Život

Oni „zveraju“ u lepotice

Neke devojke će se, povremeno, požaliti na momke (svoje ili na dečake uopšteno), jer oni imaju običaj da „zveraju“ u lepotice. Međutim, mada je svakako nepristojno „buljiti“ u nekoga, nije ništa neobično da momak želi da posmatra lepu devojku, da se osvrne za njom, niti takav njegov postupak znači da bi on hteo mnogo više nego da je samo pogleda.
28.06.2014. - 14:51h

Mada ima onih koji veruju da bi momci „hteli sa svakom“, naročito ako ona dobro izgleda, to nije tačno. I, nije fer optuživati dečka za nešto ako samo pogleda u lepu devojku, pa ni ako je odmerava pogledom. Svakako, nije mu pametno da, dok je njegova devojka pored njega, gleda druge devojke, „zvera“ za njima i slično. Ali, ako on nema devojku, šta i ako se osvrne za svakom koja prođe? I devojke i te kako vole da gledaju momke; devojke uglavnom imaju bolji periferni vid nego momci, pa im je lakše da ne budu „uhvaćene“ kako ih posmatraju, ali to ne znači da ih one ne gledaju. Nije retkost ni da nekoliko prijateljica posmatra momke i ocenjuju ih, baš kao što i momci umeju da rade u društvu svojih prijatelja.

Pored toga, to što devojka misli da neki dečko dobro izgleda ne znači da će hteti i da bude s njim, ne mora da znači čak ni da želi da razgovara s njim, a kamoli nešto više. Slično je i s momcima; to što se osvrnu za lepoticom ne znači da bi je istog trenutka odvukli u krevet. Moguće je da bi nakratko fantazirali o tome (i devojke imaju slične fantazije kad vide nekog ko im dobro izgleda, bilo da je taj neko prošao pored njih na ulici, ili je u pitanju neka zvezda, ili čak izmišljeni lik iz filma, serije, knjige…), ali bi tek u retkim slučajevima nešto zaista pokušali; čak i da im se ukaže prilika, kao što se obično ne ukaže, vrlo je moguće da bi se uplašili i pobegli.

Gledanje i fantaziranje je jedno, a šta neko konkretno uradi nešto sasvim drugo, i tako je i kod momaka i kod devojaka. Problemi obično nastanu onda kada neko pobrka nešto što je nastalo u nečijoj mašti, ili za šta misli da se desilo u nečijoj mašti, s nečim što se zaista desilo; druga vrsta problema nastaje kad neko više živi u svetu maštarija nego u stvarnosti. Ali, gledanje i osvrtanje i fantaziranje zaista ne moraju ništa da znače – ili bar ništa zaista bitno ni vredno uzrujavanja.

Izvor: krstarica