Život

Ne znate šta ćete u životu? Pročitajte ovo!

Niko nije u svakom trenutku u svom životu 100% posto siguran šta želi, kojim putem će se njegova karijera razvijati ili kako do nečega da dođe...
09.08.2014. - 14:46h

Odmah posle osnovne škole treba da se opredelite čime ćete se baviti u životu. To je nemoguće znati. Osećate se kao "izgubljen slučaj" koji ne zna šta hoće u životu. Nije tako.  

Ne možete znati šta će se dešavati u budućnosti

Život je pun obrta. Interesantne stvari se događaju na svakom koraku. Radite ono što vam prija, jer nikada ne ne zna šta život nosi. Možda jednog dana...

Prihvatite teške periode

Pomirite se sa tim da život može biti i prijatan i neprijatan. Nemojte padati u depresiju ako vam je period koji je naišao loš, već prihvatite da je tako. Da nije loših perioda, ne bismo mogli da prepoznamo one dobre. 

Koncentrišite se i ne odugovlačite

Nećete biti mlađi kako vreme prolazi. Morate da krenete hrabro u svoj život i iskoristite prilike koje vam se pružaju. Međutim, bitno je da se fokusirate na ono šta je zaista važno, da se ne biste izgubili u glupostima. 

Postavljajte sebi pitanja

Preispitujte sami sebe. Teme treba da budu i velike, a i male, jer život čine i male stvari. Stanite da razmislite, ne treba da stojite u mestu, ali ne valja ni žuriti. 

Imajte hobi

Radite nešto što vas uveseljava. Pravite nakit od kamenčića, crtajte... Ili nađite neki dodatni posao. Ako volite pse, budite šetač pasa, ili frizirajte komšinice. Osećaćete se mnogo bolje u sopstvenoj koži.

Otvorite vrata

Šansa možda kuca baš na vaša vrata, a vi ćete je propustiti ako ih ne otvorite.