Dijete prema horoskopskim znacima

Horoskopski znak u mnogo čemu određuje vašu sklonost ka hrani, a takođe i gubljenju kilograma. Počnite svoju dijetu na dan punog Meseca ili najkasnije u naredna dva dana, savetuju astrolozi.

.

Ovan

Velike su šanse da nećete morati mnogo da mršavite. Imate odličan metabolizam, ali tokom zime moguće je da ste se malo ubucili. Za vatrenog Ovna, gozajna i bogata hrana se mora odmah saseći, a adekvatan program vežbanja će se pobrinuti za neželjene kilograme već kroz par nedelja.

Bik

Borba za težinom je teška, jer volite hranu i teško vam je da odustanete od nje. Ipak, možete imati najbolje iz oba sveta. Kupite dobar kuvar dijetalnih jela i koncentrišite se na voće i povrće, te slobodno možete uživati u novim omiljenim jelima bez prevelike žrtve. Ne zaboravite da vežbate, za Bikove je to od vitalnog značaja.

Blizanac

Ako imate problema sa težinom, to je sigurno zbog toga što jedete s nogu, a fast food hrana ima previše kalorija i masnoća. Ipak, ako nemate vremena za zdrava jela koncentrišite se na gurmanske sendviče radije nego na masne hamburgere. Ili, ukusno povrće u tortilji umesto pržene piletine. Čak i u brzoj hrani postoji zdravija alternativa.

Rak

Volite da kuvate, a najbolji deo je dok isprobavate hranu tokom pripremanja? Ali, ako ste na dijeti koncentrišite se na jela sa niskim sadržajem masti koja su bogata vlaknima, a služili ste ih ranije tako da ne morate svaki put da isprobavate.

Lav

Teška hrana, spremljena za kralja je vaša omiljena - goveđe pečenje, meksičke enčilade, lazanje... Jednom morate saseći unos ovakve hrane. Zamenite je kineskom koja je takođe prvoklasna, ali manje goji. Ko zna možda se prijatno iznenadite. Takođe hrana sa Istoka može biti savršena za vas.

Devica

Device su poznate po dobroj liniji, stoga ako želite da izgubite kilograme pretpostavljamo da je u pitanju zaista mali broj. Iz svoje ishrane izbacite slatke grickalice i pređite na rigorozan režim vežbanja. Ali nemojte preterivati, ako prirodno niste mršavi nemojte se ni truditi da budete. Stvar je u tome da se osećate udobno i fit u svome telu!

Vaga

Neobično je da Vage imaju problem sa težinom, ali ukoliko je tako reč koju morate zapamtiti je "ravnoteža". Za vaše zdravlje izuzetno su loše drastične dijete koje se baziraju na unosu jednog grejpa dnevno ili unošenja isključivo proteina. Bez ekstrema, jednostavno izaberite najbolju hranu sa menija, ali jedite manje nego što to inače činite.

Škorpija

Kada se pripadnice ovog znaka ugoje veoma im je teško da izgube kilograme. Ulje od semena lana i zeleni čaj pomoći će vam da sagorite masti. Naravno, moraćete uz to da jedete manje i vežbate više - možda mnogo ozbiljnije od ostalih znakova. Teško je, ali uz jaku volju ništa nije nemoguće.

Strelac

Strelčevi vole aktivnost, ali pri lošim zimskim uslovima imaju problema ukoliko se ugoje par kilograma. Ono što ovom znaku najteže pada jeste činjenica da se odrekne nekih omiljenih namirnica. Ipak, vadi ih to što više od šetnje vole trčanje, pa će kilograme izgubiti već do prvih toplih dana.

Jarac

Vaša prirodna građa ne ostavlja mesta višku kilograma. Kako ne biste sasekli omiljenu hranu, vežbe kao što su Joga, Tai Chi mogu vam pomoći da povratite svoju liniju. Ne zaboravite na duge šetnje, trčanje, plivanje, planinarenje, itd. To su prave stvari za vas.

Vodolija

Vi imate običaj da se prejedete i napijete kada vam je dosadno. Zbog toga, najbolji način za izgubite višak kilograma je pre psihičkim putem nego dijetom. Svakako morate jesti manje i vežbati više, ali jednostavno se okupirajte i odvratite sebe od dosade koja vas podstiče na jelo. Rezultati će vas iznenaditi.

Ribe

Obožavate slatkiše i masnu hranu kao što je pasta prekrivena topljenim sirom. Vas hrana teši, ali dosta je toga - pronađite nešto drugo što će vam pomoći u životu: slušajte muziku, pevajte, slikajte, pišite. Što se vežbanja tiče, Ribe obožavaju da igraju. Zaboravite džogiranje, pronađite instruktora i plešite. Ne samo da ćete izgubiti kilograme, već ćete se osetiti srećno.