Veliki prolećni horoskop: Šta nam donosi strastveni ples Venere i Marsa?

Veliki prolećni horoskop otkriva šta nas očekuje od marta do juna ove godine - strastveni ples Venere i Marsa preokrenuće mnoge planove i želje...

Neće biti posebnih senzacija, a prilike da se uživa u prirodi, na Suncu i čistom vazduhu biće sasvim dovoljno!, foto: Depositphotos
Neće biti posebnih senzacija, a prilike da se uživa u prirodi, na Suncu i čistom vazduhu biće sasvim dovoljno!, foto: Depositphotos
.

Proleće 2019. biće bez ijednog pomračenja, što znači da su određeni pravci razvoja događaja već zacrtani i zadani tokom zimskih pomračenja (6. januara i 21. januara 2019.)

Ono što se preokrenulo, nastaviće novim putem, priče koje su se završile neće se ponovo otvarati, ali sve ono novo što se otvorilo, nastaviće da se razvija.

Važno je biti budan i ići u korak s vremenom.

Dobar Jupiter iz Strelca tokom marta i većim delom aprila, podsticaće sve one koji su spremni da se probude, pokrenu nešto novo, da osveže svoje živote.

Zbog trigona planeta iz Ovna i Jupitera iz već spomenutog Strelca, u vazduhu će se povremeno osećati onaj pravi prolećni duh optimizma. Kažemo povremeno, jer će Saturn i Pluton iz Jarca postavljati određene zahteve koje će neki poletarci doživljavati poput blokada. Ali, ako se prema kvadratu planeta iz Jarca postavite kao dobrodošloj proveri na temu realnosti i zrelosti, discipline, reda i rada, možete biti samo na dobitku. Kombinujte polet i optimizam sa realnosti. Tako ćete proći najbolje.

Retrogradni Merkur će do 29. marta uzrokovati kašnjenje poruka i korespondencije, zbrku u saobraćaju i određena kašnjenja ili dorade, pa će neki početak proleća dočekati nervozno, ali čim ista planeta krene direktno (29. marta), sve spomenute teme će krenuti uobičajenim redovnim razvojem.

Uran koji je krajem zime (7. marta) konačno prešao u Bika, pomagaće spajanju novog i starog, pa će svi oni koji su originalni u svojim namerama nalaziti zajednički jezik sa tradicionalistima (jer će Uran iz Bika trigonirati Saturn u Jarcu).

Venera i Mars će se kretati u direktnom hodu i svojim će uticajem podsticati prirodni razvoj bilo akcija, bilo emotivnih priča. Mars kroz Blizanca i Raka, a Venera kroz Ribu, Ovna, Bika i Blizanca.

Poslednja dekada aprila i većina maja, doneće stabilizaciju prethodnih problema jer će iste planete iz Jarca koje su pre zahtevale puno, sada uravnotežiti i podsticati sve one koji grade na duže staze i koji su imali strpljenja da izdrže.

Maj je najsrećniji mesec ovog proleća

Ukratko, maj će ujedno biti i najlepši mesec ovogodišnjeg proleća. To je vreme povećanih prilika kad ćemo se (a posebno zemljani znaci – Bik, Devica i Jarac) razmahati do mile volje. Napominjemo, ukoliko im nešto u njihovim individualnim natalnin kartama ne govori suprotno. Zato ih je uvek dobro pogledati. Posebno tranzite na natal.

Jun će doneti poneko moralno dvoumljenje zbog kvadratnog Neptuna iz Riba i opozicionog Jupitera iz Strelca na planete u dominantnom Blizancu, a neće biti nijedne sporije planete da ispravi moguće iluzije i zablude. Zato je najbolje držati se činjenica i stvarnosti. Tome će opet pomoći Saturn iz Jarca. Setite se tada maja i svega onoga što se tad iskristalisalo i ne dajte da vas ponesu kule u vazduhu, nego ostanite čvrsto na zemlji. Takođe, važno je da odolite iskušenjima preterivanja u svakom pogledu.

Ukratko, ovogodišnje proleće moglo bi se opisati kao malo konfuzno u početku, ali sa više manje jasnim odrednicama gde stvari idu, potom mirno, prijatno obećavajuće i stabilno, pa sa ponekom zamkom obmana pri kraju ovog, za mnoge najlepšeg godišnjeg doba.

Neće biti posebnih senzacija, a prilike da se uživa u prirodi, na Suncu i čistom vazduhu biće sasvim dovoljno da nadvladamo sve loše energije onih koji se još nisu uspeli probuditi.

Kada vam bude teško, samo izađite napolje pod nebo i na Sunce. Ako Sunce još nije izašlo ili je tmuran dan, dovoljno će biti prošetati na otvorenom i odbaciti ružne misli. Šetnjom i disanjem ih jednostavno otpuštate i prizovite one po vas prijatne i dobre. Probajte, funkcioniše li, posebno u proleće!

Izvor: Ehoroskop.net