Život

Šta kad ti se dopadaju dvojica

Svakako, bilo bi idealno da ti se dopada samo jedan dečko – tvoj, ali ponekad, razum se ne pita, prevladan emocijama. Ako se nađeš u toj nezgodnoj i jako nezavidnoj situaciji da ti se sviđaju dvojica u isto vreme, zapitaj se i analiziraj svoja osećanja. Da li ti se obojica podjednako sviđaju? Da li prema obojici osećaš strast, ili jedan u tebi budi malo nežnija osećanja? Da li su obojica vredna tvoje naklonosti?
12.06.2014. - 12:47h

Ovo promišljanje je jako bitno jer ćeš u jednom trenutku morati da odlučiš šta dalje, obzirom da takvo stanje neće moći da se provlači do u beskonačno. Obzirom da njih sigurno ne krase identične osobine, izvesno je da ti jedan od njih dvojice više odgovara – na tebi je samo da odlučiš koji. Da li dobar dečko iz susedstva, na koga uvek možeš da računaš, ili pak onaj opasni baja, sa kojim nikada ne znaš šta te čeka? 

Zapitaj se s kojim od njih se pre vidiš u budućnosti. Još bolje – zamisli budućnost sa svakim ponaosob, ali potrudi se da ne idealizuješ ni jednog od njih, da bi sve bilo fer i po pravilima. Takođe, posmatraj i njihove reakcije, i pokušaj da saznaš kome se više sviđaš. Naime, glupo je i iluzorno gajiti osećanja prema nekome ko te možda ni ne primećuje, ili možda previše primećuje – druge devojke.  Ako je takav slučaj, sledeći korak se nameće sam od sebe . 

U svakom slučaju, tvoja odluka mora da bude brza, jer što više odugovlačiš, sve su veće šanse da će u tom trouglu koji si iskonstruisala najmanje jedan ugao biti povređen. Najveća je šansa da to budeš upravo ti, ali sigurno će biti povređen i onaj od njih dvojice kojemu je više stalo do tebe.  

Zato, pamet u glavu, i pruži šansu pravoj ljubavi, a ne lažnom sviđanju.

Pročitajte i šta da uradite kada vas njegovo društvo ne voli.

Izvor: teen