni potezi itekako mogući pa je tu impulsivnost potrebno smanjiti. U prevodu – strpljen, spašen.

Od 20. oktobra Merkur u Škorpiji ulazi u svoju senku, spremajući se za retrogradni hod koji će otpočeti poslednjeg dana ovog meseca. Kad god je Merkur u senci, mnogo toga se dešava ispod površine, tajno – sada će se praviti dogovori i kombinacije koji će tokom novembra startovati....Svaku ponudu koja dolazi do vas treba dobro odmeriti i još bolje proveriti i izanalizirati...

23. Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Nastupa centralni deo jeseni – vreme umiranja za sve ono što je trulo i što je svoju svrhu ispunilo....29. je i mlad Mesec u znaku Škorpije – računajte da ulazimo u vreme preokreta, vreme borbe ali i vreme kada će se videti ko je naš, a ko više ne, na koga i na šta možemo da računamo, a za šta je vreme da ode iz našeg života.

I tako.....sve zbirno zvuči onako malo napeto, jel da? No, suštinski – oktobar je mesec sa mnogo posla i malo vremena. Mesec kada treba rešiti mnogo toga, kada treba doneti važne odluke – ali od momenta kada rešimo, odlučimo, kada shvatimo šta je najbolje za nas – nema više razloga za stres, zar ne?

OVAN

Ljubav

Mnogo planeta u polju partnerstava zauzetim Ovnovima donosi i dobro i loše tokom oktobra. Dobro je što vaša posvećenost voljenoj osobi evidentno postoji, što postoji želja za usklađivanjem i pronalaženjem kompromisa po bilo kom pitanju.....A loše? Pa, loše je to što ćete povremeno i jedno i drugo biti malkice nesigurni, što možete presirati, ljubomorisati....ili pak imati problem da ostvarite pravu, otvorenu komunikaciju baš onda kada je to preko potrebno...U suštini, jako je malo potrebno da se stvari dovedu u red – nešto više volje, nešto više funkcionisanja u varijanti „da se nađemo na pola puta“....Ma možete vi to....Oni koji su slobodni – već tu negde do kraja prve dekade meseca možete se ozbiljno zagrejati za nekog. E sad, tu neki problem manji ili veći mora da postoji – ili je ovo osoba koja je zauzeta, ili neko ko će vam vrlo jasno staviti do znanja da je spreman samo na avanturu i kombinaciju sa vama i ništa više od toga. Najgora varijanta bi bila da jurite za osobom kojoj je samo do poigravanja....

Posao

Aktiviraće se saradnje, partnerstva – odjednom ćete se naći u centru zbivanja i shvatiti da ste posle dužeg vremena postigli svoj cilj – vaš rad i trud jesu prepoznati i priznati od strane onih sa kojima radite. Koliko god da vas čekaju pozitivna dešavanja tokom ovog meseca, ona su i dalje skopčana sa pritiskom i ogromnom količinom očekivanja od strane drugih. Povremeno neće biti lak zadatak opravdati poverenje onih koji veruju u vas. Dobri finansijski prilivi ali je više pažnje potrebno prilikom raspodele novca.

Zdravlje

Osetljiv imuni sistem. Mogućnosti za povrede takođe postoje, naročito u prvoj polovini meseca. U istom periodu više obratite pažnju i u saobraćaju.

BIK

Ljubav

Vaša vladarka Venera je već od kraja prve nedelje oktobra u polju partnerstava – s jedne strane vi hoćete sebe davati više u odnosu sa voljenom osobom, ali sa druge – evidentno će biti da se maksimalno trudite da kontrolišete sve ono što je vezano za drago vam biće. Razlog možda leži u tome što će tokom oktobra biti aktuelni povremeni talasi ljubomore na koje vi možete vrlo burno odreagovati. Ono što je još interesantno jeste da prvi deo meseca vama lično donosi mogućnost flerta koji bi mogao krenuti prilično bezazleno, a onda se odjednom zahuktati i ubaciti vas u jednu vrlo strasnu aferu. Da ne pričam o tome da bi i neka bivša ljubav mogla da vas kontaktira....U principu, ta prva polovina oktobra jeste malo truckava za vaše emotivne relacije, ali drugi deo meseca već donosi stabilnije funkcionisanje i veći sklad. Oni koji su slobodni – vama idu neki stvarno zanimljivi momenti. I tu će biti svega – i tajnih udvarača i flertovanja preko društvenih mreža i mogućnosti za avanturu, čak i malo prošlosti da začini stvari...

