Upali smo u klopku: Mesec je od 17. marta u Ribama i uzbukaće nam osećanja

Novi životni ciklus počinje sa ulaskom mladog Meseca u znak Riba. Evo na šta još treba da budete spremni od 17. marta 2018. godine!

.

"Neke su situacije kao duga kupka: tako topla i umirujuća da poželite zauvek ostati u njoj, sve dok ona to više nije - i poželite izaći iz kade, ali znate kako će vam biti hladno kada to učinite pa ostajete dok vam ne postane toliko neugodno da jednostavno morate izaći. U tom vas trenutku hladnoća zapravo oživi, a brisanje peškirom tako dobro...", slikovito situaciju vezanu uz martovski mlad Mesec opisuje astrolog Keti Behl.

Mlad Mesec u Ribama 17. marta jeste poput klopke što nam uključuje svest o neprijatnosti (i da ona raste) pre njenog napuštanja. Ali, nema mesta za paniku - niti za žalopojke. "To je produktivno, motivisano i potencijalno duboko isceljenje", ističe astrolog. I dolazi u pravi trenutak prolećnog buđenja životne snage.

Što se tiče neprijatnosti, ovaj nas mlad Mesec uranja u bol, patnju, tugu, žalost - ne samo naše, nego i osoba s kojima se družimo kao i čovečanstva u celini. S tim se bolima nosimo već neko vreme, neki čak i većinu svoga svesnog života, ali naglasak na Ribama proteklih nedelja izvukao ih je na površinu našeg svakodnevnog života. Ta egzistencijalna bol vrhunac doseže upravo zbog ovog mladog Meseca, koji je u konjunkciji s Kironom, otelovljenjem ranjenosti i imperativa da se prihvati telesnost egzistencije.

Kao da ta kombinacija nije dovoljno snažna, situacija je dodatno "napumpana" njihovim trigonom s Jupiterom u Škorpiji, zato postoji veliki potencijal za katarzu i isceljenje. Iako će neki podleći samosažaljevanju, sad nije trenutak za utapanje u njemu, nego za kretanje napred: suočavamo se sa stvarima koje se već dugo vuku, ali na način koji nas tera da učinimo nešto s tim u vezi.

Za to je zaslužan Mars koji je u kvadratu sa mladim Mesecom i Kironom - on je taj koji nas tera da, slikovito rečeno, izađemo iz kade, obrišemo se i počnemo novu fazu. Deo podsticaja za to moglo bi biti nešto što smo u poslednje vreme naučili ili shvatili, ili nešto čemu smo dali nov okvir, s obzirom na to da se Mars sada kreće poslednjim stepenima filozofski nastrojenog Strelca, svesti razbuđene trigonom s Uranom. Šanse da ćemo ostati na tom novom putu veliki su jer Mars uskoro ulazi u sporog, ali upornog i doslednog Jarca.

Izvor: Sensa.hr