Deset zanimljivih činjenica o astrologiji

Ko je najpoznatiji astorlog? Koliko sajtova postoji o astrologiji? Koliko novca trošimo na astologe? Pročitajte još neke činjenice koje niste znali o astrologiji.

.

1. 75 odsto astrologa su žene.

2. Astrolozi tvrde da Mesec, isto kao što utiče na okean, utiče i na ljude. Ukoliko mesec može da ima takav efekat da stvara plimu i oseku, sigurno ima efekta i na ljudsko telo koje 75 odsto čini voda. Mesec se dovodi u vezu sa dubokim emocijama i menstruacijom kod žena.

3. Najpoznatiji astrolog je Nostradamus za kojeg se veruje da je predvideo Drugi svetski rat i napad na Svetski trgovinski centar.

4. Pretraga astrologijie na Guglu izbacuje skoro dva miliona sajtova.

5. Horoskopski znaci su prvobitno bili deo agrarnog kalendara i označavali su periode setve, žetve... na osnovu izlaska i zalaska sunca.

6. Reči "astrologija" i "horoskop" najtraženije su na internetu po podacima sajta searchtearms.com.

7. Astrologija se smatra i naukom i umetnošću. Astrolozi moraju da znaju matematiku i astronomiju zato se smatra naukom. Za interpretaciju je neophodno da razume i iznese različite aspekte i formuliše ideju individualnog karaktera, ponašanja i budućnosti, te je zato i umetnost.

8. Veruje se da je Adolf Hitler imao astrologa tokom Drugog svetskog rata.

9. Astorolozi gledaju i kako vaša geografska lokacija utiče na vas. Upoređujući vaš datum rođenja sa različitim delovima planete, veruju da mogu da odrede gde ćete biti najuspešniji i najsrećniji.

10. Amerikanci potroše preko 100 miliona dolara godišnje na astorlogiju.