Život

Preko trnja do zvezda - Vuk i Luka sami krče svoj put do muzičkog uspeha

Uspeh nije lako postići, a kako oni pokušavaju da dođu do svog u svetu muzike, otkrivaju nam Vuk i Luka, momci koji imaju veoma gledane spotove sa obradama popularnih pesama na Jutjubu.
15.05.2014. - 11:57h

Po uzoru na svetske rijaliti zvezde, i naši tinejdžeri žele da postanu neko i nešto, da se za njih zna i čuje. Na taj korak se odlučuju da bi se dokazali da vrede i da zaslužuju deo zvezdanog neba.

Usavršavanjem modernih tehnologija, interneta ali popularnosti muzičkih takmičenja njihov put ka zvezdama je sve lakši. Dok su se prethodne generacije probijale po raznim muzičkim festivalima, davale poslednji atom svoje snage da se dokažu i pokažu da su vredni titule super zvezde, današnje generacije svoj put ka slavi prelaze mnogo lakše.

Brz način da se stekne slava i puno obožavalaca svakako su muzičke emisije i takmičenja. Ipak, i danas postoje izuzeci koji su čvrsto rešeni da budu samostalni i da sami zidaju stepenice do vrha.

Bez ičije reklame i pomoći prepevavaju hitove domaće i strane pop i rock muzike. Svoje muzičke obrade, takozvane covere plasiraju po društvenim mrežama gde su vrlo zapaženi i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Vuk i Luka devetnaestogodišnji učenici 13.beogradske Gimnazije, na taj način, krče svoj put ka uspehu.

“Upoznali smo se u prvom razredu srednje škole i tada smo shvatili da smo dosta slični. Rešili smo da oformimo svoj prvi rok bend koji nije dugo potrajao"-kaže Luka jedan od momaka iz ovog sastava.

Nakon nekog vremena ponovo počinje njihova muzička karijera koja kreće uzlaznom putanjom. Izbacili su svoj prvi cover“Marina“ Prljavog kazališta.

"Za prvi umetnički video bilo nam je potrebno mnogo vremena jer nismo imali profesionalnu opremu zbog čega smo morali da pribegavamo umetnosti improvizacije" – objašnjava Vuk.

Obrada pesme“Marina“ na društvenim mrežama izazvala je lavinu pozitivnih komentara koji su ih podstaknuli da neumorno rade na narednom projektu. Oduševljenju nije bilo kraja kada su videli koliko je pregleda i komentara imao njihov video na sajtu YouTube.

Uz prve muzičke taktove novonastale kompozicije kreću i njihovi prvi poslovni angažmani po prestoničkim klubovima.

"Sav zarađen novac koji smo zaradili uložili smo u opremu"- priča Luka.

Na pitanje da li razmišljaju o nekom muzičkom takmičenju Vuk i Luka otkrivaju:

“Nismo se još uvek oprobali u nekom od takmičenja ali ih svakako podržavamo jer mislimo da je svako televizijsko takmičenje prečica do slave“

Otkrilii su i da sami pišu pesme kao i muziku .

„Pored toliko otpevanih i odsviranih pesama normalno je da i sam sastavim poneku. Želja nam je da jednog dana objavimo ličnu pesmu koja bi osvojila srca mnogih devojaka“, iskren je Vuk.