Ove boje su stvorene baš za vaš horoskopski znak

I sami znate da vam neke boje pristaju, a neke vam baš ne leže. Šta na sve to kaže astrologija, pročitajte u nastavku.

Sve joj boje lepo stoje, foto: Depostiphotos/Subbotina
Sve joj boje lepo stoje, foto: Depostiphotos/Subbotina
.

Ovan

Ovnovima najviše pristaje crvena boja, koja označava strast, snagu i hrabrost koje su glavne karakteristike jednog Ovna.

Boje: Tamnocrvena, crna, bela, zlatna, narandžasta.

Kako da se našminkate: Jarkocrvenu senku nanesite preko neke neutralne kako biste ublažili efekat. Obavezno pre nanošenja senke kapnite par kapi za oči, kako biste izbegli izgled vampira.

Izbegavajte: Svetloroze boju.

Bik

Bikovima odgovara zelena boja, jer ona podmlađuje duh. Ona donosi stabilnost i uspostavlja ravnotežu između tela i duha. Samim tim, ukoliko se Bik odluči da je ponese na svom licu, privući će blagostanje i prosperitet.

Boje: Zelena, plava, ljubičasta, žuta, braon.

Kako da se našminkate: Maslinastu senku nanesite na kapke, ali i na donje ivice očiju, a zatim razmažite kako biste postigli “smoky look”.

Izbegavajte: Crvenu boju.

Blizanci

Za živahne Blizance prava boja je žuta, jer je ona puna sjaja i svetlosti, a pritom deluje stimulativno. Takođe ima sposobnost da podigne raspoloženje, a pričljivim Blizancima povećava memoriju i komunikacijske veštine.

Boje: Svetložuta, svetloplava, zelena, bela.

Kako da se našminkate: Svetložuta senka može biti odličan pogodak ukoliko je nanesete na kapke i u uglove očiju, a pri krajevima pojačate crnim krejonom.

Izbegavajte: Sve nijanse crvene.

Rak

Romantičnim Rakovima najlepše stoji pink boja. Ova boja ukazuje na ljubav, a najbolje je nositi je u periodima kada vam predstoji promena ili ukoliko vam je potrebna uteha zbog ljubavi. Ukoliko budete ponele ovu boju na svom licu bićete otvorenije i pristupačnije za saradnju.

Boje: Pink, tirkiz, bela, siva, plava, srebrna, metalik.

Kako da se našminkate: Kombinujte pink i belu senku tako da izgledate što prirodnije. Uz malo maskare spremne ste za pokret.

Izbegavajte: Crvenu boju.

foto: Depostiphotos/Subbotina
foto: Depostiphotos/Subbotina
.

Lav

Narandžasta boja pojačava snagu i uticaj Lavica. Ukoliko se odlučite za ovu boju preplaviće vas osećaj sreće i optimizma, ali će vam ojačati i volju da postignete cilj koji ste zacrtali.

Boje: Narandžasta, zlatna, crvena, bakarna, kraljevskoplava, bela.

Kako da se našminkate: Probajte da nanesete narandžastu senku poput ajlajnera. To ćete postići ravnom četkicom koju ćete umočiti u malo vode, a zatim u senku i izvući liniju iznad gornjeg kapka, baš kao što biste ajlajnerom.

Izbegavajte: Pastelne nijanse.

Devica

Kraljevskoplava je idealna boja za sve pripadnice ovog znaka. Ova boja je oličenje lepote, čistote i mudrosti, smanjuje tenzije i širi smirenost koje su osobine jedne Device. Ako se odlučite za ovu boju podstaknućete smirenost i otvoriti um.

Boje: Kraljevskoplava, zelena, lavanda, siva, braon, žuta.

Kako da se našminkate: Kraljevskoplavu ili teget ponesite kao podlogu u nekoj svetlijoj nijansi, kako bi vam oči što više došle do izražaja. Možete da probate i plavu maskaru ili da načinite “smoky eyes” efekat teget senkom.

Izbegavajte: Sve nijanse crvene.

Vaga

Za Vage je idealna boja svetloplava, jer označava ljubav, lepotu i ravnotežu. Ona je oličenje mira i spokojstva, dok vas inspiriše da budete jaki i da krenete u akciju. Nosite je kako biste postigli ravnotežu i osećaj blagostanja.

Boje: Svetloplava, roze, ljubičasta, zelena, boja šampanjca.

Kako da se našminkate: Iskombinujte svetloplavu senku sa belom ili pak srebrnom i ne zaboravite da je naneste na područje ispod obrva. Ovaj izgled ledene kraljice idealan je za žurke.

Izbegavajte: Previše svetlih boja na licu.

Škorpija

Burgundi ili boja višnje savršeno pristaje Škorpijama. Pripisuju joj se dubina, snaga i ljubav, a pomaže da se lakše krećete kroz prelazne periode u životu. Nošenjem ove boje povećaćete percepciju i upornost.

Boje: Burgundi, crna, tamnocrvena, ljubičasta, kestenjasta.

Kako da se našminkate: Koristite mat senke burgundi boje za osnovu i definisanje očiju ili sedefastu za efekat zadimljenih očiju. I ne zaboravite crni krejon.

Izbegavajte: Jarke boje.

foto: Depostiphotos/Subbotina
foto: Depostiphotos/Subbotina
.

Strelac

Strelčeva boja je plavo-zelena, jer povećava mudrost i optimizam. Nosite je dok putujete ili istražujete nova mesta, jer je ona simbol tolerancije i razumevanja i korisna je u odnosu s drugima, koji imaju drugačije gledište od vas.

Boje: Plava, zelena, ljubičasta, bela, crvena.

Kako da se našminkate: Tamniju nijansu plavo-zelene za “smoky eyes” efekat ublažite nekim smeđim nijansama na pregibima, kako biste izbegli previše dramatičan izgled.

Izbegavajte: Svetloplavu, tamnoplavu i tamnocrvenu.

Jarac

Braon je boja ovog horoskopskog znaka. Ovo je boja odlučnosti, simbol je logike i razuma. Pomoći će vam da se osećate stabilno i odgovorno, bićete praktičniji i moći ćete da ispoljite sve svoje snove.

Boje: Braon, tamnozelena, bež, maslinasta, crna.

Kako da se našminkate: S obzirom na to da je braon neutralna, možete je nositi i danju i noću, s tim što bi bilo bolje da je uveče začinite nekom metalik zelenom nijansom.

Izbegavajte: Žute nijanse.

Vodolija

Vodolijama vlada ljubičasta, jer je to boja koja ističe humanost i ljubaznost. Ukoliko je budete nosili uspećete da postignete osećaj zajedništva i da poboljšate vaše veze sa prijateljima.

Boje: Ljubičasta, tirkiz, jarkoplava.

Kako da se našminkate: Isprobajte drugačiji “smoky eyes”, ovoga puta sa ljubičastom bojom. Izgledaćete posebno i seksi.

Izbegavajte: Osnovne boje.

Ribe

Boja mora je najbolji izbor koji mogu da naprave horoskopske Ribice. Ova boja zatvorenim Ribama pomaže da uspostave ravnotežu između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta, ali i da sagledaju sve kvalitete neke osobe.

Boje: Boja mora, zelena, ljubičasta, crna.

Autor: Marta Buzurović

Izvor: aska.rs