Horoskop i cipele: Koji model je idealan za vaš znak?

Dobre cipele pre svega su modni dodatak, ali takođe mogu da otkriju deo naše ličnosti. Pogotovo ako su odabrane u skladu s karakteristikama našeg horoskopskog znaka. Zabavite se i u nastavku proverite kakve bi to cipele bile idealne za vaš znak.

Koji model je idealan za vaš znak?, foto: Kostikova Natalia/Shutterstock
Koji model je idealan za vaš znak?, foto: Kostikova Natalia/Shutterstock
.

OVAN - mokasine

Vredni Ovnovi vešti su u multitaskingu i uvek su u pokretu. Zato im je potrebna udobna i praktična obuća koja im neće smetati u sređivanju raznih obaveza. U kategoriju udobne obuće definitivno ulaze patike, a uz njih i klasični modeli cipela s ravnim potpeticama poput "oksfordica" ili mokasina.

BIK - bež salonke

Žene rođene u znaku Bika najčešće vole vrlo jednostavne cipele koje će se lako uklopiti u većinu kombinacija, bez ukrasnih aplikacija i u neutralnim bojama. Za njih su sjajan odabir bež salonke.

BLIZANCI - neutralni modeli s efektnim detaljem

Blizancima najbolje pristaju cipele koje otkrivaju obe strane njihove zanimljive i komplikovane osobenosti.

RAK - baršunaste gležnjače

Nežne baš poput vlasnice, mekane baršunaste gležnjače naglasiće romantičnu crtu svake žene Raka. Modeli u pastelnim bojama idealan su izbor.

LAV - sve cipele koje imaju "karakter"

Nema obuće koju Lavice ne znaju da nose. Specijalnost su im modeli u hrabrim bojama ili s detaljima koje se druge žene ne bi usudile da nose, poput štikli u neonski ružičastoj boji.

DEVICA - klasična crna salonka

Žene rođene u znaku Device uglavnom se ne obaziru na trendove i verne su klasičnim modelima cipela. U njihovom ormaru sigurno ima mesta za obične crne salonke. Naravno, od sjajne kože, nikako od brušene jer se ove druge znatno teže održavaju, a praktičnim Devicama to ne odgovara.

VAGA - natikače s potpeticom

Neodlučnim vagama koje ne mogu da procene jesu li raspoložene za "ozbiljan" ili ležerniji model cipele, dilemu će rešiti natikače s potpeticom. S jedne strane mogu da funkcionišu kao dnevna cipela, a lako će se uklopiti i u večernja izdanja.

ŠKORPIJA - cipele sa životinjskim printom

Škorpije vole da naglase svoju urođenu senzualnost koja dodatno dolazi do izražaja odabirom cipele s odvažnim životinjskim printom, poput zmijskog ili leopardovog.

STRELAC - patike

Žene rođene u znaku Strelca prave su avanturistkinje, uvek spremne na novu pustolovinu. U takav stil života najbolje će se uklopiti udobne patike u kojima ćete se osećati slobodno i nesputano.

JARAC - baletanke

Baš kao i žene u znaku Ovna, i žene u znaku Jarca uvek jure s jednog mesta na drugo. Najbrže i najokretnije biće u baletankama.

VODOLIJA - metalik gležnjače

Ne podnosite dosadu u svom životu pa tako ni u svom ormaru. Zato su za vas idealne uzbudljive metalik gležnjače koje odmah postaju glavna zvezda svake odevne kombinacije.

RIBE - damske cipelice

Model s "kitten" potpeticom ili malom blok petom, nestandardne teksture ili ukrašen upečatljivim detaljima sjajan je odabir za kreativne Ribe, koje vole kada njihova obuća izgleda kao pravo malo umetničko delo, piše Zadovoljna.hr.