Novogodišnji pokloni po horoskopskim znacima

Vreme darivanja dolazi... Tu su razne Nove godine, po raznim kalendarima, Božić - vreme kada se poklanja najmilijima i svima onima koji su nam važni u životu. Da ne razmišljamo previše, možemo se zapitati ima li horoskopski znak važnosti za izbor pravog poklona? Da li je svejedno je li neko rođen u znaku Device, ili Ovna? Izbor dobrog poklona po znacima horoskopa, bio bi ovakav...

.

OVAN
Trenerka, sportski duks,patike, linija dezodoransa neke sportske marke, figura rimskog vojnika, konjanika, knjiga o velikim osvajačima, a ako treba da poklonite nešto lepo ženskom Ovnu, haljina ili rublje crvene boje, strogih, ali minimalnih linija, sa što manje ukrasa, oprema za rekreativni sport, jarko crveno cveće, narukvica, ili prsten sa koralom. Naravno, ako su vam finansije male, karte za važan sportski događaj, ili najnoviji film, mogu da pomognu.

BIK
Meki, raskošan džemper u boji terakote, bež, ili pastelnih tonova. Posuđe za služenje hrane klasičnih, profinjenih motiva, kuvar sa proverenim, tradicionalnim jelima. Dobar poklon je čuveni miris koji je elegantan i skup. Od nakita, Bikovi vole klasičan i skup nakit koji ima kvalitet. Boca skupog vina je dobar izbor, kao i knjiga nagrađenog autora. Može da pomogne i večera u restoranu koji odgovara ukusu vašeg Bika, ili da mu spremite omiljenu hranu i dezert.

BLIZANCI
Najnovije knjige iz tematike koja ih interesuje, trendi i mladalačka garderoba, mirisi koji imaju svežinu i neodređen ton.Možete kupiti karte za neko putovanje, ili koncert godine.Dobar izbor je i telefon,ili neki uređaj za komunikaciju, kao tablet. CD ili DVD sa omiljenom muzikom, ili filmom je isto odličan poklon. Cipele, naročito udobne su u simbolici boga Hermesa, njihovog vladara. Lep poklon je i figurica iz mitologije.

RAK
Stvari za kuću imaju prednost, na prvom mestu po simbolici, a i po ceni bi bio srebrni escajg, svećnjaci, tacne. Bilo koje metalno posuđe koje liči na srebrno, zadovoljava simboliku Meseca. Šoljice za kafu i čaj, čaše sa nežnim ukrasima i posuđe za decu i sa dečjim motivima je odlično. Raku možete pokloniti malu fontanicu, posudu za čuvanje i prečišćavanje vode, knjigu o porodičnim odnosima.A možete mu i napraviti starinske kolače i biće zadovoljan.

LAV
Važno je da je skupo i luksuzno, a ako se baš ne možete pohvaliti dubokim džepom, knjigu o nekom kralju, ili plemiću, a i zanimljivom predsedniku. Sat sa narukvicom boje zlata, zlatan nakit potpuno bi označio simboliku Lava. Doček nove godine u najboljem mestu u gradu, večernja haljina boje starog zlata, ili grimiznih tonova, kravata sa bordo i zlatnim motivima. Kožna poslovna tašna, figurice lava, poklon kartica u lepom iznosu.

DEVICA
Nikada ne kupujte suviše raskošne, a nepraktične stvari za Devicu. Device vole detalje, tako da ešarpa, marama, rukavice, ukrasi za kosu mogu biti odličan izbor, kao i kačket, kapa, ili šešir. Tašna, ili kaiš u stilu koji nose će takođe odgovarati. A ako primetite šta im baš nedostaje, ili bi voleli da imaju i kupite im nešto što će često koristiti, osvojićete njihove simpatije. Popularne knjige iz kojih se uči kako da se prave ručni radovi su odličan izbor.

VAGA
Vage imaju ukus za umetnost i sa proverenim klasicima, rizik da promašite, biće mnogo manji.Omiljeni pisac, pesnik, slikar, biografija čuvenog mirotvorca, diplomate,teme su koje će Vage oduševljeno prihvatiti. Odeća modernog, ali profinjenog dizajna i boja, koja ističe njihov izgled i lepotu.Parfemi su odličan izbor, ali oni najlepši i najkvalitetniji. Lepa vaza sa kineskim, ili grčkim motivima, živo cveće, ili orhideja u raskošnom pakovanju obradovaće Vagu.

ŠKORPIJA
Sa crnim, ili tamno crvenim donjim rubljem ne možete pogrešiti. Za ženu, visoke potpetice, za muškarca, elegantne i uzbudljive cipele. Oni vole i kovčežiće za nakit, knjige o misterijama, ili detektivske romane. Možete im kupiti i knjige iz oblasti ezoterije, ili neka poznata proročanstva. Odeća uska, naglašenih linija i pretežno crne boje. Lampa sa crvenim abažurom, komad posteljine u uzbudljivom dezenu je takođe, odličan izbor.

STRELAC
Kartu za putovanje u inostranstvo, ako možete, obavezno kupite Strelcu. Oni vole i komplete za učenje stranih jezika,figurice iz egzotičnih i dalekih zemalja, knjige o paoznatim krajevima i civilizacijama. Od odeće, sve što je moderno, a ležerno i u njihovom stilu. Obuća mora biti nešto za putovanja, a kofer, ili putna torba nikada neće biti promašaj. Vole i kuvare, ali samo ako su za spremanje egzotičnih specijaliteta dalekih zemalja.

JARAC
Neki antikvitet, staro pero, stari zidni sat, kamene pepeljare, vaze, komad pergamenta, knjigu o istorijskim temama, ili Indiji će oduševiti vašeg Jarca. Dobar izbor je klasična košulja, odelo, ili poslovni kostim sive, ili tamno plave boje. Kravata i dugmad za manžetne, igla za kravatu koja je skupa i elegantna. Od nakita, vole stroge linije i klasičan izgled, a kamenčići bi trebalo da su crni, beli, ili sivi. Dobro je i ugravirati ime na nakit kada ga poklanjate Jarcu.

VODOLIJA
Na prvom mestu je mobilni telefon, kompjuter, ili neka IT stvarčica. Knjige neka budu iz oblasti astronomije, astrologije, pronalazaštva, ili neobičnih pojava, čak i mitologije. Sve što je originalno i neobično, privući će pažnju Vodolije. Oni vole neobičnu odeću, čudan nakit i stvari za koje je teško shvatiti čemu treba da služe. A ako želite da ostavite pravi utisak, izbegnite sve klišee i radije poklonite deo elektromotora, nego parferm, ili cveće.

RIBE
Nakit plave boje, sliku morskih pejzaža, kartu za putovanje na egzotično ostrvo. Odeća sa motivima mora, dubina, ili u tim bojama. Akvarijum sa retkim ribicama, ili nekim morskim stvorenjem je odličan izbor. Možete obradovati Ribe i sa knjigama o međuljudskim odnosima, snovima, psihologiji ličnosti. Nikada ne kupujte ništa preskupo, osećaće se kao da kupujete njih. Maštovito pakovanje koje je kao iz sveta mašte će ih zaista osvojiti.

Horoskop uradila Tatjana Drobac. Pišite astrologu na e-mail adresu: tatjanadrobac@hotmail.rs