Život

Em jedete čokoladu em vas za to plaćaju!

Ko god kaže da o posla iz snova ne može da se zaradi vara se... Pogledajte od čega ljudi sve zarađuju. Iznenadićete se...
10.06.2014. - 14:51h

Briga o pandi

Da li biste želeli da vam plaćaju za to što ćete da mazite pandu. Verovali ili ne Istraživački centar u Jaanu u provinciji Sinčuan u Kini otvorio je konkurs za radno mesto za koje će se plaćati 32 hiljade dolara sa obezbeđenim obrocima, prevozom i smeštajem.

"Obaveza onog ko će se naći na ovom poslu jeste da provodi 365 dana sa pandama i sa njima podeli periode radosti i tuge", kaže se u poslovnom oglasu.

Kao i za svaki posao i za ovaj postoje određeni uslovi. Onaj ko aplicira mora da ima preko 22 godine, da ima dobre veštine pisanja i fotografisanja, osnovno znanje o pandama i veliku želju da ih zaštiti.

Ukoliko je ovo za vas posao iz snova konkurs je otovoren do 15 jula.

Testiranje vodenih tobogana

Prošle godine je dvadesetdvogodišnji Seb Smit izabran od dve hiljade prijavljenih da testira vodene tobogane u risortu "First Choice Holidays".

Njegov zadatak je bio da se spusti niz sve vodene tobogane i testira ih za buduće turiste.

Za ovaj posao Seb je dobio oko 31 hiljadu dolara, plaćene putne troškove i sedam dana odmora za dvoje i sve to za potpisan ugovor na šest meseci.

Izigravanje lažnog direktora

Neke kineske kompanije poznate su po tome da angažuju neke zapadnjake da izigravaju lažnog direktora jer veruju da na taj način njihova kompanija izgleda kao da je uspostavila dobre odnose sa ostalim državama, ali i da je cenjena u svetu biznisa.

Mič Moksli, kanadski novinar, angažovan je tako od strane jedne kineske kompanije da izigrava eksperta za kontrolu kvaliteta. Njega je regrutovao njegov prijatelj, ali kaže da takvi poslovi mogu da se pronađu i u mnogobrojnim oglasima za posao.

Testiranje luksuznih kreveta

Zarađivanje spavajući zvuči potpuno nemoguće. E pa moguće je! Studentkinja Rozin Migen zaradila je 2009. godine 1.600 dolara tako što je testirao luksuzne krevete.

Sajmon Horn koji je angažovao Rozin kaže da je to učinio jer mu je trebala realna i objektivna informacija o njegovom proizvodu i da li je na krevetu zaista moguće imati dobar san.

Vožnja Guglovog tricikla

Možete li da zamislite sebe kako vozite tricikl u gotovo svim zemljama sveta i zahvaljujući tom vožnjom obiđete gotovo celu planetu. A za to vas još i plaćaju.

Za neke zemlje u koje ne može drugačije da dođe Gugl za mapiranje i razvijanje "Google Street View"-a koristi specijalizovani tricikl.

Naravno, ni ovaj posao ne može bilo ko da obavlja! Gugl za ovakve poslove uglavnom angažuje atlete...

Testiranje čokolada

Zmislite da vas neko plaća da jedete čokoladu. Zvuči primamljivo?

O da i to se plaća. Testirate miris, ukus i bitno je da koristite sva svoja čula dok... jedete čokoladu.

Profesionalci čiji je posao da testiraju određena jela i namirnice, među kojima je i čokolada zarađuju 30 do 60 hiljada dolara... Pa sad vi vidite...