Jarca odaje hod, Rakove stisak ruke, Device cupkanje nogom

Četiri životna elementa: vatra, zemlja, vazduh i voda su povezani sa horoskopskim znacima i svaki možemo poznati po izgledu i karakterističnom držanju. Evo kako se ponaša svaki od pripadnika zodijaka.

Šta ih odaje?, foto: Depositphotos/Ivanko1980
Šta ih odaje?, foto: Depositphotos/Ivanko1980
.

OVAN
Bez obzira kakav mu je stas, nastup Ovna je siguran i odlučan. Pokreti su im živahni, sigurni i spretni, kad razgovaraju gledaju sagovornika u oči, a kad sami žele nešto da kažu, bez ustručavanja prekidaju. Uvek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema napred.

BIK
Od rečitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usta do podignute obrve - govor lica kod Bika je primer govora tela. Pripadnici ovog znaka kretanjem i gestovima jedva daju da se nasluti njihova senzualnost i erotičnost. Ali, kada osete da su na sigurnom terenu i njihovi pokreti postaće spontaniji i rečitiji.

BLIZANCI
Po svom govoru tela spadaju u najrečitije. Brbljavi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju kao pantomimičar. Njihova fizička pokretljivost je lako vidljiva i površnim promatračima. Premeštanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, vrcav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava deca svog vladara, nemirnog Merkura.

RAK
Pripadnici ovog znaka teško će izgubiti kontrolu nad sobom koristeći govor tela. Ipak, njihova suzdržanost i oprez koji se iščitava iz očiju pokazuju možda nesvesnu potrebu za razbijanjem spoljne ljušture koja je većinom produkt nesigurnosti. Senzualnost kod Rakova se nasluti menjanjem tona u govoru, ponešto čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima koji postaju primetni u njihovim najintimnijim trenucima.

Šta ih odaje?, foto: Depositphotos/Ivanko1980
Šta ih odaje?, foto: Depositphotos/Ivanko1980
.

LAV
Ističe se sposobnošću da o sebi stvori sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Njegova taština i istančani smisao za lepo očitavaju se u obliku urođene strasti kojom se potpuno predaje pedantnoj brizi oko svakog detalja sopstvenog tela. Lepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je senzualnosti i gipkosti žene istog znaka.

DEVICA
Gestikulacija i mimika su svedene na minimum. Ali ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se pripadnici ovog znaka trude, ponekad ipak ne mogu da skriju unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvežbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspešniji, emotivno stabilniji i zdraviji, to su im i kretnje sigurnije i smirenije.

VAGA
Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac Vaga će na svoj poseban način dati do znanja da je primetio svaku ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje suprotnog pola ključ je razumevanja govora tela Vage, ona želi da se svidi, hoće da uspostavi telesnu komunikaciju i isproba svoje čari. Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana.

ŠKORPIJA
Govor tela mu je neposredan, a opet nekako tajanstven. Način na koji se kreće i gestikulira uvek odaje njegovo trenutno stanje duha, čak i onda kad želi da ga skrije. U napetim situacijama ruke su mu prekrštene ispod pazuha, usne stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru. Ako se za nekoga može reći da "pogledom ubija", onda je to Škorpija.

Šta ih odaje?, foto: Depositphotos/Ivanko1980
Šta ih odaje?, foto: Depositphotos/Ivanko1980
.

STRELAC
Ljudi ovog znaka mogu da budu neobično lepi, ali izgled i ponašanje mogu da im budu i malo animalni. Imaju uspravno držanje, isijavaju vedrinom, samopuzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strelci su protagonisti ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući svojoj neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kad ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mestu.

JARAC
Kretanje mu je vojnički uvežbano, ali kada ga neko malo duže posmatra - kad se pojavi neko ko mu se sviđa menja svoje ponašanje. Tada koncentracija slabi, pa umesto da upija svaku reč razgovora, sve češće traži da mu se ponove zadnje reči. Takođe, svi događaji koji su povezani s njegovom karijerom utiču na promene u držanju, hodu i količini energije kojom će prionuti na posao.

VODOLIJA
Kako se osećaju, tako se i ponašaju - bez obzira ko je pored njih. Ali, s godinama se stvari menjaju. Staložena hladnokrvnost muškarca Vodolije, koji više nije u najmlađim godinama, rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osećaja burnom i spontanom gestikulacijom. Žena Vodolija u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntu u mladosti.

RIBE
Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima vezane su uz nesposobnost da ostanu statične i postojane čak i kad im se za to pruži prilika. Njihova nesigurnost i potreba za srodnom dušom tera ih na komunikaciju i s sasvim nepoznatim osobama. Ali, gestikulacija im nije nikad preterana, već najčešće ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, mrzi ih i da pomere pogled.

Izvor: zena.blic.rs