Život

Leptir mašne - Trend koji se vratio u modu

Nepravedno zapostavljene krajem 20. veka, leptir mašne danas ponovo postaju modni hit. Evo kako ih izrađuje mladi dizajner Đorđe Anđelković iz Kraljeva.
02.09.2014. - 13:15h

U svetu mode uvek su se izdvajali modni detalji koji su isticali elegantnost i gracioznost. Najviše zapažen modni detalj kod muškaraca svakako je leptir mašna koja je se provlačila kroz sve modne trendove počevši od 17. veka pa do danas.

Bez nje ranije nije mogla da prođe ni jedna pozorišna predstava, opera, koncert klasične muzike, ali ni jedno javno okupljanje muškaraca prošlih vremena koji su ovim sitnim ali upečatljivim modnim detaljem o sebi stavljali jasnu sliku da prate modne trendove i da je u to vreme bila deo gospodske koreografije.

Nepravedno zapostavljena krajem 20. veka, danas ponovo postaje modni hit i polako ali sigurno ponovo se vraća na modnu scenu. Na ovom primeru se vidi da je moda kao karma i da sve što je dobro to i traje.

Istinsku ljubav prema ovom, do skoro zaboravljenom, trendu deli i mladi dizajner Đorđe Anđelković iz Kraljeva koji na maštovit način izrađuje unikatne leptir mašne za koje kaže da svaka nosi neku poruku i da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Mladi kreator želi da ove nepravedno zaboravljene predmete otrgne iz zaborava i da im udahne novi život.

“Veoma volim mašne i imam mnogo leptir mašni koje sam kupovao uglavnom kod domaćih dizajnera. Došao sam na ideju da napravim mašnu za sebe koja mi se jako svidela. Tada sam došao na ideju da pokušam da napravim nešto novo kod nas. Za sada mi uspeva!", priča Đorđe i otkirva šta ga je inspiriše:

“Inspiraciju sam takođe pronašao u sebi. Volim autentičan stil i sve što je modreno. Svaka nova mašna i novi kroj je za mene izazov".

Đorđe je do sada izbacio jednu kolekciju pod nazivom „Royal No.1“ ali tu ne planira da se zaustavi. Koliko mašte ima i koliko mu uspeva procenite sami iz fotografija.