Život

Čemu nam danas služe mediji?

Kao i moge stvari, tako su i mediji dobili novu ulogu u današnje vreme...
12.05.2014. - 11:31h

Tužno je to što više televizija ne služi samo za obaveštavanje, edukovanje građana, što se danas mogu videti razni nemoralni i besmisleni programi koji zaglupljuju, a sve pod plaštom navodne zabave. Živimo u vremenu gde je sistem vrednosti poprilično poljuljan.

Ne cene se kvalitet, rad, poštenje, smislena rečenica. Čini mi se da je u današnje vreme jedino važno da budete interesantni, da pravite od sebe osobu kojoj će se svi podsmevati, a vaše neinteligentne izjave i besmislene rečenice će deca postavljati na svoje društvene mreže. Svedoci smo da se brojne starlete i anonimne devojke slikaju polugole i da bez ikakvog stida svoje telo i intimu stavljaju na uvid javnosti. Njihov rečnik je takođe poražavajuć i njihove rečenice nemaju ama baš nikakvog smisla. 

No, moram da s žaljenjem konstatujem kako ja to razumem. Razumem televizije koje emituju takav program. Razumem, jer se danas sve svodi na novac. Razumem i novinare i medije kada objave neki skandal ili emituju neku lažnu ili neproverenu informaciju.

Ne razumem samo jedno. Kako ne osećaju grižu savesti? Kako im nije žao ljudi koji su ubeđeni u istinitost datih informacija? Kako im nije žao sebe? Zar nemaju čast, ponos, obraz i osećaj prema društvu? Zar se ne osećaju glupo?!

A da, zašto bi se osećali tako kada su uspeli da izmanipulišu narodom? Svako od nas se verovatno susreo sa osobom koja nam ispriča neki trač ili neku banalnu stvar, a mi šokirani nebulozom prokomentarišemo nešto na račun novinara, medija, a zatim neretko usledi naš odgovor:,,Jeste! Bilo je na TV-u vestima u emisiji novinama! Taj i taj je to rekao!!".

Smatram da je to čista MANIPULACIJA. Šarenilo, kako programa, tako boja, igranje rečima, reklamiranje, nametanje. Jednom rečju, surovi i beskrupulozni marketing.