Posao

Stiže vam mesec sa puno posla, ali isto tako – i sa dosta šansi da poboljšate svoju zaradu. I ta povećana količina obaveza neće vas demoralisati – umesto da klonete i slomite se pod pritiskom, vi ćete još upornije i sa više žara gurati napred, rešeni da pobedite i sebe i druge. Odnos sa šefovima će u jednom kratkom momentu biti na granici zahlađenja, ali će se to brzo regulisati. Kolege će tokom oktobra pokušavati da vas prate, ali sa malo uspeha – više će vas kočiti i moraćete da im priskačete u pomoć.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet, pa je ovo period u kojem morate više obratiti pažnju na preventivu. Naročito je osetljiv uro-genitalni trakt.

BLIZANCI

Ljubav

Partner neće baš sto posto biti prema vama iskren tokom oktobra – neke stvari hoće skrivati, ali samo iz razloga da ne bi probudio vašu ljubomoru (i to verovatno potpuno bezrazložnu). To može biti komunikacija sa kolegom/koleginicom ili u onom bezazlenijem slučaju – da sakrije od vas neki novčani priliv koji će potrošiti na svoje zadovoljstvo ili lične potrebe. S druge strane, ni vi nećete biti baš cvećka – flertovaćete ili imati neku komunikacijicu koja vam je baš, baš zanimljiva. No, nije poenta u tim vašim malim grehovima jer oni neće uticati na vaš odnos – poenta je u tome da ćete vas dvoje dosta dobro funkcionisati, čak i ponovo pokrenuti talas strasti koji je u prethodnom periodu nekako tavorio....Dakle, igrajte se ako hoćete, ali dobro znajte kome ste poklonili svoje srce....Oni koji su slobodni – e vama već ide nešto što može za dosta kratko vreme postati ozbiljna ljubavna priča. Ovo jeste period za zaljubljivanje i jeste pravi trenutak da pustite da se ti leptirići u vašem stomaku razlepršaju....

Posao

U prvoj polovini meseca imaćete tendenciju da previše žurite u svemu kada je posao u pitanju, što se može pokazati kao potpuno pogrešan potez. Drugi deo oktobra pak donosi naglašen oprez, promišljenost (neko bi rekao nesigurnost ali to nije to jer ste jednostavno shvatili da morate da usporite), što će vrlo brzo dati svoje rezultate. Dakle, u ovom periodu vaš je zadatak da pobedite sebe jer ćete jedino na taj način profitirati i napredovati. Poboljšanje na polju finansija.

Zdravlje

Osetljiv period za pitanja zdravlja. Mnogo toga možete preduprediti poboljšanjem životnih navika i preventivom. Radite na jačanju imuniteta.

RAK

Ljubav

Tranzitni Mars u polju doma i emotivne stabilnosti baš i nije pozicija za koju bismo mogli da kažemo da je slatka, ali tokom oktobra postoji ogromna šansa da ovu ratničku planetu željnu nemira i rasprava umirite i „prevarite“. Postoji više načina za tako nešto – ili krenite u renoviranje, pomeranje nameštaja, lupanje pločica....ili zovite društvo i pravite veselje u kući. Ali ima tu još nešto – vaše polje ljubavi i dece i polje doma se tokom ovog meseca baš baš lepo preklapaju, pa taj džumbus i ratnički pokliči u vašoj kući mogu biti na primer – iz spavaće sobe....Pravite bebe, sređujte sobu za dolazeće prinove, pravite žurke, pomerajte nameštaj ili se samo sa puno žara – volite! I tu zloću od Marsa ćemo očas posla savladati....Oni koji su slobodni – već od trećeg u mesecu planete jedna po jedna počinju da se sele u vaše polje ljubavi a u poslednjoj nedelji oktobra tu vas čeka i mlad Mesec – nov početak, ma dobro došao ti nama! A dobro došle i nove ljubavi.....a vala i bilo im je vreme....

Posao

Pun Mesec je polovinom oktobra u vašem polju karijere i to vam baš nisu neki dani kojima ćete moći da se pohvalite. Gledajte da u periodu pre toga ne povučete neke impulsivne poteze ili da uđete u raspravu sa saradnicima. Generalno gledano, vaše su poslovne pozicije skroz u redu, ali ja nešto ne mogu da vam obećam da vas tokom oktobra čeka lakoća i miran život. Prosto rečeno – moraćete udarnički, moraćete na mišiće, moraćete kroz prepreke. Ako ništa drugo – poboljšaće vam se finansijski prilivi...

Zdravlje

Glavobolje kao posledica promenljivih vremenskih prilika. Takođe, slaba tačka su sinusi i oči. Vodite računa da se ne povredite.